q Vandra i Cinque Terre med Värmdö Sjukgymnastik! - www.exparesor.se
1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Vandra i Cinque Terre med Värmdö Sjukgymnastik!

0
Price
From13.480 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2211

Pris

från 13480 SEK
Längd 5 dagar
Reseperiod 17 - 21 oktober 2023
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Flyg Arlanda – Pisa
 • Övernattning Hotel Palme 4****
 • Frukost på hotellet dagligen enl. program.
 • Vinprovning enl. program.
 • 1 lunch enl. program.
 • 3 x middagar enl. program.
 • Två UNESCO världsarv: Cinque Terre och Porto Venere
 • Resan täcks av resegaranti via Kammarkollegiet.
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : 17-21 oktober 2023
Upptäck magiska Cinque Terre!
Upplev två världsarv med Värmdö Sjukgymnastik!

Alla borde få uppleva att njuta av den spektakulära utsikten över Cinque Terre – de fem byarna som klamrar sig fast vid bergssidorna. Det är svårt att välja en favorit av dessa vackra bilfria byar: Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore.

Stigen som förbinder de fem städerna anses vara en av Europas vackraste – en upplevelse som överträffar det mesta. Och glöm inte pauserna längs vägen – en cappuccino och en “gelato” (glass) i varje by är ett måste.

Hela Cinque Terre-området, det vill säga kusten, de fem byarna och de omgivande bergen, har status som nationalpark och står på UNESCO: s världsarvslista. Under denna resa kommer du dessutom få uppleva ytterligare ett världsarv – den fridfulla byn Porto Venere.

Varje by i Cinque Terre har en tågstation och det tar bara några minuter med tåget från by till by. Detta gör att var och en kan välja om och hur långt man vill gå.

Från Värmdö Sjukgymnastik  följer ägaren Victoria Treutiger med. Från Expa Travel är det Bill Larsten som deltar. Han känner resmålet utan och innan.

På kvällarna äter vi goda middagar ihop och umgås innan vi somnar i ro på det trevliga och bekväma hotellet.

Välkommen!

Victoria Treutiger

Cinque Terre – de fem byarna som klamrar sig fast vid bergssidorna / Foto: Expa Travel & Shutterstock
Vem passar den här resan för?

Denna resa är lämplig för alla som gillar att kombinera vandring med semester. Tycker du om att vara aktiv, njuta av värmen och vill ha nya vänskaper – ja, då är vi övertygade om att du kommer att uppskatta denna resa!

Vi anpassar vandringarna efter oss som är med. Vi kommer att vandra i stillsam takt så att det blir trivsamt för alla som är med. När det är möjligt delar vi in oss i grupper.

Du som inte vill vandra kan ta tåget. Det går ofta och tar bara ett par minuter.

Höjdpunkter
 • De fem magiska byarna i Cinque Terre (UNESCO Världsarv)
 • Vandring på klassiska stigar
 • Fantastisk utsikt åt alla håll
 • Flera delikata middagar på lokala restauranger
 • Vinprovning med lokala delikatesser
 • Den magiska och fridfulla byn Porto Venere (UNESCO Världsarv)
 • De varma källorna i Cascia Terme i Toscana
Porto Venere, Italy
Porto Venere, Italien / Foto: Shutterstock

Boende

En del av vår filosofi är att vi vill visa dig platser utöver det vanliga. Gärna på små familjehotell med en mysig atmosfär och personlig service. Vår erfarenhet är att detta räknas mer än antalet stjärnor på hotellet.

I byn Monterosso i Cinque Terre bor vi på Hotel Palme 4**** ett trevligt familjeägt hotell med bra service och bra läge för både vandring och strand.

Måltider

 • Frukost på hotellet varje dag.
 • 3 middagar på lokala restauranger.
 • 1 lunch.  
Upptäck Cinque Terre med Expa Travel
Upptäck Cinque Terre med Expa Travel / Foto: Shutterstock
Program dag för dag

Dag 1Tisdag - Ankomst

Ankomst till Pisa och transfer till Monterosso, en av de fem byarna i Cinque Terre. Incheckning på familjeägda Hotel Palme 4****, där vi bor under hela vistelsen.

Det finns nu tid att strosa runt lite i Monterosso – kanske en prosecco vid stranden eller ett dopp i havet? Därefter går vi gemensamt och äter pizza på närbelägna La Barabba. Mums!

Dag 2Onsdag - Cinque Terre

Efter en god frukost och briefing med en lektion i italienska är det dags att bege oss söderut och besöka de berömda byarna Cinque Terre – det här blir en spännande dag! Det går att vandra mellan byarna eller att åka tåg – tåget tar bara ett par minuter mellan varje by. Vi delar in oss i grupper beroende på hur mycket vi vill vandra.

Vi går mellan de fem vackra byarna Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola och Riomaggiore. Sträckan som länkar dessa fem byar tillsammans anses vara en av Europas vackraste stigar. En underbar upplevelse som imponerar på de flesta.

I byn Corniglia stannar vi för gemensam lunch. Den totala sträckan att gå är ca 17 km i kuperad terräng. Det tar ca 6 timmar att gå hela sträckan inklusive pauser och lunchstopp. Sträckan är relativt krävande, med en del upp och ned. Men efter varje stigning får man en fantastisk utsikt som är värd varje steg!

Det går tåg tillbaka till Monterosso från alla byar som passeras. Tåget tillbaka tar ca 20 min från byn längst bort. För dagens vandring är det viktigt med bekväma kläder, joggingskor eller liknande, eventuellt regnjacka, kamera och kanske en liten ryggsäck. Lägg även badkläder i väskan – det är populärt att ta ett svalkande dopp i den andra och sista byn!

Middagen den här kvällen är bokad på byns kanske mest kända fiskrestaurang, Ristorante Il Pozzo som ligger i den gamla delen av Monterosso.

Dag 3Torsdag - Levanto och vinprovning

Efter frukost och briefing beger vi oss norrut till grannbyn Levanto. Vandringen tar en halvdag och börjar med en krävande klättring upp till toppen av berget. Här känns det som om du är på världens tak – en oslagbar utsikt över havet och landskapet runt Cinque Terre! Vi fortsätter ner till byn Levanto för bad och lunch innan vi tar tåget hem till Monterosso. Väl hemma kan man koppla av på stranden och promenera runt i Monterosso.

Denna dag kan du också använda för att spendera mer tid i en eller flera av de andra fyra byarna. Det är bara att ta tåget! Ett annat alternativ är att vandra på egen hand högre upp i bergen – det finns gott om stigar här. Möjligheterna är många, valet är ditt!

På eftermiddagen är det dags för vinprovning! Vi besöker den charmiga vingården Buranco i den gamla delen av Monterosso. På verandan med utsikt över den fantastiska vingården och citronodlingarna, avnjuter vi ett urval av Burancos extraordinära viner och smakfulla lokala delikatesser.

Dag 4Fredag - Porto Venere

Denna dag ägnas åt den otroligt charmiga och fridfulla byn Porto Venere. Denna lilla by är ett UNESCO-världsarv och hem för cirka 4000 invånare. Här finns kyrkan St. Peter i gotisk stil som ligger uppe på en klippa med utsikt åt alla håll. Den historiska byggnaden invigdes 1198 och skulle vara perfekt för Game of Thrones. Här finns Lord Byrons grotta, där Lord Byron själv brukade meditera och hämta inspiration för sina poetiska verk. Här finns en charmig hamn, mysiga gränder, restauranger och caféer. Och ovanför oss ligger mäktiga Castel Doria, en imponerande klippfästning med utsikt över magiska Golfo dei Poeti – poeternas bukt! Slottet invigdes 1161 och är ett enastående exempel på militärarkitekturen i Genua.

I Porto Venere känner du dig som om du är vid jordens ände. Vatten som gnistrar ljusgrönt och blå nyanser under solen. Ensamma åldriga kyrkor och slott vid havet. Grottor som inspirerade ingen mindre än Lord Byron. Utsikt över havet och en del av de mäktiga Apenninerna, den 1000 kilometer långa bergskedjan som sträcker sig från Ligurien i norr genom Toscana och Umbrien och vidare söderut och därmed bildar ryggraden för hela den appeninska halvön – Italien!

För att ta oss till Porto Venere delar vi in oss i två grupper. Den ena gruppen tar båten från Monte Rosso och får uppleva den fantastiska utsikten över Cinque Terre från havet (ca 90 min båtresa). Den andra gruppen tar tåget till den bortersta byn Rio Maggiore och vandrar till Porto Venere (ca 4-6 tim). Detta är en magisk vandring med utsikt över den liguriska kusten. Lunch på egen hand i Porto Venere.

På eftermiddagen tar vi båten hem till Monterosso för middag på egen hand.

Dag 5Lördag - Varma källor i Terme di Casciana

Efter frukost beger vi oss till de varma källorna i Terme di Casciana. Beläget som en pärla i den vackra landsbygden bland de toskanska kullarna, representerar Casciana Terme, med sin över tusenåriga historia, ett av de många små mästerverken av den toskanska traditionen. Värmekällorna är en plats att må bra oavsett var och ens behov.

De varma källorna i Casciana är kända som Acqua Mathelda och har en konstant temperatur på 35,7°C. De innehåller bikarbonat, sulfat och kalcium, där de naturliga mineralsalterna blandas ihop på ett aldrig tidigare skådat sätt som gör dem extremt effektiva. De används sedan urminnes tider för att behandla artrit, reumatism och ischias, under åren har dess tillämpningar utökats till att omfatta de senaste rehabiliteringsterapierna och behandling av vener, hud och andningssjukdomar. Badet hjälper till att öppna blodkärlen för att öka blodflödet i venerna och generellt förbättra blodcirkulationen.Vi njuter av det termiska vatten, som är både terapeutiskt och starkt avslappnande. Om du vill boka en behandling gör du det direkt på deras hemsida (vänligen kontakta Expa före bokning beträffande lämpliga tider).

Efter en avkopplande dag i de varma källorna som gör under för huden, reser vi vidare till flygplatsen i Pisa och avresa hem till Stockholm.

Galleri
Film från tidigare resa
Pris & datum

Datum

17-21 oktober 2023.

Pris

Pris från 13480 kr per person, del i dubbelrum. 

Priset är satt till en valutakurs om 10,90 kr jämfört med 1 Euro. En förändring av valutakursen om mer än 1 % kommer eventuellt öka/minska totalpriset. Flygtillägg kan tillkomma. 

 

Ingår

 • Flyg Arlanda – Pisa ToR. Direktflyg. Incheckat bagage ingår.
 • Transfer Pisa – Monterosso ToR.
 • Övernattning på Hotel Palme 4**** i 4 nätter. Del i dubbelrum.
 • Frukost på hotellet alla dagar.
 • 3 middagar på lokala restauranger, inkl 1 glas vin och vatten (dag 1, 2 och 3).
 • Inträde till nationalparken i Cinque Terre (dag 2).
 • 1 lunch (dag 2).
 • Vinprovning (dag 3).
 • Båtbiljett för utflykten till Porto Venere (dag 4).
 • Inträde till poolen i Terme di Casciana (dag 5).
 • En svensktalande guide.

Ingår inte

 • Tågbiljetter i Cinque Terre (4 Euro per sträcka, 6 Euro för dagskort) 
 • 3 luncher (dag 3, 4 och avresedagen) och 2 middagar (dag 3 och avresedagen).
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Enkelrumstillägg.

Villkor

Villkor

Våra villkor finner du här.

Resegaranti

Expa Resor har ställt en resegaranti i enlighet med Resegarantilagen, vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd. Du kan kontrollera att vi har resegaranti på Kammarkollegiets hemsida (sök på ”Expa”).

Enkelrumstillägg

Vid enkelrum tillkommer en kostnad på 1600 kronor (400 kr/natt).

Praktiskt

Utrustning

Vattenflaska
Bekväma och väl ingångna vandringsskor
Vindjacka, regnkappa
Bekväma kläder för vandring på hög höjd
Shorts
Handskar
Solglasögon, keps
Kläder & fritidsskor för kvällen
Kamera
Badkläder och liten badhandduk
Toalettartiklar, första hjälpen-kit i reseformat

Flyg & transfer

Flyg direkt (Norwegian):

 • Tisdag 17 oktober 2023 Stockholm-Pisa 10.05-13.00
 • Lördag 21 oktober 2023 Pisa-Stockholm kl 20.20-23.05

Tack vare flygtiderna får vi gott om tid i denna underbara miljö.

Flygtiderna är preliminära, och kan komma att ändras.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck som du kan ha när du vandrar. I den packar du regn / vindjacka, solkräm, extra dryck, eventuellt en extra tröja etc.

Sociala Medier

Följ oss gärna i sociala medier (SoMe)

Följer du oss i våra SoMe-kanaler kommer du att kunna se bilder och dagsrapporter från våra resor, få info om nya resor, samt få eventuella rabattkoder mm.
Dela gärna dessa länkar med vänner och familj så att de kan följa DIG på DIN resa:

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Frågor

Kontakta Bill Larsten på bill@exparesor.se, +46 704 915 915

Expa Travel tar förbehåll vid  ev.skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. 

Karta

Boka