1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Upplev Gardasjön med Kockum Fritid

0
Price
From14.500 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4745

Pris

från 14500 SEK
Längd 6 dagar
Reseperiod 6 - 11 oktober 2024
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Flygbiljett ToR Köpenhamn - Bergamo.
 • 5 övernattningar på Astoria Park Hotel Spa Resort 4****S (Superiore). Del i dubbelrum.
 • 5 frukostar.
 • 3 middagar.
 • 1 lunch.
 • 3 vandringar.
 • Båtutflykt till Malcesine och linbana upp till Monte Baldo. 
 • Transfer till hotellet.
 • Resan täcks av resegaranti genom Kammarkollegiet.
 • Svensk guide följer med på resan.
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : 6-11 oktober 2024
Resan
Upplev aktivitetsparadiset Gardasjön

Häng med Kockum Fritid till den storslagna norra sidan av Gardasjön – som erbjuder det bästa man kan önska sig av minnesvärda upplevelser. Det magiska landskapet mellan sjön och bergen är ett paradis för alla älskare av aktiviteter och upplevelser.

Vi njuter av magisk natur och bedårande vyer och – självklart – av utsökt mat och goda viner från det italienska köket. Utöver den vackra naturen får du charmen i de mysiga byarna Riva del Garda och Torbole med historia, kultur och tradition, mat och vin samt avkoppling i underbar miljö.

Vi tränar och vandrar tillsammans de flesta dagar. Om du vill göra en annan aktivitet en eller flera dagar, är du på helt rätt plats. Notera dina önskemål i bokningsformuläret, så hjälper vi dig hitta rätt. Läs om det stora aktivitetsutbudet här.

På kvällarna äter vi goda middagar ihop och umgås i bästa Kockum Fritid-anda innan vi somnar i ro på det trevliga och bekväma hotellet i charmiga Riva del Garda.

Vi ser fram emot att uppleva Gardasjön och Italien med dig!

Välkommen

Vännerna på Kockum Fritid

Riva del Garda

Riva del Garda är toppen av diamanten som formar Gardasjön. Riva är inbäddad mellan Gardasjön och Brenta Dolomiterna. En by som klättrar på klippan och klättrar med panoramahissen upp till Bastione, den grå stenfästningen som står orörlig ovanför denna utomordentligt dynamiska stad. Detta är platsen för dem som älskar att gå från olika aktiviteter i naturen till konstställningar, från ostprovning till besök på vingård.

Här, där stränderna och kvällarna blir längre, möts människor för att skåla för livet och dess nöjen. Riva del Garda är en stad som sprudlar av energi. Liv. Stil. Livsstil.

Höjdpunkter
 • De storslagna omgivningarna runt Gardasjön
 • "La Dolce Vita"-atmosfären i Riva del Garda och Torbole
 • Vandringar längs strandkanten av Gardasjön
 • Båtutflykt på Gardasjön
 • Den magiska Ponale-leden & Lago di Ledro
 • Den oslagbara utsikten från toppen av världen på Monte Baldo & Monte Brione
 • Umgänget och utbytet av erfarenheter med andra deltagare på resan
 • Träning med instruktör från Kockum Fritid

Boende

Vi bor bra på Astoria Park Hotel Spa Resort ****S (Superiore). Hotellet ligger inom gångavstånd till både gamla stan i Riva del Garda och bad i Gardasjön.

Hotellet är byggt för aktiva gäster. Här har vi alla faciliteter tillgängliga; en stor park där vi kan samlas, utomhuspool och separat SPA-avdelning. Hotellet har även två restauranger och en inomhuspool. 

Alla rum är utrustade med badkar och/eller dusch, minibar, hårtork, TV, telefon, gratis WI-FI, värdeskåp, luftkonditionering eller uppvärmning.

Måltider

Alla frukostar intages på hotellet. 

Luncherna äter vi längs vägen, eller så ordnar vi picknick lunch på plats.

Middagar avnjutes på lokal restaurang. 

Program dag för dag

F = frukost. L = lunch. M = middag.

Dag 1Söndag – Ankomst och träning/vandring (M)

Ankomst flygplatsen i Bergamo. Transport väntar på flygplatsen för transfer till Riva del Garda.

Efter ankomst till Riva del Garda och incheckning samlas vi i trädgården för att lära känna varandra. Vi gör en rivstart i programmet – du kan välja mellan ett träningspass i trädgården eller en vandring upp till Il Bastione (180 m.ö.h, ca 45 min från hotellet). Här har du magnifik utsikt över hela byn. Du kan också ta hissen upp och/eller ner. Den som vill utmana sig kan fortsätta upp till kapellet Santa Barbara (625 m.ö.h.). Om du hellre vill gå på egen hand, kan du gå ner till vattnet. Kanske ett eftermiddagsdopp? Eller en gelato på en av de charmiga glassbarerna i hamnen?

På kvällen blir det gemensam välkomstmiddag på lokal restaurant.

Dag 2Måndag – Vandring Monte Brione och vingård (F, L)

Lättare träning i trädgården före stor frukost på hotellet.

Efter frukost beger vi oss österut längs strandkanten av Gardasjön för att gå upp på Monte Brione. Vacker utsikt över hela norra Gardasjön. Efter denna bestigning fortsätter vi en vacker promenad längs vattnet till grannbyn Linfano och en lunch utöver det vanliga på vingården Madonna delle Vittorie. Restaurangen erbjuder hemlagad mat, hemlagad pasta och desserter, nötkött från egen uppfödning och charkuterier och ostar från små lokala producenter. Naturligtvis gör vi en rundvandring på vingården.

Nu kan du välja hur du går vidare, antingen vandra eller åka hemåt, eller fortsätta till grannbyn Torbole och därefter vidare på den populära Busatte-Tempesta-leden. Detta är en klassisk stig med spektakulära metalltrappor som gör att du kan passera de brantaste sektionerna med magiska vyer mot sjön och bergen längs leden.

Tid för egna aktiviter
På eftermiddagen blir det tid på egen hand för att göra egna aktiviter, strosa runt i Riva del Garda, eller koppla av vid poolen. Läs om det stora aktivitetsutbudet här.

Middag på egen hand på en lokal restaurang. Vi som vill går gemensamt på middag,

Dag 3Tisdag – Träning och vandring Via Ponale och Pregasina (F, M)

Lättare träning i trädgården före stor frukost på hotellet.

Idag beger vi oss på vandring längs Via Ponale – en riktig ikon i Garda Trentino. Djärvt inhuggen i klippväggen och upphängd mellan sjön och bergen, varje steg du tar kommer garanterat att ta andan ur dig, men det är inte på något sätt läskigt utan vägen är bred. Vi stannar för en fika på en bar med magisk utsikt. Vi som är nöjda här, går tillbaka till Riva del Garda. Du som vill gå längre, fortsätter mot den lilla charmiga byn Pregasina för lunch. Efter lunch vandrar vi tillbaka, och vyerna blir helt andra när vi går hem mot Riva del Garda och Torbole. Ett alternativ för de som vill utmana sig extra är att gå vidare upp till Punta dei Larici (900 m.ö.h) med helt magisk utsikt över sjön.

Tid för egna aktiviter
Idag är en utmärkt dag att cykla, spela padel eller att testa någon av de många möjligheterna på sjön. Läs om det stora aktivitetsutbudet här.

Gemensam middag på lokal restaurang.

Dag 5Onsdag – Båtutflykt och vandring på Monte Baldo (F)

Lättare träning i trädgården före stor frukost på hotellet.

Denna dag blir spektakulär! Vi tar båt från Riva del Garda till Malcesine, en annan av byarna i Gardasjön. En magisk båttur med de branta bergsväggarna som omsluter norra delen av Gardasjön. Efter båtturen tar vi linbanan upp till Monte Baldo på 1800 m.ö.h. Här är vi på toppen av världen med 360 graders utsikt. Vi ser skärmflygare glida ner mot Gardasjön på ena sidan och bergen i fjärran på den andra. Vi gör en kort vandring på toppen och äter lunch med magisk utsikt. Vi åker hem till Riva del Garda med lokalbuss.

Middag på egen hand på en lokal restaurang.

Dag 4Torsdag - Träning och vandring runt Lago di Ledro (F, M)

Lättare träning i trädgården före stor frukost på hotellet.

Efter frukost tar vi buss upp till vackra Lago di Ledro, en vacker sjö med omgivande berg. En promenad runt Lago di Ledro är en lugn upplevelse där stigen kantas av frodig grönska och bergen speglas i den klara sjön. Längs vägen möts man av stränder, picknickplatser och historiska platser som berikar turen med kultur och natur. Denna vandring erbjuder både motion och själslig ro i ett storslaget alplandskap.

MTB-cykel (tillval)
Vi cyklar en av de vackraste MTB-lederna i världen. Klockan 9 hämtar vi ut våra MTB-cyklar och justerar dem. En minibuss tar oss hela vägen upp på berget Monte Tremalzo, 1.800 m.ö.h. Väl uppe är vi på toppen av världen med storslagen utsikt i alla riktningar. Härifrån cyklar vi ned längs bergssidan på mindre kärrvägar och stigar hela vägen tillbaka till startpunkten. Hela vägen med oslagbar utsikt över Gardasjön och Dolomiterna i norr. Vi stannar på vägen på en fjällstugan Rifugio Alpini för välsmakande pasta till lunch. Turen tar ca 4-5 timmar. Du kommer antagligen aldrig att glömma den här turen, oavsett hur mycket du har cyklat innan.

Tid för egna aktiviter
På eftermiddagen blir det tid på egen hand för att göra egna aktiviter, strosa runt i Riva del Garda, eller koppla av vid poolen. Läs om det stora aktivitetsutbudet här.

Gemensam middag hemma i Riva del Garda på kvällen.

Dag 6Fredag - Hemresa (F)

Lättare träning i trädgården före stor frukost på hotellet.

Efter frukost blir det transfer till flygplatsen för resa hem till Köpenhamn.

Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. Expa Travel tar förbehåll vid evt. valutaändringar eller skrivfel.

Aktiviteter
Norra Gardasjön – ett paradis för älskare av aktiviteter

För dig som vi upptäcka Garda finns ett enormt utbud av möjligheter. Vi hjälper dig att hitta rätt. Om du vill kan du också njuta av stranden och charmen i byarna. Här än några av aktiviteterna Gardasjön erbjuder.

Padel. Spela padel vid Gardasjön! I Malcesine ligger Tennis Club Malcesine med magnifik utsikt över sjön. Du kan ta lokalbuss eller båt till klubben från Riva del Garda. Eller varför inte cykla (sträckan en väg är ca 22 km). 

Vandring. Med över 70 skyltade rutter, allt från mjuka till krävande, är bergen i Garda Trentino en njutning för vandrare. Vandring.

Klättring. Det är inte bara Arco – i sig ett mecka för klättrare – som är känt bland ivriga klättrare över hela världen, utan hela Garda Trentino-regionen. Att klättra vid Gardasjön är en passion och en känsla för liv. Klättring.

Via Ferrata. Bestig de luftiga höjderna med utsikt ner i djupet, från 0 till 1 300 meter via fasta rutter: Med över tio vie ferrate inom en radie av bara några kilometer är stämningen definitivt för att klättra i Garda Trentino-regionen. Via Ferrata.

Segling. Segla mitt i magnifika naturmiljöer i Garda Trentino, där spelet mellan vatten och klippor ger en perfekt kombination – medan vinden på sjön är en ständig följeslagare! Segling.

Vind- och kitesurfing. Upp ur sängen och upp på brädan – på tio minuter kan du vind- eller kitesurfa på Gardasjön. På morgonen ger nordanvinden, Pelèr, alla knop du behöver, medan sydvinden, Ora, på eftermiddagen ger surfare ett extra lyft. Vindsurfing. Kite surfing.

Dykning. Dyk in i en oas av tystnad och frid och låt äventyrets anda leda dig in i det friska, rena vattnet i Italiens största sjö. Dykning

Kanot/kajak. Oavsett om du njuter av magin i landskapet från den lugna sjöytan eller åker snabbt ner till floden Sarcas mynning – att uppleva Garda Trentino-regionen med kanot gör det till en mycket speciell upptäcktsresa. Kanot / kajak.

Paragliding ner för Monte Baldo. Skärmflygning över Gardasjön ger inte bara spänningen vid flygning utan förbinder dig också med den naturliga skönheten och kulturella rikedomen på denna ikoniska italienska destination. Paragliding.

Galleri
Datum & pris

Datum

6 – 11 oktober 2024.

Pris

Totalpris från SEK  14500 per person, del i dubbelrum/lägenhet.

Priset är satt till en valutakurs om SEK 11,50 jämfört med 1 Euro. En förändring av valutakursen om mer än 3 % kommer eventuellt öka/minska totalpriset. Minsta antal deltagare för denna resa är 15 personer, max antal är 25. Priset är baserat på minst 15 personer per grupp. Vid färre deltagare kommer priset bli något högre eller så ställs resan in.

I resan ingår

 • Flygbiljett ToR Köpenhamn – Bergamo Orio Al Serio.
 • Busstransfer från flygplatsen till Riva del Garda.
 • 5 övernattningar på Astoria Park Hotel Spa Resort 4****S (Superiore). Del i dubbelrum.
 • 5 fantastiska frukostar.
 • 3 middagar.
 • 3 vandringar.
 • Båtutflykt till Malcesine och linbana upp till Monte Baldo.
 • Resan täcks av resegaranti genom Kammarkollegiet.

I resan ingår inte

 • Extrautflykt MTB Monte Tremalzo. Tillkommande kostnad: 1180 kr per deltagare. Minimum 6
  deltagare. Bokas senast 14 dagar före avresa.
 • Måltider som inte anges ovan. 
 • Dryck till måltider. 
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Eventuellt enkelrumstillägg.

Enkelrumstillägg

Vid enkelrum tillkommer ett enkelrumstillägg på SEK 3.000 (600 kr per natt).  

Villkor

Villkor

Våra villkor finner du här.

Resegaranti

Expa Resor har ställt en resegaranti i enlighet med Resegarantilagen, vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd. Du kan kontrollera att vi har resegaranti på Kammarkollegiets hemsida (sök på ”Expa”).

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra turer. Läs mer här.

Om du är under pågående medicinsk utredning som kan påverka din fysiska förmåga, ber vi dig kontrollera med din vårdgivare om ditt deltagande i resan.

Praktiskt

Flyg & transfer

Vi flyger Köpenhamn – Bergamo direkt.

Söndag 6 oktober 2024
Köpenhamn – Bergamo Orio Al Serio kl. 10.15 – 12.15 Norwegian D8 3750

Fredag 11 oktober 2024
Bergamo Orio Al Serio – Köpenhamn kl. 10.20- 12.20 Norwegian D8 3751

Flygbiljetter skickas ut elektroniskt ca 7 dagar före avresa. Vi reserverar oss för tillägg i pris och förändring av resedatum. Om pris stiger och/eller flygdatum ändras har du rätt att återfå din deposition.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck som du kan ha på vandringarna.

Utrustning

Tips till bra att ha saker:

 • vattenflaska
 • joggingskor/vandringsskor
 • träningskläder (flera ombyte)
 • En varmare tröja, det kan vara lite kyligare uppe i bergen
 • en mindre ryggsäkck som du kan ha med på vandring
 • solglasögon
 • regnjacka
 • fritidsskor till kvällarna
 • badkläder
 • förstahjälpen i reseformat
 • kläder till kvällarna (casual)
 • reseförsäkringsbevis (obligatoriskt på våra resor)
 • europeisk hälsokort
 • pass
 • powerbank til mobilen

Du får vara beredd på omväxlande väder och temperaturer.

Bilder från resan

Följ oss gärna på sociala medier (SoMe)

Följer du oss på våra SoMe-kanaler kommer du att kunna se bilder och dagliga rapporter från våra resor, få info om nya resor, samt att eventuellt få rabattkoder etc.

Dela gärna dessa länkar med vänner och familj så att de kan följa DIG på DIN resa:

Frågor

Kontakt:

Bill Larsten +46 704 915 915 eller mail bill@exparesor.se

Expa Travel tar förbehåll för ev. skrivfel, valuta eller prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. 

 

Karta

Boka