1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Cykling i Toscana med vandring i Cinque Terre

0
Price
From17.980 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

9763

Pris

från 17980 SEK
Längd 5 dagar
Reseperiod 15 - 19 oktober 2024
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Flyg t/r Stockholm - Pisa enligt program.
 • Busstransfer enligt program.
 • 4 x Övernattning – del i dubbelrum/lägenhet.
 • 4 x Frukost enligt program.
 • 4 x Lunch enligt program.
 • 3 x Middag enligt program.
 • Ett glas vin till middagarna enligt program.
 • Egen skandinavisk representant från Expa Travel.
 • All bagagetransport enligt program.
 • Resan omfattas av Resegarantilagen.
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : 15-19 oktober 2024
Cykel- och Vandringsresa i Toscana och Cinque Terre

Cykel- och Vandringsresa i Toscana och Cinque Terre erbjuder en unik kombination av aktivitet och upptäcktsfärd genom några av Italiens mest ikoniska landskap. På denna upplevelserika tur kombinerar vi två av våra absoluta favoriter; cykeltur genom ett fantastiskt landskap i Toscana och vandring i unika Cinque Terre.

Den första dagen tillägnas de fem unika byarna i Cinque Terre, där du har valet att antingen vandra mellan byarna eller ta en cykelutflykt på egen hand. Därefter leder resan oss från Monterosso upp i bergen ovanför Cinque Terre hela vägen till La Spezia, och sedan vidare in i Toscana, där slingrande kullar och vägar erbjuder några av de mest pittoreska cykelvägarna.

I norra Toscana väntar ytterligare äventyr. Vi övernattar de sista två nätterna på Borgo Giusto, en förtrollande plats som förvandlats från en liten by till ett hotellkomplex med lägenheter i unik stil. Från denna bas utforskar vi området på cykel, inklusive en tur till den historiska staden Lucca och en avslappnande lunch på en lokal vingård.

Vår resa inkluderar även vägar som använts i det prestigefyllda cykelloppet Giro d’Italia, vilket ger en extra dimension av spänning och historia. Kombinationen av hav och berg, kultur och gastronomi, fysisk aktivitet och avkoppling gör denna resa till en oförglömlig upplevelse som tar dig bortom de vanliga turiststråken.

Snabb översikt av resan:

Vi anländer till Pisa på förmiddagen, och där har du chansen att utforska det lutande tornet i Pisa och den förtjusande gamla stadsdelen på egen hand. Efter att ha upplevt Pisas sevärdheter, samlas hela gruppen för att gemensamt resa från flygplatsen till vårt hotell i Monterosso. Vår Cykel- och Vandringsresa i Toscana och Cinque Terre har sin första höjdpunkt på dag två: en vandring genom Cinque Terres fem städer. Denna sträcka är en av Italiens mest berömda vandringar, och vi anpassar dagen efter gruppens tempo. Beroende på hur långt vi kommer, väljer vi sedan att antingen åka båt eller tåg för att återvända till Monterosso.

På dag 3 hoppar vi på cyklarna för att cykla en etapp med en helt fantastisk utsikt. Vi pratar panorama! Från Cinque Terre cyklar vi mot La Spezia och vidare in i regionen Toscana. En etapp som även Giro d’Italia cyklade 2016. De två nästa dagarna bor vi på det unika hotellet Borgo Giusto. En liten medeltida stad, en samling hus som har omvandlats till ett fantastiskt charmigt och unikt hotell. Det ligger helt avsides.

Vi når Borgo Giusto via en smal väg över bergen. Här bor vi i lägenheter – ingen av dem är lika. Platsen erbjuder en fantastisk utsikt, ett härligt poolområde och en speciell atmosfär. Fantastiskt bra kök! Allt är med andra ord väl förberett för bra stämning.

Från Borgo Giusto cyklar vi en av dagarna till vingården Cantina Fubbiano. På vägen till vingården passerar vi staden Lucca, som med sin intakta ringmur är med på Unescos världsarvslista. Det blir en hel dags cykling även på hemresedagen, då cyklar vi till en familjeägd vingård för lunch och lite provsmakning.

Cykelsträckorna är mellan 50–100 km. Resan har några utmanande, längre stigningar, och naturen är kuperad. Om du är osäker på formen rekommenderar vi en elcykel, som ger dig möjlighet att själv styra hur utmanande turen ska vara. Om du är mer erfaren och gillar fysiska utmaningar väljer du en landsvägscykel. Vår lokala cykelleverantör har garanterad tillgång till minst 15 elcyklar!

Vem passar den här resan för?

Vi önskar att alla i normal god kondition ska kunna delta. Både vandringen och cykelturerna går delvis i mycket kuperad terräng, med några utmanande stigningar. Med möjlighet att välja elcykel bestämmer du själv hur utmanande turen ska vara. Elcykel är verkligen ett utmärkt alternativ om du är osäker på formen. Detsamma gäller för vandringen i Cinque Terre: du kan när som helst ta båt eller tåg tillbaka till Monterosso från någon av de andra städerna, du MÅSTE inte gå alla 5 om du inte vill det.

Vi har satt en övre gräns på maximalt 20 deltagare. Vanligtvis delar vi gruppen i 2 mindre grupper där vi cyklar i det tempo som passar varje grupp – alla ska kunna njuta av turen. Antalet grupper beror på antalet deltagare. Vår slutsats är alltså att om du älskar att cykla/vandra och dessutom uppskattar spännande upplevelser med lokal mat och vin – då är vi övertygade om att du kommer att uppskatta den här resan!

Höjdpunkter
 • Det spännande, kuperade landskapet med panoramautsikt.
 • Den underbara lokala maten och vinet.
 • De charmiga byarna i Cinque Terre.
 • Boendena i Borgo Giusto. Den lilla medeltida byn som har förvandlats till ett hotell.
 • Gemenskapen med de andra deltagarna.

Boende

En del av vår filosofi är att vi vill visa dig platser lite utanför de vanligaste turistattraktionerna. Platser du kanske inte skulle ha hittat på egen hand. Gärna på mindre familjehotell med trevlig atmosfär och personlig service. Vår erfarenhet är att detta räknas mer än antalet stjärnor på hotellet.

I Cinque Terre bor vi två nätter på Hotel Palme. Perfekt läge, god frukost och mycket trevlig service.

De nästa två nätterna bor vi på Borgo Giusto med en helt unik atmosfär. Borgo Giusto är egentligen en gammal medeltida stad där alla hus har förvandlats till hotell. Helt fantastiskt läge, med superutsikt och en bra restaurang precis vid poolen.

Måltider

Följande måltider ingår i priset:

 • 4 x Frukost enligt program.
 • 4 x Lunch enligt program.
 • 3 x Middag enligt program.

Cykel

Tillsammans med våra italienska samarbetspartners vill vi erbjuda god kvalitet på cyklarna. Den första dagen, vid utlämning av cyklarna, kommer vi att justera dem individuellt.

Val av cykel

Valet av cykel görs i anmälningsformuläret. Cyklarna vi använder är nästan helt nya, främst från märket Wilier.

Racercyklar

Landsvägscyklar av hög standard, med full karbonram och bra utrustning (växlar, bromsar från märken som t.ex. Shimano 105/Ultegra/Sram Force). Alla cyklar är nya (max 1-2 år gamla) och levereras med 28/11-kassett och kompakt vevparti 50/34. Hyra av standard landsvägscykel kostar 1 700 kr.

Hybridcykel

Hybrid cykel hyra kostar 1 200 kr.

El-racercyklar

Topprang El-racercyklar med senaste teknologin. El-cyklarna har drivningen i vevpartiet och skivbromsar. Cyklarna har god räckvidd. Vi planerar för möjlighet till laddning vid lunchstopp på de lite längre etapperna. Alla cyklar laddas också under natten. Vår lokala leverantör har garanterat tillgång till minst 15 El-racersyklar. Hyra av El-racersykel kostar 2 000 kr.

Du har också möjlighet att välja standard hybrid El-cykel, hyra av standard hybrid El-cykel kostar 1 700 kr.

El-cykel passar för dem som tycker att kuperad terräng är krävande. Ett fantastiskt alternativ för dig som gillar att cykla men vill ha en mindre krävande cykel än en vanlig landsvägscykel / hybridcykel.

Pedaler

Du tar med egna pedaler. Meddela oss på info@expa.se om du eventuellt vill hyra pedaler.

Följebil

Det finns ingen följevagn på denna resa, endast bagagetransport på dag 2 (från Cinque Terre till Borgo Giusto).

Försäkring för cykel

Under din Cykel- och Vandringsresa i Toscana och Cinque Terre erbjuder vi möjligheten att teckna en försäkring för endast 450 kr för hela hyresperioden. Denna försäkring skyddar mot eventuella skador på cykeln under din resa, inklusive repor, skador på hjul, vevparti, växlar, och bromssystem med mera. Säkerställ en bekymmersfri upplevelse i Italiens vackra landskap genom att skydda din utrustning.

Eventuell stulen cykel täcks inte av denna försäkring. Vid stulen cykel är varje deltagare själv ansvarig för ersättning. Du väljer om du vill ha försäkring vid bokningen av resan. OBS! Försäkringen MÅSTE tecknas i förväg och kan INTE tecknas vid/efter ankomst.

Program dag för dag

Dagsprogrammet är preliminärt, ändringar kan förekomma. Expa Travel förbehåller sig för eventuella skrivfel och valutaförändringar. 

Dag 1Ankomst och Pisa

Tidig avresa från Stockholm Arlanda med ankomst Pisa redan kl 11.20. Du har nu dagen på dig att på egen hand upptäcka det lutande tornet (ett världsarv) och den gamla stadsdelen i Pisa! Du lämnar bagaget på flygplatsen och tar det lilla tåget Pisa Mover in till Pisa (10 min, biljett ingår ej). På kvällen återvänder du till flygplatsen och möter reseledaren och resten av gruppen som kommer från Oslo kl 20.35.

Vi sätter omedelbart av i transferbussen mot Monterosso al Mare i Cinque Terre. Vi bör räkna med cirka 2 timmars transfer. I Cinque Terre är biltrafiken reglerad och förhållandena är mycket små. Det innebär att vi inte kan köra bussen hela vägen ner till staden och hotellet. Cirka 4 kilometer innan vi når hotellet byter vi därför till minibussar.

Om du vill få extra tid i Monterosso al Mare, kan du ta tåget direkt efter ankomst till Pisa (ca 90 min). Det är lätt gjort och vi hjälper dig med planeringen. Tåget stannar i Monterosso, 5 minuters promenad från hotellet. Du har då hela eftermiddagen och kvällen i Monterosso för att njuta av den italienska värmen, bad och vackra omgivningar före resten av gruppen anländer framåt sen kväll.

Vårt hotell i Monterosso, Hotel Palme, har ett utmärkt läge med cirka 100 meter till stranden. Trevlig service, ett mysigt familjehotell. Eftersom vi räknar med sen incheckning på hotellet rekommenderar vi att du äter något före avresa och eventuellt tar med en matsäck på planet.

Dag 2Vandring i Cinque Terre

Efter en god frukost är det dags för den berömda vandringen i Cinque Terre, en spännande dag! Vi vandrar mellan de vackra städerna Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola och Riomaggiore. Stigarna som förbinder dessa fem städer anses vara en av Europas vackraste stigar. Helt enkelt en fantastisk upplevelse!
OBS! Cinque Terre (vilket betyder 5 städer / 5 länder) uttalas ‘cheen-kweh teh-rreh’.

Räkna med en krävande start, det är mycket uppför i början av turen, men verkligen värt det när du väl har kommit upp på höjden! Den totala sträckan för vandringen är cirka 17 kilometer, i kuperad terräng på stig. Det går bra att besöka alla städerna på en dag, en sträcka som tar cirka 6-7 timmar inklusive pauser och lunchstopp. Vi vandrar i lugnt tempo och njuter av området, den fantastiska utsikten och den obligatoriska glass- och kaffepausen i alla städer. Lunchen äter vi i den tredje staden Corniglia.

Kom också ihåg badkläder i ryggsäcken – det är utmärkt att stanna för ett bad i städerna Vernazza, Manarola eller Riomaggiore. Det går både båt och tåg tillbaka till Monterosso från alla städer du passerar. Om vädret är bra tar vi båten – en fantastisk upplevelse. Båt/tågbiljett ingår ej. Tåget tillbaka tar cirka 20 minuter från den yttersta staden – båten tar cirka en timme.

Tillbaka på hotellet i Monterosso blir det lite välförtjänt avkoppling innan vi samlas för gemensam middag. Ikväll äter vi middag på vingården Buranco. En trevlig plats strax utanför gamla stan i Monterosso, cirka 15 minuters promenad från hotellet.

Dag 3Cykling Monterosso – Borgo Giusto / Toscana

Detta blir garanterat en upplevelserik dag. Du kan välja om du vill cykla hela sträckan på ca 125 km eller dela upp den med cykling och transport med minibuss, ca 75 km.

Vi börjar dagens etapp kl. 08:00, med riktning mot La Spezia. Fram till La Spezia cyklar vi längs åsen precis ovanför Cinque Terre – med en FANTASTISK utsikt över havet!
Det blir ca 40 km med kuperad terräng fram till La Spezia. Kraftig stigning i början, vi måste ju upp på berget! Sedan cyklar vi längs bergssidan hela vägen till storstaden. Vi måste räkna med en hel del trafik genom staden.
Efter La Spezia fortsätter vi över åsen mot kusten, här blir det ett sent lunchstopp (ca kl. 15:00) på en strandrestaurang. Efter lunch väljer du om du vill cykla vidare eller åka med minibussen till Borgo Giusto.

Cykelturen fortsätter lite inåt landet innan vi tar oss an ännu en stigning över berget och ända fram till Borgo Giusto.

Detta är en lång etapp på ca 125 km med många höjdmeter. Vi planerar därför in möjligheten för busstransport de sista kilometrarna till hotellet efter lunchen. OBS! Du måste redan vid frukosten bestämma dig för om du vill cykla hela sträckan eller bara fram till lunchstället.

Incheckning och en välförtjänt middag med lokala specialiteter väntar på Borgo Giusto.

Dag 4Unika Lucca, vingårdsbesök, lunch, vinprovning och fantastisk cykling

Efter frukost, kl. 09:00, sätter vi kursen mot de fantastiska vinområdena på kullarna utanför Lucca. Vi cyklar på vägen som tar oss förbi alla lyxvillorna – palatsen norr om staden. Men innan vi svänger av mot vingården passerar vi den helt unika staden Lucca. Staden som, med sin intakta ringmur, har fått plats på Unescos världsarvslista. Här cyklar vi den klassiska rundturen uppe på muren innan vi stannar för påfyllning med glass och cappuccino.
Det blir ca en timmes stopp innan vi fortsätter mot vingården. Väl framme får vi en rundtur med möjlighet att lära oss mer om de toskanska vinerna. Det blir härlig lunch med provsmakning av gårdens viner!

Efter lunch väljer du om du vill cykla tillbaka den kortaste vägen till hotellet (ca 25 km) eller vara med på en lite längre tur över berget på små, mysiga vägar genom olivlundarna ända fram till Collodi – staden där Pinocchio blev ‘född’! Här tar vi en kort paus för vattenpåfyllning innan vi börjar klättringen uppför dalen. En fantastisk väg som leder oss över berget och ner mot Bagni di Lucca.

Vi kommer hem till vårt hotell sent på eftermiddagen och hinner förmodligen med lite avkoppling vid poolen innan middagen. Väljer du den kortaste och mindre krävande vägen efter lunch får du mer tid för sol & bad vid hotellets pool.

Dagens etapp är ca 55 km eller ca 85 km, beroende på vilken rutt du väljer efter lunchstoppet.

Dag 5Cykeltur och Hemresa

Efter frukost och morgondopp packar vi klart bagaget för utcheckning. Men eftersom flyget inte avgår förrän kl. 21:00 får vi ändå möjlighet till ännu en fullständig cykeldag. Målet för dagen är den familjeägda vingården Fattoria Le Luci. På fantastiska små vägar cyklar vi från hotellet de ca 15 kilometerna till vingården. Här blir det lätt lunch och lite smakprov av gårdens viner innan vi återvänder till hotellet.
Eller kanske lockar det mer med en dag vid poolen innan vi åker mot flygplatsen i Pisa.

Önskar du en riktig utmaning rekommenderar vi att prova på bergsetappen Abetone. Detta är en klassiker i Giro d’Italia. Staden Abetone är en känd skiddestination i Toscana och ligger ca 1 500 meter över havet. Det går självklart uppför hela vägen dit, men då går det ju också neråt på returen. Är du i god form och har ‘goda ben’ denna dag är detta en fantastisk utmaning vi starkt rekommenderar!

Expa Travel tar förbehåll för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma.

Galleri
Film från tidigare resa i samma område
Pris & Datum

Datum

Tisdag 15 till lördag 19 oktober 2024.

Pris

Det totala priset för denna resa är 17980 kr per person, del i dubbelrum. Anmälan är bindande.

OBS! Priset gäller från Stockholm Arlanda. Eventuella anslutningsbiljetter bokar du själv.

Det totala priset är baserat på en växelkurs på 11,30 SEK till 1 euro. En ändring av växelkursen med mer än 1% kan eventuellt öka eller minska det totala priset.

Inkluderat

 • Flyg tur och retur Stockholm – Pisa.
 • Busstransfer enligt programmet.
 • 4 x övernattning – del i dubbelrum/lägenhet enligt program.
 • 4 x frukost enligt program. 4 x lunch enligt program.
 • 3 x middag enligt program.
 • Ett glas vin till middagarna enligt program.
 • Skandinavisk representant från Expa Travel.
 • All bagagetransport enligt program.
 • Resan omfattas av resegaranti hos Kammarkollegiet.

Tillägg

 • Hyra av cykel.
 • Personlig reseförsäkring (OBS! Obligatorisk på våra turer).
 • Eventuellt tillägg för enkelrum (endast på begäran och i mån av ledig kapacitet).
 • Eventuell lunch de dagar du väljer att inte cykla eller delta i gemensam utflykt enligt program.
 • Inträde till nationalparken Cinque Terre (cirka 9 euro per person).
 • Båt- eller tågtransport tillbaka till Monterosso efter vandringen i Cinque Terre (cirka 9 euro per person). 

Villkor

Villkor

Våra villkor finner du här.

Resegaranti

Expa Resor har ställt en resegaranti i enlighet med Resegarantilagen, vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd. Du kan kontrollera att vi har resegaranti på Kammarkollegiets hemsida (sök på ”Expa”).

Antal deltagare

Minsta antal deltagare på denna resa är 15 personer / maximalt antal är 25 personer. Priset förutsätter minst 15 personer per grupp. Vid färre deltagare kan priset bli något högre eller resan kan bli inställd.

Rumsfördelning

Rumsfördelning

För att resan ska bli både prisvärd och social placeras deltagare på rum tillsammans två och två. Vem du vill dela rum med skriver du i anmälningsformuläret. Det händer dock att antalet deltagare inte går upp, och i sådana fall måste du betala ett tillägg för eget rum. Samma gäller också om den du reser med avbokar vistelsen.

Enkelrum

Enkelrum endast på begäran och i mån av ledig kapacitet. Ett tillägg för enkelrum på 2 800 SEK tillkommer då. Tillgängligheten av enkelrum beror på antalet anmälda.

Praktiskt

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck som du kan ha på dig när du cyklar. I den packar du regn-/vindjacka, solkräm, extra dryck, eventuellt en extra tröja att cykla i, med mera.

Det är också viktigt att du tar med cykelkläder för kallare väder, såsom torr tröja, regnjacka och eventuellt en mössa, handskar, lösa “cykelärmar och ben”.

Vänligen packa inte i en hård plastväska eftersom det tar onödig plats och är svårt att hantera vid packning i transferbussen/bussen som transporterar bagaget från hotell till hotell.

Utrustning

Rekommenderad packlista:

 • cykelbyxor långa/korta
 • cykeltröjor
 • cykelhandskar
 • lösa ‘cykelärmar och ben’
 • eventuella egna pedaler
 • solglasögon
 • regnjacka
 • cykelskor + fritidsskor för kvällen
 • kraftiga löparskor/vandringsskor för vandringen i Cinque Terre
 • kamera/mobil (kom ihåg att ladda upp innan avresa)
 • mössa
 • badkläder
 • reseformat första hjälpen-kit
 • helosansalva eller liknande för ömma sittben
 • kläder för kvällarna (avslappnat)
 • toalettartiklar
 • varm jacka/tröja att använda när vi stannar för lunch/picknick
 • pass
 • reseförsäkringsintyg (obligatoriskt på våra turer)
 • powerbank till mobiltelefonen
 • antibac för eget bruk

Du måste vara beredd på varierande väder och temperaturer.

Avreseinformation

Flyginformation

Vi flyger direkt till Pisa med Norwegian på följande tider:

Tisdag 15 oktober 2024
Stockholm Arlanda – Pisa / kl. 08:20 – 11:15 (D84369)

Lördag 19 oktober 2024
Pisa – Stockholm Arlanda / kl. 20:20 – 23:00 (D84370)

Avreseinformation

Avreseinformation skickas elektroniskt cirka 7 dagar före avresa.

Pass

De flesta länder kräver att ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter hemresedatumet – kontrollera därför ditt pass omedelbart.

Reseförsäkring

En egen personlig reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Sosiale Medier

Följ oss gärna på sociala medier (SoMe)

Följer du oss på våra SoMe-kanaler kommer du att kunna se bilder och dagliga rapporter från våra resor, få info om nya resor, samt att eventuellt få rabattkoder etc.

Dela gärna dessa länkar med vänner och familj så att de kan följa DIG på DIN resa:

Frågor

Kontakta Bill Larsten på bill@exparesor.se, +46 704 915 915

Expa Travel tar förbehåll för  eventuella skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. 

Karta

Boka