Health & Training Academy 2019-02-03T16:54:02+02:00

Träningsresa Spanien med Health & Training Academy / Kockum Fritid

 

Boka dig på resan här

Svårighetsgrad:

Häng med på träning i vacker miljö!

En av våra visioner vi har haft sedan vi 2002 startade Health & Training Academy är att arrangera träningsresor. Nu äntligen har vi hittat ett koncept som vi är både nöjda och stolta över.

Vår första träningsresa kommer att bli i slutet av mars 2019 och destinationen är en kuststad som heter Altea som ligger i södra Spanien.

Vi önskar bjuda in både våra kunder och andra som vill delta i en oförglömlig träningsresa! Våra personliga tränare är med på resan.

Lise-Lott Ljung och Madleine Krokstäde, Health & Training Academy / Kockum Fritid

Exparesor

 

Höjdpunkter

 • Träning
 • Upplevelser
 • Välmående / Wellness
 • Spansk mat i vackra omgivningar
 • Socialt umgänge
 • Nya vänskaper

Kort om resan

Innan vårvärmen kommer till Sverige, åker vi ner till det härliga klimatet i södra Spanien. Vi har valt att åka i slutet av mars. Denna månad är vanligtvis en bra månad med behagliga temperatur kring 15-20 grader. I Altea väntar långa stränder och ett bra hotell. En vecka fylld med motion, spännande vandringar, bra mat och vin, sociala sammankomster och avkoppling. Vi bor i det nyrenoverade hotellet Cap Negret 4****, som ligger strax nere vid stranden, har en stor pool, alla bekvämligheter och topp service.

Det blir med andra ord en resa full av träning, upplevelser, välbefinnande och njutning.

Health & Training Academy till Altea

Resan varar i en fyra dagar och ger varierande träningsmöjligheter för alla som är glada i en aktiv semester och lever en aktiv livsstil. Du kommer definitivt att vara inspirerad och motiverad att lära dig något nytt inom träning, då vi erbjuder spännande träningspass samt olika teman om motion och hälsa. Vi har också två spännande vandringsturer med lokala guider som är välbekanta i området.

Utöver alla träningspass är det goda möjligheter till vackra vandringar på egen hand i området, och kanske lite shopping.

Det röda punkten på kartan nedan visar var i Spanien staden Altea ligger.

Datum för resan

Onsdag 27 – söndag 31 mars 2019.

Vem passar den här resan för?

Denna resa är lämplig för alla som gillar att kombinera träning med semester. Du kan också se det som en kickstart inför den kommande sommaren. Det kommer att vara möjligt att välja mellan Yoga, Qigong, BodyBalance och olika fys-pass såsom cirkelträning, Tabata och rena styrke- samt konditionspass! Du får möjlighet att träna två pass varje dag med enormt duktiga tränare från Healh & Training Academy. Under resan finns det också möjlighet för individuell träning med personlig tränare (mot tillägg på plats).

Vi börjar varje morgon med yoga / quigong, och senare på dagen är det lite tuffare styrka- / cirkelträningspass. Vi hoppas också att du vill vara med på spännande vandringsturer med panoramautsikt. Vandringarna leds av lokala guider som kan området.

Vi har satt en övre gräns på 35 deltagare. Vi kan ev dela gruppen från tid till annan så att var och en får ett träningsupplägg med önskad intensitet.

Slutsatsen är att om du är tycker om att vara aktiv och vill ha ny vänskaper – ja, då är vi övertygade om att du kommer att uppskatta denna resa!

I priset ingår frukost, lunch och middag med vin – alla dagar – alltså ”all inclusive”.

Boende

Vi bor på stiliga Hotel Cap Negret 4 ****. Inför säsongen 2018 renoverades hela hotellet. Alla faciliteter finns tillgängliga: en stor trädgård där vi kan breda ut oss, ett bra poolområde, eget gym, ett underbart kök och en lång strand precis utanför hotellet!

Allt är tillrättalagt för goda upplevelser och en spännande aktivitetsvecka.

Vandringar

Det blir två härliga vandringar du kan följa med på om du vill. Vi ger oss av på förmiddagen, så du har eftermiddagen fri.

Sierra Bernia – ca 11 km / 4 timmar
Att vandra Sierra de Bernia är spektakulärt och berget är mycket imponerande med sin 4 km långa och vackra bergsformation. Berget ligger högt över de omgivande städerna. Vi utforskar bland annat ett gammalt fort samt olika grottor med målningar som är över 8000 år gamla. Fortet är från 1500-talet och användes som utkiksplats för den spanska armén. Här fick de hålla utkik efter pirater över hela kusten och Guadalest-dalen. Särskilt spännande är det när vi kryper igenom det berömda “Sierra De Bernia”-hålet. Denna naturliga tunnel tar oss från den ena sidan av berget till den andra – turen är helt enkelt fantastisk.

Sierra Helada – ca 11 km / ca 4 + timmar
På denna vandring får vi med oss den kända havsklippan som sträcker sig från staden Albir till Benidorm. Med sina sju små toppar och fantastisk utsikt är den här rutten en av favoriterna hos både turister och lokalbefolkning.

Härlig utsikt över Medelhavet hela vägen, och kanske har vi tur och får se en av de många delfiner som bor utanför kusten. Eller en av de många falkar som bor i området. Vi kommer att se Spanien i all sin härlighet. Det är ett privilegium att uppleva denna vackra kust, och inte minst Benidorm från toppen av berget.

Några ord om våra lokala guider:

Joe. Från ung ålder har Joe alltid haft en djup passion för naturen och bergen. I stället för att vara med i fotbollslaget valde han bergsklättring och tillbringade mycket av sin tid utomhus. Vid 18 års ålder gick han in i den brittiska armén för att fortsätta att släcka törsten efter äventyr. Under denna tid var han lyckligt lottad att få kunskap och erfarenhet som bergsguide genom olika expeditioner, vilket han tar med dig som en solid upplevelse. Joe gillar också kajakpaddling, dykning, isklättring och hans nya passion; skärmflygning. Han tar med den här kunskapen och kompetensen när han möter andra. Han visar en entusiasm och ett leende som gör människor intresserade och fascinerade. Joe älskar sitt jobb som bergsguide och ser fram emot att visa upp detta fantastiska landskap och den kultur som Spanien har att erbjuda till alla som vill gå med i dessa inspirerande vandringar.

Siv. Sivs passion för naturen började tidigt, född och uppvuxen i Norge med vackra landskap, berg och fjordar som hon är. Hon har bott och arbetat utomlands och detta har gett henne stor klarhet i livet och öppnat många nya dörrar. Hon har också spenderat sin tid som backpacker i Irland, Skottland, Tyskland, liksom andra länder. Hon har lärt sig mycket om olika kulturer och älskar att lära känna nya människor. Sivs förmåga att anknyta till människor ger vandringarna det lilla extra. Hon älskar att dela sin kärlek till naturen med andra. Efter att ha flyttat till Costa Blanca är hon exalterad över av att nästan varje dag kunna vandra. Att främja en förståelse för naturen är hennes ultimata mål.

Träningsresa Spanien

Dagsprogram

Vi går detaljerat igenom det dagliga programmet vid frukost varje dag.

Flyg

Flyg med Lufthansa och Swiss.

27 mars 13.00-18.20 Köpenhamn – Valencia (via Frankfurt).
31 mars 14.50-22.45 Valencia-Köpenhamn (via Zurich).

Pris

Totalpris för resan är 8.980 kr per person, del i dubbelrum/lägenhet (allt inkluderat). 

OBS! Priset är satt till en valutakurs om SEK 10,50 jämfört med 1 Euro. En förändring av valutakursen om mer än 3 % kommer eventuellt öka  /minska totalpriset.

 • Första inbetalning om 3.000 kr vid bokning. Fakturor skickas via e-post. OBS! Första inbetalning återbetalas inte vid avbokning från kunden.
 • Sista betalning av återstående belopp sker ungefär en månad före avresa.

OBS! Vid enkelrum tillkommer ett enkelrumstillägg på 2.300 kronor.

I priset ingår:

 • Flyg ToR Köpenhamn-Valencia.
 • Busstransfer första och sista dagen.
 • Övernattning på Hotel Cap Negret 4*** i Altea 4 nätter. Del i dubbelrum.
 • Frukost, lunch och middag med ett glas vin.
 • Vatten och kaffe för alla måltider.
 • Vatten tillgängligt under alla träningspass.
 • 2 guidade turer med lokala guider enligt program, inklusive transport ToR.
 • Alla träningar enligt programmet är med professionella och inspirerande tränare från Health & Training Academy.

I priset ingår ej:

 • Valfritt enkelrumstillägg.
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Lunch avresedagen.
 • Vi reserverar oss för skrivfel.

Betalningsvillkor

Våra betalningsvillkor hittar du här.

Det är dags för nya träningsupplevelser - Health & Training Academy reser till Altea!

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Det har visat sig gång på gång att det är viktigt att ha reseförsäkring i tillfälle av oförutsedda händelser under resan. Alla deltagare är ansvariga för sina egna personliga reseförsäkringar.

Biljetter och pass

Flygbiljetter skickas ut elektroniskt ca 7 dagar före avresa. OBS! Alla deltagare måste ha maskinläsbara pass.

Bokning / anmälan

Bokning görs skriftligen via vårt bokningsformulär. Anmälan är bindande, och den första betalningen återbetalas ej vid avbokning från kunden.

Våra resor omfattas av Resegarantilagen vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd.

Vi ser fram emot att uppleva Altea og Spanien med dig!

Frågor?

Om du har frågor, kontakta Bill Larsten på telefon +46-704 915 915 / bill@exparesor.se.

spännande vandringar, bra mat och vin, sociala sammankomster och avkoppling.

Expa Resor AB reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

   Skicka artikeln som PDF