q Upptäck Cinque Terre med Kockum Fritid
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Vandra och träna i Cinque Terre med Kockum Fritid

0
Price
From14.480 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

10097

Pris

från 14480 SEK
Längd 6 dagar
Reseperiod 20 - 25 oktober 2023
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Flyg Köpenhamn – Pisa ToR.
 • 5 övernattningar på Hotel Palme 4****.
 • 5 frukostar på hotellet.
 • 4 middagar.
 • 1 vinprovning.
 • 1 lunch.
 • 3 UNESCO världsarv: Cinque Terre, Porto Venere och Lutande tornet i Pisa
 • Resan täcks av resegaranti via Kammarkollegiet.
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : 20-25 oktober 2023
Cinque Terre med Kockum Fritid

Vandringsresa – Upplev tre världsarv med Kockum Fritid!

Alla borde få chansen att vandra och uppleva den spektakulära utsikten över Cinque Terre – de fem byarna som klamrar sig fast vid bergssidorna. Det är svårt att välja en favorit av dessa vackra bilfria byar: Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore.

Stigen som förbinder de fem städerna anses vara en av Europas vackraste – en upplevelse som överträffar det mesta. Och glöm inte pauserna längs vägen – en cappuccino och en “gelato” (glass) i varje by är ett måste.

Hela Cinque Terre-området, det vill säga kusten, de fem byarna och de omgivande bergen, har status som nationalpark och står på UNESCO: s världsarvslista. Under denna resa kommer du dessutom få uppleva ytterligare två världsarv – den fridfulla byn Porto Venere och det lutande tornet i Pisa!

Varje by i Cinque Terre har en tågstation och det tar bara några minuter med tåget från by till by. Detta gör att var och en kan välja om och hur långt man vill gå.

Umgås med vännerna på Kockum Fritid!

Nya roliga bekantskaper genom gemensamma träningar och middagar. Du kan resa själv eller med en vän/partner! Eller varför inte boka ett helt kompisgäng?

Må gott i kropp och själ – träna, upptäck nya miljöer och träffa nya vänner.

Under resan kommer du bland annat träffa Cissi och Matilda från Kockum Fritid. Cissi är instruktör och kommer att hålla flera pass under resan. 

Vi ses i Italien i oktober!

Cissi och Matilda

Matilda och Cissi på Al Pozzo i Monterosso

Cissi och Matilda på Kockum Fritid

Passar den här resan för mig?

Denna resan är lämplig för alla som går på Kockum Fritid och gillar att kombinera vandring, upplevelser och umgänge med andra medlemmar. Stigarna vi vandrar går genom den spektakulära nationalparken Cinque Terre (UNESCO), hela tiden längs bergsidan med en helt fantastisk utsikt över medelhavet. Landskapet är kuperat och bjuder på stor variation. Vi kommer anpassa vandringarna beroende på vilka av er medlemmar som hänger med på resan, en del kan och vill gå längre sträckor, en del vill gå delar men hoppar på tåget om orken tryter. Tåget går ofta och tar bara ett par minuter mellan stoppen.

Vi är flera ledare med på resan vilket gör att vi kan dela upp oss i mindre grupper så att alla kan vandra i sitt eget tempo vara aktiva utifrån sina egna förutsättningar. Från Kockum Fritid deltar Cissi och Matilda. Från Expa Travel är det Bill Larsten som deltar. Han känner resmålet utan och innan.

På kvällarna äter vi goda middagar ihop och umgås innan vi somnar i ro på det trevliga och bekväma hotellet.

Deltagare på tidigare resa till Cinque Terre

“Jag är så otroligt stolt över att ha gjort resan och utmanat mig själv. Känner mig sååå lycklig i hela min kropp och själ, oavsett om mina tår håller på att trilla av 🤕
Tacksam för tiden med er alla, många kloka råd, all skratt och några tårar.
Tack finaste Cicci för alla härliga pass, du har fyllt på min kropp med näring och energi 🙏🏼
Ett jätte tack till våra fantastiska ledare, detta är minne för livet.
Stort Tack till ALLA ❤️🙏🏼🇮🇹”

Nina
deltagare maj 2023

“Tack igen för en makalös resa!!
Super trevliga, tuffa, underbara pass. Tack Cicci!!😘🤗💪
Tack Mathilda för härligt vandrings sällskap och fina bilder! 😘🤗🙋‍♀️
Bill, ja du är bäst helt enkelt! Tack för för allt du har ordnat för oss. Mycket nöjd!!😘🤗🌸”

Elisabeth
deltagare maj 2023

“Stort Tack alla härliga människor 😄. Wow vilka fantastiska dagar vi haft tillsammans. Extra Tack till Bill 🥇, Cissi 🥇och Matilda 🥇. Ni är bäst!
Vi är supernöjda med ALLT 👏👏👏
🇮🇹🥾💪👍”

Agneta
deltagare maj 2023

“Nina, jag är så glad över att få följa med dig och dina tår på denna resan 😂 tack alla andra, så kul det har varit med mycket skratt och tårar och att lära känna er. Hoppas vi ses igen 🥳🌸💕”

Maria
deltagare maj 2023

“Bästa gänget!
Tack för dessa fina dagar ihop. Stort extra tack till Matilda, Cissi och Bill för allt fint ni har ordnat för oss.
En oförglömlig resa helt enkelt.”

Maria
deltagare maj 2023

“Tack för en fantastiskt fin planerad resa!”

Marina
deltagare maj 2023

“Det var en fantastiskt o välplanerad resa o så trevligt sällskap av alla.
Jag kan inte säga det på ett bättre sätt som ni alla sagt. Jag är så glad o tacksam att jag fick uppleva detta i min ålder och tack speciellt till Matilda för ditt tålamod och din omtänksamhet!
Hela resan har varit en upplevelse.”

Gudrun
deltagare maj 2023

“Vilken resa och destination 😁. Fantastisk😊🤩!!!
Nu när kroppen fått vila lite är man redo för ny vandring😆. Synd vandringen går till jobb bara😉. Får suga på alla fina minnen från resan istället 😇. Har verkligen fått mersmak på vandring. Vilket fantastiskt sätt att uppleva en destination på. Njöt så mycket av allting!!! Tack till er alla för allt härligt man fick uppleva 😁!!!”

Angelica
deltagare maj 2023

“Det var en magisk resa med fantastiskt trevligt sällskap ☀️”

Eleonor
deltagare maj 2023
Träning

Utöver vandringen, kommer Cissi från Kockum Fritid hålla 2-3 träningspass per dag, normalt kl 7.00 och 17.30 varje dag. Träningen blir varierad och i första hand flexibility, core, gympa, tabata samt stretching.

FLEXIBILITY här arbetar du igenom hela kroppen för att mjuka upp muskler och leder. Passet bygger på funktionell rörlighetsträning som ger dig bättre kroppskontroll och är ett bra komplement till andra träningsformer. Till klassen behöver du ta med en handduk att ligga på. Vi arbetar igenom armar, axlar, baksida lår, bröstrygg, höft och säte. Blodcirkulationen kommer igång och du blir rörligare och mjukare i kroppen. Flexibility är ett bra komplement till andra träningsformer och kommer att hjälpa kroppen att ta sig igenom tuff vandring.

CORE är ett effektivt pass till peppig musik med fokus på att stärka din Core. Din Core innefattar mage, rygg, ländrygg, höfter och skuldror vilket är muskler som har en stabiliserande funktion för kroppen. Ett skadeförebyggande pass där du tränar funktionell styrka som stärker hela din kropp. Du använder din egna kroppsvikt och gummiband som redskap.

GYMPA är ett pass där vi får ”all inclusive”. Här arbetar vi med kondition, koordination, styrka, balans och rörlighet. Passet avslutas med stretch. Fokuset ligger på att uppleva rörelseglädje till musik. Vi arbetar i olika nivåer och med mycket musikkänsla.

TABATA är högintensiv träning som ökar din styrka och din kondition. TABATA har också visat sig förbättra ett antal andra faktorer, så som ökad förbränning och syreupptagningsförmåga. Instruktören guidar och peppar dig från start till mål genom 4 block av TABATA-intervaller. Vi arbetar i 20 sekunder och vilar i 10 sekunder.

STRETCHING. Passet består av uppvärmning samt olika övningar som stretchar en eller flera muskelgrupper. Fokus ligger på säkerhet och teknik för att undvika skador.

Höjdpunkter
 • De fem magiska byarna i Cinque Terre (UNESCO Världsarv).
 • Vandring på klassiska stigar.
 • Fantastisk utsikt åt alla håll.
 • Flera delikata middagar på lokala restauranger.
 • Vinprovning med lokala delikatesser.
 • Den magiska och fridfulla byn Porto Venere (UNESCO Världsarv).
 • Lutande tornet i Pisa (UNESCO Världsarv)
 • Träningarna med Cissi från Kockum Fritid
 • Umgänget med andra medlemmar från Kockum Fritid

Boende

En del av vår filosofi är att vi vill visa dig platser utöver det vanliga. Gärna på små familjehotell med en mysig atmosfär och personlig service. Vår erfarenhet är att detta räknas mer än antalet stjärnor på hotellet.

I byn Monterosso i Cinque Terre bor vi på Hotel Palme 4**** ett trevligt hotell med bra service och bra läge för både vandring och strand.

Måltider

 • Frukost på hotellet varje dag.
 • 3 middagar på lokala restauranger.
 • 1 lunch.  
Program dag för dag

Dagsprogrammet är preliminärt, ändringar kan förekomma. Expa Travel förbehåller sig för eventuella skrivfel och valutaförändringar. 

Dag 1Fredag - Ankomst, Monterosso och träning

Ankomst till Pisa och transfer till Monterosso, en av de fem byarna i Cinque Terre. Incheckning på Hotel Palme 4****, där vi bor under hela vistelsen.

Efter incheckning, gör vi en gemensam rundvandring i Monterosso och det blir tid för lunch (ingår ej). Senare på eftermiddagen mjukstartar Cissi träningen med två träningspass – för dig som vill. Efter träningen samlas vi för en välkomstdrink på hotellet och får tillfälle att lära känna varandra bättre. Vi går därpå tillsammans och äter middag på en trevlig pizzeria som ligger på stranden några få meter från vårt hotell. Det blir serverat lokal antipasti och härlig italiensk pizza.

Dag 2Lördag - Cinque Terre (UNESCO Världsarv)

För dig som vill, rivstartar vi dagen med morgongympa på stranden kl 7.00. Ta gärna med badkläder och ta dagens första dopp i havet efter passet!

Efter en god frukost, samlas vi i trädgården för briefing om dagen och en lektion i italienska. Nu är det dags att vandra söderut och besöka de berömda byarna Cinque Terre – det här blir en spännande dag! Det går att vandra mellan byarna eller att åka tåg – tåget tar bara ett par minuter mellan varje by. Vi delar in oss i grupper beroende på hur mycket vi vill vandra.

Vi går mellan de fem vackra byarna Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola och Riomaggiore. Sträckan som länkar dessa fem byar tillsammans anses vara en av Europas vackraste stigar. En underbar upplevelse som imponerar på de flesta.

I byn Corniglia stannar vi för gemensam lunch. Den totala sträckan vi planerar att vandra är på ca 12 km. Vi räknar me att det tar ca 6 – 8 timmar att gå hela sträckan inklusive pauser och lunchstopp.

Sträckan går längs bergssidan och bjuder på en helt fantastisk utsikt. Landskapet är kuperat. Men efter varje stigning får man en fantastisk utsikt som är värd varje steg! Tempot anpassar vi efter gruppen och vi tar gott med pauser för att både vila och se på utsikten.

Det går tåg tillbaka till Monterosso från alla byar som passeras. Tåget tillbaka tar ca 20 min från byn längst bort. För dagens vandring är det viktigt med bekväma kläder, kraftiga joggingskor eller liknande, eventuellt regnjacka, kamera och kanske en liten ryggsäck. Lägg även badkläder i väskan – det är populärt att ta ett svalkande dopp i den andra och sista byn!

På eftermiddagen kör Cissi ett stretching-pass i trädgården vid hotellet för dig som har lust.

Middagen den här kvällen är bokad på på byns kanske mest kända fiskrestaurang, Ristorante Il Pozzo, som ligger i den gamla delen av Monterosso.

Dag 3Söndag - Levanto och vinprovning

Morgondopp för dig som vill före frukost.

Efter frukost och briefing beger vi oss norrut till grannbyn Levanto. Vandringen tar ca en halvdag. Första timmen går det uppför till utkikspunkten. Här känns det som om du är på världens tak – en oslagbar utsikt över medelhavet och landskapet runt Cinque Terre! Från utkikspunkten går det sedan behagligt svakt nedför mot byn Levanto. Här passar det utmärkt med bad och lunch innan vi tar tåget hem till Monterosso. Väl hemma kan man koppla av på stranden och promenera runt i Monterosso.

På eftermiddagen blir det ett välgörande träningspass med Cissi hemma på hotellet.

Denna dag kan du också använda för att spendera mer tid i en eller flera av de andra fyra byarna. Det är bara att ta tåget! Ett annat alternativ är att vandra på egen hand högre upp i bergen – det finns gott om stigar här. Möjligheterna är många, valet är ditt!

På kvällen är det dags för middag med vinprovning! Vi besöker den charmiga vingården Buranco i den gamla delen av Monterosso. På verandan med utsikt över den fantastiska vingården och citronodlingarna, avnjuter vi ett urval av Burancos extraordinära viner och smakfulla lokala delikatesser.

Dag 4Måndag - Träning, fridag och kanske Portofino

Idag har du möjlighet att bara vara i denna underbara miljö. För dig som vill, ordnar vi ett flertal träningspass på förmiddagen.

Under eftermiddagen kan du återvända till din favoritby i Cinque Terre och kanske handla några italienska delikatesser att ta med sig hem? Sitta på ett av de charmiga caféerna i Monterosso och njuta av friden och utsikten? Ta ett dopp i havet?

Om du vill göra en längre utflykt på egen hand, finns många möjligheter. Vi hjälper dig med planeringen. Ett spännande alternativ för en heldag är att besöka charmiga fiskebyn Porto Fino, som ligger en timme norr Monterosso. Portofino är bland annat känt från TV-serien Hotel Portofino (SVT). Du kan också passa på att vandra till klostret San Fruttuoso, från 1000-talet.

Om du vill vandra denna dag, kan du t ex gå mellan de fem klostren ovanför Cinque Terre.

Dag 5Tisdag - Porto Venere (UNESCO Världsarv)

Denna dag besöker vi den otroligt charmiga och fridfulla byn Porto Venere. Byn är ett UNESCO-världsarv och hem för cirka 4000 invånare. Här finns kyrkan St. Peter, byggd i gotisk stil, som ligger uppe på en klippa med utsikt åt alla håll. Den historiska byggnaden invigdes 1198 och skulle vara perfekt för Game of Thrones. Här finns Lord Byrons grotta, där Lord Byron själv brukade meditera och hämta inspiration för sina poetiska verk. Här finns en charmig hamn, mysiga gränder, restauranger och caféer. Och ovanför oss ligger mäktiga Castel Doria, en imponerande klippfästning med utsikt över magiska Golfo dei Poeti – poeternas bukt! Slottet invigdes 1161 och är ett enastående exempel på militärarkitekturen i Genua.

I Porto Venere känner du dig som om du är vid jordens ände. Vatten som gnistrar i ljusgrönt och blå nyanser under solen. Ensamma åldriga kyrkor och slott vid havet. Grottor som inspirerade ingen mindre än Lord Byron. Utsikt över havet och en del av de mäktiga Apenninerna, den 1000 kilometer långa bergskedjan som sträcker sig från Ligurien i norr genom Toscana och Umbrien och vidare söderut och därmed bildar ryggraden för hela den appeninska halvön – Italien!

För att ta oss till Porto Venere delar vi in oss i två grupper. Den ena gruppen tar båten från Monte Rosso och får uppleva den fantastiska utsikten över Cinque Terre från havet (ca 90 min båtresa). Den andra gruppen tar tåget till den bortersta byn Rio Maggiore och vandrar till Porto Venere (ca 5-6 tim). Detta är en magisk vandring med utsikt över den liguriska kusten. Lunch på egen hand i Porto Venere.

På eftermiddagen tar vi båten hem till Monterosso. Väl hemma blir det ett träningspass med Cissi på stranden eller i trädgården vid hotellet.

Middagen denna kvällen är på Ristorante Il Ciliegio, en mysig, mindre restaurant som ligger otroligt fint till ovanför den gamla stadsdelen i Monterosso. Vi blir hämtade i bil och kört upp till restaurangen. (Ca 5 min)
Det mesta av vad som serveras av frukt och grönsaker odlar de själva. Här serveras bland annat vildsvin som ägaren själv stolt fångat i området kring Cinque Terre.

Dag 6Onsdag - Lutande tornet i Pisa (UNESCO Världsarv)

Efter frukost har vi hela förmiddagen i Monterosso. Vi kör avslutande träningspass före utcheckning.

På eftermiddagen gör vi ett kort stopp vid det världsberömda Lutande tornet i Pisa – det tredje UNESCO-världsarvet under denna resa. Här kan du ta klassiska bilder när du lutar dig mot tornet eller kanske din egen, nyskapande variant?

Avresa på kvällen från Pisas flygplats hem till Köpenhamn.

Film från tidigare resa
Datum & Pris

Datum

Fredag 20 – onsdag 25 oktober 2023. 

Pris

Pris från 14480 kr per person, del i dubbelrum. 

Priset är satt till en valutakurs om 10,90 kr jämfört med 1 Euro. En förändring av valutakursen om mer än 1 % kommer eventuellt öka/minska totalpriset. Flygtillägg kan tillkomma. 

Ingår

 • Flyg Köpenhamn – Pisa ToR. Incheckat bagage ingår.
 • Transfer Pisa – Monterosso ToR.
 • 5 övernattningar på Hotel Palme 4****. Del i dubbelrum.
 • 5 frukostar på hotellet.
 • 4 middagar på lokala restauranger, inkl 1 glas vin och vatten.
 • 1 lunch (dag 2).
 • 1 vinprovning (dag 3).
 • En svensktalande guide.

Ingår inte

 • Tågbiljetter i Cinque Terre (4 Euro per sträcka, 6 Euro för dagskort) 
 • Inträde till nationalparken i Cinque Terre (dag 2 – ca 10 euro).
 • Båtbiljett för utflykten till Porto Venere (dag 4 – ca 20 euro).
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Enkelrumstillägg.

Villkor

Villkor

Våra villkor finner du här.

Resegaranti

Expa Resor har ställt en resegaranti i enlighet med Resegarantilagen, vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd. Du kan kontrollera att vi har resegaranti på Kammarkollegiets hemsida (sök på ”Expa”).

Enkelrumstillägg

Vid enkelrum tillkommer en kostnad på 2000 kronor (400 kr/natt).

Cinque Terre med Exparesor
Alla borde få chansen att vandra och uppleva den spektakulära utsikten över Cinque Terre / Foto: Shutterstock
Galleri
Praktiskt

Utrustning

Vattenflaska
Bekväma och väl ingångna vandringsskor eller kraftiga joggingskor
Vindjacka, regnkappa
Bekväma kläder för vandring
Shorts
Handskar
Solglasögon, keps
Solkräm
Kläder och fritidsskor för kvällen
Kamera
Badkläder (minst 2 uppsättningar, då det finns tillfälle för flera bad per dag)
Toalettartiklar
Första hjälpen-kit i reseformat
Powerbank till telefon
Reseförsäkringsbevis
Pass

Flyg & transfer

Flyg (Norwegian direkt):

 • Fredag 20 oktober 2023 Köpenhamn-Pisa 07.05-09.15 (Flight no:D83736)
 • Onsdag 25 oktober 2023 Pisa-Köpenhamn kl 22.10-00.20 (Flight no:D83737)

 

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck som du kan ha när du vandrar. I den packar du regn / vindjacka, solkräm, extra dryck, eventuellt en extra tröja etc.

Reseförsäkring

En egen personlig reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Frågor

Kontakta Bill Larsten på bill@exparesor.se, +46 704 915 915

Expa Travel tar förbehåll för  eventuella skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. 

Karta

Boka