Tour de France 2019 2019-01-25T13:54:04+02:00

Tour de France 2019 – 106:e utgåvan!
En resa både för supportrar och cyklister

 

Boka dig på turen här

 

 

Svårighetsgrad:

 

 

Tour de France, ‘Frankrike runt på cykel’, Världens största cykellopp & fest!

Den gula tröjan firar under 2019, 100 år – och den skall bäras högre än någonsin tidigare i årets Tour de France! Det kommer under 2019 nämligen bli 3 målgångar på över 2000 m.ö.h!

Årets resa går till Alperna och Paris. Vi flyger direkt till Geneve och retur från Paris. Vi bor på hotell med god standard i Les Deux Alpes, Valmorel och Paris.

Tour de France 2019

Alpe D’Huez, Col de Galibier, Col de l’Iseran – legendariska bergspass!

Tour de France (TdF) är det mest mytomspunna av alla cykellopp och har nu blivit världens tredje största sportbegivenhet.
På den här resan får du uppleva cykeleliten konkurrera om den eftertraktade gula tröjan. Tröjan, som till slut tas hem av den cyklist som under loppet av tre veckor i juli, i genomsnitt cyklat allra snabbast och, som därefter får paradera längs Champs Elysées i Paris den sista söndagen i juli.

2019-utgåvan av Tour de France inkluderar bland annat tre målgångar på över 2000 meters höjd, Col du Tourmalet, Tignes och Val Thorens. Detta är unikt och första gången i TdF-historien. Självklart vill vi i Team Expa att DU ska få möjlighet att uppleva alla starka känslor i världens största cykelkonkurrens. ASO , som arrangerar TdF, har för 2019 lagt upp ett lopp med hela 30 stigningar, något, som är nytt rekord för Tour de France.

I tillägg ska cyklisterna över den högsta asfalterade bergsövergången i Europa – Col de l’Iseran, på hela 2770 m.ö.h. Vi i Team Expa tar med er på den sista och avgörande veckan i Alperna med 2 målgångar på över 2000 m.ö.h samt den eftertraktade målgången i Paris, som under 2018 vanns av Alexander Kristoff!
Sällan kommer man så tätt inpå ett så stort arrangemang. Här får man verkligen känna på vad cyklisterna upplever och genomgår.

Även om vi ska cykla några av de mest legendariska bergspassen i cykelvärlden, lägger vi likväl upp det på ett sätt, så att de flesta kan följa med på denna resa. Den här gången erbjuder vi nämligen som tillägg till racercyklar av hög standard, även hyra av el- cykel. Då kan även du, som kanske är rädd för att inte vara i tillräckligt god form för att ta dig an de berömda, stora bergspassen, följa med.

Datum för resan

23–29 juli 2019.

Kort om resan

I år önskar vi er välkomna till de nordliga Alperna och till de stora favoriterna i TdF-sammanhang så som Alpe d’Huez och Galibier. Val Thorens och Col de L’Iseran står också på programmet. Vi flyger direkt till Genève med retur från Paris.

Hotellen vi bor på håller god standard. Vi bor bland annat i Les Deux Alpes, Valmorel och avslutningsvis i Paris, där vi upplever den stora finalen i ‘norskkurvan’ på Champs Elysées.

Dagsetapperna ligger på upp mot 100 kilometer. Höjdmeter blir det nog av. Som alltid på våra resor, räknar vi med stora äventyr, många upplevelser och spännande cykling i spektakulär natur.

Film från TdF-turen vår 2108

Film fra fjorårets tur ser du her:

Nyhet! Både för supportrar och cyklister

Den här resan är både för cyklister och supportrar.
Vi har med oss reseledare med många års erfarenhet från Tour de France. Vi kan lova dig en oförglömlig upplevelse!

För supportrar till fots

För dig, som är intresserad av Tour de France och önskar uppleva cykelfesten utan att cykla, har vi glädjen att erbjuda några dagar fyllda av action, tillsammans med likasinnade.  Vi tar buss till start eller målgång, eller till ett bergspass där vi får en så god överblick över cyklisterna som möjligt. Där etablerar vi ett ‘camp’ där vi inväntar tävlingscyklisterna. Vi måste vara ute i god tid, då det är fler än vi, som är ute efter de bästa ”supporterplatserna”.

För cyklister

Vi cyklar på de kända bergspassen samma dag eller dagen före TdF-cyklisterna kommer. Det är en otrolig upplevelse att cykla på smala vägar omgivna av tusentals jublande åskådare.
Vi delar självklar in er i grupper efter form och nivå. Varje grupp har sin egen cykelguide.

Vi har fina karbonlandsvägscyklar och en följebil med tekniker. För dem av er, som kanske är rädda för att ni inte är i tillräckligt god form för att ta er upp på de högsta bergen, kan vi i år erbjuda el-cyklar. Se mer info under punkten ‘cyklar’ längre ner på sidan.

Alla, som cyklar på landsvägsracer eller el-racercykel kan delta på denna resa! Du behöver inte vara någon elitcyklist för att delta, MEN det är viktigt att du tycker om att cykla samt har cyklat en del på förhand, då vi kommer att cykla flera krävande stigningar på över 1000 höjdmeter samt några etapper på ca. 100 kilometer. Bergspassen är upp emot 2700 m.ö.h. Det är självklart stor skillnad på att cykla i platt terräng och att cykla i kuperad. På några av etapperna cyklar vi över bergspass där det i flera kilometer kommer att gå uppför, för att därefter cykla flera kilometer nedför igen. Temperaturen kan variera mycket under dagarna. Dagsetapperna är på mellan ca. 60 – 110 kilometer. Vi har som för det mesta god tid på oss, och har alltid extra vatten, mat och kläder med oss i följebilen. Tempot på etapperna blir lugnt.

I tillägg till att uppleva Tour de France på nära håll, kommer vi att cykla på flera av de vägar, som Touren har gått tidigare år eller kommer att gå under 2019.

Den nedre åldersgränsen för deltagare på denna resa är 15 år.

Tour de France, ‘Frankrike runt på cykel’, Världens största cykellopp & fest!

Höjdpunkter

 • Den speciella stämningen som vi upplever så tätt inpå loppet
 • De mytomspunna stigningarna på Alpe d’huez, Galibier och L’Iseran.
 • Målgången på Champs-Élysées.
 • Stämningen i målområdet
 • De nya cykelvännerna på resan
 • Den spektakulära naturen
 • De stora kontrasterna från berg till dal till storstad
 • Expa’s serviceapparat med egna guider, som cyklar med gruppen
 • Det sociala med alla deltagare på resan
 • Den goda form, som man kommer att vara i efter en vecka på cykel

Logi

Vi bor som vanligt på trevliga hotell med god stämning, belägna strategiskt med tanke på cykling och natur. Den sista natten bor vi i Paris.

Under resans gång kommer vi att bo på tre olika hotell, alla med 3-4 stjärnor. Bagaget kommer att fraktas med buss.

Det är tänkt att vi bor i dubbelrum. Enkelrum endast på förfrågan mot tillägg på SEK 3550 för hela veckan. Tillgängligheten av enkelrum är beroende på antal anmälda och kommer inte kunna garanteras förrän ca en månad före avresa.

På denna resa är inte alla måltider inkluderade men frukost är inkluderat. Observera att frukosten är fransk och inte svensk – vi har emellertid fått löfte om ett förstärkt alternativ. Vi har bland annat en välkomstmiddag i Alperna samt en festlig avskedsmiddag i Paris.

Egen följebil

Vi har med en följebil för teknisk assistans och bagagetransport. Du cyklar därför utan bagage på själva cykeln.

OBS! på grund av trafik och diverse avstängda vägar måste vi vara förberedda på att följebilen inte alltid kan köra samma väg, som vi cyklar på.

Tour de France 2019 – 106:e utgåvan!

Cyklar – nu även med möjlighet till el-racercykel!

Tillsammans med vår samarbetspartner, erbjuder vi cyklar av god kvalitet. I följebilen har vi utrustning för eventuell justering av cyklarna samt de viktigaste reservdelarna. Den första dagen, kommer cyklarna att justeras individuellt i samband med att de hämtas ut. Val av cykel görs i anmälningsformuläret.

Hjälm och vattenflaska finns till låns och levereras tillsammans med cykeln. Om du önskar att ta med dig en egen hjälm går detta självklart bra.

Cykelskor är obligatoriskt. OBS! ta med dig dina egna pedaler!

El-racercykel

Den här säsongen kan vi även erbjuda hyra av el-racercyklar! Eftersom denna resa ofta går på krävande spår, ger vi dig nu även möjlighet att välja el-racercykel. En del av etapperna är relativt krävande och då kan en el-racercykel vara ett perfekt alternativ för dem av er, som önskar lite hjälp på vägen. Med denna möjlighet kan med andra ord de flesta, som är glada i cykling delta – trots de krävande etapperna. Ett fantastiskt alternativ om du känner att tiden för förberedelser har varit för knapp.

OBS! Alla el-cyklar är konstruerade så att el-motorn inte ger någon hjälp i hastigheter över 24 km/h.

Landsvägsracer

Priset inkluderar hyra av landsvägsracer av god standard med karbonram och bra utrustning (växlar, bromsar av märken som Shimano 105/Ultegra / Sram Force).

Du har eventuellt möjlighet att välja en uppgraderad racercykel med elektronisk växel, Di2 eller el-cykel mot pristillägg.

Du väljer typ av cykel i samband med beställning. Skulle du eventuellt ha ytterligare önskemål skriver du dessa i kommentarsfältet i anmälningsformuläret.

Cykelförsäkring

Du har möjlighet att teckna en försäkring för EUR 30, för hela hyrperioden, mot eventuell skada på cykeln. Detta är en försäkring, som täcker skador på cykeln under resans gång såsom exempelvis repor, skador på hjul, vev, växlar och bromssystem osv.
Eventuell stöld av cykeln täcks inte av denna försäkring. Vid stöld är deltagare själva ersättningsskyldiga. Uthyrare ansvarar för förvaring av cyklarna på hotellen.

Önskar du inte denna försäkring, måste alla eventuella skador på cykeln betalas i sin helhet efter genomförd reparation. Du väljer själv om du önskar att lägga till försäkringen vid bokning av resan.
OBS! Försäkringen måste tecknas på förhand och kan inte tecknas vid/efter ankomst.

Dagsprogram

Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma.
Expa Travel reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

OBS! Karta över dagsrutterna samt länkar till dagsetapperna finner du i dagsprogrammet.

En resa både för supportrar och cyklister

Pris

Totalpris: SEK17.770 per person, del i dubbelrum (se mer information om cykelpaket längre ner på sidan).

Priset är baserat på en växlingskurs på SEK 10,60 i förhållande till 1 Euro. En förändring på mer än 3% av växlingskursen, kommer att öka/sänka totalpriset.

 • Första inbetalningen på SEK 2.000 sker vid anmälan. Faktura skickas via mail. OBS! ej återbetalningsbart vid avbeställning från kundens sida.
 • Förfallodag för slutlikviden är fem veckor före avresa. Faktura skickas via mail.

Priset kräver minst 20 deltagare per grupp. Vid lägre deltagarantal kommer priset att höjas eller så ställs resan in.

Enkelrum endast på förfrågan och mot ett pristillägg på SEK 3.550 för hela veckan. Tillgänglighet av enkelrum beror på antal anmälda och kan inte garanteras förrän ca en månad före avresa.

Vad som ingår/ inte ingår i priset

I priset ingår:

 • Flyg t/r inkl. skatter.
 • 1 kolli bagage á 20 kg + 8 kg handbagage
 • Busstransfer enl. program
 • Tåg från Alperna till Paris, TGV höghastighetståg
 • Övernattning– del i dubbelrum i 6 nätter
 • Frukost alla dagar enl. program
 • 1 picknick i bergen enl. program
 • 2 luncher inkl. ett glas mineralvatten/vin eller öl enl. program
 • 2 middagar inkl. ett glas mineralvatten/vin eller öl enl. program
 • Cykeltröja till cyklister el. t-shirt för supportrarna
 • TdF-magasin
 • Guidning och assistans från Team Expa-crewet
 • Bagage-/ passagerartransport alla dagar enl. program

Tillägg för cykelpaket på SEK 3.500, som inkluderar:

 • -Hyra av landsvägscykel av hög standard
 • -Lån av hjälm och vattenflaska
 • -Team Expas dedikerade guider, som själva cyklar med gruppen
 • -Följebil och mekaniker alla dagar (på vissa etapper måste bilen vänta/ köra en omväg och möta oss på passande plats).

OBS! Om du önskar uppgradering av landsvägscykel (DI2 el-växel) eller önskar hyra av el-landsvägscykel kommer det att bli ett pristillägg.

I priset ingår inte:

 • Personlig reseförsäkring (obligatoriskt på våra resor)
 • Ev. anslutningsflyg från andra städer
 • Ev. cykelförsäkring
 • Måltider som inte står nämnda i programmet
 • Ev. enkelrumstillägg (endast på förfrågan och då tillgänglighet finns)
 • Ev. hyra av el- cykel
 • Ev. uppgradering av landsvägscykel

Betalningsvillkor

Våra generella betalningsvillkor finner du här. Första delbetalningen (och ev. deposition) används som deposition för flyg/hotell och är inte återbetalningsbar. Vid anmälan kryssar du för att du har läst och godkänner våra villkor.

Rumsfördelning

För att turen ska bli både så prisvärd och social som möjligt, bor deltagarna i rum två och två. Vem du önskar att dela rum med skriver du i anmälningsformuläret.
Det händer emellertid att antalet deltagare inte går jämt upp, och i så fall måste du betala ett tillägg för ett eget rum. Det samma gäller även om den du reser tillsammans med skulle avboka sin resa.

Önskar du att bo ensam är det självklart möjligt, så länge som tillgänglighet finns. Enkelrumstillägget på denna resa står specificerat under rubriken ”pris” längre upp i texten.

Flyginformation

Flygbiljetter är inkluderade i priset men flygtillägg kan förekomma.

Avreseinformation och biljetter skickas ut elektroniskt ca 7 dagar före avresa.

Alpe D’Huez, Col de Galibier, Col de l’Iseran – legendariska bergspass!

Praktisk information om eget bagage

Allt bagage kommer att transporteras med buss.

MYCKET VIKTIGT! Vi kommer under vissa dagar cykla i verklig högfjällsterräng – och där kan vädret växla mycket snabbt. Det är därför viktigt att du även tar med dig cykelkläder för kallare väder – vi kommer av och till att cykla på upp emot 2700 m.ö.h. Följebilen håller sig i regel i närheten, om vi snabbt skulle behöva byta kläder. I den lilla ryggsäcken (som du kan ha på ryggen eller lägga i följebilen) bör det därför alltid finnas torrt ombyte, regnjacka och eventuellt mössa, handskar, ”lösa cykelärmar och ben” m.m.

Utrustning/ packlista

Vi föreslår följande; allt bagage packas i ryggsäck eller mjuk sportbag (med eller utan hjul) – detta för att göra det så lätt som möjligt att packa bagaget i följebilen. En mindre rycksäck tas med på cykelturerna samt som handbagage på flygen.

Förslag på utrustning:

 • Egna pedaler
 • Egen hjälm
 • Cykelbyxor långa/korta
 • Cykeltröjor
 • Cykelhandskar
 • Ljus, fram och bak på cykeln
 • Lösa ”cykelärmar och ben”
 • Varm jacka för kalla, blöta nedfarter i högalpin terräng
 • Mössa/keps och vantar
 • Solglasögon
 • Regnjacka
 • Cykelskor + fritidsskor till kvällen
 • Badkläder
 • Förstahjälpen- kit i reseformat
 • Helosansalva eller likande för ömma rumpor
 • Kläder till kvällen (casual)
 • Toalettartiklar
 • Varm jacka / tröja som används då vi stannar till för lunch/ picknick i bergen
 • Powerbank för laddning av mobilen
 • Pass
 • Reseförsäkringsbevis
 • Europeisk sjukförsäkringskort

I behov av cykelkläder?

Vi på Expa Travel, utvecklar egendesignade cykelkläder i samarbete med våra italienska producenter. Hemsidan där du kan se och beställa våra produkter heter Stelvio Sportswear – en norsk hemsida med försäljning av cykelkläder och tillbehör, producerade av bland annat italienska Rosti. Kläderna kan brukas både utom- och inomhus.

Hög kvalitet står i centrum för oss. Alla våra produkter är handsydda i Italien och har därför en leveranstid på 2–5 veckor. Se mer på www.stelviosportswear.com.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Det har visat sig gång på gång att det är viktigt att ha reseförsäkring i tillfälle av oförutsedda händelser under resan. Det är kundens ansvar att teckna en reseförsäkring med full sjuk- och olycksförsäkring, som även täcker hemtransport. Det rekommenderas att ta med en kopia på reseförsäkringen och förvara denna separat under resan. På resor inom Europa ska man ta med sig det europeiska sjukförsäkringskortet.

Biljetter och pass

Flygbiljetter skickas ut elektroniskt ca 7 dagar före avresa.
Alla deltagare måste ha maskinläsbara pass.

Expa Travel - Your Journey

Bokning / anmälan

Anmälan sker via detta bokningsformulär. Anmälan är bindande och den första och andra inbetalningen återbetalas ej vid avbokning från kundens sida.

Du finner våra betalningsvillkor här. I beställningsformuläret kryssar du för att du har läst villkoren och att du godkänner dem.

Våra resor omfattas av Resegarantilagen, vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd.

Minimiantal på resan är 20 personer, maxantal är 40 personer. Priset kräver minst 15 deltagare per grupp, vid färre deltagarantal kommer priset höjas, eller så kommer resan att ställas in.

Nedre åldersgräns är 15 år.

Vi ser fram emot en resa i äkta Team Expa-stil!

Följ oss gärna i sociala medier

Om du följer oss på instagram och Facebook kommer du att se bilder och dagsrapporter från våra resor. Dela gärna dessa länkar med vänner och familj, så att de kan följa dig på din resa.

Vi finns självklart på Facebook. Här kommer även en arrangemangssida att bli upprättad, där du kan få specifik information samt se andra anmälda deltagare.

På Instagram heter vi TeamExpa och vi blir väldigt glada om du taggar bilder från resan med #teamexpa. Varje månad korar vi en vinnare, som har använt hashtaggen teamexpa. Vinnaren får en trevlig hälsning på posten.

Vi har även ett nyhetsbrev, som skickas ut ca en gång i månaden. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du erbjudanden direkt i din inkorg. För att anmäla dig till vårt nyhetsbrev, klicka på denna länk www.expa.se och registrera dig längst ner till höger.

 

Frågor?

Önskar du/ni boka en presentation eller har frågor, kontakta Bill Larsten på telefon +08-1285 9300 / email: bill@exparesor.se.

Expa Resor AB reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

   Skicka artikeln som PDF