1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

På Vespa i Abruzzo

0
Price
From4.590 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1525

Pris

från 4590 SEK
Längd 4 dagar
Reseperiod april - oktober
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Övernattning, del i dubbelrum hotell /lägenhet
 • Frukost och middagar enligt program
 • Hyra av vespa eller cykel i 3 dagar
 • All bagagetransport enligt program.
 • Briefing och genomgång av kartan och programmet
 • Test och anpassning av vespa / cykel på ankomstdagen
 • Lån av hjälm och drickflaska.
 • Karta och GPS-filer till privat GPS (GPS ej inkluderad)
 • Nödnummer vid behov av hjälp
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : aug - okt, valfritt datum
Resan

Se Abruzzo på det mest klassiska italienska sättet – på Vespa. Med detta sätt att resa kommer du nära allt. Du bestämmer takt och fart och njuter av ett fantastiskt landskap.

Natur & historia

Abruzzo överraskar de allra flesta som besöker området för första gången. Det är en region med stora kontraster. Från höga berg till långa stränder och nationalparker med orörd natur. Här finns historia från både romartiden och medeltiden. Dessutom är den lokala maten och vinet är något alldeles extra att upptäcka.

Vid ankomst möter du vår lokala partner som går igenom resan med dig. Då får du också kartor och GPS-filer som du kan ladda upp till din enhet (ej inkluderad).

Piaggio – originalet

Du kör på nya Piaggio Vespa 125 cc, originalet, med automatisk växellåda. Enkelt och fantastiskt kul! Man behöver bara vanligt B-körkort för denna modell. Så MC-körkort är inte nödvändigt. Självklart går det bra att dela en Vespa, det går utmärkt att åka två.

Det finns naturligtvis även andra typer av cyklar om du så önskar. Ett annat och kanske mindre krävande alternativ är elektrisk cykel! Kontakta oss på info@www.exparesor.se om du vill ha ett annat alternativ. Transport av ditt bagage mellan hotellen ordnar vi så du behöver inte ta det med på vespan.

Lokala delikatesser

Detta är en resa som passar flesta människor som älskar lokal mat och vin, bra natur och bra upplevelser. Vi är övertygade om att det här är en resa som du kommer att minnas länge. Om du vill kan du förlänga resan med några extra dagar och stanna vid stranden längs Adriatiska havet. En bra upplevelse där också!

Kort om Abruzzo

Abruzzo är en region belägen mitt i Italien. I inlandet är det bergskedjan Apenninerna som dominerar landskapet med sina berg upp till 3000 m.ö.h. Området är känt för sina stora nationalparker med mycket rik och unik fauna och flora.
Från de högsta bergstopparna och ner till kusten hittar vi många spännande vägar med spektakulär och vacker natur som skapad för stora upplevelser.
Närheten till Rom har genom historien gjort det möjligt att hitta många spännande mindre städer med slott och borgar med sin egen historia.

Höjdpunkter
 • Nationalparken Park D'Abruzzo
 • Nationalparken Park Maiella
 • Bergspasset Saint Leonard 1300 meter över havet
 • Bergspasset Forchetta 1200 meter över havet
 • Frihetskänslan att köra din vespa på de små landsvägarna
 • Abruzzos stränder med avslutande middag på en Traboccho
 • Kvalitetstid med gamla och nya vänner

Boende

Alla hotell på resan har 3- och 4-stjärnors standard.
Enkelrum på förfrågan. Enkelrumstillägget är 1800 kronor för hela resan.

Måltider

Alla frukostar intas på respektive hotell
Lunch äter du på egen hand
Middag på kvällarna är inkluderat i priset, och är alltid en höjdpunkt. Middagen äter du antingen på hotellet eller på en lokal restaurang – se programmet för detaljer.

I resan ingår

 • Övernattning, del i dubbelrum på hotell /lägenhet
 • Frukost och middagar enligt program.
 • Hyra av vespa eller cykel i 3 dagar.
 • Transport av bagage enligt program.
 • Briefing och genomgång av kartan och programmet.
 • Test och anpassning av vespa / cykel på ankomstdagen.
 • Cykelhjälm och vattenflaska.
 • Karta och GPS-filer till privat GPS (GPS ej inkluderad).
 • Nödnummer vid behov av hjälp.

I resan ingår inte

 • Flygbiljett
 • Transfer till startdestinationen.
 • Reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Luncher.
 • Dryck till middagarna.
 • Ev enkelrumstillägg.

Vespor

Piaggio Vespa 125 cc ingår i grundpriset och är väldigt enkel och lätt att köra. Maxhastigheten är ca. 90 km / h.

Cyklar

Om du väljer att cykla, rekommenderar vi en landsvägscracer eller en elektrisk cykel (samma pris gäller).
Tillsammans med våra italienska partners erbjuder vi hög kvalitet på cyklarna. Lån av hjälm och vattenflaska ingår i priset vilket du kommer att få levererat med cykeln. Du får också med en pump och ett reserv-kit med extra slang och verktyg för användning vid eventuell punktering. Vid större tekniska problem kan du ringa vårt nödnummer.

Landsvägcracer: Racercykel av hög kvalitet med kolfiber-ram och Shimano Ultegra / Sram Force-utrustning ingår i priset.

Elektriska cyklar: Elektriska cyklar i toppkvalitet med den allra senaste tekniken Elcyklar är en vanlig vardagscykel utrustad med en motor som aktiveras när du börjar trampa. Cyklarna har mycket bra räckvidd. Vi ser till att det på de längre sträckorna finns möjlighet att ladda vid lunchstopp. Alla cyklar laddas också på natten. Elektrisk cykel är lämplig för dem som tycker att kuperad terräng är för krävande. Ett bra alternativ för dig som gillar att cykla men som vill ha ett något mindre krävande alternativ än en vanlig cykel. Dessa cyklar är naturligtvis tyngre än en racercykel, detta är mest märkbart på plana sträckor och i nedförsbackar. I uppförsbacken är de däremot fantastiska! Alla elektriska cyklar tillverkas med lås så att elmotorn stannar högst 24 km / h. Det innebär att efter 24 km / h kan du inte få hjälp från elmotorn! OBS! Du är ansvarig för att ladda batteriet på natten.

Pedaler: Alla cyklar kommer med MTB SPD-pedaler, för vilka du kan använda cykelskor /spinning-skor med klickfäste. Vi rekommenderar att du cyklar med cykelskor / MTB-skor, även om det är första gången du använder dem. Du kan ta med egna pedaler om du vill använda en annan typ av pedal än de vi erbjuder.

Program dag för dag

Dag 1Ankomstdag, Castel di Sangro

Ankomst till hotellet i Castel di Sangro. Incheckning.
Test och justering av vespa (eller cykel), samt genomgång om kommande program med lokal guide (engelsktalande).
Den här dagen har vi satt upp en kort sträcka i närheten av bergen runt Castel di Sangro. Rutten går runt städerna Roccaraso (känd skidort), Pescocostanzo och Rivisondoli. En sträcka på ca. 35 km / 400 höjdmeter.
Välkomstdrink och middag på hotellet.

Dag 2Castel di Sangro – Scanno, med de två sjöarna. 70 km / 600 höjdmeter.

Start efter frukost med riktning mot de mindre byarna runt Villetta Barrea och Barrea-sjön. Ett litet paradis! Rutten går längs sjön innan du tar av den lilla vägen upp över bergspasset Passo Godi Pass. En lite utmanande klättring om du cyklar, men fantastisk utsikt. På högsta punkten, på bergsplatån, ligger en restaurang / café. En perfekt plats för en paus precis i mitten av de majestätiska bergen. Härifrån går det ner på svängande vägar med magisk utsikt hela vägen mot staden Scanno. Många möjligheter till fotostopp!
Väl framme rekommenderar vi en promenad runt i den här charmiga lilla staden där tiden känns som den har stått stilla i århundraden. Runt Scanno finns det också många möjligheter för vandring om tiden räcker till.
Middag på lokal restaurang.

Dag 3Ravinen Sagritario – Popoli – 70 km / 430 höjdmeter.

En spännande dag med spektakulär natur väntar. Från Scanno går resan ner i den smala dalen där bergen verkligen känns nära. Du följer vägen längs floden och hamnar så småningom i Sulmona. Det är ett måste att stanna vid det lilla kapellet där eremiten och helgonet Sant Domenico hade sin grotta. Ett annat spännande besök är staden Cocullo – känd för sin stadsfestival i maj varje år. Den lokala helgdagen samlar människor från hela Italien.
Vid ankomst i Sulmona passerar du den lokala piazzan med sin akvedukt från romartiden. Sulmona har sedan romartiden varit en viktig stad för resenärer på väg över bergen till och från Vatikanen i Rom.
Dagens slutdestinationen är staden Popoli, där man bör besöka det tekniska museet. Det var nämligen från denna stad hjärnan bakom världssuccén Vespan ursprungligen kom – Corradino D’Ascanio.
Middag med lokala specialiteter på restaurang i närheten.

Dag 4Utcheckning och eventuellt hemresa

Du väljer om du vill fortsätta resan på egen hand eller om du vill ta tåget tillbaka till flygplatsen. Det finns goda förbindelser både till Rom och Adriatiska kusten. Kanske vill du fortsätta med Vespan / cykeln ända ner till Adriatiska havet för några dagar på stranden? Vi hjälper gärna till med arrangemang och bokning av hotell osv.

Galleri
Film från tidigare resa
Pris & datum

Pris

Resa på egen hand – minimum 2 personer.
Från 4 590 kronor per person del i dubbelrum.

Med engelsktalande guide – minimum 6 personer.
Från 5990 kronor per person del i dubbelrum.

Tillägg för högsäsong 1juni-31augusti är 1500 kronor per person.

Priset är satt till en växelkurs på 10,10 kronor jämfört med 1 Euro. Vi reserverar oss för prisändringar.

Datum

april-oktober

Inbetalningar

Den första betalningen på 3 000 SEK görs vid registrering. Fakturan skickas per post. Ej återbetalningsbar vid avbokning av kund.
Den sista betalningen på saldot förfaller ungefär en månad. före avresa.

Enkelrumstillägg

Enkelrum endast på begäran och med tillgänglig kapacitet. Ett enkelrumstillägg på 2 000 NOK för hela perioden kommer då att gälla.

Praktiskt

Utrustning

Vindtät varm jacka, Handskar (vespa).
Cykelbyxor lång / kort.
Cykeltröjor, cykelhandskar och lösa “cykelarmar och -ben”.
Solglasögon, Regn- och vindjacka.
Cykelskor + fritidsskor på kvällen.
Kamera (kom ihåg att ladda före avresa)
Mössa, Badkläder
Helosansalva eller liknande
Kläder för kvällarna (casual).
Toalettartiklar
Varm jacka / tröja som används när vi stoppat för lunch / picknick
Första hjälpen-väska i reseformat.

Du måste vara förberedd på växlande väder och temperatur.

Flyg & transfer

Flygbiljett till Rom ingår ej – Vi hjälper dig gärna med att boka din biljett.

Transfer
Vi rekommenderar att du tar express-tåget från flygplatsen till centralstationen i Rom. Här byter du till lokalt tåg som tar dig till startdestinationen. Gå in på www.trenitalia.it for mer info. Du behöver inte förbeställa tågbiljetter och vi hjälper dig gärna med mer info om tider och priser samt bokning av biljetter.

Vi kan eventuellt ordna privat transfer från flygplatsen till destinationen Castel di Sangro. Pris ca Euro 250 ,- for max 4 pers. Kontakta oss för mer info.

Bagage

Ditt bagage kommer att transporteras från hotell till hotell så du behöver inte ta det med dig. OBS! Max två stycken väskor per person. Allt bagage packas i en mjuk sportväska eller ryggsäck. Ta med en mindre ryggsäck för cykelturer och handbagage på flygplanet. OBS! Vänligen packa inte i hårda plastväskor eftersom detta tar onödigt stort utrymme och är svår att hantera vid packning i bilar och bussar.

Bagaget måste levereras till hotellreceptionen senast kl. 09:00 varje morgon. Kom ihåg att märka ditt bagage med ditt namn och mobilnummer.

Villkor

Du kan registrera dig här, eller på mail / telefon. Registreringen är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning från kund. Läs mer om våra villkor här.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Försäkring av vespa/cykel

I det totala priset ingår hyran av Vespa med standard försäkring. Denna försäkring gäller i händelse av olycka / skada mot tredje part. Uthyraren erbjuder INTE en kasko / stöldförsäkring.

Om du hyr cykel har du möjlighet att teckna en försäkring på 30 EUR för hela hyresperioden mot eventuella skador på cykeln. Försäkringen täcker skador på cykeln, till exempel repor, skador på hjul, vevaxel, växel och bromssystem osv.

Stöld av cykel omfattas inte av denna försäkring. Vid stulna cyklar är den enskilda deltagaren själv ansvarig. Cykeluthyraren ansvarar för förvaring av cyklarna på hotellen. Du väljer om du vill ha försäkring när du bokar resan. OBS! Teckning av försäkring MÅSTE ske i förväg och kan INTE tecknas efter avresa.

Karta

Boka