1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Hike & Bike i Cinque Terre och Toscana

0
Price
From8.990 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1609

Pris

från 8990 SEK
Längd 5 dagar
Reseperiod april - oktober
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • All busstransfer enl. programmet
 • Övernattning – del i dubbelrum
 • Frukost alla dagar
 • Lunch inkl. dryck, 2 dagar
 • Middag inkl. dryck alla dagar
 • Inträde till nationalparken i Cinque Terre
 • Båttransport tillbaka från Rio Maggiore till Monterosso
 • Vinprovning med lunch i Toscana
 • Egen skandinavisktalande reseledare från Expa
 • Cykeluthyrning inkl. hjälm och vattenflaska
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : Apr - okt 2021
Resan

En spännande och innehållsrik lång-weekend i Italien. En resa där vi kombinerar både vandring och cykel tillsammans med massor av nya upplevelser.

Vandring i Cinque Terre

Resan börjar med en spektakulär vandring i det unika området Cinque Terre, Italien. En fantastisk vandring mellan de fem byarna i Cinque Terre; Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. Leden som knyter ihop de fem byarna, ’Via dell’Amore’, räknas som en av Europas vackraste vägar – en upplevelse som tilltalar de flesta.

Vingårdsbesök

Efter 2 dagar i Cinque Terre reser vi vidare, ca 1,5 timme med buss, till vackra Toscana och området utanför byn Lucca. Här cyklar vi i två dagar, bland annat till en fantastisk vingård och till charmiga små byar. I Toscana övernattar vi på det spännande hotellet Borgo Giusto. Detta är en liten by där alla husen är omgjorda till ett idylliskt hotell – alla rummen är därför olika.

I bokningen väljer du om du vill cykla på landsvägsracer eller stad/hybridcykel (sistnämnda är en hel del tyngre än en racer). Vi räknar med att dagsetapperna på cykel ligger på ca 35 – 60 kilometer.

Detta är en 4-dagarstur som ger nya erfarenheter, aktiviteter, avslappning, härliga mat- & vinupplevelser samt socialt samvaro, allt i en fantastisk vacker och unik miljö!

Höjdpunkter
 • Vackra Cinque Terre
 • De fantastiska vinerna
 • Cykling i bedårande landskap
 • De idylliska små byarna

Boende

En del av vår filosofi är att vill visa dig ställen lite utanför de stora vägarna och de vanliga turiststråken. Gärna mindre familjehotell med härlig atmosfär och personlig service. Vår erfarenhet är att detta ger mer än antal stjärnor på hotellet.

I Cinque Terre bor vi på ***Hotel Delle Palme och Hotel Cinque Terre. Två härliga familjedrivna hotell med bra service och bra läge. På hotellen äter vi endast frukost. Lunch och middag äter vi på lokala restauranger.

I Toscana har vi hittat ett spännande hotell med en unik atmosfär. Borgo Giusto är egentlig en samling av hus, en väldigt liten by, där alla husen är en del av hotellet.

I resan ingår

 • All busstransfer enl. programmet
 • Övernattning – del i dubbelrum
 • Frukost alla dagar
 • Lunch inkl. dryck, 2 dagar
 • Middag inkl. dryck alla dagar
 • Inträde till nationalparken i Cinque Terre
 • Båttransport tillbaka från Rio Maggiore till Monterosso (önskar du hellre ta tåget betalar du din egen biljett)
 • Vinprovning med lunch i Toscana
 • Cykeluthyrning inkl. hjälm och vattenflaska
 • Egen skandinavisktalande reseledare från Expa AB.

I resan ingår inte

 • Flyg T/R STO/GOT/CPH – Florence
 • Eventuellt tåg tillbaka till Monterosso (ca 3 Euro)
 • Lunch ankomst-/avresedagarna
 • Eventuellt enkelrumstillägg
Program dag för dag

Dag 1Ankomstdag

Ankomst Pisa. Transport väntar oss på flygplatsen och vi sätter kursen mot Monterosso, en av de 5 små byarna i Cinque Terre. Här bor vi i två nätter på ***Hotel Delle Palme och Hotel Cinque Terre. Två trevliga familjedrivna hotell med bra service och bra läge. På hotellen äter vi endast frukost. Lunch och middag äter vi på lokala restauranger.

Eftermiddagen disponeras antingen fritt eller med organiserad träning innan vi samlas på hotellet kl. 19:30. Vi intar en härlig middag på Ristorante il Ciliegio, ännu en familjedriven restaurang som ligger på åsen över Monterosso. Här skall vi njuta av enkla rätter lagat av råvaror familjen själva har odlat eller jagat.
Vi blir hämtade med bil från hotellet upp till restaurangen, en biltur på ca 5 min.

Dag 2De fem byarna

Klockan 08:00 (efter frukost) samlas vi för gemensam genomgång av dagens program. Vi delar in oss i grupper och får olika ”uppgifter” som ska lösas under dagen. Det blir med andra ord även lite kunskapspåfyllnad längs vägen…
Klockan 09:30 ger vi oss av mot leden som ska ta oss mellan de fem byarna; Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Leden som knyter samman dessa fem byarna, ’Via dell’Amore’, räknas som en av Europas vackraste vägar. En upplevelse som hänför de flesta.
Vi stannar för gemensam lunch på en lämplig restaurang. Det går tåg tillbaka till ”vår” by Monterosso från alla byar vi passerar. Tåget tillbaka tar ca 20 min från byn längst bort (Riomaggiore), men om det passar och vädret tillåter tar vi båten tillbaka till Monterosso.
Den totala sträckan för vandringen är ca 17 km i kuperad terräng på stig. Vi räknar med att gå hela sträckan på ca 6 timmar inklusive pauser och lunchstopp. För denna vandring är det viktigt med bekväma kläder, joggingskor eller liknande, ev. regnjacka, en kamera och kanske en liten ryggsäck.
Efter lite egen-tid samlas vi på hotellet kl. 19:30 för middag på byns kanske bästa fiskrestaurang. Restaurangens kock och ägare är en personlighet med stor passion för matlagning. Menyn består självklart av fisk och skaldjur.

Dag 3Vingård och cykling

Efter frukost kl. 08:30 är det dags för avresa till vårt hotell, 18 km utanför staden Lucca i byn Borgo a Mozzano, där vi ska bo på Borgo Giusto. En liten landsortsby som är omgjord till ett idylliskt hotell med den gamla strukturen väl bevarad. På bussresan till Borgo Giusto fördriver vi tiden till genomgång av gårdagens uppgifter. Väl framme checkar vi in och får därefter våra cyklar. Vi lägger lite tid på individuell justering och tillpassning av cyklarna innan vi sätter kurs mot vingården. Här bjuds vi på en rundvisning och får lära oss hur man producerar vin. Denna vingård är en kommande stjärna på ”vinhimlen”, en familjedriven vingård med fina viner. Värdparet visar oss runt och bjuder oss på lunch. Vi får självklart provsmaka några av vinerna tillsammans med en lätt måltid innan vi sätter kursen tillbaka till Borgo Giusto.

Vi räknar med en cykeltur på ca 50 km i lätt kuperad terräng. Vi tänker oss att vi delar upp gruppen i två mindre grupper efter vingårdsbesöket. Den ena gruppen cyklar den kortaste vägen till hotellet medan den andra gruppen ges möjlighet till ett lite högre tempo och lite fler kilometrar.
Om vi har tid på eftermiddagen får du tid att slappna av i vacker omgivning och kanske till och med passa på att ta ett bad i poolen.
Mellan kl. 18:00 – 19:30 fördriver vi tiden (runt poolen) före workshop/presentationer av tidigare utdelade uppgifter.
Samling kl. 20:00 i baren vid bassängen för en aperitif före middag. Middagsmenyn inkluderar spännande rätter a là Toscana. Här får vi lära oss lite om Toskansk mat med tillhörande vin.

Dag 4Cykling på muren

Etter frukost kl. 09:00 startar vi dagens cykeltur till staden Lucca, som är en genuin liten stad med charm och stolthet. Den gamla stadsdelen i Lucca är omgiven av en mur som är fyra kilometer lång och 12 meter hög. Muren skyddade tidigare byn mot angrepp. I dag fungerar inte muren som skydd, utan som del i en rekreationsort för turister. Uppe på muren ser du cyklister, rullskridskoåkare, hundar och föräldrar med barnvagn i en härlig blandning. Utöver kultur har Lucca många möjligheter till shopping och välmående. Vi cyklar tillsammans på muren runt hela Lucca innan det ges möjlighet till egen-tid. Nu kan man passa på att se sig om, shoppa och njuta innan vi samlas igen för gemensam lunch. Efter en härlig lunch cyklar vi tillbaka till Borgo Giusto. Vi delar ev. gruppen i två mindre grupper även den här dagen.
Vi räknar med att dagens etapp är på ca 60 km.

Dag 5Hemresa

Avresa till flygplatsen.

Galleri
Film från tidigare resa
Pris & datum

Pris

Pris exkl. flyg: ca. 8990  SEK per person.
OBS! Totalpriset är satt med en växlingskurs på SEK 10,78 i förhållande till 1 Euro. En ändring av växlingskursen på mer än 3% kommer eventuellt öka/minska totalpriset.

Datum

April-oktober

Inbetalningar

Den första betalningen på 3 000 SEK görs vid registrering. Fakturan skickas per post. Ej återbetalningsbar vid avbokning av kund.
Den sista betalningen på saldot förfaller ungefär en månad före avresa.

Enkelrumstillägg

Enkelrum kan förbeställas vid förfrågan och om det finns ledigt. Ett enkelrumstillägg kommer då att tillkomma på SEK 1.500,-. Notera att det finns mycket begränsat antal enkelrum pga. av små hotell på destinationen. 

Praktiskt

Utrustning

Vattenflaska.
Joggingsko eller annan bekväm sko att vandra i.
Solglasögon och badkläder.
Regnjacka.
Fritidssko och kläder till kvällen. (casual)
Kamera.
Toalettartiklar, Förstahjälpen-kit i reseformat.
Cykelkläder och cykelskor.

Ta gärna med en mindre ryggsäck som du kan ha på under vandringen. I den packar du regn-/vindjacka, solkräm, extra dricka eventuellt en extra tröja som kan vara skön att ta på under lunchen och på båtresan tillbaka till Monterosso.

Flyg & transfer

Du bokar själv din flygresa till Florence. Det gör det enklare för dig att välja vilken avgångsflygplats som ligger närmast dig, men det ger dig även möjlighet att flyga ner några dagar innan eller att åka några dagar senare för se dig omkring på egen hand.

Vi rekommenderar att du går in via flygresor.se eller skyscanner.se

Viktigt att du koordinerar med transfertiderna. Transfer vid hemresa ankommer flygplatsen i Florence ca: 08:45 på söndagen.

Villkor

Du kan registrera dig här, eller på mail / telefon. Registreringen är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning från kund. Läs mer om våra villkor här.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Karta

Boka