På Vespa i Abruzzo 2019-03-21T11:40:47+02:00

Upptäck Abruzzo på Vespa (eller cykel)

 

Boka dig på resan här

 

Svårighetsgrad:

 

 

Långweekend på Vespa i Abruzzo-bergen

Detta är en resa som du tar själv eller med en lokal engelsk guide. 4 dagar / 3 nätter, med möjlighet till förlängning.

Vi har organiserat resan för att du ska få se Abruzzo på det kanske mest klassiska ”italienska” sättet – på Vespa. Med detta sätt att resa kommer du nära “allt”. Du bestämmer takt och fart och njuter av ett fantastiskt landskap.

Abruzzo överraskar de allra flesta som besöker området för första gången. En region som vi tycker om att beskriva som oerhört spännande med stora kontraster. Från höga berg till långa stränder och nationalparker med orörd natur.
Dessutom njuter vi av den lokala maten och vinet är något att upptäcka.

Vår erfarenhet är att Abruzzo verkligen kan erbjuda speciella upplevelser. Här finns historia från både romartiden och medeltiden.

På Vespa i Abruzzo

Kort om resan

Vid ankomst möter du vår lokala partner som går igenom resan med dig. Du får också kartor och GPS-filer som du kan ladda upp till din enhet (ej inkluderad).

Du kör på nya Piaggio Vespa 125 cc, originalet, med automatisk växellåda. Enkelt och fantastiskt kul! Man behöver bara vanligt B-körkort för denna modell. Så MC-körkort är inte nödvändigt. Självklart går det bra att dela en Vespa, det går utmärkt för två. Det finns naturligtvis även andra typer av cyklar om du så önskar. Ett annat och kanske mindre krävande alternativ är elektrisk cykel! Kontakta oss på info@exparesor.se om du vill ha ett annat alternativ.

Transport av ditt bagage mellan hotellen ordnar vi så du behöver inte ta det med på vespan. Detta är en resa som passar flesta människor som älskar lokal mat och vin, bra natur och bra upplevelser. Vi är övertygade om att det här är en resa som du kommer att minnas länge. Om du vill kan du förlänga resan med några extra dagar och stanna vid stranden längs Adriatiska havet. En bra upplevelse där också!

Kort om Abruzzo

Abruzzo är en region belägen mitt i Italien. I inlandet är det bergskedjan Apenninerna som dominerar landskapet med sina berg upp till 3000 m.ö.h. Området är känt för sina stora nationalparker med mycket rik och unik fauna och flora.
Från de högsta bergstopparna och ner till kusten hittar vi många spännande vägar med spektakulär och vacker natur som skapad för stora upplevelser.
Närheten till Rom har genom historien gjort det möjligt att hitta många spännande mindre städer med slott och borgar med sin egen historia.

Film från tidigare resa i Abruzzo

Se film från tidigare resa i Abruzzo här:

[/fusion_builder_column]

Datum för resan

Avgångar varje söndag från april till oktober. Avgångar andra dagar mot tillägg, kontakta oss för info.

Highlights

 • Spännande, kuperat
 • Den läckra lokala maten.
 • De underbara lokala vinerna.
 • Montepulciano- och Trebbiano-
 • Alla de intressanta m
 • Frihetskänslan att köra din vespa på de små landsvägarna.
 • De stora upplevelserna och minnen efter resan.

Övernattning

Alla hotell på resan har 3- och 4-stjärnors standard.

Långweekend på Vespa i Abruzzo-bergen

Vem passar resan för?

Resan passar för alla och du behöver bara ett vanligt körkort för att köra en vespa.

Om du väljer att cykla istället, är det bra att ha förberett dig i förväg eftersom sträckorna är ca. 70 – 80 kilometer per dag. Se mer om detta i programmet.

Landskapet omfattar både uppförsbackar och nedförsbackar. Vissa uppförsbackar är flera kilometer långa men de flesta är naturligtvis kortare än detta. Och efter att du har cyklat uppåt blir det såklart utför, så du får också köra flera långa nedförsbackar under resan.

Måltider

Frukost intar du på respektive hotell. Lunch äter du på vägen på egen hand. Middag på kvällarna ingår i priset och är en självklar höjdpunkt. Middagen är antingen på hotellet eller på en lokal restaurang – se programmet för mer information.

Bagagetransport

Ditt bagage kommer att transporteras från hotell till hotell så du behöver inte ta det med dig. OBS! Max två stycken väskor per person. Bagaget måste levereras till hotellreceptionen senast kl. 09:00 varje morgon. Kom ihåg att märka ditt bagage med ditt namn och mobilnummer.

Val av fordon

Vespa
Piaggio Vespa 125 cc ingår i grundpriset och är väldigt enkel och lätt att köra. Maxhastigheten är ca. 90 km / h.

Försäkring Vespa / Scooter

I det totala priset ingår hyran av Vespa med standard försäkring. Denna försäkring gäller i händelse av olycka / skada mot tredje part. Uthyraren erbjuder INTE en kasko / stöldförsäkring.

Cyklar

Om du väljer att cykla, rekommenderar vi en landsvägscracer eller en elektrisk cykel (samma pris gäller).

Tillsammans med våra italienska partners erbjuder vi hög kvalitet på cyklarna. Lån av hjälm och vattenflaska ingår i priset vilket du kommer att få levererat med cykeln. Du får också med en pump och ett reserv-kit med extra slang och verktyg för användning vid eventuell punktering. Vid större tekniska problem kan du ringa vårt nödnummer.

Landsvägcracer
Racercykel av hög kvalitet med kolfiber-ram och Shimano Ultegra / Sram Force-utrustning ingår i priset.

Elektriska cyklar

Elektriska cyklar i toppkvalitet med den allra senaste tekniken Elcyklar är en vanlig vardagscykel utrustad med en motor som aktiveras när du börjar trampa. Cyklarna har mycket bra räckvidd. Vi ser till att det på de längre sträckorna finns möjlighet att ladda vid lunchstopp. Alla cyklar laddas också på natten. Elektrisk cykel är lämplig för dem som tycker att kuperad terräng är för krävande. Ett bra alternativ för dig som gillar att cykla men som vill ha ett något mindre krävande alternativ än en vanlig cykel. Dessa cyklar är naturligtvis tyngre än en racercykel, detta är mest märkbart på plana sträckor och i nedförsbackar. I uppförsbacken är de däremot fantastiska!

Alla elektriska cyklar tillverkas med lås så att elmotorn stannar högst 24 km / h. Det innebär att efter 24 km / h kan du inte få hjälp från elmotorn! OBS! Du är ansvarig för att ladda batteriet på natten.

Pedaler

Alla cyklar kommer med MTB SPD-pedaler, för vilka du kan använda cykelskor /spinning-skor med klickfäste. Vi rekommenderar att du cyklar med cykelskor / MTB-skor, även om det är första gången du använder dem. Du kan ta med egna pedaler om du vill använda en annan typ av pedal än de vi erbjuder.

Försäkring av cykel

Du har möjlighet att teckna en försäkring på 30 EUR för hela hyresperioden mot eventuella skador på cykeln. Försäkringen täcker skador på cykeln, till exempel repor, skador på hjul, vevaxel, växel och bromssystem osv.

Stöld av cykel omfattas inte av denna försäkring. Vid stulna cyklar är den enskilda deltagaren själv ansvarig. Cykeluthyraren ansvarar för förvaring av cyklarna på hotellen.

Du väljer om du vill ha försäkring när du bokar resan. OBS! Teckning av försäkring MÅSTE ske i förväg och kan INTE tecknas efter avresa.

Upptäck Abruzzo på Vespa (eller cykel)

Dag-för-dag program

Vårt dagsprogram är preliminärt. Expa Resor har rätt till ändringar om det behövs.

OBS! Karta över dagsetapper du kan skriva ut före avgång – länkar till dagsetapperna finns i det dagsprogrammet.

Pris

Resa på egen hand – minimum 2 personer.
Från 4 590 kronor per person del i dubbelrum.

Med engelsktalande guide – minimum 6 personer.
Från 5990 kronor per person del i dubbelrum.

Högsäsong
Tillägg för högsäsong 1juni-31augusti är 1500 kronor per person.

Priset är satt till en växelkurs på 10,10 kronor jämfört med 1 Euro. Vi reserverar oss för prisändringar.

 • Anmälningsavgift om 2 000 kronor betalas vid bokning. OBS! Återbetalas ej vid avbokning från kund.
 • Slutbetalning förfaller ca 5 veckor före avresa.

Enkelrum på förfrågan. Enkelrumstillägget är 1800 kronor för hela resan.

I priset ingår:

 • Övernattning, del i dubbelrum på hotell /lägenhet.
 • Frukost och middagar enligt program.
 • Hyra av vespa eller cykel i 3 dagar.
 • Transport av bagage enligt program.
 • Briefing och genomgång av kartan och programmet.
 • Test och anpassning av vespa / cykel på ankomstdagen.
 • Cykelhjälm och vattenflaska.
 • Karta och GPS-filer till privat GPS (GPS ej inkluderad).
 • Nödnummer vid behov av hjälp.

I priset ingår INTE:

 • Flygbiljett.
 • Transfer till startdestinationen.
 • Reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Luncher.
 • Dryck till middagarna.
 • Ev enkelrumstillägg.

Betalningsvillkor

Våra villkor hittar du här.
Anmälningsavgiften är bindande och återbetalas ej.

Långweekend på Vespa i Italien

Flyginformation

Flygbiljett till Rom ingår ej – Vi hjälper dig gärna med att boka din biljett.

Transfer

Vi rekommenderar att du tar express-tåget från flygplatsen till centralstationen i Rom. Här byter du till lokalt tåg som tar dig till startdestinationen. Gå in på www.trenitalia.it for mer info. Du behöver inte förbeställa tågbiljetter och vi hjälper dig gärna med mer info om tider och priser samt bokning av biljetter.

Vi kan eventuellt ordna privat transfer från flygplatsen till destinationen Castel di Sangro. Pris ca Euro 250 ,- for max 4 pers. Kontakta oss för mer info.

Utrustning

Allt bagage packas i en mjuk sportväska eller ryggsäck. Ta med en mindre ryggsäck för cykelturer och handbagage på flygplanet. OBS! Vänligen packa inte i hårda plastväskor eftersom detta tar onödigt stort utrymme och är svår att hantera vid packning i bilar och bussar.

Du måste vara förberedd på växlande väder och temperatur.

Vi rekommenderar:

 • Vindtät varm jacka (vespa).
 • Handskar (vespa).
 • Cykelbyxor lång / kort.
 • Cykeltröjor, cykelhandskar och lösa “cykelarmar och -ben”.
 • Solglasögon.
 • Regn- och vindjacka.
 • Cykelskor + fritidsskor på kvällen.
 • Kamera (kom ihåg att ladda före avresa)
 • Mössa.
 • Badkläder.
 • Första hjälpen-väska i reseformat.
 • Helosansalva eller liknande.
 • Kläder för kvällarna (casual).
 • Toalettartiklar.
 • Varm jacka / tröja som används när vi stoppat för lunch / picknick.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Det har visats gång på gång att det är viktigt att ha reseförsäkring vid oförutsedda händelser under resan. Det är kundens ansvar att teckna en egen reseförsäkring med en omfattande sjuk- och olycksfallsförsäkring som även omfattar hemtransporter. Det rekommenderas att ta en kopia av reseförsäkringen och förvara den separat under resan.

När du reser i Europa är det en bra idé att ta med ett europeiskt sjukförsäkringskort från ditt försäkringsbolag. Detta ger dig rätt till medicinsk behandling i EU-länder som om du var en invånare i landet.

Biljetter och pass

Avgångsinformation skickas elektroniskt ca. 7 dagar före avgång.

OBS! Alla deltagare måste ha maskinläsbara pass.

Bokning / registrering

Du kan registrera dig här. Registreringen är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning från kund.

Våra betalningsvillkor finns här och vid bokning godkänner du våra användarvillkor.

Våra resor omfattas av Resegarantilagen, vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd.

Åldersgränsen för deltagande på denna resa är 18 år.

Frågor?

Om du har frågor eller vill ha mer info om resan vänligen kontakta Bill på email bill@exparesor.se eller på telefon +46 704 915 915.

Abruzzo överraskar de allra flesta som besöker området för första gången.

Expa Resor AB reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

   Skicka artikeln som PDF