q Lido de Jesolo - Italiens svar på "söderut"
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Italiens svar söderut

'SÖDERUT' I ITALIEN

Semestertips för solsugna svenskar

Vill du ha ett “söderut” som ligger nära Sverige? Bara 45 minuter från flygplatsen Marco Polo (nära Venedig) ligger badorten Lido di Jesolo! Det här är en stad flera av oss i Team Expa har tillbringat många somrar i, både som singlar, som par och som småbarnsfamiljer.

Lido di Jesolo, som ligger längs Adriatiska kusten, har en 17 kilometer lång strand som är idealisk även för de minsta turisterna; det är brett, grunt och perfekt för aktiv lek och att bygga sandslott vid vattenbrynet.

Längs stranden finns många beachvolleyplaner, kiosker, små restauranger, lekplatser mm.

Det finns också en årlig tradition av fantastiska strandskulpturutställningar på stranden varje år.

Delad i två

Enkelt uttryckt är staden delad i två; en östlig och en västlig del. I båda stadsdelarna finns många möjligheter till aktiviteter, liksom många butiker och restauranger. Den östra delen är nog lite lugnare och stranden är lite bredare där. I den västra delen finns förmodligen ett större utbud av butiker och restauranger och de allra flesta hotellen ligger här. Du tar dig enkelt från den östra till den västra delen med kollektivtrafik hela dagen.

Lido di Jesolo - Italiens svar söderut
Aktiviteter för alla åldrar

I Lido di Jesolo erbjuds aktiviteter som ridning, trampbåtar, gokart, bananbåtar, dykning samt vind- och kitesurfing. För att inte tala om cykelturer; landskapet runt Jesolo är platt, och därför lämpligt för cykling för hela familjen. Det är lätt att hyra en cykel, och det finns tandem, elcyklar, elskotrar och familjecyklar (max 6 personer) som erbjuds. Vill du hyra en Vespa eller en bil är denna också lätt att få tag på – det finns många uthyrningsföretag i sidogatorna.

Shopping och restauranger så långt ögat når

Parallellt med stranden går huvudgatan Lido di Jesolo, en gata uppdelad i flera torg.

På sommaren är den här gatan avstängd för trafik mellan 20.00 och 06.00 och blir sedan en gågata med mycket aktivitet för hela familjen. Det är ofta konserter eller shower på torgen under högsäsong.

Det finns flera minitåg som kör runt i staden, som enkelt tar dig från torg till torg.

Många bra butiker erbjuder shoppingmöjligheter för unga och gamla. Det finns både typiska turist-/strandbutiker, men också bra butiker med det senaste modet. Vi pratar klädaffärer, skoaffärer, frisörer, väskbutiker etc. Här erbjuds allt från billiga kläd- och skomärken till dyrare märken som Dolce & Gabanna och Prada. Märkesoutlet i Noventa di Piave kan också rekommenderas, den ligger ca 30 minuters bilresa utanför Lido di Jesolo.

Sedan är det maten. Självklart behöver du inte gå många meter innan du hittar restauranger med utsökta italienska rätter! Upplevelsemässigt hittar du snabbt två-tre favoritrestauranger.

Och glöm inte glassen – Italien är vida känt för sin otroligt goda ‘gelato’ – med alla möjliga smaker. De flesta glassbarer tillverkar sin egen glass och du får snabbt dina egna favoriter som du köper kväll efter kväll efter kväll…

Lido di Jesolo - Italiens svar söderut
Hur man kommer dit

Att flyga från Stockholm till Venedig tar ca. 2,5 timmar. Bussen från flygplatsen Marco Polo går precis utanför ankomsthallen – och tar dig till Lido di Jesolos centrum på 30-40 minuter. Väldigt enkelt!

Du kan också köra Sverige – Lido di Jesolo, en superresa där du kan uppleva mycket på vägen. De flesta hotellen i Lido de Jesolo har gott om parkeringsplatser för sina gäster.

Var bor du?

Lido di Jesolo är en semester- och badort, högsäsongen är från maj till september.

Under säsongen finns det ett nästan obegränsat antal hotell/lägenheter tillgängliga, de flesta ligger längs stranden eller på parallellgatan.

Ett annat alternativ är att bo på en av de många campingplatserna i Lido di Jesolo, dessa är mer exklusiva campingplatser med alla faciliteter, där en av dem –Jesolo International Club Camping – har blivit framröstad till Europas bästa camping tre år i rad.

Kontakta oss gärna på Expa Travel om du vill ha hjälp med bokning.

Lido di Jesolo - Italiens svar söderut
Vad kan man göra i Lido de Jesolo?

Kultur – Venedig / Verona / Padua och Vicenza

Lido di Jesolo är först och främst en badort, men erbjuder också mycket mer. En dagsutflykt till Venedig är såklart ett måste. Venedig ligger 45 km från Lido di Jesolo. Det är lättast att ta bussen till Punta Sabbione eller Treporti, och ta båten därifrån.

Det är också möjligt att ta längre utflykter till kulturstäder som Padua, Vicenza eller Verona.

Parker

Vattenland Aqualandia anses vara en av Italiens vackraste vattenparker, och ligger mitt i Lido di Jesolo. I samma område hittar du även ett nöjesfält och en gocart-bana.

Om du hellre vill se livet under vatten / reptiler, finns det stora akvariet / reptilparken Tropicarium på kanten av Lido de Jesolo. Kul för både unga och gamla!

Och för den golfintresserade finns såklart även golfbanor här, både minigolf och 18-hålsbanor.

Nattliv

Rykten säger också att nattlivet borde vara fantastiskt i Lido di Jesolo, men ingen av oss i Team Expa har testat detta nämnvärt…

Lido di Jesolo - Italiens svar söderut
Undrar du mer om Lido di Jesolo?

Kontakta gärna någon av de många turistinformationskontoren i Jesolo, av erfarenhet är de mycket hjälpsamma! Vill du ha hjälp med att boka hotell mm i Lido di Jesolo så kan vi på Expa Travel självklart hjälpa till, kontakta oss gärna på info@exparesor.se.

Kort sagt kan Lido di Jesolo rekommenderas, ha en bra resa – och upplev strandlivet. 

PS! Ett litet supertips lagom:Restaurang Tempini är ett “måste” för oss som gillar skaldjur i allmänhet och “Pasta allo scoglio” i synnerhet. Var beredd på MYCKET mat! Denna restaurang är populär bland italienare också, så du kanske vill boka bord.

Lido di Jesolo - Italiens svar söderut
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.