1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Vandra på Lofoten med Activage

0
Price
From16.980 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

6441

Pris

från 16980 SEK
Längd 5 dagar
Reseperiod 30 maj - 3 juni 2024
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Flyg Stockholm Arlanda - Harstad Evenes ToR.
 • 4 övernattningar på Skårungen, del i rorbu.
 • Frukost, lunch och middag alla dagar (middag ankomstdag och frukost avresedag).
 • Fri tillgång till bad och bastu på Skårungen.
 • Transport från Harstad Evenes flygplats till Skårungen vid ankomst och avresa.
 • Ledare från Activage Center och Expa Travel. 
 • Resan omfattas av resegaranti från Kammarkollegiet. 
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : 30 maj - 3 juni 2024
Vandra på Lofoten med Activage

Upptäck den majestätiska skönheten på Lofoten!

Nu bär det äntligen av till Lofoten tillsammans med Activage!

Någon har sagt att om man någon gång i livet vill besöka något av det vackraste som går att se bör man besöka Lofoten. Så sant som det är sagt! Lofoten är bedårande vackert och har fantastiskt mycket att bjuda på. Det är inte bara äkta naturupplevelser, midnattssol, fjällturer med fantastisk utsikt, det är också ett gemytligt värdskap. Det är det vi värdesätter för att du ska få en minnesrik aktiv semester.

På denna resa bor vi hos Christer och Tilla på Skårungen i Kabelvåg utanför Svolvær. Vi bor helt nere vi kanten av havet. Bättre förutsättning för en aktiv semester får du antagligen inte.

Under vistelsen på Lofoten blir det bland annat utflykter till omkringliggande fjälltoppar som Tjeldbergtinden och Festvågstind och byar som Svolvaer och Henningsvaer. En kväll tar vi också turen upp till Delp för att se midnattssolen! Denna vandringsresa är inte bara en chans att utforska naturen, utan också ett tillfälle att skapa minnen och dela erfarenheter med likasinnade medresenärer.

Resan är anpassad för Activage medlemmar. Denna resa kräver dock att du har förmåga att kunna vandra en viss sträcka, ca 8-10 km i kuperad terräng (med höjdskillnad upp till ca 500 m) och att du är frisk i övrigt för att kunna anstränga dig lite mer än vanligt. Om du vill ta reda på om resan passar dig, så ring till oss på Expa, kanske också kolla med dina tränare på Activage, samt vid behov rådfråga din läkare. Vi är två ledare med på resan vilket gör att vi kan gå i lite varierande tempo i tryggt och trevligt sällskap.

På kvällarna äter vi goda middagar tillsammans och umgås i bästa Activage-anda innan vi somnar i ro.

Vi ser fram emot att uppleva Lofoten med dig!

Katja Ekvall, grundare, Activage

Kort om resan

Detta är en resa för dig tycker om aktiv upplevelserik semester. Du behöver absolut inte vara topptränad men tycker om att utmanas lite. Är du i medelgod kondition kan du genomföra alla vandringsturerna galant. Terrängen är kuperad med både uppför och nedför.

Vi har lagt upp det så att du alltid varje dag får lite egen tid innan middagen. Vi tar lokalbusen till utgångspunkterna för vandringen. 

En viktig del av upplevelsen er värdskapet och guidningen från crewet på Skårungen, med lokala historier och inte minst lokal mat. Räkna med unika naturupplevelser!

Om vandringarna

Vandringarna under denna resa är något krävande. Vi vandrar upp till 5-8 km per dag med en höjdskillnad som mest på ca 500 höjdmeter (Hammarbybacken är 93 m.ö.h.). Underlaget är företrädesvis stigar. I dagsprogrammet finner du beskrivningar av respektive vandring. Den mest krävande vandringen – upp till toppen av Festvågtind (545 m.ö.h) – är förlagd till sista dagen då du väl känner vad som passar dig. Under denna vandring har du också möjlighet att vända halvvägs – och likväl njuta av en bedårande utsikt. 

OBS! För att deltaga i denna resa rekommenderar vi att du ofta går omkring 10.000 steg om dagen och är bekväm med stigningar. Med det sagt, vill vi påpeka att vi tar gott om tid på oss och delar in oss i grupper så att alla får njuta av vandringarna och gå i sin takt. 

 

Höjdpunkter
 • Det personliga värdskapet på Skårungen
 • Panoramautsikten från Fjeldbergtinden och Festvågtind
 • Midnattssolen vid Delp
 • Fiskekrogen i Henningsvär
 • Närvaron i utomhusbadet på Skårungen
 • Samvaron med övriga Activage-medlemmar

Boende

På denna resa bor vi på Skårungen. Skårungen ligger på en egen halvö tre km från Kabelvåg och erbjuder boende med en restaurang, en bar, ett spa och magisk utsikt över flera av Lofotens mäktiga toppar. Restaurangen är helt nyrenoverad.

För att resan ska bli både rimlig och social bor vi tre personer i varje fiskebod (rorbu). Ett utmärkt tillfälle att bo i rorbu, om du inte gjort det tidigare! Stugorna ligger vid havet med egen balkong mot fjorden, samt den episka Vågakallen (ett av Lofotens högsta berg). Den du önskar dela rum med skriver du i anmälningsformuläret. Varje fiskebod har två sovrum. Ett sovrum har en queen size-säng och ett sovrum har en familjevåningssäng.  

Du kan också välja att bo i enkelrum på hotellet mot ett enkelrumstillägg på SEK 2.800 (SEK 700 per natt). Hotellet har 16 hotellrum som är kategoriserade på tre olika sätt: standardhotellrum, rum med havsutsikt och rum i kategorin Superior. Alla rum ligger i huvudbyggnaden där du också hittar receptionen och restaurangen. Alla är helrenoverade och inkluderar en queen size-säng, eget badrum, vardagsrumsdel och wifi. I vissa av rummen är det möjligt att lägga till en extra säng mot en extra kostnad. Fördelning av typ av rum sker i bokningsordning – den som bokar först, får bäst rum. 

Måltider

Måltider inkluderat i priset:

 • Frukost,
 • Lunch enl. utflyktsprogram (matsäck varje dag, undantag dag 5 då blir det lunch på Fiskekrogen i Henningsvær)
 • Middag alla dagar.

Undantag: Ankomstdagen är bara middag inkluderat. Avresedagen är bara frukost inkluderat.

Det blir härlig hemlagad lokal mat och mysigt värdskap under hela veckan.

Program dag för dag

Dag 1Ankomst Lofoten och promenad Örsvågvær.

Vi ankommer till flygplatsen i Harstad Evenes till lunch och tar transfer (ca 3 timmar) till vårt camp Skårungen i Kabelvåg, några kilometer från Svolvær.

Incheckning på hotellet och en kortare tur i omgivningen runt Örsvågvær. Kanske ett friskt dopp i havet?

Genomgång av programmet och gemensam middag i restaurangen.

Dag 2Vandring till Tjeldbergtinden 367 möh (ca 5 km, 300 höjdmeter, 3 tim).

Efter frukost blir det en kort briefing i receptionen. Vi tar lokalbussen för att komma till startpunkten på vandringen. Målet för dagen är Tjeldbergtinden, det finns lite olika alternativa vägar att bestiga toppen men räkna med ca 3 tim ända upp. Lite lätt krävande att ta sig upp men du belönas med milsvid utsikt mot Skrova, Kabelvåg och Svolvær. Här uppe är det ett perfekt ställe att dricka ”Lofotpils” och äta ”törrefisk”. Väl uppe förstår man att Lofoten är världsberömt för sin natur.

Efter vandringen besöker vi närliggande Svolvaer eller åker direkt hem till Skårungen.

En välförtjänt middag serveras vid 19-tiden.

Dag 3Fridag och kvällsvandring Matmora (ca 6 km, 425 höjdmeter, 5 tim).

Idag finns det tid att upptäcka Lofoten på egen hand under dagen. Du kan t ex gå till Kabelvåg eller paddla kajak i fjorden. Du kan också åka på Örnsafari eller följa med på fisketur (dessa aktiviteter bör bokas i förväg, ta kontakt med Expa så hjälper vi till). Om du vill på en längre utflykt kan du ta lokalbussen till t ex Lofotr Vikingmuseum (en dryg timme) eller ända bort till Reine (ca tre timmar en väg).

Efter tidig middag blir det midnattsutflykt till Delp. En fantastisk vandring med goda historier!

Dag 4Vandring Festvågtind 541 möh (ca 5 km, 500 höjdmeter, 5 tim).

Direkt efter frukost tar vi lokalbussen till Henningsvaer. Detta blir resans mest utmanande vandring, men vilken belöning på toppen! Halvvägs upp kommer vi till en platå med en vacker sjö, där det går alldeles utmärkt att bada! Detta är också en utmärkt plats att vända, om man känner att det räcker med uppför vandring. Från toppen har du en spektakulär utsikt över bl.a. Henningsvaer, Vestvågöy och Stamsund. Fotoläge!!

Vi går ner och några avslutande kilometer in till Henningsvaer för sightseeing och en god lunch på Fiskekrogen (ingår ej). Efter lunch beger vi oss tillbaka till Skårungen före lite tid på egen hand innan vi samlas vid middagsbordet.

Dag 5Vandring Karlsvattnet och hemresa (ca 5 km, 50 höjdmeter, 2 tim).

Frukost och utcheckning. Härlig, kort och platt vandring till Karlsvattnet.

Strax efter lunch tar vi bussen till flygplatsen i Evenes.

Galleri
Pris & datum

Datum

Torsdagen 30 maj – måndagen 3 juni 2024.

Pris

Totalpris från SEK  16980 per person, del i fiskebod (rorbu). 

Vid enkelrum tillkommer ett enkelrumstillägg på SEK 2.800 (700 kr per natt).  

Alla Activage-medlemmar är välkomna att följa med på vår Vandra på Lofoten resan. Vi delar in oss i olika grupper så att alla ska kunna deltaga i programmet.

Om du väljer att inte delta i en planerad aktivitet, råder du över din egen tid. Om du är under pågående medicinsk utredning som kan påverka din fysiska förmåga, ber vi dig kontrollera med din vårdgivare om ditt deltagande i resan.

OBS! Resor med Activage är endast öppna för Activage-medlemmar. Du anger vilket center du tränar på i bokningsformuläret. Om resan inte är fulltecknad kan bokning i vissa fall öppnas för personer som inte är medlemmar, under förutsättning att dessa är närstående till Activage-medlem.

OBS! Begränsat antal platser! Max 20 deltagare.
De flesta Activage-resor blir fullbokade.

Totalpriset är satt med växelkurs 1,00 SEK mot NOK. En ändring av växlingskursen på mer en 2% kan ev. öka / minska totalpriset.

Ingår

 • Flyg Stockholm Arlanda – Harstad Evenes ToR. 
 • 4 övernattningar på Skårungen, del i rorbu.
 • Fri tillgång till bad och bastu på Skårungen.
 • Alla vandringar enligt program.
 • Frukost, lunch och middag alla dagar (middag ankomstdag och frukost avresedag).
 • Transport från Harstad Evenes flygplats till Skårungen vid ankomst och avresa.
 • Ledare från Activage Center och Expa Travel. 
 • Resan omfattas av resegaranti från Kammarkollegiet. 

Ingår inte

 • Måltider som inte anges ovan.
 • Dryck till måltider.
 • Biljetter till lokalbussar. 
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Eventuellt enkelrumstillägg.

Vilkor

Villkor

Våra villkor finner du här.

Resegaranti

Expa Resor har ställt en resegaranti i enlighet med Resegarantilagen, vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd. Du kan kontrollera att vi har resegaranti på Kammarkollegiets hemsida (sök på ”Expa”).

Rumsfördelning

Rumsfördelning

För att resan ska bli både rimlig och social bor vi tre personer i varje fiskebod (rorbu). Den du önskar dela rum med skriver du i anmälningsformuläret.

Varje fiskebod har två sovrum. Ett sovrum har en queen size-säng och ett sovrum har en familjevåningssäng.  Stugorna ligger vid havet med egen balkong mot fjorden, samt den episka Vågakallen (ett av Lofotens högsta berg).

Enkelrum

Vid enkelrum tillkommer ett enkelrumstillägg på SEK 2.800 (700 kr per natt).

Praktiskt

Flyg

Vi flyger med SAS.

Torsdag 30 maj 2024
Stockholm, Arlanda – Oslo, Gardermoen 09:25-10:25 (Flight SK483)
Oslo, Gardermoen – Harstad, Evenes 13:50-15:30 (Flight SK4088)

​​Måndagen 3 juni 2024
Harstad, Evenes – Oslo, Gardermoen 17:10-18:50 (Flight SK4095)
Oslo, Gardermoen – Stockholm, Arlanda 21:10-22:05 (Flight SK1488)

OBS! Flygtider kan ändras beroende på flygbolag. 

Utrustning

Förslag till utrustning:

 • Vattenflaska x 2
 • Väl ingångna vandringskängor eller trekking skor
 • Ryggsäck/regnskydd ( för dagsutflykter)
 • Termos
 • Regn och vindjacka
 • Behagliga kläder att vandra i (trekking el. liknande)
 • Varm tröja typ fleece
 • Mössa och vantar/handskar 
 • Shorts / badkläder
 • Solglasögon
 • Kläder och skor till kvällen (casual)
 • Första hjälpen i reseformat
 • Reseförsäkringsbevis
 • Powerbank till mobilen (alltid bra att ha)
 • Liten kniv
 • Toalettpapper för eget bruk

Du bör vara förberedd på växlande väder

Avreseinfo

Avreseinformation sänds ut elektroniskt ca. 7 dagar före avresa.

Bagage

Du bör ha med en bra ryggsäck med plats för det du behöver under en dag, 20-30 liter, brukar vara tillräckligt.

Sociala Medier

Följ oss gärna i sociala medier.

Följer du oss på Instagram och Facebook kan du se bilder och dagsrapporter från våra turer. Dela gärna länkarna till vänner och bekanta så kan de följa dig på din resa.

 • Tagga gärna egna bilder från turen med #teamexpa och #expatravel
 • Anmälan gör du via vårt anmälningsformulär längre ner på sidan.
 •  Vi är på Facebook. Där finner du också en egen arrangemangssida för denna resa
 • Vill du nyhetsbrev av oss kan du gå in på länken och anmäla din mailadress här:
 • www.expatravel.com

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Frågor

Kontakta Bill Larsten på bill@exparesor.se, +46 704 915 915

Expa Travel tar förbehåll vid  ev. skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. 

Karta

Boka