1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Skräddarsydd resa

Resor som du vill ha dem

Vi skräddarsyr gärna resor för grupper och företag, ta kontakt med oss.

Nedan ser du ett antal förslag på resor, se dem i första hand som inspiration, alla typer av resor kan skräddarsys efter ditt önskemål. 

Förslag på resmål

Vandring i Dolomiterna

Denna resa går till ett an de vackraste berg vi känner till-Dolomiterna i Italien. Området ligger i norra Italien och bjuder på fantastisk vandring. På den här resan bor ni bekvämt i den gemytliga byn Cavalese i Val di Fiemme-området. Härifrån tar ni olika spännande dagsturer. Hotellets ägare, Paolo, kommer själv från detta område och har varit certifierad bergsguide här i många år. Hon följer med på dagsturerna och visar upp ”sitt” berg.

Kontakta oss för mer info:

  Cykel och kryssning i Nederländerna

  Ett unikt koncept, där en cykelsemester och inkvartering ombord på en bekväm båt kombineras.

  Cykelsemestern är perfekt för dig som gillar att vara aktiv på semestern med cykeln, samt önskar att utforska nya städer utan att ge avkall på komfort. Du ser vackra städer medan du cyklar eller seglar och du behöver inte packa din väska varje dag för att resa vidare.

  Kontakta oss för mer info:

   Upplevelseresa i regionen Umbria

   Vackra Umbria – Italiens gröna hjärta, ligger söder om Toscana, norr om Lazio – lätt tillgängligt från Rom. Umbria har utmärkt kök med fantastiska viner, massor av historia och inte minst mysiga medeltidsbyar. På den här resan kan vi lägga till vingårdsbesök, vandring i nationalparken Montesubasio. Besök i Spello och Assisi – med eller utan guide. Vi skräddarsyr gärna efter dina önskemål.

   Kontakta oss för mer info

    Italien/Slovenien/Kroatien-på samma resa

    Upplevelsetur till Italien och grannländerna Slovenien och Kroatien. Det är endast några få stenkast som skiljer dessa länder överst i adriatiska havet. Här fyller vi en vecka med upplevelser, mys och social samvaro. Vi ska också bevisa att det är möjligt att äta frukost i Italien, lunch i Slovenien och middag i Kroatien. Tre saker på en dag, som ett Kinder-ägg med andra ord. Och avståndet? Ungefär som Stockholm – Uppsala.

    Kontakta oss för mer info

     Aktivt äventyr i Riva del Garda

     Ni bor på ett flott hotell i den gamla stadskärnan i Riva. Vi kan erbjuda stora upplevelser med aktiviteter som cykling på berget Monte Tremalzo, vandring i bergen (med panoramautsikt) och klättring på Via Ferrata. Både spännande och krävande aktiviteter för alla som tycker om att röra sig och gillar en utmaning kan klara. Denna stad och dess omgivningar har massor med aktiviteter att bjuda på. 

     Kontakta oss för mer info

      Vandring i Cinque Terre

      Följ med på en av Europas vackraste vandringar- Cinque Terre. En fantastisk vandring mellan de fem byarna Monterosso – Vernazza – Corneglia – Manarola – Riomaggiore, en upplevelse som tilltalar de flesta! Som tillägg till vackra Cinque Terre kan du också få uppleva besök på vingård, dagsbesök i byn Lucca, samt övernattning på det spännande hotellet Borgo Giusto i Toscana. Du väljer själv hur många dagar du önskar vara i Cinque Terre, eller om du önskar lägga in en extra dag med t ex shopping på Shopping Mall i närheten eller en extra dag med cykling etc.

      Kontakta oss för mer info

       Mat- & Vintur i Valpolicella

       Vem vill väl inte tillbringa 5 dagar på mat- och vinresa vid Gardasjön i Italien? På den här resan bor ni på samma hotell under hela resan och gör dagsturer i den mysiga miljön runt Gardasjön. Här kan man välja mellan termalbad i varma källor, besök i de många trevliga städerna runt sjön, olivmuseum, vingård eller charkproducent, rundvandring i staden Verona mm. Vi skräddarsyr efter dina önskemål.

       Kontakta oss för mer info

        Långhelg i Lucca  / Toscana

        Upplev den charmerande staden Lucca och dess omgivning. Ni bor på ett härligt hotell med utsikt över dalen och den unika staden Lucca. Utöver att se och uppleva den gemytliga gamla staden, kan vi också lägga upp turer till t ex stranden Lidi di Camaiore, besök på vingård/olivgård, druvskörd, shopping, cykeltur i området (olikaturer på olika nivåer), dagstur till Firenze etc.

        Kontakta oss för mer info

         Långweekend i Marche

         Marche är regionen som oftast kallas ”Ilalien i miniatyr”. Regionen är kanske inte så känd för de flesta, men den har verkligen allt i form av härliga stränder, berg, medeltida städer, fantastiskt kök, bra viner och trevliga människor. Första dagen cyklar ni mot staden Urbino. Vägen dit går genom ett kuperat landskap, med härlig cykling. Dag 2 sätter ni kurs mot havet och Strada Panoramica, med strålande utsikt över Adriatiska havet. Sista dagen är det strandpromenaden i Sengallia som är målet – där finns det gott om strandbarer som serverar kaffe och glass.

         Kontakta oss för mer info

          Skidäventyr i Monterosa

          Långt upp i den italienska fjällvärlden, i närheten av den schweiziska gränsen, ligger fjällkedjan Monterosa, som med flera fyratusen meter höga toppar är ett perfekt ställe för skidåkning. Monterosa kan bjuda på närmare 200 km pist och omfattar tre små alpbyar. Man kan köra från Champoluc över passo Bettaforca och ner till Gressoney. Skidsystemet passar alla kategorier av skidåkare, från de som trivs bäst i backen, till de som älskar branta lössnöhäng.

          Kontakta oss för mer info

           Europas vackraste tågresa

           Glaciär Expressen, tillsammans med Bernina Expressen, sägs vara en av världens vackraste tågresor. Turen med Glaciär Expressen från Brig till St. Moritz går via orörda fjäll, fantastiska spa-orter och djupa dalar. Vi ska ta oss igenom 91 tunnlar och över 291 broar, några av dem väldigt spektakulära. Efter en natt i St. Moritz går vi ombord på Bernina Expressen som tar oss söderut via Dolomiterna med ändstation i Tirano. Vi fortsätter vår resa i Italien med buss fram till ”sjöarna i norr”, dvs Lago Como och Lago Maggiore – med alperna i norr som speglar sig i vattnet. 

           Kontakta oss för mer info

            Albanien på cykel

            En upplevelseresa som du sent ska glömma! Albanien ligger längst söderut i Adriatiska havet med ett fantastiskt klimat. Området som vi skall cykla i ligger i den sydliga delen av landet och kan erbjuda allt från böljande jordbrukslandskap till höga berg och härliga, orörda stränder. Dagsetapperna är på 50-70 kilometer och upp till 1600 höjdmeters stigning. Detta är en resa för dig som tycker om att cykla, tycker om god mat och vin, och är på jakt efter nya upplevelser. Vill du cykla på en plast där dina vänner ännu inte har varit, ska du följa med hit!

            Kontakta oss för mer info

             Sicilien – Etna runt på cykel

             På denna resa åker du till medelhavets största ö! Sicilien är fantastiskt spännande både med tanke på natur, mat och vin, och inte minst sin historia. På cykeln kommer du få stora upplevelser – garanterat! Vi kommer att ha vulkanen Etna i sikte under de flesta dagarna. Du följer för det mesta vägarna i dalgångarna och undviker på så sätt den mest kuperade terrängen. Du kan dock räkna med enkla vägar uppför och ner mellan de olika byarna. Dagsetapperna ligger mellan 55-85 kilometer.

             Kontakta oss för mer info

              Kryssning i Kroatien

              Kroatien har blivit en av pärlorna som ”alla” har upptäckt. Både byarna, stränderna, det rena vattnet och inte minst atmosfären lockar de flesta. När det landet utöver detta är influerat av det italienska köket är det inte konstigt att många menar att Kroatien har ”allt”.  Vi startar vår kryssning i staden Split och seglar söderut mot Dubrovnik. På vägen stannar vi i hamnarna Makaraska, Mljet, Sipani, Korcula och Hvar innan vi återvänder till hamnen i Split. Självklart har vi med full besättning med proffesionellt mannskap, inklusive kock och kapten.

              Kontakta oss för mer info

               Aktivitetsresa med PT – Umbria

               Följ med på en oförglömlig aktivitetsresa till regionen Umbria i Italien! Allsidiga träningspass, vandring i vackra omgivningar, välsmakande och spännande italiensk mat och vin är något av det som kan stå med på programmet. En resa med träningstillfällen för alla som tycker om en aktiv semester och en aktiv livsstil. Du kommer garanterat bli inspirerad och motiverad till att lära dig något nytt, då vi erbjuder spännande träningspass och annorlunda teman om träning och hälsa.

               Kontakta oss för mer info

                Aktivitetsresa med PT – Gardasjön

                Vid foten av Dolomiterna, längs med den fantastiska Gardasjön, hittar vi den mysiga staden Riva del Garda. Staden har blivit en av de mest populära aktivitetsstäderna i hela Europa. Det har vi full förståelse för! Här har vi unika möjligheter till outdoor-aktiviteter av alla dess slag, allsidiga träningspass, vandring i vacker omgivning, god och spännande italiensk mat och vin. Samt härliga bad i Gardasjön!

                Kontakta oss för mer info

                 Aktivitetsresa med PT – Umbria

                 Följ med på en oförglömlig aktivitetsresa till regionen Umbria i Italien! Allsidiga träningspass, vandring i vackra omgivningar, välsmakande och spännande italiensk mat och vin är något av det som kan stå med på programmet. En resa med träningstillfällen för alla som tycker om en aktiv semester och en aktiv livsstil. Du kommer garanterat bli inspirerad och motiverad till att lära dig något nytt, då vi erbjuder spännande träningspass och annorlunda teman om träning och hälsa.

                 Kontakta oss för mer info

                  Cykelsemester i Toscana – 4 dagar

                  Flyg till Pisa/Firenze och upplev den härliga staden Lucca och dess omgivning! Två dagar på cykel där ni får cykla på vägar med panoramautsikt och uppleva små medeltida städer som Collodi (där självaste Pinocchio är född), Montecarlo, Torrigiani och Oliva, samt tornet dell’Aqula och borgarna i Castiglione och Ripafratta. Turen når sin maxhöjd på fjället Monte Balbano, därefter cyklar ni nedför till kusten och den härliga staden Viareggio. Vi ordnar också besök på vingård om detta skulle vara ett önskemål.

                  Kontakta oss för mer info

                   MTB-tur i Lombardia

                   Regionen Lombardia sträcker sig västerut från Gardasjön, via Como till Lago Maggiore, med alperna i norr. Perfekt ställe för mountainbike!

                   Här cyklar vi några dagar i lite krävande terräng längs sjön Lago Iseo, samt på lättare stigar längst kanalen mot Milano. Lunch och sightseeing i Milano en av dagarna.

                   Kontakta oss för mer info

                    Skidresa Dolomiterna/Madonna Di Campiglio

                    Goda möjligheter till att njuta i ett storslaget landskap! Madonna Di Campiglio bjuder på 150 kilometer preparerade pister – i olika svårighetsgrader. Skidområdet Campiglio, som omfattar områdena Folgarida, Marilleva, Pinzola och Madonna Di Campiglio, bjuder på fantasiskt bra preparerade och varierade pister. Och med högsta punkt på 2500 möh får man långa, fina pister att njuta av. I pisterna ligger det mysiga restauranger som serverar god italiensk mat och dryck. Här finns det verkligen goda möjligheter att njuta i det storslagna landskapet.

                    Kontakta oss för mer info

                     Sardinien från söder till norr

                     Cykelresa till medelhavets näst största ö – en ö som kanske mest är känd för sina vackra stränder och medelhavets renaste vatten. Men fantastiska Sardinien har mycket mer att bjuda på än sol och värme! Inom loppet av denna vecka kommer vi att cykla från söder till norr genom ett spännande och vackert landskap. Sardinien är kuperat, vilt och vackert! Det är relativt lite trafik på ön och bra vägar som passar bra till cykling. Vi kommer nära inpå naturen och vi kommer helt säkert få en känsla för det lokala – vi kommer med andra ord få se Sardinien från ”insidan”.

                     Kontakta oss för mer info

                      Toscana och den fina ön Elba

                      På den här resan får vi med oss stora delar av den spännande ön Elba – att få uppleva den här ön från cykelsadeln blir garanterat en ”höjdare”! Vi på Expa upplever Elba som en blandning av Karibien, Madeira och Mallorca, och vi blir lika fascinerade varje gång vi reser hit. Efter tre dagar på ön, varav en är en vilodag med egentid, tar vi färjan tillbaka till vackra Toscana med de speciella och mysiga städerna Volterra och Massa Marittima. Toscana är ju vida känt för sitt vackra landskap, något vi kommer få se med egna ögon dessa dagar. Dagsetapperna ligger på mellan 40-80 kilometer.

                      Kontakta oss för mer info

                       Italien från kust till kust – cykelresa

                       Vi tar dig med på småvägar, och visar dig ställen du kanske aldrig hade upptäckt på egen hand. Vi cyklar genom regionen Umbria, också kallat ”det gröna Italien”. Längs vägen passerar vi flera medeltida städer som Assisi, Greccio, Montefranco, Bevagna och Foligno. Därefter cyklar vi över till regionen Marche, som av italienarna själva kallas ”Italien i miniatyr”. I ett fantastiskt vackert landskap cyklar vi hela vägen ner till det adriatiska havet och alla fina stränder. Denna resa bjuder på stora upplevelser, varierat landskap, spännande bostäder och trevliga stunder med god mat och vin.

                       Kontakta oss för mer info

                        Träningsresor till Mallorca

                        Vi arrangerar gärna träningsresor, cykel, till Mallorca, både för grupper med fasta datum eller för dig som önskar resa med din egna grupp. Mallorca är en perfekt ö för de som tycker om att cykla. På våra resor bor du under hela veckan på hotellet Hotel El Cid (4-stjärningt), strax utanför Palma. Det kommer läggas upp nya etapper runt ön varje dag. En fantastiks möjlighet att komma i form inför cykelsäsongen – tillsammans med andra cykelentusiaster!

                        Kontakta oss för mer info

                         Sella Ronda, Dolomiterna och Garda

                         En unik och oförglömlig cykelresa i fjällkedjan Dolomiterna i norra Italien. Dolomiterna är kanske den mest spännande cykeldestinationen i världen, den bjuder på spektakulär utsikt och natur och har utmanande turer för varje smak. På vår resa håller vi oss i Trentino-regionen Alto Adige och följer ruter längst natursköna dalar med klättring över några av cykelvärldens mest kända fjällpass. Därefter tar vi turen vidare söderut mot det spektakulära sötvattenparadiset Lago di Garda (Gardasjön). Vår Sella Ronda-resa har vi lagt upp för att ge dig en cykelupplevelse för livet!

                         Kontakta oss för mer info

                          La Bella Sicilia

                          Sicilien, denna mytomspunna, dramatiska och vackra ö i Medelhavet. Belägrad och ockuperad av främmande makter genom hundratals av år. Känt för den aktiva vulkanen Etna och känt som födelseort för maffian. Allt och alla har på sitt sätt satt sin prägel på denna ö. Detta skall ni få utforska närmare, men framför allt ska ni få se en skönhet som måste upplevas. Vi sätter upp ett program för den som önskar att få uppleva det riktiga Sicilien – via bil/moped. Ni kommer få besöka typiska sicilianska byar som Taormina, Modica, Noto, Marina di Ragusa och Enna.

                          Kontakta oss för mer info

                           Abruzzo – det okända Italien

                           Abruzzo är kanske en av de minst kända regionerna i Italien, både för oss turister och för italienarna själva… Detta område bjuder på spännande natur med enormt stora kontraster. Den innehåller hela tre stora nationalparker och en regionalpark med över 30 reservat. Från de högsta bergstopparna på nästan 3000 möh och ner till kusten hittar vi många spännande cykelturer som tar oss genom vacker natur som skapad för stora upplevelser. Närheten till Roma har genom historien gjort att man utöver detta hittar många spännande mindre byar med slott och borgar, alla med sin egen historia.

                           Kontakta oss för mer info

                            Cykla genom tre länder

                            Cykelresa genom de fantastiska Dolomiterna, Österrike och Slovenien och därefter söderut mot det vackra Trieste i Italien! Denna resa tar dig genom ett fantastiskt landskap i Italien, Österrike och Slovenien. Resan startar i nordöstra Dolomiterna, där du under den första delen av turen följer älven Drau. Du fortsätter vidare genom Gail Valley på komfortabla cykelvägar i Österrike. Efter en kort avstickare till den italienska gränsbyn Tarvis, fortsätter du vidare till Slovenien. Den sista etappen på turen tar dig ner mot Adriatkusten. På den sista dagen cyklar du längst med kusten till den tidigare hamnen Habsburg i Trieste.

                            Kontakta oss för mer info

                             Puglia runt – cykelresa

                             Denna resa går nästan så långt söderut i Italien man kan komma – till området Puglia. Området är känt som ”det platta Italien” eller, om du hellre vill, ”Italiens bord”. Ett landskap som präglas av havet, olivträd och ”de vita städerna” med sina mycket speciella hus. Cykla på egen hand genom olivlundar och längst den idylliska kusten i syd-Italien. På denna resa kommer du inte bara att få uppleva det unika landskapet mellan det adriatiska havet och det loniska havet, utan också en enorm vänlighet och gästfrihet från italienarna i söder. Många olika folkslag har under historien satt sin prägel på regionen. Här hittar du också producenter av fantastik olivolja – kanske den bästa i Italien!

                             Kontakta oss för mer info

                              Klassiska Toscana på cykel

                              Denna resa är en klassiker för alla som gillar Toscana. Här cyklar vi lite utanför de stora vägarna för att du ska få en spännande tur och uppleva ett härligt Toscana. I tillägg till allt du kan se Pisa, Firenze och Lucca kommer den här resan att ge dig möjlighet att upptäcka charmerande småstäder. Några redan kända städer som Vinci och San Miniato, men det är också andra fina ställen man kan göra avstickare till, målet är att du ska uppleva det genuina toscanska sättet att leva på.

                              Kontakta oss för mer info

                               Upplev Toscana på scooter

                               En scootertur full av upplevelser i Toscana och den spännande ön Elba! Att se den här ön på två hjul blir garanterat en unik upplevelse. Vi på Expa upplever Elba som en blandning av Karibien, Madeira och Mallorca och vi blir lika fascinerade varje gång vi reser dit. Efter två nätter på ön tar vi färjan tillbaka till vackra Toscana med de speciella och mysiga städerna Volterra och Massa Marittima. Toscana är vida känt för sitt vackra landskap, grönt och frodigt så långt ögat kan se. Vi ser framför oss dagar med härliga vespaturer, lokala och genuina mat & vin upplevelser, lite avslappning med sol och strand och inte minst en långhelg med social samvaro.

                               Kontakta oss för mer info

                                Upplev Mexiko på cykel!

                                Cykelresa i det mycket spännande landet Mexiko! Vi har lagt upp ett program där du cyklar utanför de stora vägarna där du cyklar genom ett vackert och varierat landskap, spännande småstäder – och hoppas att du, under den här resan, ska komma tätt inpå den mexikanska själen. Allt detta från cykelsadeln. Vi försöker som alltid skapa en upplevelse du sent ska glömma. Våra övernattningsställen är noga utvalda och vi hoppas att vi längst vägen ska äta god mat från det berömda och genuina mexikanska köket.

                                Kontakta oss för mer info

                                 Långweekend vid Lago Iseo

                                 Vi erbjuder en mat- och vinresa i det härliga området runt Lago Iseo i Italien. Vi bor flott alldeles nere vid sjön, besöker vingård och har matlagningskurs med hotellets eminenta kock. Önskar ni andra aktiviteter kan vi ordna det för er t ex cykeltur, vandring, båttur etc.

                                 På väg hem mot flygplatsen finns det möjlighet att stoppa vid ett stort shoppingcenter för shopping av kläder och mat. Valet är ditt!

                                 Kontakta oss för mer info