1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Albanien på cykel

0
Price
From13.890 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2557

Pris

från 13890 SEK
Längd 10 dagar
Reseperiod april - oktober
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Boende 9 nätter enligt program.
 • Transport enligt beskrivningen i programmet.
 • Cykelhyra, inklusive tillbehör enligt program.
 • Engelskspråkig reseguide.
 • Helpension 9 dagar (9 x frukost, 8 x lunch, 9 x middag) enligt programmet.
 • Följebil med tvåspråkig förare.
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : apr - okt 2020
Resan
Upplev Albanien på cykel!

Härliga stränder med kristallklart vatten. Läcker mat. Vackert landskap. Albanien är verkligen en av Medelhavets juveler!

Följ med på en upptäcktsresa som du sent kommer att glömma, vi snackar cykeltur i Albanien. Detta lilla land ligger vackert beläget mellan Grekland och Montenegro. Tillsammans med vår professionella, lokala partner, arrangerar vi resor under 2020 till detta spännande land som de flesta av oss vet väldigt lite om.

I början av 1990-talet öppnades Albanien för turister, innan var det en helt stängd kommuniststat. På den tiden sas det att besöka Albanien var som att åka tillbaka i tiden.

Nu är det nya tider, nu välkomnar Albanier oss med öppna armar, och 2018 blev Albanien utsett till årets mest spännande destination. Nu har du möjlighet att upptäcka denna nästan helt okända pärla till land.

Kort om Albanien

Republiken Albanien är ett Medelhavsland på Balkanhalvön i sydöstra Europa. Det gränsar till Kosovo i nordost, Montenegro i nordväst, Makedonien i öster, Grekland i söder, Adriatiska havet i väster och Joniska havet i sydväst.
Platsen har därmed ett bra tempererat medelhavsklimat – med andra ord perfekt för en spännande cykelsemester!
En av de stora skillnaderna mellan Albanien och grannländerna är priserna – det är fortfarande löjligt billigt att äta, shoppa och bo här.

Vi har aldrig blivit mer förvånade än när vi besökte Albanien för att titta på möjligheterna att ordna resor dit. Här hälsades vi med öppenhet, vänlighet och ett fantastiskt landskap! Det var också härligt att få bekanta sig med ett absolut läckert kök – en glädje för gommen!

Kort om resan

Vi flyger till Tirana, huvudstaden i Albanien, där vi kommer att bo den första kvällen. Dag 2 åker vi med buss till gränsen mellan Albanien och Makedonien, där cykling börjar. Därefter cyklar vi söderut i Albanien och kommer att uppleva många olika typer av terräng och landskap, både bergspass och långa, vita stränder vid havet. Detta är verkligen en resa där du får uppleva ytterligheterna i både natur och kultur i Albanien.

Resan i siffror:

Genomsnittligt distans per dag: ca. 59 km
Total distans på resan: ca. 475 km
Genomsnittlig cykeltid per dag: cirka 5 timmar
Längsta distans på en dag: ca. 72 km
Höjdmeter uppför totalt: ca 6000
Höjdmeter nerför totalt: ca 7200
Området vi besöker ligger i den södra delen av landet och innehåller allt från böljande jordbrukslandskap och höga berg till vackra, orörda stränder.

Den här resan har verkligen allt! Du kommer att besöka platser som finns på UNESCO: s världsarvslista, fantastiskt landskap och få inblick i kulturer som inte är så påverkade av omvärlden. Denna variation återspeglas också i boendet, som inkluderar både fina hotell och timmerstugor på en gård där man odlar öring. Här har du möjlighet att komma nära inpå och uppleva det albanska folkets gästfrihet.

Du åker på Giant MTB-hardtailcyklar av högsta kvalitet eller nya hybrid-elcyklar. Ett eget professionellt, lokalt team kommer att följa dig under hela resan, med både lokal, engelskspråkig guide och medföljande bil för service och bagagetransport.

De dagliga etapperna är 40 – 70 kilometer och upp till 1600 höjdmeters. Detta är resan för dig som älskar att cykla, njuta av god mat och vin och letar efter nya upplevelser.
Om du vill åka dit ingen av dina vänner ännu har varit ska du följa med oss hit!

Höjdpunkter
 • Det vackra, kuperade landskapet.
 • Den läckra lokala maten.
 • Den låga prisnivån i landet.
 • Albaniens spännande historia.
 • Små orörda byar.
 • De stora upplevelserna och minnen efter resan.

Boende

Vi kommer att bo på de bästa övernattningsställena som finns tillgängliga längs rutten. Hittills har infrastrukturen inte kommit längre än till att 4-stjärniga hotell bara finns i de stora städerna, liksom 3-stjärniga i de mindre. Sedan kommer vi också att bo bra i mindre, familjedrivna hotell längs vägen.
Detta är en unik möjlighet att uppleva ett land där “turistifieringen” ännu inte har tagit överhanden.

Rumfördelning

För att göra resan både prisvärd och social, placerar vi deltagarna i rum två och två. Vem du vill dela rum med skriver du i bokningsförmuläret.
Det kan dock hända att antalet deltagare inte går jämt upp. I sådana fall måste du betala ett tillägg för ditt eget rum. Detsamma gäller om personen du reser med avbokar sin resa. Om du vill bo ensam är det givetvis också möjligt om enkelrum finns tillgängliga. Enkelrum endast på begäran och mot en extra kostnad. Vi förbehåller oss rätten till tillgänglighet.

Måltider

Maten i Albanien är tydligt inspirerad av grannländerna Grekland och Italien. Man äter bra för cirka 100 kronor, och även om maten är så billig går det inte ut över kvaliteten på den. Detsamma gäller öl och vin.

Helpension 9 dagar (9 x frukost, 8 x lunch, 9 x middag) är inkluderat enligt programmet.
Dryck till maten ingår inte.

Cyklar

Du kan välja att cykla på lätta och bra hybridcyklar från Giant, med hydrauliska skivbromsar och 30 växlar eller nya unisex hybridelektriska cyklar. Cykelväskor ingår i priset.
Cyklarna finns i storlekarna X-Small, Small, Medium, Large och X-Large. Du väljer typ av cykel, storlek och modell (kvinnor / män) när du beställer.

Övrig utrustning

Vi rekommenderar att du använder cykelskor. Ta gärna med dina egna pedaler, det är enkelt att montera! Naturligtvis går det bra att cykla också med andra skor.
Ta också med din egen hjälm, handskar och cykelkläder, även för lite kallare dagar. Även om det är varmt i Medelhavsklimatet kan det regna. Då är det skönt att ha en jacka / väst och lösa ärmar och ben.
Cykelbyxor med bra stoppning rekommenderas starkt, eftersom det snabbt blir många timmar i cykelsadeln under dessa dagar.
Du väljer storlek och typ av cykel när du beställer. Om du har ytterligare önskemål, skriv detta i kommentarerna i rbokningsformuläret så ska vi se vad vi kan göra åt detta.

I resan ingår

 • Boende 9 nätter enligt program.
 • Helpension 9 dagar (9 x frukost, 8 x lunch, 9 x middag) enligt programmet.
 • Engelskspråkig reseguide.
 • Cykelhyra, inklusive tillbehör enligt program.
 • Transport enligt beskrivningen i programmet.
 • Följebil med tvåspråkig förare.

I resan ingår inte

 • Flygbiljetter t / r.
 • Transfer till / från flygplatsen – Tirana.
 • Dryck till måltiderna.
 • Entrébiljetter till utställningar och platser du besöker på vägen.
 • Ev. enkelrumstillägg
 • Lunch, eventuellt middag på avresedagen.
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
Program dag för dag

Dag 1Ankomst till Tirana

Efter att ha landat och anlänt till Albaniens största stad, Tirana, tar vi en rundtur för att utforska denna mytiska stad.

Dag 2Qafe Thane - Pogradec (ca 40 km)

Vi tar buss till gränsen mellan Albanien och Makedonien där denna resa börjar på allvar. Här sätter vi oss på cyklarna och åker mot grannlandet Makedonien, där vi äter lunch i staden Orhid. Staden finns på UNESCO: s världsarvslista. Insjön Orhid har berg på alla sidor – vackert! Sedan fortsätter vi längs kusten till Tushemisht, den andra gränsövergången mellan Albanien och Kroatien.

Dag 3Pogradec - Korçë (ca 51 km)

Denna dag börjar med en stigning ut ur dalen där sjön Orhid ligger, vi ska upp till platån på sjöns övre sida. Här kan vi se ut över havet och de båda grannländerna Makedonien och Kroatien. Denna höga platå är omgiven av höga berg och är en vacker syn. Efter att ha slitit oss från den magnifika utsikten fortsätter resan genom ett lapptäcke av åkrar och jordbruksområden. Vägarna är nästan helt utan trafik. Här är vi verkligen på landsbygden. Efter en sådan dag på cykeln passar en trevlig promenad på den livliga marknaden i Korçë på eftermiddagen fint.

Dag 4Korçë - Sotire (ca 72 km)

Vi börjar dagens etapp med att lämna jordbruksplatån där Korçë är belägen och cykla längs de vackra bergen som utgör gränsen till Makedonien / Grekland. Landskapet här består främst av karga sten- och klippformationer, med inslag av vilda blommor längs vägarna.

Framför oss har vi nu flera toppar och dalar när vi klättrar in i hjärtat av Grammoz-bergen. Vi fortsätter över Barmash-passet (1159 meter över havet) till den lilla staden Sotire, idylliskt belägen i Gjirokastër-dalen. Vi äter lunch i Erseka, cirka 45 km från Korçë.

Dag 5Sotire - Benje (Permet) (cirka 52 km)

Vi klättrar ut ur Sotire-dalen och upp till en gräs- platå omgiven av höga och vilda bergstoppar. På toppen av platån, vid källan till floden Vjosa, börjar en spektakulär härkomst i en ravin mot Leskovik. Härifrån går resan ner när vi följer bergssidan högt över floden Benje. Efter lunch tar vi en kort promenad till de läckra varma källorna i slutet av Langarica Gorge för ett bad.

Dag 6Benje - Girokastër / Gjirokastra (ca 72 km)

Idag fortsätter vi längs dalen mot Kelcyra – de hajliknande bergen som bevakar ingången till nästa ravin. Vi cyklar mellan dessa där de olika delarna av floden Drinos rinner samman. Vi befinner oss nu i ännu ett klyfta. Denna öppnar ut mot en bred och vidsträckt slätt med staden Gjirokastra högt upp till höger. Gjirokastra kallas “staden med 1000 trappsteg”. Ett besök uppe i slottet på toppen av staden är ett “måste”.

Dag 7 Gjirokastër / Gjirokastra - Sarande (via Butrint), (cirka 70 km)

Sarande ligger vid Joniska havets kust, klämd mellan de höga bergen och havet. En fantastisk semesterort med en härlig atmosfär. I närheten hittar vi de forntida resterna av Butrint. Butrint är en av Albaniens viktigaste arkeologiska platser med rötter tillbaka till det antika Grekland och Romerriket och finns också på UNESCO: s världsarvslista.

Dag 8Saranda - Himara / Himarë (ca 53 km)

Dagens etapp är en riktig berg-och-dalbana. Vi börjar när solen fått bort nattdimman och klättrar ur Saranda upp till en stenplatå på toppen av staden. Sedan går det över kullarna, i små vikar och buktar och runt näs, samtidigt som vi har den fantastiska utsikten över bergen till höger och havet till vänster. Mot slutet rullar vi ner till den långa stranden och bukten där Himarë ligger. Spektakulärt!

Dag 9Himara / Himarë - Vlore (ca 65 km)

Idag är rutten lika spektakulär som den är utmanande. Vi cyklar upp till Llogara-passet, 1000 meter över det kristallblå havet. Här uppe kommer vi till en nationalpark där du bland annat hittar svart tall, utter och kungsörn. Parken är otroligt vacker och är en oas med skyddad skog. Efter lunch cyklar vi mer eller mindre hela vägen till vår slutdestination Vlore / Vlorë. Detta är en krävande dag på cykeln, men kanske höjdpunkten på resan – och definitivt en dag du kommer att komma ihåg under lång tid framöver.

Dag 10Avresedag

Hejdå för den här gången och tillbaka till Tirana och flygplatsen.

Galleri
Pris & datum

Pris

Pris från 13890 SEK per person, andel i dubbelrum. Flygbiljetter tillkommer.
Det totala priset sätts till en växelkurs på 10,78 SEK jämfört med 1 Euro. En förändring i växelkursen på mer än 1% kan öka / minska det totala priset.

OBS! Flygbiljetter ingår inte! Se mer information under ‘Flyg och transfer’.

I bokningsformuläret kontrollerar du också att du har läst och accepterat våra villkor.

Datum

Vi har lagt upp följande turer under 2024. Vilken tur du vill vara med på, väljer du i bokningsformuläret.

 • 05. – 14. april
 • 11. – 20. april
 • 21. – 30. april
 • 30. april – 09. mai
 • 12. – 21. mai
 • 15. – 24. mai
 • 20. – 29. mai
 • 23. mai – 01. juni
 • 01. – 10. juni
 • 06. – 15. juni
 • 22. – 30. juni
 • 01. – 10. juli
 • 24. august – 02. september
 • 31. august – 09. september
 • 09. – 18. september
 • 10. – 19. september
 • 19. – 28. september
 • 20. – 29. september
 • 27. september – 06. oktober
 • 29. september – 08. oktober
 • 06. – 15. oktober
 • 08. – 17. oktober
 • 15. – 24. oktober
 • 17. – 26. oktober

Inbetalningar

Den första betalningen på 4 500 SEK sker vid bokning. Fakturan skickas per post.
Kan inte återbetalas vid avbokning av kunden.
Betalning av resterande belopp görs cirka en månad före avgång. Fakturan skickas per post.

Enkelrumstillägg

Enkelrum endast på begäran och i förhållande till tillgänglig kapacitet. Ett enkelrumstillägg på 2 000 SEK i tillägg. Tillgänglighet beror på antalet personer som är bokade och kommer inte att meddelas förrän ca. en månad före avresa.

Extra dagar

Extra nätter i Tirana före eller efter resan.

Det är möjligt att anlända till Tirana innan resan, eller eventuellt stanna flera dagar där efter resan. Vi kan hjälpa till med bokning av rum, priset är då från 75 € för enkelrum / 90 € för dubbelrum.

Praktiskt

Utrustning

 • Cykelbyxa lång / kort. Cykeltröjor.
 • Cykelhandskar.
 • Lösa “cykelärmar och ben”.
 • Solglasögon.
 • Vindjacka.
 • Cykelskor + fritidsskor för kvällen.
 • Kameran (kom ihåg att ladda innan avresan).
 • Mössa.
 • Baddräkt.
 • Första-hjälpen i reseformat.
 • Helosansalva eller liknande för ömma rumpor…
 • Kvällskläder (casual).
 • Toalettartiklar.
 • Reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Pass.
 • Europeiska hälsokort.

Flyg & transfer

Flygbiljett ingår inte i priset, men vi kan boka biljetten åt dig mot en avgift på SEK 300, -.
Du flyger till Tirana från Stockholm via t.ex. Frankfurt eller München. Flera av de stora flygbolagen flyger dessa rutter.

Kontakta oss på info@expatravel.se för att få rekommenderade flyg på det datum du vill åka i Albanien.

Transfer

Flygplatstransfer – Tirana (1-3 personer) från 25 €. För 4-7 personer: från 65 €. Detta ingår inte i priset.

Behov av cykelkläder?

På Expa Travel utvecklar vi specialdesignade cykelkläder i samarbete med våra italienska tillverkare.
Webbplatsen där du kan se och beställa våra produkter heter Stelvio Sportswear – en norsk webbplats med försäljning av cyklar och tillbehör tillverkade av bland andra italienska Rosti.

Kläderna kan bäras både inomhus och utomhus – för användning under spinning eller på en cykeltur.

Hög kvalitet är vårt huvudfokus, alla våra produkter sys för hand i Italien och kommer därför att ha en leveranstid på 2-5 veckor.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Bagage

Allt bagage transporteras med bil. Ta gärna med en mindre ryggsäck som du kan ha när du cyklar. I den packar du en regn / vindjacka, solkräm, extra drycker eller en extra tröja för cykling i mm. Det är viktigt att du försöker packa så lite bagage som möjligt eftersom det finns begränsat bagageutrymme i följebilen. OBS! Vänligen packa inte i hårt plastfodral eftersom det tar onödigt utrymme och är svårt att hantera när du packar i följebil / transferbuss.

Du cyklar några dagar i terräng med höga berg – och vädret kan ändras snabbt. Det är därför viktigt att du också tar med cykelkläder för kallare väder – du kan ibland cykla upp till 2200 (eller mer) m.ö.h. Följebilen är alltid i närheten om du behöver byta snabbt. Därför bör i den lilla ryggsäcken alltid finnas en torr tröja, regnjacka och eventuellt en mössa, handskar, lösa “cykelarmar och ben”

Villkor

Du kan registrera dig här, eller på mail / telefon. Registreringen är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning från kund. Läs mer om våra villkor här.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Karta

Boka

För att beställa denna resa, skicka ett mail till info@exparesor.se

Vänligen inkludera följande data:

 • Din e-postadress.
 • Ditt mobilnummer.
 • Önskat datum för resan. 
 • Namn på de deltagare som vill vara med.
 • Eventuell uthyrning av cykel (hybrid- eller elcykel).
 • Eventuell begäran om extra dagar.

Kontakta gärna Bill för en förpliktande samtal, han nås på mobil +46 704 915 915.