q Cykelresa på Via Francigena i Toscana - på egen hand
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Cykelresa på Via Francigena i Toscana

0
Price
From7.390 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2366

Pris

från 7390 SEK
Längd 5 dagar
Reseperiod April - okt. Valfri datum
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • 4 x Boende i delat dubbelrum enligt program.
 • 4 x Frukost enligt program.
 • Briefing med lokal, engelsktalande partner vid ankomst.
 • Navigering med hjälp av en app
 • Nödnummer till lokal, engelsktalande partner.
 • Resan omfattas av resegarantifonden.
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : apr-okt, valfritt datum
Cykelresa på Via Francigena i Toscana - på egen hand
Cykelresa i Toscana, på Via Francigena

På den här turen cyklar du längs den historiska Via Francigena-vägen genom Toscana. Vägen går genom flera av de välkända historiska städerna som San Gimignano och Monteriggioni, samt genom mindre kända men desto mer charmiga byar som San Miniato och Colle val d’Elsa.
Den rutt vi har planerat tar dig genom ett varierat och vackert landskap; från slätterna i den medeltida staden Lucca till de mer kuperade kullarna i Val d’Elsa.

Turen börjar i Lucca (UNESCO). Därifrån cyklar du längs kullar och vingårdar, förbi tusenåriga församlingskyrkor och besöker flera vackra städer och byar innan du avslutar turen i Siena. En tur som tar dig genom lokal historia, kultur och pittoreska omgivningar längs den gamla pilgrimsleden Via Francigena i Toscana.

Du cyklar turen på egen hand utan guide. Navigera enkelt med hjälp av en nedladdningsbar app som hela tiden visar dig var du är och vart du är på väg.

Kort om resan

Du bokar biljetterna på egen hand, helst till Pisa eller Florens (ingår ej) Norwegian flyger direkt mellan Pisa och Stockholm varje tisdag och lördag. SAS flyger till Florens med mellanlandning i Köpenhamn. Från flygplatsen i Pisa tar du enkelt tåget till Lucca (ca 20 min).

Dagens etapper är ca 47 – 51 km och ligger lite utanför allfarvägarna. På både asfalt- och grusvägar, samt på vägar med begränsad trafik. Landskapet är kuperat utan några större upp- eller nedförsbackar.
Bagaget transporteras från hotell till hotell, så det finns inget bagage på cykeln.
Det finns ingen guide på den här turen. Du navigerar själv med hjälp av en app som hela tiden visar dig var du är och vart du är på väg. Du får en grundlig genomgång av en lokal, engelsktalande partner vid ankomsten till hotellet / på morgonen den första cykeldagen.
Cyklarna levereras till hotellet i Lucca och hämtas på det sista hotellet i Siena.
När du anmäler dig väljer du vilken typ av cykel du vill hyra. Du kan välja mellan bra hybridcyklar med rakt styre och pakethållare, eller en hybridcykel eller roadracer. Alla cyklar är av god standard och av nyare modell.

Vem passar denna resa för?

Det här är “semestercykling” när den är som allra bäst. En äventyrsresa i ett fantastiskt vackert landskap och genom mysiga städer. På den här turen är upplevelserna längs vägen lika viktiga som cyklingen

Etapperna är mellan 47 – 51 kilometer per dag, så du behöver inte mycket cykelförberedelser. Alla som är i normalt god form och vid god hälsa kan njuta av den här turen. Om du är osäker på din kondition är en elcykel ett mycket bra alternativ. Det är dock alltid en bra idé att förbereda sig lite inför sådana resor, gärna med några lite längre cykelturer. Upplevelsen blir ofta bättre om kroppen är van vid flera timmar i sträck på cykelsadeln.

Många av våra kunder väljer ofta att förlänga sitt besök med några extra dagar. Kontakta oss gärna om detta är din önskan.

 

Höjdpunkter
 • Det spännande och vackra landskapet i Toscana.
 • Den italienska, lokala maten och vinet.
 • De charmiga medeltida städerna som du ser längs vägen.
 • De mysiga stoppen längs vägen. Kaffe och glass...
 • Den lokala historien i de städer/områden ni cyklar i.

Boende

En del av vår filosofi är att vi vill visa er platser lite utanför allfarvägarna. Gärna på mindre familjehotell med mysig atmosfär och personlig service. Enligt vår erfarenhet betyder detta mer än antalet stjärnor på hotellet.
De hotell vi använder är av god standard och har ett bra läge i förhållande till rutten.
Frukost ingår i alla boenden.

Måltider

Följande måltider ingår i priset:

Frukost alla dagar enligt programmet.
Lunch och middag ingår inte i priset, du äter dessa måltider på egen hand under resan och efter ankomsten till hotellen.

Cykeluthyrning

Cyklarna

Tillsammans med våra italienska partners vill vi erbjuda cyklar av hög kvalitet. Cyklarna levereras till hotellet. På den första cykeldagen hjälper vår lokala partner dig med individuella justeringar och ger dig en snabb genomgång av cykeln.

Vår partner erbjuder uthyrning av fantastiska cyklar av hög standard. Hybridcyklarna har rakt styre, 21-24 växlar, pakethållare, en liten väska med reparationskit och en cykelväska som du fäster på själva cykeln. Cyklarna är också utrustade med en mobilhållare så att du enkelt kan navigera med hjälp av appen.
I priset ingår även leverans och upphämtning av hyrcykeln.

Pris, hyrcykel

Hybridcykel med 21-24 växlar: från 1 690 SEK för hela perioden.
Hybrid elcykel: från 2 390 SEK för hela perioden.
Du bokar hyrcykeln samtidigt som du bokar din resa.
Av hygienskäl och smittorisk ber vi dig ta med egen hjälm och vattenflaska.

Ta med egen cykel?

Det är naturligtvis helt okej om du vill ta med din egen cykel från Norge. I så fall måste du boka plats för den på flygplanet. Kostnaden för att transportera din cykel ingår inte.

Cykelförsäkring

Du har möjlighet att teckna en försäkring på SEK. 450,- för hela hyresperioden mot eventuella skador på cykeln. Försäkringen täcker skador på cykeln under hyresperioden, såsom repor, skador på hjul, vevar, växlar och bromssystem etc.

Stulen cykel omfattas inte av försäkringen. Vid stulen cykel ansvarar den enskilde deltagaren själv för ersättning.
Du väljer själv om du vill ha försäkring när du bokar resan. OBS! Försäkring MÅSTE tecknas i förväg och kan INTE tecknas vid/efter ankomst.

Dagsprogram

Dagsprogrammet är preliminärt, ändringar kan ske. Expa Travel AS reserverar sig för eventuella skrivfel/valutaförändringar.

Dag 1Ankomstdag

Resan börjar i vackra Lucca, en härlig liten stad med en charmig gammal stadskärna. Omgiven av en helt intakt ringmur, nästan 2000 år gammal. Vi rekommenderar en lång promenad på muren som omger hela stadskärnan. Lucca har många mysiga gränder, små butiker, glassbarer och piazzor med restauranger och kaféer.

Dag 2Cykling Lucca - San Miniato, 47 km

En lätt och platt etapp som tar dig från vackra Lucca till den gamla staden Altopascio och vidare genom Badia di Pozzeveri, där pilgrimer ofta stannade för att vila och be. I Altopascio får du inte missa det lokala brödet. Smaka på det vid foten av Torre Campanaria, där klockan tillsammans med en eld som tändes på terrassen brukade vägleda pilgrimerna mot staden efter mörkrets inbrott.
När du lämnar Altopascio cyklar du längs en magnifik del av den ursprungliga kullerstensbelagda Via Francigena innan du korsar floden Arno och fortsätter mot dagens slutdestination San Miniato.

Dag 3San Miniato - San Gimignano, 42 km

En något mer krävande etapp, en otroligt vacker natur väntar på dig! Från San Miniato går ni ner genom Val d’Elsa för att sedan klättra upp igen mot Gambassi Terme. I Pieve di Chianni har du möjlighet att njuta av ett hälsosamt bad i de varma källorna.

Härifrån fortsätter turen genom vackra omgivningar till San Gimignano, som enligt vår mening är en av de vackraste städerna längs Via Francigena. Du får en försmak av din ankomst när du ser de berömda tornen som utgör stadens välkända skyline. Missa inte utsikten över denna medeltida stad och dess omgivningar – den är bäst från toppen av Torre Grossa. Eller ännu bättre, klättra uppför trapporna till Rocca di Montestaffoli för en ännu mer hisnande utsikt.

Dag 4San Gimignano - Siena, 51 km

Från San Gimignano fortsätter du genom ett fantastiskt landskap, över de toskanska kullarna, till Colle Val d’Elsa. En by som snabbt ger dig en känsla av det förflutna med sitt charmiga gamla centrum, med smala gränder och gamla stenhus.

Kanske är detta den vackraste delen av Via Francigena. Lugnet i Pieve di Strove där det magnifika Abbadia at Isola (imponerande kloster) ligger.

Det blir en mäktig syn när man närmar sig slottet Monteriggioni, som med sin tornkrona är byggt på en kulle som ett försvar mot den gamla republiken Siena. Missa inte promenaden längs murarna där du kan beundra det omgivande landskapet innan du fortsätter mot Siena. Du cyklar vidare genom Porta Camollia, den klassiska Francigena-ingången till den gamla staden i centrum. Siena är en verkligt vacker stad. Gott om mysiga restauranger för en trevlig avslutande middag.

Dag 5Hemresa

Resan är över, det är dags att åka hem.

Expa Travel AS reserverar sig för eventuella skrivfel samt valuta- och prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma.

Galleri
Datum & pris

Datum

Från april till oktober, 2024

Pris

Totalt pris för denna resa är från SEK. 7390,- per person i del i dubbelrum.

Pris per person: Under perioden april, maj och oktober, från SEK. 7.390,-, del i standard dubbelrum / per person.
Pris: Under perioden juni, juli, augusti och september, från SEK. 8.190,-, del i standard dubbelrum / per person.
Pris: från SEK. 13.290,-, del i dubbelrum premium / per person.
Pris: från SEK. 13.990,-, enkelrum premium.
Det totala priset är baserat på en växelkurs på 11,50 SEK för 1 Euro. En förändring av växelkursen med mer än 1% kan öka/minska det totala priset.

Anmälan är bindande.

Inkluderat

 • 4 x Boende i delat dubbelrum enligt program.
 • 4 x Frukost enligt program.
 • Briefing med lokal, engelsktalande partner vid ankomst.
 • Navigering med hjälp av en app
 • Nödnummer till lokal, engelsktalande partner.
 • Resan omfattas av resegarantifonden.
 • All bagagetransport enligt program.

Tillägg

 • Flygbiljett tur och retur.
 • Transport till/från flygplatsen
 • Personlig reseförsäkring (OBS! Obligatorisk på våra resor).
 • Eventuellt enkelrumstillägg (endast på begäran och i mån av tillgång).
 • Andra måltider än frukost.

Villkor

Villkor

Våra villkor hittar du här.

Genom att boka bekräftar du att du har läst och accepterat våra villkor.

Kammarkollegiet

Expa Travel är medlem i Kammarkollegiets resegaranti. Skulle något oförutsett hända med Expa Travel innan du får åka på din resa, kommer du att få alla dina kostnader i samband med resan återbetalade genom denna garanti.

Rumsfördelning

Enkelrum

Enkelrum endast på begäran och i mån av tillgång. Ett enkelrumstillägg på från SEK. 2.800,- tillkommer då.

Praktiskt

Bagage

Allt bagage kommer att transporteras mellan hotellen, så du kommer att cykla utan bagage på din cykel.
Ta gärna med en mindre ryggsäck som du kan ha på dig när du cyklar. I den kan du packa en regn-/vindjacka, solkräm, extra dryck, en extra cykeltröja etc. Det är viktigt att du packar i en mjuk resväska, t.ex. en sportbag, eftersom det är begränsat med bagageutrymme i bilen.

Det är också viktigt att du tar med cykelkläder för kallare väder, t.ex. en torr tröja, regnjacka och eventuellt en mössa och handskar.

Utrustning

Rekommenderad packlista:

 • Cykelbyxor
 • Cykeltröjor
 • Cykelhandskar
 • eventuellt egna pedaler
 • Solglasögon
 • Regnjacka
 • Cykelskor + fritidsskor för kvällen
 • Kamera/mobiltelefon (kom ihåg att ladda före varje avresa)
 • Hatt
 • Badkläder
 • Förbandslåda i reseformat
 • Helosan salva eller liknande för ömma rumpor…
 • Kläder för kvällarna (avslappnade)
 • Toalettartiklar
 • Varm jacka/tröja för när vi stannar för lunch/picknick
  Pass
 • Europeiskt sjukförsäkringskort
 • Reseförsäkringsintyg (obligatoriskt på våra resor)
 • Powerbank för din mobiltelefon
 • Antibac för eget bruk

Du måste vara beredd på skiftande väder och temperaturer.

Avgångs info

Flyginformation

Du bokar själv dina flygbiljetter.

Vi rekommenderar Pisa flygplats. Det finns bra förbindelser med direktflyg (Norwegian) Stockholm – Pisa på tisdagar och lördagar.

Avreseinformation

Avreseinformation skickas ut via e-post ca 7 dagar före avresa.

Pass

De flesta länder kräver att ditt pass är giltigt i minst sex månader efter ditt hemresedatum – så kontrollera ditt pass omedelbart.

 

Sociala media

Följ oss gärna på sociala medier (SoMe)

Om ni följer oss på våra SoMe-kanaler kommer ni bland annat att kunna se bilder och dagrapporter från våra resor, få information om nya resor, samt eventuella rabattkoder etc. Dela gärna dessa länkar med vänner och familj så att de kan följa DIG på DIN resa:

Facebook: Självklart finns vi på Facebook, där heter vi Expa Travel (röd logga).
Instagram: På Instagram heter vi Expa_Travel, och vi blir väldigt glada om ni taggar bilder från resan med #teamexpa och #expatravel.
TikTok: Du hittar oss också på TikTok, där har vi användarnamnet Expa_Travel.
YouTube: Självklart har vi ett konto på YouTube, där finns det massor av filmer från tidigare resor.
LinkedIn: På LinkedIn heter vi Expa Travel, gå gärna in och följ oss där också.
Nyhetsbrev: Vi har ett nyhetsbrev som skickas ut ca 1-2 gånger i månaden. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du våra bra erbjudanden direkt i din inkorg. Du anmäler dig till vårt nyhetsbrev genom att klicka på denna länk www.exparesor.se och skriva in din e-postadress längst ned på sidan.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Frågor?

Då kontaktar du Bill på telefon +46 704 915 915 eller e-post bill@exparesor.se

Expa Travel AB förbehåller sig rätten till skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan ske.

Karta

Boka

För att beställa denna resa, skicka ett mail till info@exparesor.se

Vänligen inkludera följande data:

 • Din e-postadress.
 • Ditt mobilnummer.
 • Önskat datum för resan. 
 • Namn på de deltagare som vill vara med.
 • Eventuell uthyrning av cykel (hybrid- eller elcykel).
 • Eventuell begäran om extra dagar.

Kontakta gärna Bill för en förpliktande samtal, han nås på mobil +46 704 915 915.