1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Upptäck Montenegro med Activage

0
Price
From20.900 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2455

Pris

från 20900 SEK
Längd 6 dagar
Reseperiod 14 - 19 september 2024
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Flygbiljett ToR Stockholm Arlanda - Podgorica.
 • 5 övernattningar på Villa Gracia ****, del i dubbelrum.
 • 5 frukostar.
 • 4 luncher.
 • 4 middagar.
 • Besök till Skadar Lake National Park.
 • Besök ostronfarm. 
 • Besök olivgård.
 • Alla entréavgifter.
 • Båtresa till Lady of the Rock och Perast.
 • Busstransfer från flygplatsen till hotellet.
 • Transport till alla utflykter (ej lokalbussar).
 • Ledare från Activage och Expa Travel.
 • Resan täcks av resegaranti genom Kammarkollegiet.
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : 14-19 september 2024
Resan
Upptäck Montenegro med Activage

I september beger vi oss till en pärla på Balkan – Montenegro! 

Montenegro är ett land som verkligen fångar essensen av Medelhavet och Balkan med sin enastående naturskönhet och sitt rika kulturarv. Känd för sin dramatiska kustlinje längs Adriatiska havet, majestätiska berg, djupa skogar och kristallklara sjöar, erbjuder Montenegro en mångfald av landskap som förbluffar och inspirerar. Landet bjuder på en unik blandning av historiska influenser, från antika romerska ruiner till medeltida städer, vilket återspeglas i dess arkitektur, traditioner och kultur. 

Vår resa tar oss från Skadarsjöns rika ekosystem till Budvas historiska charm och Sveti Stefans exklusiva skönhet. Vi upplever Perast, Kotor och Lady of the Rock i Kotor-bukten. Dessutom blir det en båtresa i bukten och besök på olivgård och en mussel farm. 

Resan är anpassad för dig som är medlem på Activage. Vi är flera ledare med på resan vilket gör att vi kan dela upp oss i flera mindre grupper så att alla kan vandra i sitt eget tempo och vara aktiva utifrån sina egna förutsättningar. 

På kvällarna njuter vi av goda middagar tillsammans och umgås i bästa Activage-anda innan vi somnar i ro på det bekväma hotellet i Budva. 

Vi ser fram emot att uppleva Montenegro med dig! 

Katja Ekvall, grundare, Activage 
Bill Larsten, grundare, Expa Resor

 

Budva – en juvel längs Adriatiska kusten

Vi bor i staden Budva, som erbjuder en fascinerande mix av antik charm och modern livsstil. Stadens hjärta är dess gamla stad, omgiven av imponerande medeltida murar, som vittnar om en rik historia som sträcker sig tillbaka till venetiansk tid. Inom dessa murar öppnar sig en labyrint av kullerstensgator, där varje hörn och vrå berättar en egen historia. Vi utforskar historiska platser som Sankt Ivan-kyrkan, det arkitektoniska komplexet Citadela och det pittoreska torget Trg između crkava.

Utanför de historiska murarna erbjuder Budva en annan värld med sina strålande stränder som Mogren, Becici och Jaz. Budva blir vår utgångspunkt i upptäckten av Montenegro.

Höjdpunkter
 • Besök till Skadar Lake National Park.
 • De gamla stadsdelarna i Budva och Sveti Stefan.
 • Lunch ovanför Kotor-bukten med hänförande utsikt.
 • Gamla Stan i Kotor och vandring upp till de gamla murarna.
 • Båttur till Our Lady of the Rock och Perast.
 • Besök och lunch på musselfarm.
 • Besök på olivbondgård på den vilda Lusctica-halvön.
 • Vandring i bergen ovanför Budva-rivieran.
 • Bad på den berömda stranden Jaz där Rollling Stones spelat.
 • Måltiderna från det lokala köket.
 • Umgänget med andra Activage-medlemmar

Boende

Vi bor på det nybyggda hotellet Villa Gracia ****. Det är bara 5 minuters promenad till stranden och 10 minuters promenad till gamla stan. Hotellet erbjuder modernt och sofistikerat boende med gratis WI-FI och service av hög standard. Du välkomnas av ägarinnan Giuliana och hennes familj som strålar av glädje och gör allt för att vår vistelse ska bli så angenäm som möjligt.

Måltider

Alla frukostar intages på hotellet. Lunch och middag enligt program.

Program dag för dag

Dag 1Lördag 14 september – Ankomst och Skadarsjöns Nationalpark (L, M)

Vid ankomst till Montenegro och Podgorica väntar vår transferbuss. Under transfern besöker vi Skadarsjöns Nationalpark, Balkanhalvöns största färskvattenssjö och en av Montenegros största nationalparker. Parken är känd för sin mångfald av flora och fauna. Vi äter lunch i nationalparken på lokal restaurang.

Efter besöket fortsätter resan till vårt hotell i Budva. Vi checkar in och kopplar av tills det är dags för välkomstdrink på hotellet och promenad till kvällens restaurang, två minuter från hotellet.

F = frukost. L = lunch. M = middag.

Dag 2Söndag 15 september - Kotor och Budva (F, L, M)

Förbered dig på en förtrollande dag där vi utforskar Kotors och Budvas historia. Vi inleder med att resa till gamla stan i Kotor som är upptaget på UNESCOs världsarvslista. Stadens klassiska venetianska utseende är ett resultat av fyra århundraden av venetianskt styre, och venetianskt inflytande är fortfarande starkt känt i stadens arkitektur. En lokal guide möter oss i Kotor och berättar om staden och dess fascinerande historia. Vi går runt i staden och upp till Kotors murar ovanför byn. Det finns tid för kaffe i denna unika miljö och tid på egen hand före vår buss tar oss upp till en restaurang ovanför Kotor-bukten. Här blir det lunch med bedårande utsikt över Kotor-byn.

På eftermiddagen kommer vi hem till hotellet för lite vila, innan vi ger oss ner till gamla staden i Budva. Vi förlorar oss i dess stads labyrintiska gator. Varje sväng avslöjar en bit av det förflutna, omslutna av tjusiga butiker och mysiga kaféer som vibrerar av liv. Citadellets andlöst vackra utsikt bjuder in till reflektion och förundran, där staden möter havets oändlighet. Efter besöket av den gamla stadsdelen beger vi oss till marinan för kvällens middag vid havet.

Dag 3Måndag 16 september – Lustica-halvön, olivgård och Jaz-stranden (F, L, M)

Idag upptäcker vi Lustica-halvöns orörda skönhet och njuter av en dag som kombinerar kultur, historia och avkoppling. Vår utflykt inleds med en resa genom det dramatiska landskapet till en traditionell olivgård, där vi inte bara utforskar den antika traditionen av olivoljeproduktion men också njuter av en spännande lunch med lokala delikatesser, omgiven av olivlundarnas lugnande grönska.

Eftermiddagen tillbringas på den berömda Jaz-stranden, där mjuk sand och kristallklart vatten erbjuder den perfekta miljön för avkoppling och bad i solnedgången. Här är det härligt att gå längs med den långa stranden.

Gemensam middag på kvällen.

Dag 4Tisdag 17 september – Båtfärd på Kotorbukten, besök av Perast och lunch på ostron-farm (F, L)

Ta del av en magisk dag tillsammans med oss när vi utforskar Kotor-buktens glittrande vatten med båt, besöker den konstgjorda ön Lady of the Rock och den pittoreska staden Perast, för att sedan njuta av en smakrik lunch på en lokal musselfarm. Vår resa börjar med att vi tillsammans seglar ut i buktens lugna vatten, där vår första destination är den fascinerande ön Lady of the Rock. Här utforskar vi tillsammans kyrkan och dess skatter, omgivna av berättelser om tro och traditioner som levandegör platsens historia.

Efter att ha tagit del av öns kulturella rikedomar fortsätter vi vår färd mot den historiska staden Perast, där vi gemensamt vandrar genom stenbelagda gator och beundrar stadens ståtliga barockarkitektur. Vår resa avrundas med ett besök på en musselfarm, där vi tillsammans njuter av en spännande lunch bestående av färska skaldjur och andra läckerheter från havet. Denna dag är en unik möjlighet för oss att dela historiens vingslag, den natursköna miljön och den lokala gastronomin som gör Montenegro så speciellt.

Efter besöket på Lady of the Rock fortsätter vi till den charmiga kuststaden Perast, där tidens gång tycks ha stannat. Vi vandrar genom stadens smala gator, beundrar de välbevarade barockbyggnaderna och får en känsla av dess rika maritima historia. Avslutningsvis avnjuter vi en läcker lunch på en lokal ostron farm., där du får smaka på färska skaldjur och andra lokala specialiteter, odlade och tillagade med traditionella metoder. Denna dag kombinerar avkoppling till havs med kulturella upptäckter och kulinariska njutningar, och erbjuder en unik inblick i Montenegros maritima arv och dess band till havet. När dagen närmar sig sitt slut tar vi oss tillbaka till hotellet.

Middag på egen hand.

Dag 5Onsdag 18 september – Vandring och Sveti Stefan (F, M)

Denna dag delar vi upp oss i två grupper för att på olika sätt upptäcka Budva-rivierans skönhet. Den äventyrslystna delen av vårt sällskap börjar dagen med en inspirerande vandring från Fort Kosmač, njuter av den storslagna utsikten och den friska bergsluften, och avslutar vandringen vid det ikoniska Sveti Stefan. Samtidigt tar den andra gruppen en bekväm bussresa direkt till Sveti Stefan, där vi utforskar denna förtrollande ö och dess historiska skönhet.

Sveti Stefan är en liten ö som är förbunden med fastlandet genom en smal landtunga. Ön är mest känd för sitt pittoreska utseende med gamla stenhus och röda tak som skapar en nästan sagolik atmosfär, vilket gjort den till en av Montenegros mest fotograferade platser. Sveti Stefan var en fiskeby innan den under 1960-talet omvandlades till ett lyxhotellkomplex som lockade till sig kändisar och adeln från hela världen. Bland dess mest berömda gäster har man kunnat se namn som Marilyn Monroe, Sophia Loren och många andra.

Efter att ha tagit del av Sveti Stefans charm, promenerar vi längs med de idylliska stränderna till den mysiga fiskebyn Przno. Här har vi möjlighet att slå oss ner på en av de exklusiva fiskrestaurangerna för att njuta av en välförtjänt drink och kanske till och med lite lokala delikatesser (ingår ej). Denna del av dagen ger oss tid att reflektera över dagens äventyr, dela upplevelser och bara njuta av den avslappnade atmosfären vid havet.

Vår resa avslutas med lokalbuss från Przno, fyllda av nya intryck och minnen från en dag som erbjudit både fysisk aktivitet och kulturella skatter, allt samlat i Montenegros fantastiska landskap.

Gemensam avslutningsmiddag nära hotellet.

Dag 6Torsdag 19 september - Fri förmiddag och hemresa (F)

Flyget går först på kvällen, så vi har hela förmiddagen att njuta av värmen i Budva. Efter lunch (på egen hand) blir vi hämtade av transfer för resa hem.

Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

Activage medlemsresor – hur är det att resa med Activage?
 • Resorna är anpassade för medlemmar på Activage.
 • Glädjen att resa och uppleva tillsammans.
 • Stora upplevelser utanför allfarvägarna.
 • Vandringar anpassade för medlemmar på Activage på olika nivåer.
 • Gemensamma och välsmakande måltider från det lokala köket.
 • Trygga och välordnade resor med flera ledare från Activage respektive Expa Resor.
 • Informationsmöte inför varje resa.
 • Återträff efter årets resor - återupplev resan och mingla med dina nya vänner.
Galleri
Datum & pris

Datum

14 – 19 september 2024.

Pris

Totalpris från SEK  20900 per person, del i dubbelrum/lägenhet.

OBS! Begränsat antal platser! Max 26 deltagare. De flesta Activage-resor blir fullbokade.

Betalning. Du betalar 3000 kr i deposition inom 7 dagar, och resten 65 dagar före avresa. Du kan avboka din resa utan kostnad fram till att deposition är betalad – att boka direkt är med andra ord riskfritt.

Alla Activage-medlemmar är välkomna att följa med på våra resor. Vi delar in oss i olika grupper så att alla ska kunna deltaga i programmet.

Om du väljer att inte delta i en planerad aktivitet, råder du över din egen tid. Om du är under pågående medicinsk utredning som kan påverka din fysiska förmåga, ber vi dig kontrollera med din vårdgivare om ditt deltagande i resan.

OBS! Resor med Activage är endast öppna för Activage-medlemmar. Du anger vilket center du tränar på i bokningsformuläret. Om resan inte är fulltecknad kan bokning i vissa fall öppnas för personer som inte är medlemmar, under förutsättning att dessa är närstående till Activage-medlem.

Priset är satt till en valutakurs om SEK 11,50 jämfört med 1 Euro. En förändring av valutakursen om mer än 3 % kommer eventuellt öka/minska totalpriset. Minsta antal deltagare för denna resa är 15 personer, max antal är 26.

I resan ingår

 • Flygbiljett ToR Stockholm Arlanda – Podgorica. 
 • Övernattning på Villa Gracia 4****. Del i dubbelrum.
 • 5 frukostar.
 • 4 luncher.
 • 4 middagar. 
 • Besök ostronfarm. 
 • Besök olivgård.
 • Alla entréavgifter.
 • 1 båtresa.
 • Busstransfer från flygplatsen till Budva.
 • Transport till alla utflykter (ej lokalbussar).
 • Ledare från Activage och Expa Travel.
 • Resan täcks av resegaranti genom Kammarkollegiet.

I resan ingår inte

 • Måltider som inte anges ovan. 
 • Dryck till måltider. 
 • Biljetter till eventuella resor med lokaltrafik. 
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Eventuellt enkelrumstillägg.

Enkelrumstillägg

Vid enkelrum tillkommer ett enkelrumstillägg på SEK 2500 (500 kr per natt).  

Villkor

Villkor

Våra villkor finner du här.

Resegaranti

Expa Resor har ställt en resegaranti i enlighet med Resegarantilagen, vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd. Du kan kontrollera att vi har resegaranti på Kammarkollegiets hemsida (sök på ”Expa”).

Praktiskt

Utrustning

Komfortabla kläder for vandring
Bra joggingskor för vandring (ev kängor för vandring)
Kamera (kom ihåg att tömma minneskortet och ladda batteri före avresa)
Baddräkt, Solkräm, Solglasögon
Vattenflaska
Första hjälpen-kit i resestorlek
Kläder för kvällarna (casual)
Toalettartiklar
Varm jacka/tröja som används när vi stannar för lunch/picknick
Liten ryggsäck för vandring
Reseförsäkring, Pass

Flyg & transfer

Flygtider: 

14 september 2024 LOT
Kl 07:40 Stockholm Arlanda – kl 12:40 Podgorica (via Warszawa).

19 september 2024 LOT
Kl 17.00 Podgorica – kl 22.20 Stockholm Arlanda (via Warszawa). 

Flygbiljetter skickas ut elektroniskt ca 7 dagar före avresa. Vi reserverar oss för tillägg i pris och förändring av resedatum. Om pris stiger och/eller flygdatum ändras har du rätt att återfå din deposition. 

Bagage

Ta gärna med en liten ryggsäck som du kan bära när du vandrar. I ryggsäcken packar du regn-/vindjacka, solkräm och eventuellt en extra tröja.

Villkor

Du kan registrera dig här, eller på mail / telefon. Registreringen är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning från kund. Läs mer om våra villkor här.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Om du är under pågående medicinsk utredning som kan påverka din fysiska förmåga, ber vi dig kontrollera med din vårdgivare om ditt deltagande i resan.

Karta

Boka