1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Matäventyr i Italien

5 Delikatesser att testa i Italien!

Välkommen till Italien, det förtrollande landet där historiska städer och enastående landskap bildar en oförglömlig bakgrund. Förutom den rika kulturen och de vackra vyerna har Italien mycket att erbjuda när det kommer till mat och dryck.
Här är fem utsökta saker du absolut bör smaka när du besöker detta fantastiska land:
1. Limoncello

Ge dig ut på en smakresa genom Italiens kustlinje med en sip av Limoncello, den ikoniska citronlikören från Amalfikusten. Denna uppfriskande och aromatiska dryck som är gjord av färska citroner, socker och sprit. Vilket är en perfekt avslutning på en måltid samt ett måste för alla som besöker Italien.

 

2. Pesto Genovese

För en smak av Liguriens kök måste du prova Pesto Genovese, den kända basilikabaserade såsen från Genua. Denna smakrika och aromatiska sås är perfekt att blanda med färskt kokt pasta eller att använda som dopp för nybakat bröd. Med sin intensiva smak av basilika, vitlök, pinjenötter och parmesanost är Pesto Genovese en delikatess som du inte får missa.

 

3. Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese är en klassisk noritaliensk rätt som måste upplevas under din vistelse i Italien. Denna krämiga risotto, färgad med saffran, har en rik och förförisk smak som kompletteras perfekt av parmesanostens sälta. Varje tugga är en smak av Lombardiens gastronomiska arv och en hyllning till det italienska köket.

 

4. Gelato

Ingen resa till Italien är komplett utan att prova äkta italiensk gelato. Med sina krämiga texturer och otaliga smaker är gelato en himmelsk njutning för alla glassälskare. Från klassiska smaker som pistasch och choklad till mer ovanliga kombinationer som fikon och valnöt så finns det en gelato för varje smakpalett att upptäcka.

 

5. Tiramisù

Avsluta din måltid med en sked av den ljuvliga Tiramisù vilket är en av Italiens mest ikoniska desserter. Denna krämiga och förföriska kaka, gjord av mascarponeost, kaffe och savoiardikex, är en söt avslutning på varje måltid. Med sin harmoni av smaker och dess eleganta presentation är Tiramisù en delikatess som kommer att förtrolla dina smaklökar.

 

Har du hört talas om våra fantastiska resor till Italien?

Vi erbjuder flertal spännande resmål till Italien, där du kan upptäcka de fem rekommenderade smakupplevelserna och utforska detta fantastiska lands kultur och mat. För mer information om resorna, klicka här och låt äventyret börja!

 

Vid eventuella frågor

Kontakta Bill Larsten på telefon +46 704 915 915 eller e-post bill@exparesor.se