q Träningsresa Albanien med Life in Motion och Vesterskovs Workout AB
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Träningsresa till Albanien med Life in Motion och Vesterskovs Workout AB

0
Price
From14.800 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4806

Pris

från 14800 kr SEK
Längd 7 dagar
Reseperiod 26 oktober - 1 november 2024
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Flyg ToR Köpenhamn/Stockholm-Tirana (inkl. incheckat bagage 23 kg).
 • 2 nätter på Select Hill Resort 4****S.
 • 4 nätter på Hotel Grand Blue FaFa 5*****.
 • Frukost alla dagar.
 • Träning med Caroline och Elin.
 • 1 middag (första kvällen på Grand Blue Fafa). 
 • Boken "Tabata från grunden" av Elin Vesterskov (värde: 249 kr).
 • Transfer till hotellen första och tredje dagen samt till flygplatsen sista dagen.
 • Resegaranti via Kammarkollegiet.
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : 26 oktober - 1 november 2024
Träningsresa till Albanien med Life in Motion och Vesterkovs Workout AB

Följ med oss till soliga och spännande Albanien, Medelhavets nya pärla! Låt dig inspireras och motiveras med daglig träning, oförglömlig natur och tid till både upplevelser och avslappning.

Följ med på höstens träningsresa med Caroline (Life In Motion) och Elin (Vesterskovs Workout AB)! Denna gång reser vi till spännande Albanien. Du får upptäcka både berg och hav på samma resa. Vi bor på lyxiga fyra-fem stjärniga hotell – två nätter uppe i bergen och fyra nätter vid havet.

Träning och välmående är givetvis en stor del av resan. Varje dag erbjuds du minst ett träningspass, men många dagar mer än detta. Vi börjar varje morgon med ett härligt morgonpass ute i naturen. Därefter följer fantastiska frukostbufféer som givetvis ingår i paketet.  Dagarna spenderas sedan som ni önskar; allt från vandring i bergen, shopping inne i Tirana, utforska små byar eller sol och bad vid pool och strand.  Vi erbjuder även träningspass under eftermiddagar, för att därefter avnjuta goda middagar (ingår ej) med influenser från medelhavets alla hörn. Vi utforskar en mångfald av träningsmetoder utomhus, från flexibilitetsövningar, cirkelträning, HIT och tabata, allt under Albaniens strålande sol.

Men det handlar inte bara om fysisk träning. Du får även värdefull inspiration när det kommer till kost och mentalt välbefinnande, som tillsammans lyfter din helhetsupplevelse. Caroline som även arbetar med kost och näring kan erbjuda kostanalyser och råd, medan Elin som är kiropraktor bjuder på råd och tips för bra övningar vid skador, samt för att förebygga sådana.

Detta är också en fantastisk möjlighet att knyta nya bekantskaper. Våra gemensamma träningspass och tid ihop, samt möjligheten för gemensamma middagar erbjuder en unik chans att möta likasinnade, vare sig du reser ensam, med en vän, partner, med familjen eller till och med ett helt gäng kompisar. Då denna resan även riktar sig till familjer med barn kommer det garanterat finnas någon kompis på plats – redo för lek.

Upplev det ultimata välbefinnandet för både kropp och själ – stärk dig själv, utforska nya omgivningar, fyll på vitamin-d förrådet inför vintern och skapa nya vänskapsband.

Vi ser fram emot att välkomna dig till Albanien i oktober!

Tidigare resor med Caroline och Elin

Stort tack till min första och definitivt inte sista träningsresa med er! Var väldigt proffsigt anordnat, trevligt gäng och bra blandning på träning och nöje
Tack för en suuuperhärlig weekend med er!

Deltagare Träningsweekend till Warsawa - Jan 2024

Minnen för livet, tack!! Sol, bad och härlig träning!
Tack så jättemycket för en trevlig och välorganiserad vecka i Portugal! Hälsa alla!

Deltagare Tränings- och Upplevelseresa till Algarve, Portugal – Okt 2023

Tack alla! Hade superroligt och var så kul att få lära känna er alla!

Träningsweekend till Sopot, Polen – Sept 2023

Tack för härlig resa! Härligt sällskap och riktigt bra träning
Tack allihopa för fina dagar! Särskilt tack till er Caroline och Elin som fixat allt så bra <3!

Träningsresa till Alicante, Mars 2023

Jag vill tacka för ännu en fantastiskt kul och härlig träningsresa 😊!
Tack för en toppenresa! Trevlig och givande och så fina personer man har träffat! Tack!
Ni är ett grymt trevligt tränings-par, Tack!

Deltagare Tränings- och Upplevelseresa till Island - April 2022

Tack alla för en fantastisk vecka fylld med träning, sol och bad – och så hörliga människor! På återseende!
Tack för underbart kul 7 dagar – NI gjorde resan!

Deltagare Träningsresa till Malta - Sept 2021
Select Hill Resort ****S - 2 dagar i bergen
Grand Blue Fafa Resort ***** - 4 dagar vid havet
Träning 

Här erbjuds du chansen att aktivera och underhålla din fysik! Med Caroline och Elin vid din sida får du tillgång till daglig morgonträning, samt flertalet eftermiddagspass, alla med olika fokus så som styrka, kondition och flexibilitet.

Under resans gång kan du se fram emot ett brett urval av träningsformer:

 • Flexibilitetsövningar / Sträck-Styrka
 • HIIT (Högintensiv intervallträning)*
 • Cirkelträning
 • Tabata**, med fokus på styrka och kondition
 • Powerwalks upp i bergen

Dessa sessioner är utformade för att erbjuda en omväxlande och stimulerande träningsrutin som passar alla oavsett träningsnivå.

*HIIT står för High-Intensity Interval Training, vilket är en träningsform som består av korta, intensiva ansträngningsperioder följda av korta viloperioder eller lägre intensitetsträning. Syftet med HIIT är att maximera kardiovaskulär och muskulär uthållighet genom att skjuta upp tröskeln för trötthet, vilket gör att du kan förbättra både din aeroba och anaeroba kondition effektivt.

**Tabata är en form av intervallträning där varje rörelse upprepas 8 gånger under 20s intervaller, varvat med 10s vila. Visste ni att Elin vad den första att ta Tabatan till Sverige och har givit ut en bok som både beskriver dess fördelar och ger tips på övningar och träningsprogram? Som deltagare på denna resa får du dessutom en egen kopia av denna bok att ta med hem- helt gratis  (värde 249kr)!
Tabata är en träningsform alla kan vara med på oavsett fysik. Även barn tycker denna träningsform är rolig och “enkel” att följa.

Om Caroline Montelius och Elin Vesterskov

Caroline och Elin är båda inspirerande tränings-instruktörer med många års erfarenhet bakom sig.

Caroline Montelius, PhD Nutrition
Caroline har en bakgrund som instruktör på Gerdahallen i Lund, med en av de mest gedigna utbildningarna inom träning. Med en doktorsexamen i Biomedicin – Nutrition har hon även en djup kunskaå om kost och kropp och hur man ska träna och äta för största möjliga vinning. Idag arbetar Carolina med dessa faktorer, både i sin roll som Scientific Affairs Manager på ett bioteknikföretag, och i egenskap av egenföretagare inom träning, kostrådgivning och träningsresor i företaget Life in Motion Kämpinge. Caroline bor i Höllviken med man, två barn och en hund. Den mesta fritiden går åt till familjen och träningen.

Elin Vesterskov. Legitimerad kiropraktor och föreläsare
Elin Vesterskov är utbildad i kiropraktik vid Maquarity University i Sydney 2003-2005, Australien samt på Syddansk Universitet i Danmark. Elin är legitimerad kiropraktor och har sen 2010 drivit sina två bolag, Clinicus Ryggcenter i Helsingborg och Vesterskovs Workout,  som erbjuder resor runt om i världen och föreläsningar inom stress, sömn och återhämtning.
Elin bor i Spanien och Sverige och har 3 barn och en sambo. Sport, resa, hälsa och välmående ligger familjen varmt om hjärtat.

Med bakgrunder som är djupt rotade i den fysiska träningsvärlden, kombinerar Caroline och Elin sina omfattande kunskaper med en genuin omsorg om varje individs välbefinnande för att skapa en unik träningsupplevelse som inte bara utmanar kroppen utan också näring för själen.

Höjdpunkter
 • Boende på topphotell.
 • Variationsrik träning med Caroline och Elin
 • Möjlighet till både natur-upplevelser, kulturella utflykter samt sol och bad.
 • Återhämtning och avkoppling.
 • Härlig stämning och gemenskap med andra deltagare.

Boende

Vi bor på två olika hotell under resan; två nätter på Select Hill Resort ****S i bergen och fyra nätter på Grand Blue Fafa ***** vid havet.

Stiliga Select Hill Resort ****S är en verklig oas av lyx och komfort. På Select Hill väntar en upplevelse utöver det vanliga, vare sig du vill koppla av vid den exklusiva poolen, njuta av kulinariska specialiteter i hotellets restaurang eller utforska den omgivande naturen.

På Grand Blue Fafa *****, vackert beläget vid Albaniens adriatiska kust, väntar fyra dagar av semesterupplevelse. Hotellets eleganta rum och sviter erbjuder vyer över havet eller de prunkande trädgårdarna, komplett med moderna bekvämligheter och privata balkonger för avkoppling. Du kan njuta av hotellets privata strand, flera pooler, och en rad aktiviteter som lovar både avslappning och äventyr under den azurblå himlen.

Maten på Grand Blue Fafa är en kulinarisk resa i sig, med restauranger som serverar ett brett urval av lokala och internationella rätter tillagade med de finaste ingredienserna. För den som söker avkoppling, erbjuder hotellets spa en oas av lugn med ett brett utbud av behandlingar. Med sitt läge är detta också den perfekta utgångspunkten för att utforska Albaniens rika kultur och storslagna natur, vilket gör vistelsen på Grand Blue Fafa till en upplevelse av avkoppling och upptäckarglädje.

Måltider

Frukost ingår alla dagar. Även en middag – första kvällen på Grand Blue Fafa – ingår i priset. 

Program dag för dag

Dag 1Ankomst, träning och välkomstmiddag

Vid ankomst på eftermiddagen väntar en buss för transfer till vårt första hotell, Select Hill Resort, som ligger uppe i bergen nära huvudstaden Tirana.

Efter incheckning blir det introduktion av Caroline och Elin. Vi lär känna varandra och drar igång vårt första träningspass tillsammans!

Gemensam middag på kvällen (ingår ej).

Dag 2Träning och vandring

Vi startar dagen med morgonträning med magnifik utsikt före frukost.

Efter frukost blir det ytterligare en annan typ av träningspass – vi genomför en vandring i omgivningarna!

De som vill kan efter lunch följa med till Tirana och upptäcka staden. Du tar dig enklast dit i taxi (10 km, ca 30 min ).

Fri kväll – de som vill stannar i Tirana för middag.

Dag 3Träning och förflyttning till havet

Morgonträning före frukost.

Frukost och utcheckning.

Kl 12:00 – Transport till Grand Blue Fafa, ca 90 min transfer.

Incheckning på Grand Blue Fafa.

Fri hopp & lek.

19:00 – Gemensam middag på Grand Blue Fafa (ingår).

Dag 4Träning

Morgonträning före frukost.

Fri förmiddag och egen lunch.

15.00 Vi ses i receptionen för roligt träningspass för alla, stora som små!

19:00 – Frivillig gemensam Middag och kvällsprogram (meddelas senare).

Dag 5Möjlighet till utflykt

Morgonträning (kanske följt av ett dopp!?!) .

Efter frukost finns det möjlighet för utflykt. Vi ses kl 9.00 i receptionen.

19:00 – Fri kväll.

Dag 6Träning

Morgonträning.

Fri dag!

15:00 – Vi ses i receptionen för gemensamt träningspass!

19:00 – Gemensam avslutningsmiddag, kanske följt av lite dans och kul!

Dag 7Hemresa

Vi njuter av den sista gemensamma morgonträningen innan frukost.

12:00 – Utcheckning och transfer till flygplatsen.

Programmet är preliminärt. Vi reserverar oss för ändringar.

UTFLYKT: Besök den gamla staden BERAT *UNESCO

Idag beger vi oss mot en UNESCO-stad – Berat, Albaniens stolthet när det gäller antik historia och arkitektur. Berat utgör en underbar kombination av östliga och västliga kulturer, klädsel och traditioner. Arkitekturen på de gamla husen, med stora fönster som blickar ut över staden, är det första som imponerar på besökarna. Första stoppet: borgen. Den blickar ut över floden och den moderna staden samt det gamla kristna kvarteret på andra sidan floden. Borgen kan nås via en brant väg och är fortfarande bebodd. Inom murarna kan du besöka ruiner av moskéer och flera medeltida ortodoxa kyrkor, alla intakta och med restaurerade fresker och ikoner. Onufri Nationalmuseum är beläget i den inre delen av “Sankt Marias kyrka” i Berats slott. Detta museum erbjuder en samling av 173 föremål från Albaniens kyrkor och kloster.

Detta är en utflykt som tar hela dagen med resa fram och tillbaka till Berat, ca 1,5 timmar per sträcka. Vi spenderar ca 4 timmar på plats. Avresa kl 9.00 från hotellet. Pris. 790 kr. Minst 20 gäster. Intresseförfrågan skickas till bokade via mail. 

Galleri
Vem passar resan för?

Denna resa är perfekt för dig som vill förena nytta med nöje genom att integrera daglig träning i din semesterupplevelse. Under ledning av Caroline Montelius och Elin Vesterskov erbjuds du chansen att delta i inspirerande träningspass dagligen, anpassade för att boosta både kropp och sinne.

Om du värdesätter en aktiv livsstil, ser fram emot att skapa nya vänskapsband, och längtar efter att upptäcka nya platser – då är denna resa utan tvekan rätt för dig. 

Priser i Albanien 

Att äta ute i Albanien är överlag prisvärt, speciellt jämfört med priser i många andra europeiska länder.

För en enkel måltid på en lokal restaurang kan man förvänta sig att betala mellan 4 till 10 euro per person. I de större städerna och vid populära turistdestinationer kan priser vara något högre, men det är fortfarande möjligt att hitta goda middagar för under 15 euro per person. Frukostar och lättare luncher som kaffe och bakverk eller traditionella albanska piroger kostar ofta under 5 euro. 

Vädret i Albanien under oktober

Det kan skilja något mellan klimatet uppe i bergen jämfört med nere vid rivieran. Nere vid kusten, närmare bestämt vid Albaniens riviera och Durres, rör sig dagstemperaturen runt 15-25 grader i oktober, med mestadels regnfria dagar. Vattentemperaturen ligger runt 20-22 grader. Uppe i bergen kan vi räkna med en något lägre dags- och nattemperatur.

Datum & pris

Datum

Lördag 26 oktober – Fredag 01 november 2024. 

Pris

Priser för vuxna

15.300 SEK per person, del i dubbelrum.
14.800 SEK per person, del i familjerum (rabatt: 500 SEK).

Enkelrumstillägg: 2.400 SEK (400 SEK/natt)

Priser för barn

1.000 SEK per barn under 2 år (rabatt: 14.300 SEK).
5.000 SEK per barn mellan 2-3 år (sover i föräldrars säng, rabatt: 10.300 SEK).
7.500 SEK per barn 4-14 år, del i familjerum (bunkbed eller soffa, rabatt: 7.800 SEK).
8.000 SEK per barn 15-19 år, del i familjerum, rabatt: 7.300 SEK). 

OBS! Priserna är satt till en valutakurs om 11,50 SEK jämfört med 1 Euro. En förändring av valutakursen om mer än 1 % kommer eventuellt öka/minska totalpriset.

Faktorer vi inte råder över, såsom förändringar i flygskatter och flygpris, kan komma att påverka resans pris. 

Ingår

 • Flyg ToR Köpenhamn/Stockholm-Tirana (inkl. incheckat bagage 23 kg).
 • 2 nätter på Select Hill Resort 4****S.
 • 4 nätter på Grand Blue FaFa 5*****.
 • Frukost alla dagar.
 • 1 middag (första kvällen på Grand Blue Fafa). 
 • Träning med Caroline och Elin.
 • Boken “Tabata från grunden” av Elin Vesterskov (värde: 249 kr).
 • Transfer till hotellen första och tredje dagen samt till flygplatsen sista dagen.
 • Resegaranti via Kammarkollegiet. 

Ingår inte

 • Måltider som inte anges ovan.
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).

Rumstillägg

Tillägg för enkelrum är 2400 kr (400 kr/natt). 

Praktiskt

Utrustning

Träningskläder för träningspass
Bra joggingskor för träningspass
Baddräkt
Solkräm
Solglasögon
Vattenflaska
Kläder för kvällarna (casual)
Toalettartiklar
Reseförsäkring
Pass
Power-bank till mobilen

Flyg

Vi flyger med Air Serbia från Köpenhamn.

Från Köpenhamn (Kastrup)

Lördag 26 oktober 2024 (Air Serbia)
Köpenhamn – Belgrad kl. 09.35-11.45 (flygnr: JU371)
Belgrad – Tirana kl. 13.20-14.20 (flygnr: JU162)
1 tim 35 min stopp i Belgrad.

Fredag 01 november 2024 (Air Serbia)
Tirana – Belgrad kl. 15.05-16.05 (flygnr: JU163)
Belgrad – Köpenhamn kl. 17.15-19.35 (flygnr: JU372)
1 tim 10 min stopp i Belgrad.

För dig som föredrar att flyga från Stockholm Arlanda, vänligen notera detta i noteringsfältet i din bokning. 

Från Stockholm (Arlanda)

Lördag 26 oktober 2024 (Air Serbia)
Arlanda – Belgrad kl. 09.50-12.20 (flygnr: JU381)
Belgrad – Tirana kl. 13.20-14.20 (flygnr: JU162)
1 tim stopp i Belgrad.

Fredag 01 november 2024 (Air Serbia)
Tirana – Belgrad kl. 15.05-16.05 (flygnr: JU163)
Belgrad – Arlanda kl. 17.10-19.50 (flygnr: JU382)
1 tim 5 min stopp i Belgrad.

OBS! Flygtiderna är preliminära. Vi reserverar oss för förändringar.

 

Villkor

Villkor

Våra villkor finner du här.

Resegaranti

Expa Resor har ställt en resegaranti i enlighet med Resegarantilagen, vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd. Du kan kontrollera att vi har resegaranti på Kammarkollegiets hemsida (sök på ”Expa”).

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Frågor

Kontakta Bill Larsten på bill@exparesor.se / 0704 915 915.

Expa Travel tar förbehåll vid  ev. skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. 

Karta

Kontakta Bill Larsten på bill@exparesor.se / 0704 915 915.

Expa Travel tar förbehåll vid  ev. skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. 

Boka