Program 2019-03-21T11:25:07+02:00

Program Abruzzo – på vespa (och/eller cykel)

Dag 1. Ankomstdag, Castel di Sangro

Ankomst till hotellet i Castel di Sangro. Incheckning.

Test och justering av vespa (eller cykel), samt genomgång om kommande program med lokal guide (engelsktalande).

Den här dagen har vi satt upp en kort sträcka i närheten av bergen runt Castel di Sangro. Rutten går runt städerna Roccaraso (känd skidort), Pescocostanzo och Rivisondoli. En sträcka på ca. 35 km / 400 höjdmeter.

Välkomstdrink och middag på hotellet.

Abruzzo överraskar de allra flesta som besöker området för första gången.

Dag 2. Castel di Sangro – Scanno, med de två sjöarna. 70 km / 600 höjdmeter.

Start efter frukost med riktning mot de mindre byarna runt Villetta Barrea och Barrea-sjön. Ett litet paradis! Rutten går längs sjön innan du tar av den lilla vägen upp över bergspasset Passo Godi Pass. En lite utmanande klättring om du cyklar, men fantastisk utsikt. På högsta punkten, på bergsplatån, ligger en restaurang / café. En perfekt plats för en paus precis i mitten av de majestätiska bergen. Härifrån går det ner på svängande vägar med magisk utsikt hela vägen mot staden Scanno. Många möjligheter till fotostopp!

Väl framme rekommenderar vi en promenad runt i den här charmiga lilla staden där tiden känns som den har stått stilla i århundraden. Runt Scanno finns det också många möjligheter för vandring om tiden räcker till.

Middag på lokal restaurang.

Dag 3. Ravinen Sagritario – Popoli – 70 km / 430 höjdmeter.

En spännande dag med spektakulär natur väntar. Från Scanno går resan ner i den smala dalen där bergen verkligen känns nära. Du följer vägen längs floden och hamnar så småningom i Sulmona. Det är ett måste att stanna vid det lilla kapellet där eremiten och helgonet Sant Domenico hade sin grotta. Ett annat spännande besök är staden Cocullo – känd för sin stadsfestival i maj varje år. Den lokala helgdagen samlar människor från hela Italien.

Vid ankomst i Sulmona passerar du den lokala piazzan med sin akvedukt från romartiden. Sulmona har sedan romartiden varit en viktig stad för resenärer på väg över bergen till och från Vatikanen i Rom.

Dagens slutdestinationen är staden Popoli, där man bör besöka det tekniska museet. Det var nämligen från denna stad hjärnan bakom världssuccén Vespan ursprungligen kom – Corradino D’Ascanio.

Middag med lokala specialiteter på restaurang i närheten.

Program Abruzzo – på vespa (och/eller cykel)

Dag 4. Utcheckning och eventuellt hemresa

Du väljer om du vill fortsätta resan på egen hand eller om du vill ta tåget tillbaka till flygplatsen. Det finns goda förbindelser både till Rom och Adriatiska kusten. Kanske vill du fortsätta med Vespan / cykeln ända ner till Adriatiska havet för några dagar på stranden? Vi hjälper gärna till med arrangemang och bokning av hotell osv.

Expa Resor AB reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

   Skicka artikeln som PDF