1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Pesto recept

En liten smak av Italien

Pesto kan användas till det mesta – något resten av Team Expa har fått uppleva vid upprepade tillfällen – och håller med om! En liten smak av Italien, helt enkelt.

Vi använder pesto som sås / dipp till t ex grillat kött, fisk (särskilt fisk och grönsaker i folie på grillen eller i ugnen), på bruschetta, som ett dipp för grönsaker och naturligtvis på pastarätter.

Vårt recept:

  • 1 stor bunt basilika
  • ½ dl pinjenötter (möjligen valnötskärnor)
  • ca 50 g parmesan (vissa av oss tar gärna lite mer, bra med mycket smak)
  • 3 vitlöksklyftor
  • ca 1½ dl olivolja
  • Lite salt och peppar (efter smak)

Så gör du:
Blanda basilika, pressad vitlök och kärnor i en matberedare eller mortel. Tillsätt oljan medan du rör om / kör matberedaren.

Blanda i parmesanosten och krydda till slut med salt och peppar.

Smaklig måltid!