1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Matäventyr i Kroatien

5 DELIKATESSER ATT TESTA I KROATIEN!

Välkommen till Kroatien, den bedårande destinationen där soliga stränder och historiska städer skapar en oförglömlig atmosfär. Förutom den fantastiska kulturen och naturen har Kroatien mycket att erbjuda när det kommer till mat och dryck.
Här är fem utsökta saker du absolut bör smaka när du besöker detta underbara land:
1. Plavac Mali viner

Kroatien är ett paradis för vinälskare, och dess stolthet är de exklusiva Plavac Mali-vinerna. Ge dig ut på en resa genom de pittoreska vingårdarna och njut av variationen av viner som erbjuds, från de kraftfulla röda till de uppfriskande vita. Varje glas bär på århundraden av vintradition och tar dig med på en smakresa genom landets rika vinodlingar.

 

2. Peka – Kroatiskt traditionellt långkok.

För matentusiaster är Peka den ultimata kroatiska matupplevelsen som tar dina smaklökar på en resa genom traditionella smaker. Detta långkok tillagas under låg värme i en speciell ugn och kombinerar färskt kött eller fisk med grönsaker och kryddor för att skapa en smakrik måltid som är oemotståndlig för alla sinnen.

 

3. Crni Rizot – Svart risotto med bläckfisk

För de som älskar havets delikatesser är Crni Rizot det perfekta valet för att utforska Kroatiska smaker. Denna svarta risotto, färgad av bläckfiskens bläck, erbjuder en djup och rik smakupplevelse som speglar landets närhet till Medelhavet. Med sin krämiga konsistens och intensiva smak är Crni Rizot en gastronomisk höjdpunkt som inte får missas.

 

4. Fritule – Kroatiska munkar

För en söt och frasig smakupplevelse måste du prova Fritule, de kroatiska munkarna som är en favorit vid festliga tillfällen. Dessa små, krispiga bakverk är perfekta att njuta av som en efterrätt eller som en läcker mellanmål när som helst på dagen. Med sina smaker av citronskal och rom är Fritule en kär favorit bland invånare och besökare i Kroatien.

 

5. Kremsnita – Kroatisk vaniljkaka

Denna ljuvliga vaniljkaka, känd som Kremsnita, är en av Kroatien mest älskade desserter. Med sina lager av fluffig vaniljkräm mellan tunna skikt av krispig filodeg, är varje tugga en himmelsk upplevelse. Kremsnita serveras ofta som en efterrätt eller en söt avslutning på en måltid och är ett måste för alla som vill uppleva den söta sidan av Kroatien.

 

Har du hört talas om vår fantastiska cykelkryssning i Kroatien?

Upptäck de fem rekommenderade smakupplevelserna och ge dig ut på ett äventyr genom denna fantastiska land. För mer information om resan,klicka här och låt äventyret börja!

 

Vid eventuella frågor

Kontakta Bill Larsten på telefon +46 704 915 915 eller e-post bill@exparesor.se