1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Upplev våren på Franska rivieran med Activage

0
Price
From14.480 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2799

Pris

från 14480 SEK
Längd 6 dagar
Reseperiod 21 - 26 april 2023
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Flygbiljetter ToR
 • 5 övernattningar
 • 5 frukostar
 • 4 middagar
 • Transfer till hotellet
 • Transport till utflykter
 • Representanter från Activage och Expa Travel
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Datum: 21 - 26 april 2023
Upplevelse- och vandringsresa i vackra Menton Frankrike
Favorit i repris! – Activage återvänder till franska rivieran

Ännu en gång åker vi till Menton på franska rivieran, de som följde med oss hit förra gången tyckte det var en riktig höjdarresa så vi vill ge fler av er möjligheten att uppleva detta underbara resmål!

Menton är citronernas by och kallas ”Frankrikes Pärla”. Staden ligger vid franska rivieran och vi bor i den vackra gamla stan som ligger en minut från stranden.

Vädret i april är som oftast fantastiskt för utomhusaktiviteter. Under ledning av våra duktiga instruktörer blir det många spännande upplevelser med vandringsturer, social gemenskap och god mat.

Vi är flera ledare med på resan vilket gör att vi kan dela upp oss i flera mindre grupper så att alla kan vandra i sitt eget tempo vara aktiva utifrån sina egna förutsättningar. Från Activage följer grundare Katja Ekvall och en medlemsvärd med. Från Expa Travel deltar Bill Larsten och ev en kollega. 

På kvällarna äter vi goda middagar ihop och umgås i bästa Activage-anda innan vi somnar i ro på det trevliga och bekväma och helt nyrenoverade hotellet.

Välkommen! 

 

Katja Ekvall, grundare, Activage

Vem passar resan för och vad skall vi göra?

Denna resa är lämplig för alla Activage-medlemmar som gillar att kombinera vandring, upplevelser och umgänge med andra medlemmar.

Det finns många möjligheter för fina vandringar i området, både i bergen eller längs strandpromenaden.
Vi får tillsammans en fin och trevlig resa där vi fyller på med glädje i kropp och själ.

Vi bor bra med många möjligheter att vandra i bergen eller närliggande småbyar tillsammans med andra eller kanske helt själv. Det går också bussar upp till bergen där man kan gå fina leder ner till Menton.

Vi erbjuder tre gemensamma dagsturer för er som vill gå tillsammans med oss och andra Activage-medlemmar. Den ena turen går runt vackra Roquebrune Cap Martine, där har vi en vacker vy över Monaco och Italien. Den andra turen går runt Cap Ferrat – känd som en av de vackraste vandringarna på franska rivieran. Den tredje följer Nietzsches stig upp till den pittoreska byn Eze, som ligger på en klippa mellan Nice och Monte Carlo.

Menton

Menton är den sista staden i Frankrike före den italienska gränsen. Staden har 30.000 invånare och är en av de större på franska rivieran.

Menton är känt för sitt behagliga klimat och har berg på tre sidor om staden. Detta gör att citronträden trivs och växer sig starka här. Mentons stora begivenhet är ”Fete du Citron” citronfestivalen där man bygger stora figurer med citrusfrukter. I tillägg till den fina strandpromenaden finner du också vackra parker med exotisk växtlighet tack vare det varma klimatet. Vieux Menton är den gamla delen av stan med trånga gator fylld med småbutiker och cafeér. Det är här vi ska bo.

Höjdpunkter
 • Vandringsturer till bergsbyar omgärdade av Alperna
 • Kombination av vandring, kultur, sol och bad
 • Den speciella atmosfären i Cote d´Azur
 • Den färgglada staden Menton
 • De medeltida byarna Dolceacqua och Apricale på italienska rivieran
 • Dofterna av citron och lavendel
 • Det trevliga umgänget med andra Activage-medlemmar

Flyg

Vi flyger direkt med Norwegian. 

Fredag 21 april 2023
Stockholm Arlanda – Nice kl 6:45-9:45.

Onsdag 26 april 2023
Nice – Stockholm Arlanda 10:25-13:20.

OBS! Flygtider kan komma att ändras beroende på flygbolag. 

 

Boende

Vi bor på samma hotell hela vistelsen – Hotel Le Vendôme **** (Belambra Clubs Menton). Boendet ligger bara en minuts promenad från stranden och 5 minuters promenad från den gamla hamnen. Alla rum har utsikt över staden eller havet. Restaurangen har en veranda med utsikt över trädgården och havet. Här serveras traditionella franska rätter. I baren kan du kan njuta av en drink.

 

Måltider

Alla frukostar intages på hotellet.
Luncherna äter vi längs vägen, eller så ordnar vi picknick lunch på plats (lunch ingår ej i priset).
Middagar avnjutes på olika lokala restauranger. 

Dagsprogram

Dag 1Ankomst och rundvandring

Avresa Stockholm tidig morgon och transfer till hotellet ca 45 min. Vi ankommer hotellet ca. kl. 11.30.

Efter att ha checkat in på hotellet byter vi snabbt om till passande kläder för en lättare vandring i området kring Menton för att lära känna omgivningarna och varandra. Ta gärna med badkläder. Vi äter lunch gemensamt (ingår ej i priset).

Samling för genomgång av programmet och en liten aperitif kl 19.00, därefter gemensam middag på hotellet.

Dag 2Vandring till Roquebrune Cap Martin (ca 2,5 km, 230 höjdmeter stigning)

Efter en härlig frukost, samlas vi i receptionen till en fantastisk utflykt – vandring upp till charmerande medeltida byn Roquebrune Cap Martin (257 m.ö.h.). Vi räknar med en vandring på ca två timmar innan vi kommer fram till borgen (distansen är ca två-tre km). Vi äter en härlig lunch samtidigt som vi får en magnifik utsikt (lunch ingår ej). På väg tillbaka går vi i genom borgen och förbi en 1500 år gammal ek.

Vi är tillbaka på hotellet på eftermiddagen och det finns egen tid för avslappning med sol, bad och shopping.

Gemensam middag.

Dag 3Fridag

Idag har du en dag på egen hand. Det finns mängder att saker att göra i Menton, t ex besöka en eller flera av de botaniska trädgårdarna Menton är känt för. Om du vill vandra finns många alternativ i närheten. Du kan t ex ta lokalbussen upp till bergsbyn Castellar (som ligger ovanför Menton) och vandra hem. Vi hjälper dig hitta rätt. Du kan också ta tåget österut till San Remo och besöka Villa Nobel, där Alfred Nobel tillbringade sina sista fem år i livet. Ett annat alternativ är att ta tåget västerut till Monaco (tre tågstationer) eller Nice (nio tågstationer) för t ex shopping.

Vi samlas på kvällen för gemensam middag i Menton.

Dag 4Vandring runt Cap Ferrat (ca 5-7 km, 100 höjdmeter stigning)

Denna dag väntar en av de populäraste vandringarna på franska rivieran. Vi tar tåget västerut till halvön Cap Ferrat som har en fantastisk natur.

Vi går längs havet runt hela halvön på en kuststig. Vandringen klassas som lätt med viss kuperad terräng. Ta med badkläder på denna resa. Det finns flera ställen längs stigen där du kan ta ett fräscht bad, även i slutet av turen – på en fin strand. Sträckan är knappt 5-7 km (beroende på vägval) och tar ca två timmar att vandra.

På eftermiddagen kan du hoppa av tåget i Monte Carlo, en av stationerna på vägen hem. Du kan också tillbringa eftermiddagen hemma i Menton.

Middag på egen hand.

Dag 5Italienska rivieran med de magiska byarna Dolceacqua och Apricale

Efter frukost blir vi upphämtade av buss som tar oss till den italienska rivieran och de två medeltida bergsbyarna Dolceacqua och Apricale! Båda byarna är slående vackra med små gränder, valv och torg. Här har tiden stått still.

Dolceacqua är en av den italienska rivierans pärlor, inbäddad i kullarna i Nerviadalen. Det mest slående sättet att komma in i den gamla delen av staden är att gå på Ponte Vecchio, symbolen för Dolceacqua. Bron byggdes på 1400-talet på ruinerna av en tidigare bro: den enda åsnestödda valvgången, 33 meter lång, ger den elegans och kraft på samma gång. Impressionistmålaren Claude Monet beskrev på 1880-talet bron som ”a jewel of lightness”. Vi gör en rundvandring i Dolceacqua och tar en äkta italiensk cappuccino på ett charmigt cafe.

Efter besöket i Dolceaqua åker vi vidare upp i bergen några kilometer till Apricale – utsedd till en av sju byar i Italien med ”vackraste” status. Apricale ligger 273 meter över havet och är omgivet av berg som är ca 1000/1200 meter höga. Namnet Apricale kommer från latinets ”Apricus” som betyder exponerad för solen. Men det främsta kännetecknet för Apricale, som förtrollat besökare under lång tid, är den scenografiska aspekten – ett vattenfall av antika stenhus på en kulle, dominerat på toppen av dess slott! Vi går genom den lilla byn och avslutar med lunch (ingår ej) på en av byns charmiga restauranger. För de som önskar gör vi en kortare vandring i bergen runt byn innan vi åker hem till Menton.

Eftermiddagen på egenhand. Gemensam middag.

Dag 6Hemresa

Avresa till flygplatsen efter frukost för resa hem till Stockholm.

Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. Expa Travel tar förbehåll vid evt. valutaändringar eller skrivfel.

Galleri
Pris & datum

Datum

21 – 26 april 2023.

Pris

Totalpris för denna resa är SEK 14.480 per person, del i dubbelrum. 

OBS! Begränsat antal platser! De senaste resan till Menton blev fulltecknad. 

Anmälningen är bindande.

Totalpriset är satt med växelkurs SEK 11 kr mot 1 Euro. En ändring av växlingskursen på mer en 1% kan ev. öka / minska totalpriset.

I priset ingår

 • Flygbiljetter  ToR.
 • 1 x 20 kg incheckat bagage.
 • Busstransfer ToR  flygplats – hotell.
 • 5 övernattningar (del i dubbelrum).
 • 5 frukostar.
 • 4 middagar.
 • Utflykter enligt program.
 • Tågbiljetter till utflykter.

I priset ingår inte

 • Ev. enkeltrumstillägg.
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Utflykter som inte nämns  i programmet.
 • Måltider utöver de som står i programmet.
 • Dryck till måltider.

Villkor

Villkor

Våra villkor finner du här.

Resegaranti

Expa Resor har ställt en resegaranti i enlighet med Resegarantilagen, vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd. Du kan kontrollera att vi har resegaranti på Kammarkollegiets hemsida (sök på ”Expa”).

Enkelrum / rumsfördelning

Rumsfördelning

För att resan ska bli både rimlig och social placerar vi deltagarna på rum två och två. Om du redan vet vem du  önskar dela rum med, skriver du in det i anmälningsformuläret.

Reser du ensam kan du välja enkelrum eller dela rum med någon annan deltagare, men vi ser med fördel att så många som möjligt delar av kostnads-, utrymmes- och social skäl. 

Enkelrum

Väljer du enkelrum måste du förbeställa det mot ett tillägg på SEK 2.500,- för hela resan.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra turer. Läs mer här.

Om du är under pågående medicinsk utredning som kan påverka din fysiska förmåga, ber vi dig kontrollera med din vårdgivare om ditt deltagande i resan.

Praktiskt

Bagage

Utrustning

Tips till bra att ha saker:

 • vattenflaska
 • joggingskor/vandringsskor
 • träningskläder (flera ombyte)
 • En varmare tröja, det kan vara lite kyligare uppe i bergen
 • en mindre ryggsäkck som du kan ha med på vandring
 • solglasögon
 • regnjacka
 • fritidsskor till kvällarna
 • badkläder
 • förstahjälpen i reseformat
 • kläder till kvällarna (casual)
 • reseförsäkringsbevis (obligatoriskt på våra resor)
 • europeisk hälsokort
 • pass
 • powerbank til mobilen

Du får vara beredd på omväxlande väder och temperaturer.

Bilder från resan

Följ oss gärna i sociala medier.

Följer du oss på Instagram och Facebook kan du se bilder och dagsrapporter från våra turer. Dela gärna länkarna till vänner och bekanta så kan de följa dig på din resa.

 • Tagga gärna egna bilder från turen med #teamexpa och #expatravel
 • Anmälan gör du via vårt anmälningsformulär längre ner på sidan.
 •  Vi är på Facebook. Där finner du också en egen arrangemangssida för denna resa
 • Vill du nyhetsbrev av oss kan du gå in på länken och anmäla din mailadress här:
 • www.expatravel.com

Frågor

Kontakt: Bill Larsten +46 704 91 59 15 eller mail  bill@exparesor.se

Expa Travel tar förbehåll för ev. skrivfel, valuta eller prisändringar. Programmet är preliminärt,  ändringar kan förekomma. 

 

Karta

Bokning
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.