1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Träna med ActiMera i Spanien

0
Price
Från11.980 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2212

Pris

från 11980 kr SEK
Längd 6 dagar
Reseperiod 13 - 18 oktober 2022
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Direktflyg ToR Göteborg-Alicante
 • 5 nätter på lyxiga Gran Hotel Solymar 4****
 • 5 frukostar och 5 middagar
 • Träningspass med ActiMera
 • Mästarnas Mästare
 • Yoga nära Calpe-klippan med spansk yogi
 • Träningspass med spanska NOKK FIT
Datum: 13 - 18 okt 2022
Träningsresa till Spanien med ActiMera
Inspireras och träna med ActiMera i solsäkra Calpe 

Häng med på en träningsboost för hela kroppen samtidigt som du får mental inre avkoppling och upplevelser i härliga miljöer. Vi genomför fyra pass per dag vilket innebär två på förmiddagen och två på eftermiddagen/kvällen. Exempel på träningsformer är Cirkelträning som innefattar styrka/kondition-intervallträning samt Yoga.  Detta gör vi utomhus i skönt klimat varje dag!

Här har du möjlighet att verkligen hålla igång kroppen! Du får möjlighet att träna flera pass varje dag med ActiMera.  Träning bjuder på stor variation av styrka, kondition och rörlighet.

Hotellet vi bor på ligger precis vid strandens inbjudande mjuka sand. Rymliga rum med stora terrasser, ett välfyllt utbud av fräsch mat och häpnadsväckande utsikt från takbaren. 

Må gott i kropp och själ – träna, upptäck nya miljöer och träffa nya vänner.

Vi ses i Spanien!

Robert, Teresa, Annika, Linda
ActiMera – mer än bara ett gym

Träning

Här har du möjlighet att verkligen hålla igång kroppen! Du får möta två duktiga tränare från Calpe området och det blir möjlighet att träna efter eget tycke flera pass varje dag med ActiMera. Vi tränar varierat som enligt de pass du ser i listan. Passen utförs varierat på stranden, hotellet och i närområdet.

Pass exempel:

 • Yoga på stranden (Yin, rörlighet, stretch)
 • Löpning/styrka/intervall
 • HIIT
 • Stationsträning
 • Mage/Rygg
 • WOOD
 • Balans
 • Statisk träning
 • Dans
 • Rörlighet
Gäst tränare

Du möter under resan två lokala tränare som med störtsta säkerhet ger dig helt nya perspektiv och insikter under sina träningspass.  

Carmen Roselló

Diplomerad yogalärare av Prana Escuela de Yoga (Alicante) och Yoga Alliance International.  Carmen har 20 års erfarenhet av yoga och har lärt ut yoga under sju år.  

Sergio Simphronio

Sergio Simphronio (MD, Ph.D) är professor i neurofysiologi av stress vid European University of the Atlantic (UNEATLANTICO), Madrid. Dr Simphronio har 30 års erfarenhet av sport och hälsa. Han är en av världens största specialister inom medicinsk fitness och fokuserar på studiet av biologisk individualitet för sport och fysisk träning. Dr Simphronio är också vd för gymmet NOKK FIT i Calpe.

Spa

Du har mot extra kostnad tillgång till två fantastiska spa’n; ett på vårt hotell och ett på systerhotellet Suitopia (på ett avstånd av 500 meter).

På hotellet finns Eden Spa med sötvatten. Mer än 800 kvadratmeter utformat för att ta hand om dig, en oas av lugn och frid. Ett spa endast för vuxna.

På Hotell Suitopia finns Thalassian Spa – ett hav av lugn. Här är vattnet salt (thalasso är grekiska och betydet ”hav”).

Vandring Sierra Bernia (tillval)

En dag kan du (mot tillägg 450 kr) vandra på Sierra Bernia, med spektakulär utsikt åt alla håll.
• Fantastisk utsikt, ibland ovan molnen
• Fort från 1500-talet
• Sierra Bernia-hålet ”Forat” (ca 30 m)
• Rundtur, start på 650 m.ö.h.
• Medel svårighetsgrad
• 10 km, 4 tim, 450 höjdmeter

Höjdpunkter
 • Kul och variationsrik träning med Actimera
 • Hotell precis vid stranden
 • Välmående / Wellness
 • Hotellets fantastiska restaurang med all den goda spanska maten & vinet
 • Ett yoga pass med spansk instruktör
 • Ett träningspass med det spanska träningscentret NOKK FIT
 • Mästarnas Mästare
 • Samvaro med likasinnade intresserade av träning och välmående

Boende

Vi bor på fantastiska Gran Hotel Solymar****,  som ligger centralt i Calpe, en minut från stranden. Detta designhotell har en strandklubb och en infinitypool med underbar utsikt över Medelhavet och Peñón de Ifach-klippan. Hotellet ligger i Calpes centrum på Costa Blanca. Staden har både en modern småbåtshamn och en gammal fiskehamn. Hotellets restaurang Food Gallery serverar fräsch medelhavsmat medan Abiss Restaurant Gastro Barra erbjuder à la carte-gourmeträtter. 

Rummen är rymliga på 75 kvm. Fullt utrustat badrum, oberoende wc, dusch för två, dubbel oberoende åtkomst. Vardagsrumsbord med 4 stolar. 20 kvm terrass. Terrassutrustning: 2 solstolar, bord och fåtöljer. King size-säng 2×2 eller två enkelsängar.

Måltider

Frukost och middag ingår. Dryck till middagarna står du för själv. 

Måltiderna avnjutes i hotellets mycket fräscha restaurang. En stor variation av rätter, gjorda med färska ingredienser av högsta kvalitet, där smak inte bara upplevs av gommen utan också åtnjutes av våra andra fyra sinnen. Här finns också gott om färska grönsaker till din sallad. Du väljer hur du ska njuta av färsk fisk och kött som tillagas framför dina ögon. Glöm inte att besöka dessertvagnen, tillagad av hotellets konditorer.

Program dag för dag

Dag 1. TorsdagAnkomst och träning

Vi samlas på flygplatsen i Göteborg för flyg till Alicante. Transfer till hotellet i Calpe (ca 1 timme). Vi kommer till hotellet, checkar in och inleder med ett härligt lära känna varandra-pass vid poolen.

Gemensam middag i den välfyllda buffén på hotellet.

Dag 2. FredagTräning och yoga på Calpe-klippan

Morgonpass: Vi startar morgonen med en Powerwalk/lätt styrka längs stranden före frukost. Frukosten smakar extra bra efter rörelse på morgonen.

Förmiddagspass: med ActiMera. Efter frukost tränar vi tillsammans på stranden.

Eftermiddagspass: Ett magisk yoga pass på Calpe-klippan med hänförande utsikt. Vi vandrar till Calpe-klippan och träffar vår spanska yoga-instruktör som leder yoga-passet.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. LördagVandring Sierra Bernia med paella

Morgonpass: Yoga på morgonen före frukost. Denna dag kan du välja mellan att vandra runt Sierra Bernia eller njuta av Calpe på egen hand. Här finns mycket att göra!

För vandrarna blir det samling efter frukost för transport till Sierra Bernia. Att vandra här är spektakulärt och berget är mycket imponerande med sin 4 km långa och vackra bergsformation. Berget ligger högt över de omgivande städerna. Vi utforskar bland annat ett gammalt fort samt olika grottor med målningar som är över 8000 år gamla. Fortet är från 1500-talet och användes som utkiksplats för den spanska armén. Här fick de hålla utkik efter pirater över hela kusten och Guadalest-dalen. Särskilt spännande är det när vi kryper igenom det berömda ”Sierra De Bernia”-hålet. Denna naturliga tunnel tar oss från den ena sidan av berget till den andra – turen är helt enkelt fantastisk.

Lunchen avslutas på en restaurang uppe i bergen, där vi njuter av hemlagad paella. Det smakar extra gott efter den fysiska ansträngningen.

Väl tillbaka på hotellet samlas vi på hotellet för ett gemensamt träningspass anpassat efter dagens vandring.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4. SöndagTräning, gästspel av spansk instruktör och tapas

Morgonpass: välj på löpning/Rörlighet/Egen Powerwalk med balans/lätt styrka på stranden före frukost för dem som vill.

Förmiddagspass: med ActiMera.

Eftermiddagspass: med NOKK Fit. Ett inspirerande pass med en av våra spanska instruktörer. Detta kommer bli kul!

På kvällen blir det underbara tapas på lokal resturang i Calpe. Samling i lobbyn.

Dag 5. MåndagTräning och Mästarnas Mästare

Morgonpass: välj på Yoga/Powerwalk med balansträning på stranden före frukost för dem som vill.

Förmiddagspass: med ActiMera.

Eftermiddagspass: Idag blir det också en kul variant av Mästarnas Mästare. Succén är tillbaka! Vi delas in i grupper och tävlar tillsammans under mycket skratt och glädje.

Gemensam avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 6. TisdagHemresa

Tidig avresa till flygplatsen för resa hem till Göteborg.

Programmet är preliminärt. Vi reserverar oss för ändringar.

Ytterligare aktiviteter

Utöver vandring, finns flera andra spännande aktiviteter i området, t ex cykling, kitesurfing, vindsurfing, klättring och kajak.

Förslag på aktiviteter på egen hand
 • Gå up till klippan Penyal d’Ifach (332 m.ö.h).
 • Spendera tid på stranden.
 • Besöka den mysiga gamla stan i Calpe.
 • Shopping i Calpe.
Padel (på egen hand)

Det finns padel-banor ca 1 km från hotellet. 6 banor. Padel ingår ej i resan, men spela gärna på egen hand! Det är normalt betydligt billigare att hyra en bana i Spanien än i Sverige. Boka i förväg på +34-96 583 08 20.

Golf (tillval)

Du har mot extra kostnad möjlighet att spela golf under din semester. Tack vare ett paradisiskt mikroklimat erbjuder detta område mer än 320 soliga dagar om året med medeltemperaturer på 21 grader – perfekt för golf!

Du kan välja mellan tre olika banor:

Club Golf de Ifach (ca 20 min från hotellet). 9-hål (sex par 3s och tre par 4s). En trevlig, men utmanande bana, med ett träningsområde bestående av 4 nät, inflygningsområde med bunkrar och en putting green. Pris: 400 kr/pers.

Melia Levante är en av två banor på Melia Villaitana Golf Club i Levante (ca 30 min från hotellet). Klubben har två banor designade av Jack Nicklaus. Levante-banan är par 72 är i amerikansk stil med breda fairways och  ”Championship”-banan, eller ”Levante”, är en bred och lång par 72-bana som mäter 6576m, med 5 olika utslagsmarkeringar per hål. Det är en bana i amerikansk stil med 106 bunkrar, belägen på en idealisk plats som med alla Nicklaus-designer. Underbar utsikt över Medelhavet och Sierra de Finestrat. Tre stora sjöar. 18 hål. Pris: 1500 kr/pers.

Melia Poniente är den andra banan på Melia Villaitana Golf Club. Banan är par 62, längd på 3858 meter, ligger på kullen i en vacker dal med tall från Medelhavet och utsikt över havet och bergen. 18 hål. Pris 1000 kr/pers (inkl en buggy).

Du bokar golf i bokningsformuläret. Om du inte bestämt om du ska spela vid bokning, kan du meddela oss senare via mail eller telefon (senast två månader före avresa). Transfer från hotellet tillkommer till ovan priser och betalas på plats. Transfer för 1-4 pers till Melia Villaitana Golf Club kostar ca 180 Euro ToR och transfer till Golf De Ifach ca 120 Euro kr ToR.

Cykling (tillval)

Du har mot extra kostnad möjlighet att cykla i det vackra landskapet runt Calpe. Du kan följa med på två fantastiska guidade utflykter.

Den 15 oktober bestiger vi Col de Bernia på 620 meters höjd. Turen är ca 70 km i kuperad miljö. 

Den 17 oktober bär det av till charmiga gamla medeltida byn Guadelest på 570 meters höjd. Det medeltida slottet som överskuggar Guadalest-dalen byggdes ursprungligen på 1000-talet, under det muslimska styret över den iberiska halvön. Turen är ca 70 km i kuperad miljö. 

Priset för deltagande på båda utflykterna är 1400 kr per person (inkl hyra av landsvägscykel och cykelguide). Priset för deltagande på en utflykt är 1000 kr per person. Tillägg för elcykel är 500 kr (samma pris oavett om du är med på en eller båda turer). 

Du bokar cykling genom att kontakta oss via mail eller telefon (senast två månader före avresa). 

Galleri
Vem passar resan för?

Denna resa är lämplig för alla som gillar att kombinera träning med semester. Du får möjlighet att träna flera pass varje dag med Actimera. 

Vi hoppas också att du vill vara med på en spännande vandringstur med panoramautsikt. Vandringen leds av lokala guider som känner till området.

Slutsatsen är att om du är tycker om att vara aktiv och vill ha nya vänskaper – ja, då är vi övertygade om att du kommer att uppskatta denna resa! 

Datum & pris

Datum

13 – 18 oktober 2022. 

Pris

Pris från 11980 kr SEK per person, andel i dubbelrum. Tillägg för havsutsikt är 1100 kr/person. 

OBS! Priset är satt till en valutakurs om 10,90 SEK jämfört med 1 Euro. En förändring av valutakursen om mer än 1 % kommer eventuellt öka/minska totalpriset.

Faktorer vi inte råder över, såsom förändringar i flygskatter och flygpris, kan komma att påverka resans pris. 

Ingår

 • Flyg ToR Göteborg-Alicante.
 • Busstransfer till hotellet första och sista dagen.
 • 5 nätter på Hotel Gran Hotel Solymar 4*** i Calpe. Del i dubbelrum. 
 • 5 frukostar och 5 middagar.
 • Träning med ActiMera. 
 • Mästarnas Mästare.
 • Yoga-pass med lokal instruktör.
 • Träningspass med lokal instruktör.  

Ingår inte

 • Luncher och dryck på hotellet.
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).

Villkor

Du bokar dig på resan online på denna webbsidan. I samband med att du bokar dig på resan så mottar du en bekräftelse på mail. I din bekräftelse så står alla betalnings detaljer. Anmälningsavgiften, 3 000 SEK per person ska betalas inom 7 dagar. Vid avbokning fram till 35 dagar före avresa, återbetalas 100% av inbetalt belopp oavsett orsak till avbokning, med avdrag för en administrationsavgift på SEK 495 (SEK 995 om flyg ingår i resan). Läs mer om våra villkor här.

Skulle resan ställas in av arrangören p g a tex för lågt deltagande eller reserestriktioner från myndigheterna, så återbetalas 100%. Slutbetalning förfaller ca 5 veckor före avresa.

Enkelrumstillägg

Tillägg för enkelrum är 2500 kr (500 kr/natt). 

Vandring

Vandring runt Sierra Bernia. I utflykten ingår: guider, transport, olycksförsäkring, lunchpaket och vatten. Vandringen kostar 450 kr och bokas före avresa (se bokningsformulär). 

Praktiskt

Utrustning

Träningskläder för träningspass
Bra joggingskor för träningspass
Kamera (kom ihåg att tömma minneskortet och ladda batteri före avresa)
Baddräkt
Solkräm
Solglasögon
Vattenflaska
Kläder för kvällarna (casual)
Toalettartiklar
Reseförsäkring
Pass
Power-bank till mobilen

Utrustning för vandring
Liten ryggsäck
Regnskydd för ryggsäck (i den ovanliga händelsen av regn under vandringen)
Komfortabla kläder
Regnkläder
Bra skor (med bra grepp, gärna höga eller låga vandringsskor/-kängor)
Vattenflaska (räkna med att ha med ca 1,5 liter)
Vindjacka
Varm tröja som används när vi stannar för lunch/picknick
Tunna handskar
Keps / solhatt

Flyg & transfer

Vi flyger direkt med Norwegian.

Utresa
13 oktober 2022 Göteborg – Alicante kl. 11:05 – 14:30.

Hemresa
18 oktober 2022 Alicante – Göteborg kl. 07:00 – 10:25.

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck som du kan ha när du vandrar. I den packar du regn / vindjacka, solkräm, extra dryck, eventuellt en extra tröja etc.

Vi föreslår följande för vandringen: allt bagage är packat i en ryggsäck, mindre ryggsäck med för vandringen samt handbagage.

Villkor

Vid avbokning fram till 35 dagar före avresa, återbetalas 100% av inbetalt belopp oavsett orsak till avbokning, med avdrag för en administrationsavgift på SEK 495 (SEK 995 om flyg ingår i resan).

Läs mer om våra villkor här.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Frågor

Kontakta Bill Larsten på bill@exparesor.se / 0704 915 915.

Expa Travel tar förbehåll vid  ev.skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. 

Karta

Boka