1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Matäventyr i Moseldalen

5 Delikatesser att testa i Moseldalen, Tyskland!

Välkommen till Moseldalen, den charmiga regionen i Tyskland där vindlande floder och frodiga vingårdar skapar en förtrollande bakgrund. Utöver den fantastiska naturen har Moseldalen mycket att erbjuda när det kommer till mat och dryck.
Här är fem utsökta saker du absolut bör testa när du besöker detta förtjusande område:
         1. Riesling viner

Moseldalen är en oöverträffad destination för vinälskare, och dess stolthet är de förstklassiga Riesling-vinerna. Utforska de charmiga vingårdarna och låt dig förtrollas av de olika nyanserna, från de torra till de söta. Varje flaska bär på århundraden av vintradition och ger dig en inblick i regionens unika vinmakararv. Riesling-vinerna är kungarna av vinlistan i Moseldalen, där vingårdarna sträcker sig som konstverk längs de slingrande floderna.

        2. Flammkuchen – Tysk Pizza

För matälskare är Flammkuchen den tyska pizzan som tar ditt smakäventyr till nya höjder. En tunn och krispig brödbotten, generöst täckt med krämig crème fraîche, lök och smakfullt bacon, gör denna lokal delikatess till en symfoni av smaker.

        3. Winzerbrötchen

För en god start på dagen eller en trevlig paus mitt på dagen, introducera dig själv för Winzerbrötchen. Detta karakteristiska bröd har erövrat hjärtan i Moseldalen med sin mjuka och saftiga textur. Perfekt att matcha med lokala ostar och pålägg, blir varje tugga en hyllning till det genuina tyska köket.

        4. Hunsrücker Grillteller

För de som uppskattar rejäla måltider och smakexplosioner är Hunsrücker Grillteller det ultimata valet. Denna tallrik erbjuder en mångfald av grillat kött, korvar och smakrika såser och speglar på ett underbart sätt den robusta och rustika matkulturen som präglar regionen.

       5. Apfelstrudel

Denna klassiska äppelkaka, noggrant bakad till perfektion, är en oemotståndlig hälsning från det tyska köket. Smakerna av kanel och socker sammanflätas med äpplen, inneslutna i den tunna och krispiga degmanteln. För en extra touch av njutning, serveras den traditionellt med len vaniljsås eller krämig glass, vilket förgyller varje tugga och ger en söt avslutning på varje måltid. Apfelstrudel är inte bara en dessert, det är en smakrik resa genom Tysklands kulturella arv.

 

Har du hört talas om vår fantastiska resa till Moseldalen?

Upptäck de fem rekommenderade smakupplevelserna och upplev ett nytt äventyr varje dag i denna magiska region. För mer information om resan, klicka här och låt äventyret börja!

 

Vid eventuella frågor

Kontakta Bill Larsten på telefon +46 704 915 915 eller e-post bill@exparesor.se