1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Upptäck Irland – guidade natur- och stadsvandringar

0
Price
Från15.600 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

909

Pris

från 15600 SEK
Längd 6 dagar
Reseperiod 8 - 13 Maj 2022
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Flyg t o r Arlanda – Dublin
 • Boende 5 nätter
 • 5 frukostar, 4 luncher och 1 middag
 • Besök i Dublin, Killarney och Cork
 • Speciella stadsguider i Dublin och Cork
 • Svensk färdledare och lokal guide följer med på resan
 • Alla transporter
Datum: 8 - 13 Maj 2022
Upptäck Irland - guidade natur- och stadsvandringar
Lär känna Irlands själ!
Anmälningsfrist 5 mars.

Vi gör guidade stadsvandringar i Dublin och Cork och vandrar i den härliga naturen runt Killarney.

Under hela resan följer en lokal guide med oss – från dag 2 i Dublin fram till avresa från Cork vid återresan till Sverige. Den svenska färdledaren följer gruppen Arlanda ToR.

Vi börjar vår vistelse på Irland i huvudstaden Dublin med dess spännande arkitektur och historia. Dag 1 i Dublin är en dag för egna strövtåg. Dag 2 i Dublin går vi runt i staden med specialutbildad guide – under ca 2,5 timmar vandrar vi runt i centrum med och ser bl a Trinity College – Irlands äldsta universitet, det tidigare Parlamentshuset från1700-talet, Dublins slott, St Patricks Cathedral, Christ Church Cathedral mm. Vi får höra historier om Bram Stokes och hans Dracula, Jonathan Swift och Gullivers Resor, uruppförandet av Händels mest kända verk Messias i Dublins ”Music Hall” år 1742 och många andra intressanta historier och legender.

Efter två hela dagar i Dublin, tar vår buss oss via Adare ”Irlands charmigaste by” till Killarney. Irlands sydvästra region är troligen Irlands mest älskade område eftersom här finns några av landets mest ikoniska vyer och vandringsleder i världsklass – passande för alla nivåer av vandrare.

Detta unika landskap är fängslande, Killarneys sjöar är majestätiska och bergen, som utgör den vackraste bakgrunden man kan tänka sig, bara ber om att man vandrar igenom och över dem.

Under de kommande dagarna inbjuder vi er att verkligen känna Irlands själ, att uppleva den enorma variationen av hantverk och handel längs vägen och, viktigast av allt, att möta de lokala människorna. Varje dag kommer ni att vandra till ett annorlunda ”hörn” av denna hänförande region, varje dag kommer ni att förundras över det annorlunda landskapet och varje dag kommer ni att ha en massa nya upptäckter att göra längs vägen. Ni lär känna en trakt med en lång och otroligt varierad historia och med naturlig skönhet. Ni lär känna traktens matkultur, får övernattningar med hemkänsla, upplever fantastiska vandringar och får insikter i regionens livsstil.

Som avslutning på resan besöker vi staden Cork som är sydvästra regionens huvudstad och landets näst största stad. Staden ligger på en holme mellan två flodarmar av floden Lee. Staden har ett rikt socialt liv med massor av musikevenemang och möjligheter till idrottsutövande. Även här har vi några timmars vandring runt i centrum med utbildad stadsguide och får lära oss mycket om vad staden har att erbjuda.

Höjdpunkter
 • Bekväma vandringar med lokal guide i naturskönt landskap.
 • Möjlighet att uppleva flera nationalparker med dess djur och fåglar. Picknickluncher under naturvandringarna.
 • Guidade vandringar i de livliga städerna Dublin och Cork med myllrande folkliv och mysiga pubar och små restauranger i varje gatuhörn.
 • Lokal färdledare följer med oss hela vägen under resan – från Dublin tills vi är i Cork innan hemresan.
 • Ett varierande program som ger en unik möjlighet att lära känna Irland
 • Svensk färdledare medföljer från Arlanda och åter.
Upptäck Irland med Expa Travel
Ha Penny Bridge i Dublin, Irland / Foto: Shutterstock

Boende

Boende två nätter på hotell centralt i Dublin, en natt i Cork samt två nätter i gästhus nära Killarney.

Måltider

Fem frukostar (dag 2 t o m dag 6).
Välkomstmiddag (dag 2 i Dublin).
En cafélunch i Dublin (dag 2).
Tre picknick-luncher (smörgås, frukt och dryck) under vandringsdagarna.

Transporter

Transfer från flygplatsen i Dublin till hotellet vid ankomst.
Egen buss Dublin – Killarney.
Egen buss Killarney – Cork.
Transfer Cork – flygplatsen i Dublin vid avresan.

Upptäck Irland med Expa Travel
Ross Castle, Irland / Foto: Shutterstock
Program dag för dag

Dag 1. Söndagen den 8 maj 2022 - Arlanda – Dublin

Vårt flyg anländer till Dublin på morgonen. Transfer till vårt hotell i centrum. Vi lämnar bagaget på hotellet och har sedan hela dagen till eget förfogande.

Under två hela dagar hinner vi njuta av denna charmiga stad. Det finns så mycket att se och göra. Denna första dag på Irland har vi helt för oss själva och kan planera som vi vill. Man kan t ex ta en rundtur med en Hop on – Hop off-buss och hoppa av här och där efter vägen, 
besöka Jameson distillery och få en guidad visning med avsmakning av whisky eller kanske besöka det spännande interaktiva muséet EPIC – ”the Irish emigration museum”. Här får vi lära oss en hel del om Irlands kultur och historia och vad det betyder att vara irländare.
En kvällsupplevelse kan vara att ta en kryssning på Dublin Bay och se staden från ett annat perspektiv.

Att bara ströva omkring i staden och göra uppehåll på någon av de många små barerna eller mysiga restaurangerna är också intressant och avkopplande.

Denna dag är måltiderna på egen hand.

Dag 2Måndagen den 9 maj 2022 - Dublin med guide (frukost/cafélunch/middag)

Efter frukost på hotellet kommer vår lokala guide för att sedan vara med oss under hela resan. Tillsammans promenerar vi in till centrum (ca 15 min promenad) där vi möter stadsguiden för en vandring runt i de centrala delarna under ca 2,5 timmar.

Vi äter lunch tillsammans på ett café och har några timmars egen tid.

Välkomstmiddag.

Dag 3. Tisdagen den 10 maj 2022 - Dublin – Killarney (frukost/picknick-lunch)

INFORMATION OM VANDRING:
– Ca 8 km enkel vandring under dagen på stigar och grusgångar.
– Högsta punkt: 200 m.
– Kängor rekommenderas.

Efter frukost tar vår buss oss söderut mot den ikoniska staden Killarney – en resa på ca 4,5 timmar. Efter vägen gör vi ett kort stopp i byn Adare i grevskapet Limerick. Adare är känd som ”Irlands charmigaste by”.

Därefter åker vi vidare till vår slutdestination Killarney – känd för sin vackra natur. Med Killarneys Nationalpark bara några minuter från stadens centrum är det inte förvånande att tusentals människor varje år åker hit för att vandra runt i parken.

Efter ankomst till staden och incheckning på vårt hotell får vi njuta av en lugn promenad runt Muckross Lake. Vi får njuta av vackra sjö- och bergsvyer under denna lätta vandringsstig runt sjön. Vi kommer att besöka Torcs vattenfall samt det kungliga Muckrosshuset med dess trädgårdar. Dessa blev kända när drottning Victoria vistades här 1861.

På kvällen middag på egen hand, t ex på någon av de många färgstarka lokala pubarna som serverar traditionella irländska rätter och bjuder på levande musik.

Dag 4. Onsdagen den 11 maj 2022 - Killarney (frukost/picknick-lunch)

INFORMATION OM VANDRING:
– Ca 8 km vandring på gräs- och grusstigar och öppna gröna vägar.
– Högsta punkt: 150 m. Viktigt att ha bra kängor.

Vi lämnar Killarney och vandrar genom den magnifika dalen Esknamucky Glen där vi följer ett spår känt som ”the Old Kenmare Road” genom sluttningar och hedlandskap till Galway´s Bridge. Detta är en fantastisk vandringsdag i en verkligt spektakulär region i Killarneys Nationalpark där vi, om vi har tur, kan få se några av Irlands infödda hjortar eller svävande havsörnar.

Efter vandringen får vi transfer tillbaka till Killarney. Efter vägen får vi möjlighet att besöka den världsberömda utsiktspunkten som kallas ”Ladies View”.

Middag på egen hand. Vår lokala guide ger förslag på restauranger. Övernattning i Killarney.

Dag 5. Torsdagen den 12 maj 2022 - Killarney – Cork (frukost/picknick-lunch)

INFORMATION OM VANDRING:
– Ca 8 km vandring på gräs- och grusstigar.
– Högsta punkt: 200 m.
– Kängor rekommenderas.

Denna dag åker vi söderut mot den livliga staden Cork.
Efter vägen stannar vi för en fantastisk promenad i Gougane Barra Nationalpark. Detta är ett område med vild och vacker natur. Denna magnifika skogspark breder ut sig över en yta på 137 hektar. Den är mitt i en frodig dal vid kanten av Sheehy-bergen och utgör en idealisk plats för vandringar, att komma i nära kontakt med naturen, njuta av en picknick och inandas den friska luften.
Efter vandringen fortsätter vi vår resa söderut mot Cork centrum.

Cork är en fin liten stad med massor av karaktär. De lokala kallar den ”Den riktiga huvudstaden” trots rivalen Dublin.
En promenad i centrum av Cork i sällskap med en kunnig lokal guide är det bästa sättet att förstå varför invånarna här älskar sin stad så mycket. Vi kommer att få veta mycket om stadens rika historia och upptäcka några små hemligheter som bara lokalinvånarna känner till.

Vi har en ledig kväll att utforska stadens många matställen och livliga barer där vi kan njuta av musik till mat och dryck.

Dag 6. Fredagen den 13 maj 2022 - Cork - Dublins flygplats - Arlanda (frukost)

Direkt efter frukost transfer till flygplatsen i Dublin för flyg till Arlanda.

Vi reserverar oss för ändringar i programmet.

Galleri
Datum & Pris

Datum

8-13 maj 2022.

OBS – anmälningsfrist 5 mars.

Pris

Totalpris för resan är 15600 SEK per person, del i dubbelrum.

Önskemål om enkelrum försöker vi tillmötesgå då detta är möjligt. Enkelrumstillägg är 2 400 SEK.

OBS! Priset är satt till en valutakurs om 10,90 SEK jämfört med 1 Euro. En förändring av valutakursen om mer än 1 % kommer eventuellt öka/minska totalpriset.

Faktorer vi inte råder över, såsom förändringar i flygskatter och flygpris, kan komma att påverka resans pris. 

Ingår

 • Flyg ToR Arlanda-Dublin. 
 • Boende fem nätter på hotel/gästhus.
 • Alla transporter (flygplats i Dublin-Dublin City-Killarney-Cork-flygplats i Dublin)
 • Guidade vandringar enligt programmet inkl stadsvandringar med lokal guide i Dublin och Cork.
 • Lokal guide under hela resan.
 • Svensk färdledare under hela resan.
 • Måltider enligt specifikation ovan.

Ingår inte

 • Enkelrumstillägg.
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).

Inbetalningar

I samband med att bokning görs kommer Expa Travel att skicka ut en faktura på anmälningsavgiften, 3 000 SEK per person. Vid avbokning fram till 35 dagar före avresa, återbetalas 100% av inbetalt belopp oavsett orsak till avbokning, med avdrag för en administrationsavgift på SEK 995. Läs mer om våra villkor här.

Fakturan skickas per e-post. Betalningsvillkor är 10 dagar. Skulle resan ställas in p g a för lågt deltagande återbetalas alla pengar. Slutbetalning förfaller ca 5 veckor före avresa.

Praktiskt

Bra att ha med på resan

Vattenflaska
Bekväma och väl ingångna vandringsskor
Bekväma kläder för vandring
Solglasögon
Regnjacka
Kamera (kom ihåg att ladda före avresa)
Mössa
Första hjälpen-kit i resestorlek
Kläder för kvällarna (casual)
Toalettartiklar

Flyg

SAS direktflyg Arlanda – Dublin ToR. Preliminära flygtider. 
 

Stockholm Arlanda – Dublin
Söndag 8 maj 2022, kl. 07:35-09:20.

Dublin – Stockholm Arlanda
Fredag 13 maj 2022, kl. 14:40-18:15.

Vi reserverar oss för flygändringar.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck som du kan ha när du vandrar. I den packar du regn- / vindjacka, solkräm, extra dryck, eventuellt en extra tröja etc.

Sociala Medier

Följ oss gärna i sociala medier (SoMe)

Följer du oss i våra SoMe-kanaler kommer du att kunna se bilder och dagsrapporter från våra resor, få info om nya resor, samt få eventuella rabattkoder mm.
Dela gärna dessa länkar med vänner och familj så att de kan följa DIG på DIN resa:

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Under pandemin, rekommenderar vi att överväga att teckna särskilt resetillägg eller utökad hemförsäkring för extra skydd. Läs mer här.

Frågor?

Kontakta Eric Berglund på eric@expa.no / 073 532 54 79.

Expa Travel reserverar sig för eventuella skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. 

Karta

Boka