1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Vandring i Cinque Terre med Kockum Fritid

0
Price
From13.880 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

4296

Pris

från 13880 SEK
Längd 5 dagar
Reseperiod 21 - 25 maj 2023
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Flyg Köpenhamn – Florens ToR.
 • 4 övernattningar på Hotel Palme 4****.
 • 4 frukostat på hotellet.
 • 4 middagar.
 • 1 vinprovning.
 • 1 lunch.
 • 2 UNESCO världsarv: Cinque Terre och Porto Venere.
 • Resan täcks av resegaranti via Kammarkollegiet.
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : 21 -25 maj 2023
Cinque Terre med Kockum Fritid

Vandringsresa – Upplev två världsarv med Kockum Fritid!

Alla borde få chansen att vandra och uppleva den spektakulära utsikten över Cinque Terre – de fem byarna som klamrar sig fast vid bergssidorna. Det är svårt att välja en favorit av dessa vackra bilfria byar: Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore.

Stigen som förbinder de fem städerna anses vara en masterarbeit ghostwriter kosten av Europas vackraste – en upplevelse som överträffar det mesta. Och glöm inte pauserna längs vägen – en cappuccino och en “gelato” (glass) i varje by är ett måste.

Hela Cinque Terre-området, det vill säga kusten, de fem byarna och de omgivande bergen, har status som nationalpark och står på UNESCO: ghostwriter günstig s världsarvslista. Under denna resa kommer du dessutom få uppleva ytterligare ett världsarv – den fridfulla byn Porto Venere.

Varje by i Cinque Terre har en tågstation och det tar bara några minuter med tåget från by till by. Detta gör att var och en kan välja om och hur långt man vill gå.

Umgås med vännerna på Kockum Fritid!

Nya roliga bekantskaper genom ghostwriting hausarbeit gemensamma träningar och middagar. Du kan resa själv eller med en vän/partner! Eller varför inte boka ett helt kompisgäng?

Må gott i kropp och själ – träna, upptäck nya miljöer och träffa nya vänner.

Under resan kommer du bland annat träffa Cissi och Matilda från Kockum Fritid. Cissi är instruktör och kommer att hålla flera pass under resan. 

Vi ses i Italien i maj!

Cissi och Matilda

Upptäck Cinque Terre med Expa Travel
Upptäck Cinque Terre med Expa Travel / Foto: Shutterstock
Passar den här resan för mig?

Denna resan är lämplig för alla som ghostwriter seminararbeit går på Kockum Fritid och gillar att kombinera vandring, upplevelser och umgänge med andra medlemmar. Stigarna vi vandrar går genom den spektakulära nationalparken Cinque Terre (UNESCO), hela tiden längs bergsidan med en helt fantastisk utsikt över medelhavet. Landskapet är kuperat och bjuder på stor variation. Vi kommer anpassa vandringarna beroende på vilka av er medlemmar som hänger med på resan, en del kan och vill gå längre sträckor, en del vill gå delar men hoppar på tåget om orken tryter. Tåget går ofta och tar bara ett par minuter mellan stoppen.

Vi är flera ledare med på resan vilket gör att vi kan dela upp oss i mindre grupper så att alla kan vandra i sitt eget tempo vara aktiva utifrån sina egna förutsättningar ghostwirter. Från Kockum Fritid deltar Cissi och Matilda. Från Expa Travel är det Bill Larsten som deltar. Han känner resmålet utan och innan.

På kvällarna äter vi goda middagar ihop och umgås innan vi somnar i ro på det trevliga och bekväma hotellet.

Träning

Utöver vandringen, kommer Cissi från Kockum Fritid hålla 1-2 träningspass per dag. 

Varierad träning (exempelvis gympa och stretching).

Höjdpunkter
 • De fem magiska byarna i Cinque Terre (UNESCO Världsarv).
 • Vandring på klassiska stigar.
 • Fantastisk utsikt åt alla håll.
 • Flera delikata middagar på lokala restauranger.
 • Vinprovning med lokala delikatesser.
 • Den magiska och fridfulla byn Porto Venere (UNESCO Världsarv).
 • Träningarna med Cissi från Kockum Fritid
 • Umgänget med andra medlemmar från Kockum Fritid

Boende

En del av vår filosofi är att vi vill visa dig platser ghostwriting agentur utöver det vanliga. Gärna på små familjehotell med en mysig atmosfär och personlig service. Vår erfarenhet är att detta räknas mer än antalet stjärnor på hotellet.

I byn Monterosso i Cinque Terre bor vi på Hotel Palme 4**** ett trevligt hotell med bra service och bra läge för både vandring och strand.

Måltider

 • Frukost på hotellet varje dag.
 • 3 middagar på lokala restauranger.
 • 1 lunch.  
Cinque Terre – de fem byarna som klamrar sig fast vid bergssidorna / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Program dag för dag

Dagsprogrammet är preliminärt, ändringar kan förekomma. Expa Travel förbehåller sig för eventuella skrivfel och valutaförändringar. 

Dag 1Söndag - Ankomst

Ankomst till Florens och transfer till Monterosso, en av de fem byarna i Cinque Terre. Incheckning på Hotel Palme 4****, där vi bor under hela vistelsen.

Efter incheckning, samlas vi i trädgården på hotellet för en välkomstdrink och tillfälle att lära känna varandra. Vi går därefter gemensamt och äter middag på en trevlig pizzeria som ligger på stranden några få meter från vårt hotell. Det blir serverat lokal antipasti och härlig italiensk pizza.

Dag 2Måndag - Cinque Terre

För dig som vill, rivstartar vi dagen med morgongympa på stranden kl 7.00. Ta gärna med badkläder och ta dagens första dopp i havet efter passet!

Efter en god frukost, samlas vi i trädgården för briefing om dagen och en lektion i italienska. Nu är det dags att vandra söderut och besöka de berömda byarna Cinque Terre – det här blir en spännande dag! Det går att vandra mellan byarna eller att åka tåg – tåget tar bara ett par minuter mellan varje by. Vi delar in oss i grupper beroende på hur mycket vi vill vandra.

Vi går mellan de fem vackra byarna Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola och Riomaggiore. Sträckan som länkar dessa fem byar tillsammans anses vara en av Europas vackraste stigar. En underbar upplevelse som imponerar på de flesta.

I byn Corniglia stannar vi för gemensam lunch. Den totala sträckan vi planerar att vandra är på ca 12 km. Vi räknar me att det tar ca 6 – 8 timmar att gå hela sträckan inklusive pauser och lunchstopp.

Sträckan går längs bergssidan och bjuder på en helt fantastisk utsikt. Landskapet är kuperat. Men efter varje stigning får man en fantastisk utsikt som är värd varje steg! Tempot anpassar vi efter gruppen och vi tar gott med pauser för att både vila och se på utsikten.

Det går tåg tillbaka till Monterosso från alla byar som passeras. Tåget tillbaka tar ca 20 min från byn längst bort. För dagens vandring är det viktigt med bekväma kläder, kraftiga joggingskor eller liknande, eventuellt regnjacka, kamera och kanske en liten ryggsäck. Lägg även badkläder i väskan – det är populärt att ta ett svalkande dopp i den andra och sista byn!

På eftermiddagen kör Cissi ett stretching-pass i trädgården vid hotellet för dig som har lust.

Middagen den här kvällen är bokad på på byns kanske mest kända fiskrestaurang, Ristorante Il Pozzo, som ligger i den gamla delen av Monterosso.

Dag 3Tisdag - Levanto och vinprovning

Morgondopp för dig som vill före frukost.

Efter frukost och briefing beger vi oss norrut till grannbyn Levanto. Vandringen tar ca en halvdag. Första timmen går det uppför till utkikspunkten. Här känns det som om du är på världens tak – en oslagbar utsikt över medelhavet och landskapet runt Cinque Terre! Från utkikspunkten går det sedan behagligt svakt nedför mot byn Levanto. Här passar det utmärkt med bad och lunch innan vi tar tåget hem till Monterosso. Väl hemma kan man koppla av på stranden och promenera runt i Monterosso.

På eftermiddagen blir det ett välgörande träningspass med Cissi hemma på hotellet.

Denna dag kan du också använda för att spendera mer tid i en eller flera av de andra fyra byarna. Det är bara att ta tåget! Ett annat alternativ är att vandra på egen hand högre upp i bergen – det finns gott om stigar här. Möjligheterna är många, valet är ditt!

På kvällen är det dags för middag med vinprovning! Vi besöker den charmiga vingården Buranco i den gamla delen av Monterosso. På verandan med utsikt över den fantastiska vingården och citronodlingarna, avnjuter vi ett urval av Burancos extraordinära viner och smakfulla lokala delikatesser.

Dag 4Onsdag - Porto Venere

Denna dag besöker vi den otroligt charmiga och fridfulla byn Porto Venere. Byn är ett UNESCO-världsarv och hem för cirka 4000 invånare. Här finns kyrkan St. Peter, byggd i gotisk stil, som ligger uppe på en klippa med utsikt åt alla håll. Den historiska byggnaden invigdes 1198 och skulle vara perfekt för Game of Thrones. Här finns Lord Byrons grotta, där Lord Byron själv brukade meditera och hämta inspiration för sina poetiska verk. Här finns en charmig hamn, mysiga gränder, restauranger och caféer. Och ovanför oss ligger mäktiga Castel Doria, en imponerande klippfästning med utsikt över magiska Golfo dei Poeti – poeternas bukt! Slottet invigdes 1161 och är ett enastående exempel på militärarkitekturen i Genua.

I Porto Venere känner du dig som om du är vid jordens ände. Vatten som gnistrar i ljusgrönt och blå nyanser under solen. Ensamma åldriga kyrkor och slott vid havet. Grottor som inspirerade ingen mindre än Lord Byron. Utsikt över havet och en del av de mäktiga Apenninerna, den 1000 kilometer långa bergskedjan som sträcker sig från Ligurien i norr genom Toscana och Umbrien och vidare söderut och därmed bildar ryggraden för hela den appeninska halvön – Italien!

För att ta oss till Porto Venere delar vi in oss i två grupper. Den ena gruppen tar båten från Monte Rosso och får uppleva den fantastiska utsikten över Cinque Terre från havet (ca 90 min båtresa). Den andra gruppen tar tåget till den bortersta byn Rio Maggiore och vandrar till Porto Venere (ca 5-6 tim). Detta är en magisk vandring med utsikt över den liguriska kusten. Lunch på egen hand i Porto Venere.

På eftermiddagen tar vi båten hem till Monterosso. Väl hemma blir det ett träningspass med Cissi på stranden eller i trädgården vid hotellet.

Middagen denna kvällen är på Ristorante Il Ciliegio, en mysig, mindre restaurant som ligger otroligt fint till ovanför den gamla stadsdelen i Monterosso. Vi blir hämtade i bil och kört upp till restaurangen. (Ca 5 min)
Det mesta av vad som serveras av frukt och grönsaker odlar de själva. Här serveras bland annat vildsvin som ägaren själv stolt fångat i området kring Cinque Terre.

Dag 5Torsdag - Monterosso och hemresa

Vi avslutar i topp med två träningspass, ett före frukost och ett efter.

Flyget lyfter på kvällen, så det finns tid att njuta av dagen i Monterosso. Kanske handla några italienska delikatesser att ta med sig hem? Sitta på ett av de charmiga caféerna i Monterosso och njuta av friden och utsikten? Ta ett dopp i havet?

Avresa från Florens flygplats hem till Köpenhamn.

Film från tidigare resa
Datum & Pris

Datum

21-25 maj 2023. 

Pris

Pris från 13880 kr per person, del i dubbelrum. 

Priset är satt till en valutakurs om 10,90 kr jämfört med 1 Euro. En förändring av valutakursen om mer än 1 % kommer eventuellt öka/minska totalpriset. Flygtillägg kan tillkomma. 

Ingår

 • Flyg Köpenhamn – Florens ToR. Incheckat bagage ingår.
 • Transfer Florens – Monterosso ToR.
 • 4 övernattningar på Hotel Palme 4****. Del i dubbelrum.
 • 4 frukostar på hotellet.
 • 4 middagar på lokala restauranger, inkl 1 glas vin och vatten.
 • 1 lunch (dag 2).
 • 1 vinprovning (dag 3).
 • En svensktalande guide.

Ingår inte

 • Tågbiljetter i Cinque Terre hausarbeit schreiben lassen (4 Euro per sträcka, 6 Euro för dagskort) 
 • Inträde till nationalparken i Cinque Terre (dag 2 – ca 10 euro).
 • Båtbiljett för utflykten till Porto Venere (dag 4 – ca 20 euro).
 • Personlig reseförsäkring online klausur schreiben lassen (obligatorisk på våra resor).
 • Enkelrumstillägg.

Villkor

Villkor

Våra villkor finner du här.

Resegaranti

Expa Resor har ställt en resegaranti i enlighet med Resegarantilagen, vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd. Du kan kontrollera att vi har resegaranti på Kammarkollegiets hemsida (sök på ”Expa”).

Enkelrumstillägg

Vid enkelrum tillkommer en kostnad på 1600 kronor (400 kr/natt).

Cinque Terre med Exparesor
Alla borde få chansen att vandra och uppleva den spektakulära utsikten över Cinque Terre / Foto: Shutterstock
Galleri
Praktiskt

Utrustning

Vattenflaska
Bekväma och väl ingångna vandringsskor eller kraftiga joggingskor
Vindjacka, regnkappa
Bekväma kläder för vandring
Shorts
Handskar
Solglasögon, keps
Solkräm
Kläder och fritidsskor för kvällen
Kamera
Badkläder (minst 2 uppsättningar, då det finns tillfälle för flera bad per dag)
Toalettartiklar
Första hjälpen-kit i reseformat
Powerbank till telefon
Reseförsäkringsbevis
Pass

Flyg & transfer

Flyg:

 • Söndag 21 maj 2023 Köpenhamn-Florens 14.45-17.05 (SAS)
 • Torsdag 25 maj 2023 Florens-Köpenhamn kl 17.50-23.05 (Air France via Paris)

 

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck som du kan ha när du vandrar. I den packar du regn / vindjacka, solkräm, extra dryck, eventuellt en extra tröja etc.

Reseförsäkring

En egen personlig reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Frågor

Kontakta Bill Larsten på bill@exparesor.se, +46 704 915 915

Expa Travel tar förbehåll för  eventuella skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. 

Karta

Boka