1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Vinsafari på cykel i Abruzzo

0
Price
Från5.290 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

594

Pris

från 5290 SEK
Längd 6 dagar
Reseperiod april - oktober
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Övernattning i dubbelrum på hotell/lägenhet
 • Frukost och middagar enligt program
 • Transfer av bagage enligt program
 • Briefing och genomgång av karta och program
 • Anpassning av hyrcykel
 • Karta och GPS-rutter till privat GPS (ta med hemifrån)
 • Cykelhjälm och vattenflaska
 • 4 vingårdsbesök med smakprover
Datum: Välj datum själv
Resan
På cykel i en “nygammal” värld!

En spännande resa genom några av de bästa vinområdena Abruzzo kan erbjuda. Du cyklar från vingård till vingård, njuter av landskapet, den lokala maten och inte minst de goda vinerna. Närheten till Rom har påverkat området genom historien och vi passerar många spännande mindre städer med slott och borgar med sin egen historia.

En resa för alla

Resan är upplagd så att ”alla” kan vara med på resan. Alla i någorlunda god form som gillar att cykla kommer att kunna genomföra resan med bravur. Cykelsträckorna ligger på ca 30 km om dagen med möjlighet att ta extra rundor för dem som vill ha mer utmanande cykling under dagen. Det är med andra ord en resa som passar de flesta som älskar lokal mat och vin, bra natur och naturligtvis spännande cykling.

Det okända Italien

Abruzzo är en okänd region för de flesta. Vår erfarenhet är att detta är ett område mitt i Italien verkligen kan erbjuda bra upplevelser. Här hittar du byar från medeltiden, med fascinerande och spännande historia. Landskapet är kuperat med både höga berg och långa stränder – och med ett härligt böljande landskap däremellan.

Cykling i dramatisk natur

I inlandet dominerar bergskedjan Apenninerna landskapet med sina berg upp till 3000 m.ö.h. Området är känt för sina stora nationalparker med mycket rik och unik fauna och flora. Från de högsta bergstopparna och ner till kusten hittar vi många spännande cykelvägar med spektakulär och vacker natur som skapad för stora upplevelser. Vi cyklar genom ett kuperat landskap som innebär både uppförsbackar och nedförsbackar. Vissa uppförsbackar är flera kilometer långa, men de flesta är naturligtvis kortare än detta. Och efter att du har cyklat uppåt blir det såklart en resa neråt så du får också köra flera långa nedförsbackar under resan.

Detta är en resa som du reser på själv eller med en lokal engelsk guide.

Höjdpunkter
 • Vinvägarna från Tirinodalen och Le Gole di San Venanzio
 • Det spännande, kuperade landskapet
 • Den läckra lokala maten
 • De utsökta, lokala Montepulciano- och Trebbianovinerna
 • Närheten till naturen och kulturen
 • De fina cyklarna

Boende

Alla hotell på resan har 3 och 4 stjärnors standard. Enkelrum på förfrågan. Enkelrumstillägget är 1800 kronor för hela resan.

Måltider

Frukost ingår på respektive hotell men luncher är på egen hand. Middag på kvällarna ingår i priset och är en självklar höjdpunkt. Middagen är antingen på hotellet eller på en lokal restaurang – se programmet för mer information.

Cyklar

Tillsammans med våra italienska partners erbjuder vi hög kvalitet på cyklarna. Lån av hjälm och vattenflaska ingår i priset dessa kommer du att få tillsammans med cykeln. Du får också med dig en pump, reservdelskit med extra slang och verktyg för användning vid eventuell punktering. Vid större tekniska problem kan du ringa vårt nödnummer.

Cykelval görs på anmälningsblanketten. Om du har ytterligare önskemål meddela oss.

På denna resa rekommenderar vi MTB-cykel, hybridcykel eller elcykel. Rutterna löper på asfaltvägar, mindre grusvägar och några stigar. Alla cyklar är helt nya eller högst ett år gamla och håller mycket hög standard. Vid leverans av cyklarna får du hjälp med att justera din cykel.

Hybridcyklar: En sportig hybridcykel med bagagehållare och skärmar. Rullar lätt. 21 växlar. Dessa cyklar är något tyngre än en racercykel.

Elektrisk cykel / Euro 130, – / 5 dagar: Elektriska cyklar i toppkvalitet med den allra senaste tekniken Elcyklar är en vanlig vardagscykel utrustad med en motor som aktiveras när du börjar trampa. Cyklarna har mycket bra räckvidd. Vi ser till att det på de längre sträckorna finns möjlighet att ladda vid lunchstopp. Alla cyklar laddas också på natten. Elektrisk cykel är lämplig för dem som tycker att kuperad terräng är för krävande. Ett bra alternativ för dig som gillar att cykla men som vill ha ett något mindre krävande alternativ än en vanlig cykel. OBS! Du är ansvarig för att ladda batteriet på natten.

Landsvägsracer anpassad för grus / Euro 130, – / 5 dagar: Detta är i utgångspunkten en landsvägsracer, som är anpassad till grusvägar och stigar. I grund och botten lika bra på asfalt som på grus.

Mountainbike/ Euro 90, – / 5 dagar: MTB-cyklar i toppkvalitet med den senaste tekniken. Du kan välja mellan både hardtail och full dampat. Vi rekommenderar hardtail om du vill hyra MTB-cykel.

Pedaler: Alla cyklar kommer med MTB SPD-pedaler, för vilka du kan använda cykelskor /spinning-skor med klickfäste. Vi rekommenderar att du cyklar med cykelskor / MTB-skor, även om det är första gången du använder dem. Du kan ta med egna pedaler om du vill använda en annan typ av pedal än de vi erbjuder.

I resan ingår

 • Övernattning i dubbelrum på hotell/lägenhet
 • Frukost och middagar enligt program
 • Transfer av bagage enligt program
 • Briefing och genomgång av karta och program
 • Anpassning av hyrcykel.
 • Karta och GPS-rutter till privat GPS (tas med hemifrån).
 • Cykelhjälm och vattenflaska.
 • 4 vingårdsbesök med smakprover.

I resan ingår inte

 • Flygbiljetter
 • Transfer till och från flygplatsen.
 • Reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Luncher.
 • Dryck till middagarna.
 • Hyra av cykel.
 • Enkelrumstillägg.
Program dag för dag

Dag 1 Ankomstdag

Ankomst till hotellet i Popoli. Incheckning och middag.

Dag 2Vinstigen runt L’Aquila. 33 km / 250 höjdmeter.

Dagen börjar med genomgång av programmet med en lokal engelskspråkig guide. Individuell anpassning av cyklar.

Resan går från staden Popoli förbi gårdarna till några av Abruzzos mest kända vingårdar till exempel Pietrantoni och Cataldi Madonna. Du kommer också att cykla genom de kända områdena där det växer saffran, runt städerna Capoacquea och Bussi. En relativ platt sträcka med några kullar.
Boende i Bussi.

Dag 3 Vinstigen runt Teatins höjder. 30 km / 240 höjdmeter.

Dagens resa går genom ett kuperat landskap runt städerna Tollo, Crecchio, Canosa och inte minst Villa Caldari. Det är dags för provsmakning av viner som produceras av de berömda druvorna av Montepulciano, Trebbiano och Cerasuolo.
Bland annat besöker du vinproducenterna i Tollum och Tenuta Ulisse och också Roveri och Agriverde. De producerar inte bara vin utan även olivolja av absolut finaste kvalitet.

Det är också värt att besöka det romerska slottet Crecchio. Det ger en bra bild av hur strategiskt viktigt denna stad var under det romerska riket.
Boende i Tollo / Canosa

Dag 4Vinstigen runt Pescara. 30 km / 345 höjdmeter.

Under morgonen kommer du att besöka vingårdarna i området Rosciano, Nocciano, Ctignano, Civitaquana och Alanno. Dessa producenter har blivit mycket kända bland flera internationella gourmetrestauranger.
Börja på Marramieros vingård. Ett “måste” här är att smaka på den “aristokratiska” Montepulciano. Så småningom fortsätter du till Chiusa Grande och Bosco – två fantastiska vinkällare.

Resan slutar i Alanno där den berömda italienska Formel 1-föraren Jarno Trulli har byggt och drivit vingården Podere Castorani.
Boende i staden Rosciano.

Dag 5Vinstigen runt Teramo. 30 km / 275 höjdmeter.

Efter frukost går resan mot Controguerra. Här kan du njuta av de stora lokala mat- och vin traditionerna runt Teramo. Kvalitetsvinerna (DOC DOGM-vinerna) från druvorna Montepulciano d’Abruzzo kommer från de närliggande städerna Corropoli, Nereto, Sant’Omero och Torano Nuovo.
Boende i staden Torano Nuovo.

Dag 6 Hemresa.

Utcheckning från hotellet efter frukost.

Galleri
Film från tidigare resa
Pris & datum

Pris

Resa på egen hand (minimum 2 personer)
Pris från 5290  kronor per person, del i dubbelrum.

Med engelsktalande guide (minimum 6 personer)
Pris från 6990 kronor per person, del i dubbelrum.

Under högsäsong 1juni-31augusti tillkommer ett tillägg på 1500 kronor per person.

Priset är satt till en växelkurs på 10,10 kronor jämfört med 1 Euro. Vi reserverar oss för prisändringar.

Datum

Detta är en 6 dagars resa med start varje söndag från april till oktober. Avgångar andra dagar mot tillägg, kontakta oss för info.

Inbetalningar

Anmälningsavgift om 2 000 kronor betalas vid bokning. OBS! Återbetalas ej vid avbokning från kund.
Slutbetalning förfaller ca 5 veckor före avresa.

Enkelrumstillägg

Enkelrum endast på begäran och med tillgänglig kapacitet. Ett enkelrumstillägg på 2 000 NOK för hela perioden kommer då att gälla.

Praktiskt

Utrustning

Cykelbyxor långa / korta, Cykelhandskar.
Cykeltröjor, lösa “cykelarmar och -ben”.
Solglasögon.
Vind- och regntät jacka.
Cykelskor 
Kamera (kom ihåg att ladda före avresa).
Mössa.
Badkläder.
Helosansalva eller liknande för ömma rumpor…
Kläder och fritidsskor för kvällarna (casual).
Toalettartiklar, Första hjälpen-paket i reseformat.
Varm jacka / tröja som används när vi stoppar för lunch / picknick.

Du måste vara förberedd på växlande väder och temperatur.

Flyg & transfer

Flygbiljett till Rom ingår ej. Vi hjälper dig gärna boka biljett.

Bagage

Ditt bagage kommer att transporteras från hotell till hotell. OBS! Max 2 st. väskor per person. Allt bagage packas i en mjuk sportväska eller ryggsäck, packa inte i hårda plastväskor eftersom detta tar onödigt stort utrymme och är svår att hantera vid packning i bilar och bussar.

Bagaget måste levereras till hotellreceptionen senast kl. 9.00 varje morgon. Kom ihåg att märka ditt bagage med ditt namn och mobilnummer. 

Ta med en mindre ryggsäck för cykelturer och handbagage på flygplanet. 

Villkor

Du kan registrera dig här, eller på mail / telefon. Registreringen är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning från kund. Läs mer om våra villkor här.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Försäkring av cykel

Du har möjlighet att teckna en försäkring på 30 EUR för hela hyresperioden mot eventuella skador på cykeln. Försäkringen täcker skador på cykeln, till exempel repor, skador på hjul, vevaxel, växel och bromssystem osv.

Stöld av cykel omfattas inte av denna försäkring. Vid stulna cyklar är den enskilda deltagaren själv ansvarig.

Du väljer om du vill ha försäkring när du bokar resan.

OBS! Teckning av försäkring MÅSTE ske i förväg och kan INTE tecknas efter avresa.

Karta

Boka