1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Upplev Amalfikusten, Capri och Pompeii med Activage

0
Price
From22.480 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2232

Pris

från 22480 SEK
Längd 7 dagar
Reseperiod 11 - 17 maj 2024
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Flygbiljett Stockholm Arlanda - Neapel och Rom-Stockholm Arlanda.
 • 6 övernattningar på Ulisse Deluxe Hostel Sorrento.
 • Båttur till Amalfi och Positano.
 • Besök av Pompeii med lokal guide.
 • Vandring till Punta Campanella med svensk guide. 
 • Båttur till Capri. 
 • Besök av agriturismo med provning och lunch. 
 • 6 frukostar.
 • 1 lunch.
 • 3 middagar.
 • Busstransfer ToR mellan flygplatserna och hotellet i Sorrento. 
 • Ledare från Activage Center och Expa Travel.
 • Resan täcks av Resegaranti från Kammarkollegiet.
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : 11 -17 maj 2024
Resan
Världens vackraste kust?

Upptäck skönheten längs Amalfikusten – ett av Italiens mest hisnande kustområden. Amalfikusten erbjuder en enastående kombination av dramatiska klippor, pittoreska byar och kristallklart hav. Vi njuter av lokala delikatesser, gör enklare vandringar och besöker historiska platser som Positano, Capri och Pompeii.

Amalfikusten beskrivs av många som “världens vackraste kust”. Det känns som om “hela världen” vill uppleva den här delen av Italien. Och nu är det din tur!

Vi har valt att bo i staden Sorrento. Under fem dagar ska vi bland annat utforska de berömda städerna Amalfi, och Positano. Städer du säkert har sett i kända filmer. Scener från ett landskap som nästan känns overkligt. 

Och då MÅSTE vi åka till ön ‘alla’ besöker när du är på Amalfikusten: Capri. Det sägs att Capri är den plats som de flesta har på sin “bucket list”. Du kommer att förstå varför!

Mat & vin, många skratt, limoncello, sol & bad och gelato kommer också med på detta nya äventyr!

Resan är anpassad så den passar alla som är medlemmar på Activage. Vi är flera ledare med på resan vilket gör att vi kan dela upp oss i mindre grupper så att alla kan vandra i sitt eget tempo vara aktiva utifrån sina egna förutsättningar. Man kan förstås välja att avstå från någon av våra utflykter, då tar man ansvar för sin egen dag.

På kvällarna äter vi goda middagar tillsammans och umgås i bästa Activage-anda. 

En resa vi kommer att minnas länge!

Katja Ekvall, grundare, Activage 

Höjdpunkter
 • Stämningen i fiskehamnen och den gamla delen av Sorrento.
 • De klassiska byarna Amalfi och Positano på Amalfikusten.
 • Båtturen och besöket av magiska ön Capri.
 • De unika lämningarna från Romartiden i Pompeii.
 • Citron- och olivlundarna på äkta italiensk agriturismo.
 • Vandringen till Punta Campanella.
 • Umgänget med nya och redan bekanta Activage-medlemmar.

Boende

Vårt trevliga boende, Ulisse Deluxe Hostel Sorrento, har ett mycket bra läge i centrum av staden Sorrento. Kort avstånd till Sorrentos historiska centrum, den livliga gågatan Corso Italia och alla restauranger i stan.

Stället har en hotelldel och en vandrarhemsdel. Vi bor i hotelldelen i rymliga rum med taloett, dusch, luftkonditionering, minibar och personligt värdeskåp. Här finns också bar, frukostmatsal, allrum och hälsocenter med pool. 

Måltider

Alla frukostar intages på hotellet. Lunch och middag enligt program.

Program dag för dag

Dag 1Lördag 11 maj – Ankomst Neapel

Vi ankommer till Neapel ca 18.35 och möts av bussen som tar oss till Sorrento (ca 1 tim).

Efter incheckning promenerar vi till en lokal pizzeria mitt i den gamla delen av Sorrento för middag.

Dag 2Söndag 12 maj - Båtutflykt till Amalfi och Positano

Efter frukost är det dags att besöka Amalfikusten! Det bästa sättet att besöka kusten och de fantastiska marina områdena är att ta en unik båttur från Massa Lubrense till Amalfi och Positano.

Vi blir hämtade på hotellet för transport till Marina della Lobra, den förtrollande hamnen i Massa Lubrense. När vi far längs den enastående kustlinjen når vi naturreservatet Punta Campanella. Resan fortsätter mot Li Galli-öarna, som en gång ägdes av Rudolf Nureyev. Strax innan vi når Amalfi kan du beundra staden Praiano, Furorefjorden och Conca dei Marini.

Vi anländer i Amalfi kl 11:00 och har tre timmar på egen hand att beundra den antika sjörepubliken. Vi intar även lunch tillsammans i Amalfi.

På eftermiddagen lämnar vi Amalfi för ett besök i den vackra byn Positano. Sett från havet ligger Positano i ett imponerande vertikalt panorama av färger: det gröna i Monti Lattari; det vita, rosa och gula i medelhavshusen; det silvergråa på dess klapperstensstränder; och havets blå. Vi åker båt tillbaka till hamnen i Massa Lubrense..

På kvällen intar vi middag gemensamt.

Dag 3Måndag 13 maj – Pompeii

Idag blir det en oförglömlig utflykt till det antika Pompeji! Denna historiska plats, begravd under aska och lava från Vesuvius vulkanutbrott år 79 e.Kr., ger oss en fascinerande inblick i det romerska livet under antiken.

Efter frukost tar vi lokaltåget direkt till Pompeii och promenerar några minuter till entrén. Vi har lokal guide som för oss tillbaka i tiden till det fascinerande romerska samhället under vårt besök i Pompeii. Vi upptäcker det imponerande Forum Romanum, hjärtat av staden där offentliga möten och handel ägde rum, och den historiska amfiteatern, platsen för gladiatorspel och underhållning. Vi utforskar Villa dei Misteri med sina färgstarka fresker och mysteriösa berättelser och får en inblick i vardagslivet genom att besöka termerna, de antika badhusen. Dessutom ett besök av Lupanar, ett av världens äldsta kända bordeller!

Efter besöket äter vi lunch och tar tåget hem till Sorrento. Det blir lite tid på egen hand före gemensam middag i Sorrento.

Dag 4Tisdag 14 maj – Fridag eller vandring Punta Campanella

Idag har du tid på egen hand. Du kan med fördel stanna kvar och koppla av i sköna Sorrento med mysiga promenader i staden och bad i havet. Om du vill se mer av Amalfikusten, har du möjlighet till det. Det finns många bussutflykter till de olika byarna och vi hjälper förstås till. Vill du åka in till Neapel, är det lätt gjort med lokaltåget.

Om du har lust att vandra, kan du följa med på vår utflykt till Punta Campanella – en naturskön plats med fantastisk utsikt över Neapelbukten och ön Capri. Vi köper först med oss lunch hos Francesco i delikatessbutiken nära boendet och tar sedan lokalbussen till starten för vandringen. Vandringen går från lilla byn Termini ända ut till Punta Campanella. Sträckan till Punta Campanella är stenlagd och här går det att vända och gå samma väg tillbaka. Många väljer att göra på detta sätt och det är otroligt vackert i båda riktningar. Denna vandringen är ca 6 km fram och tillbaka med en höjdskillnad på ca 300 meter. Om det finns intresse, kan vi också gå tillbaka över Monte San Costanzo, vilket medför att vandringen blir ca 8 km med en höjdskillnad på ca 450 meter.

Gemensam avslutningsmiddag på hotellet på kvällen.

Dag 5Onsdag 15 maj – Capri

Det är nästan omöjligt att besöka Amalfi och inte ha besökt Capri – en pärla i Medelhavet som lockar besökare med sin hisnande skönhet och charm. Vi tar morgonbåten och är bortresta hela dagen. Capri kan utforskas till fots eller med de små söta lokalbussarna som går i tät trafik. Efter båtturen utforskar vi Capris pittoreska huvudstad, Anacapri, där charmiga gränder och färgglada blommor möter oss på varje steg. Vi tar linbanan till toppen av Monte Solaro (589 m.ö.h), den högsta punkten på ön, för en hisnande panoramautsikt över Neapelbukten och det omgivande landskapet. Det finns också möjlighet att besöka Villa San Michele – den svenske läkaren och författaren Axel Munthes (1857–1949) livsverk på Capri. Villan är omgiven av en imponerande trädgård, som nyligen vann priset som Italiens vackraste privata park. Under vår vistelse på Capri kommer vi dela in oss i grupper beroende på hur mycket vandring som önskas.

På eftermiddagen tar vi färjan tillbaka till Sorrento och samlas i hotellreceptionen för att tillsammans äta middag på en trevlig, lokal restaurang.

Dag 6Torsdag 16 maj - Besök av agriturismo

Idag besöker vi en äkta italiensk agriturismo. Efter frukost blir vi upphämtade för transport till den historiska bondgården. Eugenio och hans far tar oss på en guidad tur genom citronlunden och svarar på alla dina frågor om gården och dess omgivningar. De kommer att berätta hur fruktträdgårdarna är ekologiskt odlade, hur man gör limoncello, olivolja och rött vin, och hur man konserverar kött och frukter för att njuta av året runt. Vi kommer smaka på gårdens äkta produkter och njuta av en äkta italiensk måltid tillsammans med typiska drycker från gården.

Eftermiddagen njuter vi av Sorrento på egen hand före det blir gemensam avslutningsmiddag.

Dag 7Fredag 17 maj - Hemresa

Efter frukost blir vi upphämtade av buss för transfer till Rom och direktflyg hem till Stockholm. Räkna med ca 3 timmar för transfer.

Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. Expa Travel tar förbehåll vid ev. valutaändringar eller skrivfel.

Activage medlemsresor – hur är det att resa med Activage?
 • Resorna är anpassade för alla som är medlemmar på Activage.
 • Glädjen att resa och uppleva tillsammans.
 • Stora upplevelser utanför allfarvägarna.
 • Gemensamma och välsmakande måltider från det lokala köket.
 • Trygga och välordnade resor med flera ledare från Activage respektive Expa Resor.
 • Informationsmöte inför varje resa.
 • Återträff efter varje resa - återupplev resan och mingla med dina nya vänner.
Galleri
Datum & pris

Datum

Lördagen 11 – fredagen 17 maj 2024.

Pris

Totalpris från SEK  22480 per person, del i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: 3600 kr (600 kr/natt).

Alla Activage-medlemmar är välkomna att följa med på våra resor. Vi delar in oss i olika grupper så att alla ska kunna deltaga i programmet.

Om du väljer att inte delta i en planerad aktivitet, råder du över din egen tid. Om du är under pågående medicinsk utredning som kan påverka din fysiska förmåga, ber vi dig kontrollera med din vårdgivare om ditt deltagande i resan.

OBS! Resor med Activage är endast öppna för Activage-medlemmar. Du anger vilket center du tränar på i bokningsformuläret. Om resan inte är fulltecknad kan bokning i vissa fall öppnas för personer som inte är medlemmar, under förutsättning att dessa är närstående till Activage-medlem.

 

OBS! Begränsat antal platser! Max 26 deltagare.
De flesta Activage-resor blir fullbokade.

Priset är satt till en valutakurs om SEK 11,90 jämfört med 1 Euro. En förändring av valutakursen om mer än 3 % kommer eventuellt öka/minska totalpriset. Minsta antal deltagare för denna resa är 15 personer, max antal är 26.

I resan ingår

 • Flygbiljett Stockholm Arlanda – Neapel och Rom – Stockholm Arlanda.
 • Busstransfer ToR mellan flygplatserna och hotellet i Sorrento. 
 • 6 övernattningar på Ulysses Deluxe Hostel Sorrento. Del i dubbelrum.
 • Båttur till Amalfi och Positano. 
 • Besök av Pompeii med lokal guide.
 • Vandring till Punta Campanella med svensk guide. 
 • Båttur till Capri. 
 • Besök av agriturismo med provning och lunch. 
 • 6 frukostar.
 • 1 lunch.
 • 3 middagar.
 • Ledare från Activage och Expa Travel.
 • Resan täcks av resegaranti genom Kammarkollegiet.

I resan ingår inte

 • Måltider som inte anges ovan. 
 • Dryck till måltider. 
 • Biljetter till lokaltåg och lokalbussar.
 • Biljetter till linbanan och sittliften på Capri. 
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Eventuellt enkelrumstillägg.

Enkelrumstillägg

Vid enkelrum tillkommer ett enkelrumstillägg på SEK 3.600 (600 kr per natt).  

Villkor

Villkor

Våra villkor finner du här.

Resegaranti

Expa Resor har ställt en resegaranti i enlighet med Resegarantilagen, vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd. Du kan kontrollera att vi har resegaranti på Kammarkollegiets hemsida (sök på ”Expa”).

Praktiskt

Utrustning

Komfortabla kläder for vandring
Bra joggingskor för vandring (ev kängor för vandring)
Kamera (kom ihåg att tömma minneskortet och ladda batteri före avresa)
Baddräkt, Solkräm, Solglasögon
Vattenflaska
Första hjälpen-kit i resestorlek
Kläder för kvällarna (casual)
Toalettartiklar
Varm jacka/tröja som används när vi stannar för lunch/picknick
Liten ryggsäck för vandring
Reseförsäkring, Pass

Temperaturen kan variera kraftigt. På hög höjd kan det bli rejält kallt.

Flyg & transfer

Flygtider: 

11 maj 2024 SAS
Stockholm, Arlanda – Neapel, Capodichino kl 15:20-18:35 (Flight: SK2859).

17 maj 2024 SAS
Rom, Fiumicino – Stockholm, Arlanda kl 20:05 – 23:15 (Flight: SK1842).

Flygbiljetter skickas ut elektroniskt ca 7 dagar före avresa. Vi reserverar oss för tillägg i pris och förändring av resedatum. Om pris stiger och/eller flygdatum ändras har du rätt att återfå din deposition. 

Bagage

Ta gärna med en liten ryggsäck som du kan bära när du vandrar. I ryggsäcken packar du regn-/vindjacka, solkräm och eventuellt en extra tröja.

Villkor

Du kan registrera dig här, eller på mail / telefon. Registreringen är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning från kund. Läs mer om våra villkor här.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Om du är under pågående medicinsk utredning som kan påverka din fysiska förmåga, ber vi dig kontrollera med din vårdgivare om ditt deltagande i resan.

Karta

Boka