1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Pyreneernas solsida på cykel & till fots

0
Price
From18.290 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

986

Pris

från SEK
Längd dagar
Reseperiod -
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : 09. – 16. sep 2020
Upplev Pyreneernas solsida på cykel & till fots

I september 2020 kör Expa Travel ännu ett spännande cykel äventyr! Denna gång till ett nytt land, nya områden och ett annat språk. Vi ska till Pyreneernas solsida i Spanien.

Cykling utanför allfartsvägarna

På solsidan av de majestätiska bergen Pyrreneerna finner vi fantastiska cykelvägar med spännande historiska medeltidsbyar, t.ex som Alquesar, Ainsa,Torla och Huesca.

Vi cyklar från by till by på små fina vägar med ytterst lite trafik. Här blir det magisk cykling utanför allfartsvägarna i vackra bergsområden som är mindre känt för de flesta.
Den tredje dagen stannar vi till i nationalparken Ordesa för en heldags vandring i fantastiska bergsområden. (se gärna filmen längre ner på sidan)

Vill du hellre cykla den dagen kan du självfallet göra det istället.

 

Kort om resan

Resan startar i medeltidsbyn Ainsa. Därifrån cyklar vi norröver på små spännande bergsvägar, längs sjöar och sedan upp i bergen. Längs vägen passerar vi flera av de vackra s.k “ödebyar” som inom  loppet av 30 år är helt utflyttade till förmån för de större städerna. Fina byar fulla av historia.

 Den tredje dagen kommer vi fram till Torla, byn som ligger längst in i dalen. Här stannar vi en extra natt för en heldags vandring i Nationalparken Ordesa. Parken bjuder på makalös natur.

 OBS! För er som hellre vill cykla den dagen, lägger vi upp en runda för det.

Vi fortsätter cyklingen genom vackert böljande landskap i regionen Aragon. Här blir det lite kuperad terräng med floder, historiska byar och självklart massa god lokal mat.

De två sista nätterna har vi valt att tillbringa i den unika byn Alquezar.

Som traditionen bjuder  tar vi er med på en resa utanför allfartsvägarna till ställen du kanske aldrig besök tidigare.

 

 Vem passar resan för?

Resan är upplagd för er som cyklat lite innan men du behöver absolut inte vara elitmotionär för att delta. Alla i hygglig cykelkondition som tycker om att cykla kan delta och genomföra detta med bravur. Vi ska självklart “gotta” oss också med kaffestopp, fotostopp och långa luncher med god lokal mat. Vi håller lågt tempo och använder hela dagen för cykling.

Dagsetapperna ligger på ca 50 – 90 km per dag. klarar du det så är du gott förberedd. Ett och annat skav och lite styva ben blir det nog oavsett.

Vi cyklar genom ett kuperat landskap som innebär både en del uppför och en del nedför. En av stigningarna är nära 10 km men de flesta är kortare än så. Efter upp går det ju som bekant ner igen (vi ska ju ner till kusten till slut) det innebär ju att vi ska också ta oss nerför långa backar till slut.

 Vi har satt en övre gräns på 35 deltagare. Normalt delar vi gruppen i 2 el 3 mindre grupper för att kunna cykla i det tempo som passar. Helt enkelt för att få ut så mycket som möjligt av rundorna.

Tycker du om att cykla? sätter du stort pris på vacker natur? gillar du god lokal mat och vin samt knyta ny gemenskap? gör du det!?  då  är vi övertygade om att du kommer tycka om denna resa.

 

Highlights
 • Spännande bergsvägar
 • Den goda lokala maten
 • Fantastikskt lokalt vin
 • Vackra medeltidsbyar
 • Nationalparken Ordesa
 • Gemenskapen och alla minnen

Boende

Hotellstandarden är 3-4 stjärnor. Några  boende är i mindre byar och på något ställe bor vi helt själva ute på landsbygden. Eftersom det är mindre byar kan det hända att vi får dela gruppen på 2 olika boende.

 

Måltider

Frukost på hotellen. Vi äter lunch under dagen. Efter lunch kan det hända att vi delar gruppen och fortsätter på olika vägar beroende på tempo och antalet kilometer.

Middag på kvällarna är höjdpunkten då vi alla samlas och umgås efter dagens upplevelser

I priset har vi inkluderat frukost, lunch, middag med vin i alla dagar (All inclusive)

 

Egen följebil

Vi har med egen följebil för tekniskt assistans och bagagetransport. Du behöver alltså inget bagage på cykeln. I följebilen har vi med det nödvändigaste för ev. justeringar, reservdelar och teknisk support.

Det finns också plats för ett fåtal om nu energin skulle helt ta slut eller av någon annan anledning.

 

Cykel

Tillsammans med vår samarbetspartner har vi god kvalitet på cyklarna. Lån av hjälm och vattenflaska är inkluderat i priset, detta får du utlevererat tillsammans med cykeln. Ta gärna med egen hjälm och egna pedaler om du så önskar. När vi levererar cyklarna första dagen finns tid för individuella injusteringar.

 

 Val av cykel

Val av cykel gör du i anmälningsformuläret. Skulle du ev. ha ytterligare önskemål skriver du det i kommentarsfältet. OBS!. Du kan bli fakturerad för tilläggsutrustning eller uppgradering av cykel.

Cyklarna vi använder är nästan helt nya. Efter turen kan du köpa en cykel till bra pris och ta med hem. Supporten packar den åt dig så det blir smidigt på flyget.

 

Racercykel  (landsväg)

Priset inkluderar hyra av landsvägsracer av god standard med carbonram och bra utrustning, bromsar och växel  t.ex Shimano 105 / Ultegra / Sram Force

Du har möjlighet att gradera upp din cykel med elektronisk växel (Di2) eller elcykel mot ett tillägg på Euro 130 för hela veckan

 

Hybridcykel

Priset inkluderar hybridcykel för er som önskar. dessa cyklar är också nästan helt nya. De flesta väljer landsvägsracer då de är avsevärt lättare. Kör du på hybrid hemma är det ett bra tillfälle att testa landsvägsracer på våra resor

 

El-cykel MTB

För ett tillägg på priset om Euro 130 per cykel  kan du beställa en El-cykel med toppstandard. Cyklarna har senaste tekniken med skivbromsar och drivning i vevhuset. Cyklarna har bra räckvidd så det är inga problem på våra turer. El cyklarna passar i kuperad terräng och perfekt för dig som vill ha lite hjälp uppför backarna. Cyklarna är dock lite tyngre vilket gör att de inte rullar fullt lika lätt på flacken. På de längre turerna laddas batterierna under lunchstoppet, supporten tar hand om den detaljen.

Alla el-cyklar är nyladdade på morgonen.

Tillägg för el-cykel faktureras innan resan.

 

 

El-racercykel

På denna resa har du möjlighet att använda en el-racer mot ett tillägg på Euro 130 för hela veckan.

Ett bra alternativ för dig där förberedelserna har varit lite knappa. även här finns möjlighet att ladda under lunchstopp. lägg märke till att alla el-cyklar inte ger någon hjälp över 25km/h

Alla el-cyklar är nyladdade på morgonen.

Tillägg för el-cykel faktureras innan resan.

Pedaler

Vi rekommenderar att du tar med egna pedaler till dina skor så att de passar till just dina.

I anmälningsformuläret anger du vilken typ av pedal du vill ha om du inte tar med egna. Lån av pedaler är inkluderat i priset. OBS viktigt att ange rätt pedal så att de passar dina skor.

 

I priset ingår

 • Flyg ToR  Oslo / GBG/ ARN – Barcelona
 • Busstransfer enl. program
 • Hyra av cykel 7 dagar.
 • Lån av hjälm / vattenflaska.
 • Lån av pedaler.
 • Del i dubbelrum / lägenhet enl. program.
 • Frukost alla dagar enl. program.
 • Lunch. middag  med vin alla dagar enl. program.
 • Egen representant från Expa Travel
 • Lokal crew med mekaniker, följebil etc.
 • All bagagetransport enl. program.

I priset ingår inte

 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Lunch ankomst och avresedag.
 • Ev. enkelrumstillägg
 • Ev. lunch de dagarna du ev. väljer att inte cykla eller vara med på utflykter enl. program.
 • Ev. uppgradering av cykel
Dagsprogram

Dag 1Ankomstdag

Avresa direkt efter ankomst till Barcelonas flygplats. Vi åker till Ainsa, räkna med ca 2,5 tim transfer. Vi gör ett kort stopp för lunch under vägen. (inkluderas inte i priset)
Efter ankomst till hotellet passar vi in våra cyklar. Kanske finns tid för en liten test tur i närområdet.
Det finns också tid för promenad på egen hand i byn.
Middag tillsammans.
.

Dag 2Ainsa – Torla. Ca 55 km / ca 1.650 höjdmeter

Denna första cykeldag startar vi med att följa floden nedöver helt fram till bergen. Därifrån cyklar vi en mindre väg som tar oss upp 1400 möh i fin natur.
Längs vägen passerar vi flera byar som ligger helt utanför allfartsvägarna och på de senare åren blivit nästan helt obefolkade. Vi stoppar för lunch under vägen.
Vi kommer fram till Nationalparken Ordesa och står på toppen av berget – spektakulärt kodak momet!! Dagen efter ska vi vandra efter bergssidan på detta berg.
Vi fortsätter nerför bergen och in i nästa dal för att sedan ta oss upp till medeltidsbyn Torla. Nu är vi inte långt från franska gränsen.
Här checkar vi in på hotellet och lite tid på egen hand innan middagen på en lokal restaurang.

Dag 3Spektakulär vandring i nationalparken Ordesa – eller cykelltur

Denna dagen väljer du om du vill vandra eller cykla
Vandring:
Vi startar dagen med att ordna dagens picnic (mat /dryck) i våra ryggsäckar. Det blir bröd, ost, skinka med tillbehör (allt lokalt). Minibussarna väntar på oss för att köra oss de första kilometerna in till parken, ända fram till vägen slutar och vandringen tar vid. Vi går upp längs bergssidan, hela tiden med fantastisk utsikt över dalen. Turen går på smala stigar längs bergsisdan och är en av de finaste vi i Team Expa har gjort, inte helt olikt Dolomiterna.
Efter ca 2-3 timmar stoppar vi för en härlig lunch precis vid älven. Härifrån kan man välja om man vill följa älven ner genom dalen till parkeringen, eller om vi fortsätter på en kanske ännu mer spektakulär stig. Oavsett så kommer vi efter hand ner till dalen där minibussarna är parkerade. Här finns en restaurang med alla faciliteter. Detta blir en vandring att minnas länge!
Vandringen tar ca. 5-6 timmar. Minibuss tillbaka till hotellet i Torla där en god middag väntar på lokal restaurant.
Cykeltur:
Dagens cykeltur blir mot den franska gränsen och byn Tramacastilla och Panticosa – båda på spanska sidan av gänsen. Stopp för lunch innan vi cyklar tillbaka till Torla för middag tillsammans med de andra i gruppen.

Dag 4Torla – Murillo. Ca 100 km / ca 1500 höjdmeter nedför …

Denna dag cyklar vi söderut med de majestätiska bergen i ryggen och solen i ansiktet. Vi cyklar i ett område som kallas ” förPyreneerna” och målet är byn Murillo. Efter en liten klättring i början av etappen går de flesta av dagens 100 km nedför. Kuperat och vackert landskap genom dalen ner mot Murillo.
Väl framme i Murillo checkar vi in på hotellet och får lite tid runt poolen innan middag.

Dag 5Murillo – Huesca. Ca 72 km / ca 1000 höjdmeter

Denna dag följer vi bergen österut. Under vägen gör vi någon avstickare, bl.a till byn Joarre och Santa Eulaulia de la Pena ( för de som önskar)
Så går turen vidare mot den lite större staden – Provinshuvudstaden Huesca. Detta är första gången på resan som vi stannar i en lite större stad, det innebär att de sista kilometrarna in mot stan har vi lite mer trafik än de andra dagarna.

Vi får ett par timmar på egen hand i stan innan kvällens middag på lokal restaurant.

Dag 6Huesca – Alquezar. Ca 72 km / ca. 1200 höjdmeter

Alquezar är en by som är som tagen från medeltiden. Byn har utvecklats till ett center för utomhusaktivitet. Med bergen helt ner till byn och med floden som i tusentalsår har grävt en djup fåra genom terrängen. Området har blivit känt för sin canyoning och vandring. Vi cyklar genom ett landskap med de mäktiga Pyreneerna på ena sidan och de frodiga slätterna på den andra. Fina cykelvägar genom vackert landskap. Det kommer gå både upp och ner denna dag.
Framme i Alquezar cyklar vi genom byn till hotellet som ligger precis utanför byn. Incheckning och lite avslappning innan middag.

Dag 7 Rundtur kring Alquezar eller möjlighet till fridag för den som önskar

Denna dag lägger vi upp en flott runda i området kring Alquezar. Vi räknar med en tur på ca 45-65 km. Byn är ju känd för sina äventyrs aktiviteter och mot tillägg kan man utöva canyoning med guide. Man kan också vandra på egen hand i området om man så önskar eller bara slappa.
Vi avslutar med festmiddag på lokal restaurant

Dag 8Hemresedag

Busstransfer ca 2 timmar till flygplatsen i Barcelona.

Kart sykkel
Galleri
Film från tidigare resa
Pris & datum

Pris

Totalpris: SEK  xxxx  per person.  del i dubbelrum.

Priset är satt med en växlingskurs mot Euro. En ändring av kursen på mer än 1% kan ev. öka / minska totalpriset.

Datum

09. – 16. september 2020

Betalingsvillkor

Vid bokning betalas SEK xxxx  (detta belopp är inte återbetalningsbart vid avbeställning från kund). Faktura sänds ut via mail.
Betaling på restbeloppet förfaller ca. 5 veckor före avresa. Faktura sänds ut via mail.
Priset är satt med  minimum 15 personer per grupp. Vid färre deltagare  kan priset justeras upp något  eller att resan ställs in.

Enkelrum

Vi använder i stort sett alla rum på de flesta hotell vi besöker – vi kan därför bara erbjuda enkelrum vid förbeställning mot ett tillägg på SEK 2500:- för veckan. Tillgänglighet av enkelrum är avhängt på antal anmälda och hotellens kapacitet. Vi kan därför inte lova enkelrum. Besked ges ca 4 veckor innan avresa.

 

 

Praktisk

Förslag till utrustning

 • cykelkläder (tröja lång/kort, byxor med pad, lösa armar/ben)
 • cykeklhandskar
 • Solglasögon, badkläder.
 • Regn- / Vindjacka
 • Cykelskor + fritidsskor till kvällen.
 • Förstahjälpen i reseformat.
 • Kläder till kvällen (casual).
 • En varmare jacka/tröja som man kan dra över vid lunch och picnic.

Alltbagage packas helst i  sportsbag eller ryggsäck, mindre ryggsäck med egna ting som du kan ha med i följebilen och hand bagage på flyget. Vänligast, packa helst inte i hård resväska, de tar onödigt stor plats och är svåra att hantera i följebilen och transferbussen.

OBS! Vi får vara förberedda på växlande väder och temperaturer uppe i bergen

Flyg och transfer

Vi flyger ToR med Norwegian til följande tider:

OBS! Flygtider från Arlanda kommer senare

09. september 2020: Oslo – Barcelona / DY1740 / kl. 09:00 – 12:20

16. september 2020: Barcelona – Oslo / D85522 / kl. 15:45 – 19:10

Avreseinfo samt flygbiljetter sänds ut elektronisk ca. 7 dager före avresa.

Vi flyger till Barcelona och sätter oss direkt i transferbussen som tar oss till Ainsa ( ca 2,5 tim)

Avresedagen är transfern ca 2 tim

 

Bagage

Allt bagage transporteras med följebil. Ta gärna med liten ryggsäck som du har i följebilen när du cyklar för ombyte eller andra egna förnödenheter.

Vi kommer cykla i en del högre terräng där vädret kan växla fort. Det är därför bra att ha med lite varmare cykelkläder för ett ev. ombyte. Följebilen är alltid i närheten om du vill skifta under vägen.

Försäkring cykel

Du har möjlighet att teckna en försäkring på cykeln för Euro 30 för hela veckan.

Försäkringen täcker skador på cykeln som uppkommer under vägen te.x skador på bromsar, växel, ram etc. etc.

OBS! Försäkringen täcker inte stulen cykel. Vid stulen cykel är du ersättningsskyldig. Arrangören är ansvarig för cyklarna på hotellen när de är inställda under kvällar och nattetid.

Önskar du inte försäkring ansvarar du själv för din cykel och de skador som ev. uppkommer.
Försäkringen måste tecknas i förväg och kan inte göras på plats.

 

Villkor

Anmälan gör du via vårt anmälningsformulär längre ner på sidan.
Anmälan är bindande och första delbetalning är inte återbetalningsbar vid avbokning från kund.
Våra betalningsvillkor hittar du här

Reseförsäkring

Egen reseförsäkring är obligatoriskt på våra resor

Behöver du cykelkläder?

Vi i Expa Travel tvecklar egendesignade cykelkläder i samarbete med våra italienska producenter.
Här kan du besöka hemsidan och beställa om du är i behov av kläder Stelvio Sportswear .

Hög kvalitet står i centrum för oss och all produkter är sydda i Italien. Leveranstid ca 2-5 veckor.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

Karta

Boka