1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Vandring i Cinque Terre med Activage

0
Price
Från13.880 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1239

Pris

från 13880 SEK
Längd 5 dagar
Reseperiod 10 - 14 Maj 2022
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Flyg Arlanda – Pisa.
 • Övernattning x 4, Hotel Palme 4****.
 • Frukost på hotellet dagligen enl. progr.
 • 3 middagar enl. program.
 • Vinprovning enl. program.
 • 1 x lunch enl. program.
 • Tre UNESCO världsarv: Cinque Terre, Porto Venere och Pisa
 • Resan täcks av resegaranti via Kammarkollegiet.
Datum: 10 - 14 Maj 2022
Cinque Terre med Activage

Vandringsresa – Upplev tre världsarv med Activage!

(Denna resan är endast för dig som är Activage medlem)

Alla borde få chansen att vandra och uppleva den spektakulära utsikten över Cinque Terre – de fem byarna som klamrar sig fast vid bergssidorna. Det är svårt att välja en favorit av dessa vackra bilfria byar: Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore.

Stigen som förbinder de fem städerna anses vara en av Europas vackraste – en upplevelse som överträffar det mesta. Och glöm inte pauserna längs vägen – en cappuccino och en “gelato” (glass) i varje by är ett måste.

Hela Cinque Terre-området, det vill säga kusten, de fem byarna och de omgivande bergen, har status som nationalpark och står på UNESCO: s världsarvslista. Under denna resa kommer du dessutom få uppleva ytterligare två världsarv – den fridfulla byn Porto Venere och det lutande tornet i Pisa.

Varje by i Cinque Terre har en tågstation och det tar bara några minuter med tåget från by till by. Detta gör att var och en kan välja om och hur långt man vill gå.

Upptäck Cinque Terre med Expa Travel
Upptäck Cinque Terre med Expa Travel / Foto: Shutterstock
Passar den här resan för mig?

Denna resan är lämplig för alla Activage medlemmar som gillar att kombinera vandring, upplevelser och umgänge med andra medlemmar. Stigarna vi vandrar går genom den spektakulära nationalparken Cinque Terre (UNESCO), hela tiden längs bergsidan med en helt fantastisk utsikt över medelhavet. Landskapet är kuperat och bjuder på stor variation. Vi kommer anpassa vandringarna beroende på vilka av er medlemmar som hänger med på resan, en del kan och vill gå längre sträckor, en del vill gå delar men hoppar på tåget om orken tryter. Tåget går ofta och tar bara ett par minuter mellan stoppen.

Vi är flera ledare med på resan vilket gör att vi kan dela upp oss i flera mindre grupper så att alla kan vandra i sitt eget tempo vara aktiva utifrån sina egna förutsättningar.

Från Activage följer grundare Katja Ekvall och medlemsvärd Annika Donnert med. Från Expa Travel är det Eric Berglund med kollega som deltar. De känner resmålet utan och innan.

På kvällarna äter vi goda middagar ihop och umgås i bästa Activage-anda innan vi somnar i ro på det trevliga och bekväma hotellet.

Höjdpunkter
 • De fem magiska byarna i Cinque Terre (UNESCO Världsarv).
 • Vandring på klassiska stigar.
 • Fantastisk utsikt åt alla håll.
 • Flera delikata middagar på lokala restauranger.
 • Vinprovning med lokala delikatesser.
 • Den magiska och fridfulla byn Porto Venere (UNESCO Världsarv).
 • Det lutande tornet i Pisa (UNESCO Världsarv).

Boende

En del av vår filosofi är att vi vill visa dig platser utöver det vanliga. Gärna på små familjehotell med en mysig atmosfär och personlig service. Vår erfarenhet är att detta räknas mer än antalet stjärnor på hotellet.

I byn Monterosso i Cinque Terre bor vi på Hotel Palme 4**** ett trevligt hotell med bra service och bra läge för både vandring och strand.

Måltider

 • Frukost på hotellet varje dag.
 • 3 middagar på lokala restauranger.
 • 1 lunch.  
Cinque Terre – de fem byarna som klamrar sig fast vid bergssidorna / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Program dag för dag

Dagsprogrammet är preliminärt, ändringar kan förekomma. Expa Travel förbehåller sig för eventuella skrivfel och valutaförändringar. 

Dag 1Tisdag - Ankomst

Ankomst till Pisa och transfer till Monterosso, en av de fem byarna i Cinque Terre. Incheckning på Hotel Palme 4****, där vi bor under hela vistelsen.

Det finns nu tid att strosa runt lite i Monterosso – kanske en prosecco vid stranden eller ett dopp i havet? Därefter går vi gemensamt och äter middag på en trevlig pizzeria som ligger på stranden några få meter från vårt hotell. Det blir serverat lokal antipasti och härlig italiensk pizza.

Dag 2Onsdag - Cinque Terre

Efter en god frukost och briefing med en lektion i italienska är det dags att vandra söderut och besöka de berömda byarna Cinque Terre – det här blir en spännande dag! Det går att vandra mellan byarna eller att åka tåg – tåget tar bara ett par minuter mellan varje by. Vi delar in oss i grupper beroende på hur mycket vi vill vandra.

Vi går mellan de fem vackra byarna Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola och Riomaggiore. Sträckan som länkar dessa fem byar tillsammans anses vara en av Europas vackraste stigar. En underbar upplevelse som imponerar på de flesta. Den sista sträckan mellan byarna Manarola och Riomaggiore har varit stängd dem sista sex åren pga ett ras.

I byn Corniglia stannar vi för gemensam lunch. Den totala sträckan vi planerar att vandra är på ca 12 km. Vi räknar me att det tar ca 6 – 8 timmar att gå hela sträckan inklusive pauser och lunchstopp.
Sträckan går längs bergssidan och bjuder på en helt fantastisk utsikt. Landskapet är kuperat. Men efter varje stigning får man en fantastisk utsikt som är värd varje steg! Tempot anpassar vi efter gruppen och tar gott med pauser för att både vila och se på utsikten.

Det går tåg tillbaka till Monterosso från alla byar som passeras. Tåget tillbaka tar ca 20 min från byn längst bort. För dagens vandring är det viktigt med bekväma kläder, kraftiga joggingskor eller liknande, eventuellt regnjacka, kamera och kanske en liten ryggsäck. Lägg även badkläder i väskan – det är populärt att ta ett svalkande dopp i den andra och sista byn!

Middagen den här kvällen är bokad på på byns kanske mest kända fiskrestaurang, Ristorante Il Pozzo, som ligger i den gamla delen av Monterosso.

Dag 3Torsdag - Levanto och vinprovning

Efter frukost och briefing beger vi oss norrut till grannbyn Levanto. Vandringen tar ca en halvdag. Första timmen går det uppför till utkikspunkten. Här känns det som om du är på världens tak – en oslagbar utsikt över medelhavet och landskapet runt Cinque Terre! Från utkikspunkten går det sedan behagligt svakt nedför mot byn Levanto. Här passar det utmärkt med bad och lunch innan vi tar tåget hem till Monterosso. Väl hemma kan man koppla av på stranden och promenera runt i Monterosso.

Denna dag kan du också använda för att spendera mer tid i en eller flera av de andra fyra byarna. Det är bara att ta tåget! Ett annat alternativ är att vandra på egen hand högre upp i bergen – det finns gott om stigar här. Möjligheterna är många, valet är ditt!

På eftermiddagen är det dags för vinprovning! Vi besöker den charmiga vingården Buranco i den gamla delen av Monterosso. På verandan med utsikt över den fantastiska vingården och citronodlingarna, avnjuter vi ett urval av Burancos extraordinära viner och smakfulla lokala delikatesser.

Middag på egen hand.

Dag 4Fredag - Porto Venere

Denna dag besöker vi den otroligt charmiga och fridfulla byn Porto Venere. Byn är ett UNESCO-världsarv och hem för cirka 4000 invånare. Här finns kyrkan St. Peter, byggd i gotisk stil, som ligger uppe på en klippa med utsikt åt alla håll. Den historiska byggnaden invigdes 1198 och skulle vara perfekt för Game of Thrones. Här finns Lord Byrons grotta, där Lord Byron själv brukade meditera och hämta inspiration för sina poetiska verk. Här finns en charmig hamn, mysiga gränder, restauranger och caféer. Och ovanför oss ligger mäktiga Castel Doria, en imponerande klippfästning med utsikt över magiska Golfo dei Poeti – poeternas bukt! Slottet invigdes 1161 och är ett enastående exempel på militärarkitekturen i Genua.

I Porto Venere känner du dig som om du är vid jordens ände. Vatten som gnistrar i ljusgrönt och blå nyanser under solen. Ensamma åldriga kyrkor och slott vid havet. Grottor som inspirerade ingen mindre än Lord Byron. Utsikt över havet och en del av de mäktiga Apenninerna, den 1000 kilometer långa bergskedjan som sträcker sig från Ligurien i norr genom Toscana och Umbrien och vidare söderut och därmed bildar ryggraden för hela den appeninska halvön – Italien!

För att ta oss till Porto Venere delar vi in oss i två grupper. Den ena gruppen tar båten från Monte Rosso och får uppleva den fantastiska utsikten över Cinque Terre från havet (ca 90 min båtresa). Den andra gruppen tar tåget till den bortersta byn Rio Maggiore och vandrar till Porto Venere (ca 5-6 tim). Detta är en magisk vandring med utsikt över den liguriska kusten. Lunch på egen hand i Porto Venere.

På eftermiddagen tar vi båten hem till Monterosso. Middagen denna kvällen är på Ristorante Il Ciliegio, en mysig, mindre restaurant som ligger otroligt fint till ovanför den gamla stadsdelen i Monterosso. Vi blir hämtade i bil och kört upp till restaurangen. (Ca 5 min)
Det mesta av vad som serveras av frukt och grönsaker odlar de själva. Här serveras bland annat vildsvin som ägaren själv stolt fångat i området kring Cinque Terre.

Dag 5Lördag - Lutande tornet i Pisa

Flyget lyfter inte förrän på kvällen, så det finns gott om tid att njuta av dagen i Monterosso. Kanske handla några italienska delikatesser att ta med sig hem? Sitta på ett av de charmiga caféerna i Monterosso och njuta av friden och utsikten? Ta ett dopp i havet?

På eftermiddagen gör vi ett kort stopp vid det världsberömda Lutande tornet i Pisa – det tredje UNESCO-världsarvet under denna resa. Här kan du ta klassiska bilder när du lutar dig mot tornet eller kanske din egen, nyskapande variant?

Avresa från Pisas flygplats hem till Stockholm.

Galleri
Film från tidigare resa
Datum & Pris

Datum

10 – 14 maj 2022. 

Pris

Pris från 13880 kr per person, del i dubbelrum. 

Priset är satt till en valutakurs om 10,90 kr jämfört med 1 Euro. En förändring av valutakursen om mer än 1 % kommer eventuellt öka/minska totalpriset. Flygtillägg kan tillkomma. 

 

Ingår

 • Flyg Arlanda – Pisa ToR. Direktflyg. Incheckat bagage ingår.
 • Transfer Pisa – Monterosso ToR.
 • Övernattning på Hotel Palme 4**** i 4 nätter. Del i dubbelrum.
 • Frukost på hotellet alla dagar.
 • 3 middagar på lokala restauranger, inkl 1 glas vin och vatten (dag 1, 2 och 4).
 • 1 lunch (dag 2).
 • Vinprovning (dag 3).
 • En svensktalande guide.

Ingår inte

 • Tågbiljetter i Cinque Terre (4 Euro per sträcka, 6 Euro för dagskort) 
 • Båtbiljett för utflykten till Porto Venere (dag 4) – ca 20 euro).
 • Inträde till nationalparken i Cinque Terre (dag 2 – ca 10 euro).
 • 3 luncher (dag 3, 4 och avresedagen) och 2 middagar (dag 3 och avresedagen).
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Enkelrumstillägg.

Villkor

Du bokar dig på resan online på denna webbsidan. I samband med att du bokar dig på resan så mottar du en bekräftelse på mail. I din bekräftelse så står alla betalnings detaljer. Anmälningsavgiften, 3 000 SEK per person ska betalas inom 7 dagar. Vid avbokning fram till 35 dagar före avresa, återbetalas 100% av inbetalt belopp oavsett orsak till avbokning, med avdrag för en administrationsavgift på SEK 495 (SEK 995 om flyg ingår i resan). Läs mer om våra villkor här.

Skulle resan ställas in av arrangören p g a tex för lågt deltagande eller reserestriktioner från myndigheterna, så återbetalas 100%. Slutbetalning förfaller ca 5 veckor före avresa.

Enkelrumstillägg

Vid enkelrum tillkommer en kostnad på 1600 kronor (400 kr/natt).

Cinque Terre med Exparesor
Alla borde få chansen att vandra och uppleva den spektakulära utsikten över Cinque Terre / Foto: Shutterstock
Praktiskt

Utrustning

Vattenflaska
Bekväma och väl ingångna vandringsskor eller kraftiga joggingskor
Vindjacka, regnkappa
Bekväma kläder för vandring
Shorts
Handskar
Solglasögon, keps
Solkräm
Kläder och fritidsskor för kvällen
Kamera
Badkläder
Toalettartiklar
Första hjälpen-kit i reseformat
Powerbank till telefon
Reseförsäkringsbevis
Pass

Flyg & transfer

Flyg direkt (Norwegian):

 • Tisdag 10 maj 2022 Stockholm-Pisa 06.25-09.20
 • Lördag 14 maj 2022 Pisa-Stockholm kl 21.11-00.05

Tack vare flygtiderna får vi gott om tid i denna underbara miljö.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck som du kan ha när du vandrar. I den packar du regn / vindjacka, solkräm, extra dryck, eventuellt en extra tröja etc.

Reseförsäkring

En egen personlig reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Frågor

Kontakta Eric Berglund på eric@exparesor.se / 073 532 54 79.

Expa Travel tar förbehåll för  eventuella skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. 

Karta

Boka