1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Idhammar firar 50 år med Vespa äventyr vid Lago Maggiore

Idhammars 50-årsfest vid Lago Maggiore

Härliga upplevelser tillsammans, tid att umgås och en stärkt gemenskap.

– Vi är fantastiskt nöjda med EXPA Resor och vår vistelse vid Lago Maggiore, säger Lisa Staaf, marknadsansvarig på företaget Idhammar som reste med EXPA Resor till norra Italien.

Företaget Idhammar ville göra något extra, både för att fira sitt 50-årsjubilum och för att svetsa samman sina medarbetare ännu mer.

Lisa Staaf, marknadsansvarig på företaget, vände sig till EXPA Resor och fick tips om Vespa-resan till Lago Maggiore i Italien.

– Det var inget resmål vi hade tänkt på själva, men förslaget lät så bra att vi bestämde oss för att välja det.

Att se det speciella italienska landskapet från en Vespa-sadel lockade lite extra.

– Det var så annorlunda!

När de 24 medarbetarna från Idhammar landade i Milano en oktoberförmiddag tillsammans med EXPA Resors Hans Elsinga möttes de av ett strålande väder. Därefter gick resan mot incheckning på det fyrstjärniga hotellet, som genast tog andan ur deltagarna.

– Hotellet var helt underbart! Superbra personal och jättefina rum, och jättevackert läge vid Lago Maggiore. Bara det gjorde ju halva resan.

Terrassen, restaurangen, poolen och den egna stranden skapade en njutningsfull bas för Idhammar-gänget.

– För oss var det också en fördel att hotellet låg lite i utkanten av en by. Det gjorde att vi fick möjligheten att umgås hela tiden, vilket var jättebra. Det skapade en speciell sammanhållning. Det var inga som gick iväg på egen hand för att ta ett glas på någon restaurang utan alla stannade kvar tillsammans och njöt av den vackra miljön, säger Lisa Staaf.

På ankomstdagen blev det en ordentlig genomgång om att köra Vespa.

– Det fanns jätteduktiga instruktörer på plats och allt var väldigt noggrant. Vi provkörde vid hotellet och sedan gjordes en bedömning om ifall det ansågs lämpligt att man körde ute i trafiken. Några valde att avstå och fick då antingen sitta bakom en mer van kollega eller följa med i en minibuss som fungerade som följebil under utflykten.

Vespaturen gick på slingrande vägar upp till toppen av berget Mottarone, 1500 meter över havet.

– Det var helt magiskt. Utsikten var otrolig!

Under dagarna varvades utflykter med både Vespa och båt med promenader i byar och måltider på väl utvalda restauranger. Lisa Staaf berömmer såväl aktiviteterna som maten och drycken.

– Helheten var perfekt! Båtturen på Lago Maggiore var härlig där vår kapten guidade oss under färden och vi gjorde stopp på en ö, Isola Bella.

Idhammars medarbetare fick under resan även tid för ett par workshops tillsammans, som genomfördes på hotellet.

Lisa Staaf konstaterar att resan till Italien har stärkt sammanhållningen mellan medarbetarna. På Idhammar jobbar många som konsulter som är utspridda över landet med egna hemmakontor, så det är sällan hela gänget samlas. Att ha fått denna tid tillsammans ser hon som mycket värdefullt.

– Vi hade också med några som var ganska nya inom Idhammar, och det blev jättebra att de fick komma in i gruppen och lära känna oss andra på ett mer avslappnat sätt.

Lisa Staaf säger att hon gärna vill rekommendera EXPA Resor till andra företag som vill åka på en resa med sina medarbetare – både för det personliga bemötandet och för själva resan, som hon upplevde som mycket välplanerad och perfekt för ett företag som vill kombinera gemenskap, hisnande upplevelser och genuint italiensk mat och dryck med konferens.

– Det kunde inte ha varit bättre! Vi är så fantastiskt nöjda med hela resan! Den kommer att bli svår att toppa!

Vesparesa med Expa Travel
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.