1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Giro d’Italia 2022

0
Price
Från19.890 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1398

Pris

från 19890 SEK
Längd 8 dagar
Reseperiod 21 - 28 maj 2022
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Busstransfer enligt program.
 • Övernattning x 7, dubbelrum / kägenhet.
 • Frukost alla dagar enligt program.
 • Lunch alla dagar enligt program.
 • Middag alla dagar enligt program.
 • Hyra av landsvägscykel varje dag.
 • Bagagetransport vid hotellbyte.
 • Expa Travels guide cyklar med gruppen.
 • Resan täcks av resegaranti via Kammarkollegiet.
Datum: 21. - 28. maj 2022
Äntligen - Giro d'Italia 2022!
Giro d’Italia 2022 – natur- och cykelupplevelser du kommer att minnas länge!

Det här är en resa för alla som vill ha en cykelsemester lite utöver det vanliga!

I mer än 10 år har vi arrangerat cykelresor till en av världens största cykeltävlingar – Giro d’Italia. Nu kan vi äntligen, efter två års uppehåll, se fram emot att få uppleva episk cykling under ”Giro’t” igen.
Vi cyklar flera av de legendariska bergspassen som många cykelentusiaster säkert redan har hört talas om. Som alltid cyklar vi flera av de samma etapper som loppet passerar 2022, men även från tidigare års lopp.
Kanske har du några av Passo Mortirolo, Monte Bondone, Monte Baldo, Passo Tonale på din ”bucket list”. Och du kanske också har hört talas om några av de mindre kända, men ändå spektakulära bergspassen som Passo Crocidomini och Passo Vivione.
Efter denna resa kan du sätta ”checked” på dem alla.

Målgången i Aprica, efter att loppet har cyklat bland annat Passo Mortirolo, blir spännande! Inte minst med tanke på att det här kanske är den mest krävande klätteretappen i årets lopp.

Resan startar och slutar vid den idylliska Gardasjön, med kort transfertid från flygplatsen i Verona.
Flyg ingår i priset, vi flyger direkt från Stockholm – Verona!

Det blir mycket god italiensk mat & vin, och självklart kommer vi också att uppleva den härliga stämningen under Giro d’Italia-festen som alltid.

Snabbt om resan

Resan startar och slutar vid den idylliska Gardasjön. Vi börjar med att cykla norrut, genom ett vackert landskap som erbjuder både bergspass, klättring, långa härliga nedfarter, slingrande vägar och mysiga städer. Naturupplevelserna är lika stora som cykelupplevelserna. Alla vägar vi cyklar under resan har vid ett eller annat tillfälle varit en del av Giro d’Italias långa historia.
Vi ser målgången i Aprica, och får ta del av både spänning och feststämning i bergsstaden.

Dagen efter cyklar vi före loppet uppför Passo Tonale, och äter lunch där medan vi väntar på proffscyklisterna. Efter att de passerat följer vi efter loppet genom hela dalen i mer än 60 km. Det är en väldigt speciell känsla att cykla de sista 40 – 50 km före mål när det fortfarande är mycket folk längs vägarna, framför allt över Passo Mortirolo.

Du behöver inte vara en topptränad cyklist för att vara med

Även om det blir många höjdmeter under den här veckan behöver du inte vara en topptränad cyklist för att vara med på resan, men lite förberedelser i förväg hjälper.
Om du själv vill styra hur krävande cykelturerna ska vara, välj en elektrisk racercykel. Ett toppalternativ för att kunna njuta av resan maximalt. På vår tidigare resa i samma område cyklade halva gruppen en elektrisk racercykel. Det fungerade väldigt bra, bara stora leenden – på hela gruppen!
Har du cyklat en hel del i förväg och gillar kuperad terräng, då väljer du en vanlig racercykel. Det blir fina upplevelser i alla fall!

Vi äter lunch på trevliga restauranger längs vägen. Vi avslutar dagarna med härliga, gemensamma middagar, gärna med lokal mat & vin. För att göra det så enkelt som möjligt har vi inkluderat allt i priset, med flygbiljetter, alla måltider, övernattningar x 7, hyra av racercykel, bagagetransport, reseledare mm.

Dagsetapperna

Dagsetapperna är mellan 80 – 110 kilometer. Max antal deltagare på denna resa är 20 personer. Det kommer troligen att finnas deltagare från alla tre skandinaviska länder.

Den nedre åldersgränsen för att delta i denna resa är 15 år.

Höjdpunkter
 • De stora naturupplevelserna - med nästan bilfria vägar.
 • Alla medeltidsbyar vi passerar igenom.
 • Att uppleva nya områden från cykelsadeln, med både lukt, frisk luft och solglasögon som ingredienser.
 • Stämningen runt Giro d´Italia-loppet.
 • Det lokala köket.
 • Den sociala samvaron med de andra deltagarna på resan.
 • Allt det praktiska är ordnat.

Boende

Vi bor, som vanligt, på trevliga hotell med ett strategiskt läge för både cykling och natur. Ofta är hotellen familjehotell med bra restaurang.

På denna resa bor vi på 5 olika hotell, varav två nätter på två av hotellen.
Bagage transporteras mellan hotellen. Det är planerat att vi bor i dubbelrum/lägenhet.

Måltider

I priset ingår frukost, lunch och middag, varje dag enligt program.
Undantag: lunch på avresedagen ingår inte.

Cykelhyra

Tillsammans med våra italienska partners vill vi erbjuda cyklar av hög kvalitet. Första dagen, vid utlämning av cyklarna, kommer vi att anpassa dem till var och en.
Valet av cykel görs i anmälningsformuläret. Alla cyklar är nästan nya eller har använts i max ett år.

Normalt lånar vi ut både hjälmar och vattenflaskor till våra deltagare. Men på grund av Covid19-viruset måste vi måste vi numera be deltagarna om att ta med egna hjälmar och vattenflaskor.
Cykelskor är obligatoriska. OBS! Ta med egna pedaler!

El-racercykel
På denna resa kommer det, förutom landsvägsracers, även att finnas möjlighet att hyra en el-racercykel (landsvägsracer) mot en extra avgift på SEK. 1400,- för hela perioden.

En el-racercykel är designad för att användas som en ”vanlig” racercykel, men ger dig lite hjälp om så önskas i uppförsbackarna. Alla elcyklar är utformade så att elmotorn inte ger någon assistans vid hastigheter över 24 km/h. Ett fantastiskt alternativ om du känner att du vill styra hur krävande resan ska vara, eller om du känner att du inte har tränat/förberett dig tillräckligt inför resan. Med denna möjlighet kan de flesta som älskar cykling delta – trots den krävande höjdprofilen.
På tidigare Giro d’Italia-resor har det varit flera deltagare som valt el-racercyklar – med stor framgång.

Landsvägsracer
I priset ingår hyra för landsvägsracer av bra standard, med kolfiberram och bra utrustningsnivå (växlar, bromsar från märken som t ex Shimano 105 / Ultegra / Sram Force).

Uppgraderad landsvägsracer

Du har ev möjlighet att välja en uppgraderad racercykel med elektronisk växel, Di2 eller elcykel mot ett tillägg i priset SEK 1400,- för hela veckan.

Du väljer typ av cykel vid beställning, skulle du ha ytterligare önskemål skriv detta i kommentarsfältet i anmälningsformuläret.

Följebil

På denna resa har vi en följebil som följer med oss ​​under hela resan.
OBS! Det kan vara så att följebilen ibland måste ta andra vägar än de vi cyklar pga. eventuella hinder i loppet mm.

Försäkring av cykel

Du har möjlighet att teckna en försäkring på 400 SEK för hela hyresperioden mot eventuella skador på cykeln. Detta är en försäkring som täcker skador på cykeln upp till Euro 250,- / SEK 2 500,-. Skadorna kan vara t.ex. repor, skador på hjul, vev, växel och bromssystem mm.
Eventuella skador på mer än Euro 250,- / SEK 2 500,- täcker inte försäkringen och måste täckas av hyresgästen.

En stulen cykel täcks inte av denna försäkring. Vid stulen cykel är den enskilde deltagaren skadeståndsskyldig.
Du väljer själv om du vill ha försäkring vid bokning av resan.

OBS! Försäkring måste tecknas i förväg och kan INTE tecknas vid/efter ankomst.

Program dag för dag

Dagsprogrammet är preliminärt, ändringar kan förekomma. Expa Travel förbehåller sig för eventuella skrivfel och valutaförändringar. 

Dag 121 maj - Ankomstdag

Du bokar din flygbiljett på egen hand till Verona. Planerad av från flygplatsen kl 14:00 till vårt hotell i Salò. Räkna med ca. en timmes transfer. Efter incheckning hämtar vi ut cyklarna.

Vi använder eftermiddagen till individuell anpassning av cyklarna, samt en bra uppvärmningstur i närområdet. Kanske någon också önskar lite tid på egen hand för sightseeing längs Gardasjön

Trevlig välkomstmiddag i hotellets egen restaurang.

Dag 222 maj - Salò - Passo Goletto di Cadino - Breno / ca. 92 km - 2000 höjdmeter

Denna första cykeldag cyklar vi rakt in på den 16:e etappen av årets Giro. Vi följer exakt samma sträcka som loppet kommer att ta två dagar senare. Med start i Salò sätter vi kurs mot bergen och sjön Ledro. I magiska omgivningar vid havet tar vi det obligatoriska kaffestoppet. Vi får snabbt känslan av vad proffsen går igenom de närmaste dagarna. Den högsta punkten på dagens etapp är Goletto di Cadino, 1938 möh. Inte långt från den högsta punkten stannar vi för en utsökt lunch innan vi cyklar de sista 30 km ner i dalen mot vårt hotell nära staden Breno. Hela eftermiddagen cyklar vi på småvägar med mycket begränsad trafik.
Under dagen har vi cyklat ca. halvan av den 16:e etappen.

Det blir lite tid på egen hand innan vi avslutar dagen med en härlig italiensk middag!

Dag 323 maj - Breno - Passo Vivione - Corteno Golgi / ca. 87 km - 2800 höjdmeter

En riktigt spännande dag väntar, idag går vi verkligen utanför allfartsväg!
Vi cyklar ut från hotellet relativt tidigt. De kommer att bli en lång, men spännande dag. Under stora delar av dagen cyklar vi en av etapperna från Giro d’Italia 2018. Den högsta punkten idag blir Passo Vivione, 1830 möh. Många fina utsiktsplatser längs vägen. Sista delen av dagens etapp kommer proffsen att cykla dagen efter oss.

Vi anländer till vårt hotell i den lilla staden Corteno Golgi på sen eftermiddag. Lagom till en afterbike i hotellets mysiga bar före middag. Vi bor på detta hotell i två nätter.

Dag 424 maj - Tour - Passo Mortirolo - Mållinjen i Aprica / Ca. 86 km - 2450 höjdmeter

Idag behöver vi inte packa vårt bagage. En spännande dag väntar när vi äntligen – LIVE – får uppleva en av de mest legendariska klättringarna i Giro d’Italia, nämligen Passo Mortirolo. Bara några timmar före proffsen kommer, cyklar vi uppför samma väg. Vi får publikfesten på väg upp, och kanske hjälper stämningen oss när vi dansar uppåt precis som när Contador 2015 visade världen vem som var den starkaste ryttaren. Det blir ett kaffestopp på toppen innan vi börjar nedstigningen på andra sidan berget.

Lunchen blir längre ner i dalen. Vi hittar en utmärkt supporterplats på etappens sista klättring mot mållinjen i Aprica – och vi upplever den härliga feststämningen i byn!
Vill du ha en ledig dag för att uppleva stämningen i målgången i Aprica, ja då cyklar du bara de 10 – 15 km från hotellet till festen i målområdet!!!

Direkt efter målgång cyklar vi till hotellet för en härlig dusch och efterföljande festmiddag….

Dag 525 maj - Corteno Golgi - Passo Tonale - Dimaro - Andalo / 118 km - 2600 meters höjdmeter

En ny spännande dag väntar. Idag kommer vi att följa loppet från första början i Ponte Legno, och sedan se cyklisterna nå den högsta punkten vid Passo Tonale. Härifrån hänger vi på Giro d’Italia-karavanen och följer etappen i ca. 80 km innan vi lämnar den.
Det blir en lång dag med många km trots att de flesta faktiskt är utför.
Vi avslutar dagen i bergsbyn Andalo. Platsen som varit de norska alpina herrarnas ordinarie träningsplats i många år. Riktigt vackra omgivningar när vi passerar Val di Sole och Val di Non – med sina många äppelträd.

Incheckning, dusch och utsökt middag väntar vid ankomst till vårt hotell i Andalo.

Dag 626 maj - Andalo - Monte Bondone - Passo Bordala - Monte Velo - Torbole / Riva del Garda / Arco

Vi tycker att det här är den vackraste etappen den här veckan. Vi börjar med en magisk utsikt över Brenta-Dolomiternas unika bergstoppar. Flera fotostopp längs Lago Molveno innan vi tar oss igenom den smala ravinen ner till slätten vid Sarcho. Här blir det gelato-stopp och påfyllning av energi. Efter glass-stoppet kan du välja väg. Vill du njuta av eftermiddagen med lite avkoppling cyklar du direkt till hotellet. För den som verkligen vill ha en utmaning, följ med upp till legendariska Monte Bondone. 20 km senare är vi på toppen, och samlas för lunch innan vi får resans vackraste nedfarter med utsikt över Trentodalen – mäktigt! Med den fina utsikten beger vi oss sedan vidare upp mot Passo Bordala och Monte Vento innan vi rullar in till staden Torbole / Riva del Garda och vårt boende för de kommande två nätterna.
Vi kanske kan ta ett dopp i sjön innan middagen. Här blir det äntligen lokal pizza!!!

Dag 727. maj - Fridag eller rundtur Monte Baldo

Du väljer själv hur den här sista dagen ska se ut. Kanske lockar det med en ledig dag för att njuta av sol och bad, eller en kortare tur på egen hand. Om du vill prova något helt annat kan du följa med de lokala guiderna och testa en av de många, berömda Via Ferratas i området.

Vill du cykla även denna dag går vår planerade cykeltur längs leden som ofta omtalas som en av Italiens vackraste cykelvägar – Giro di Monte Baldo. En väg som följer berget Monte Baldo från norr till söder, och sedan längs Gardasjön tillbaka till vårt hotell. Etappen är ca. 116 km.

På kvällen avslutar vi med en avskedsmiddag på restaurang!

Dag 828. maj - Hemresa

Efter en god frukost blir det avresa till flygplatsen i Verona.

Galleri
Film från samma område

Se film från en tidigare Giro d’Italia-resa med Expa Travel här:

Datum & Pris

Datum

21 – 28 maj 2022.

Pris

Totalpriset för denna resa är SEK 19890 per person, del i dubbelrum. 

Priset är satt till en valutakurs om 10,90 SEK i förhållande till 1 Euro. En förändring av valutakursen på mer än 1 % kommer eventuellt öka/sänka priset.

Ingår

 • Busstransfer enl program.
 • Boende x 7 – del i dubbelrum/lägenhet enligt program.
 • Uthyrning av racercykel (standard) varje dag.
 • Frukost, lunch och middag, varje dag enligt program. OBS! lunch på avresedagen ingår inte.
 • Bagagetransport de dagar vi byter hotell.
 • Expa Travels engagerade guider som själva cyklar med gruppen.
 • Resan täcks av resegaranti via Kammarkollegiet.

Ingår inte

 • Flygbiljett
 • Drycker till måltiderna.
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Lån av pedaler.
 • Lån av hjälm/dricksflaska (pga Covid19-viruset).
 • Lunch avresedagen.
 • Ev. anslutningsflyg till Stockholm.
 • Ev. cykelförsäkring.
 • Ev. enkelrumstillägg (endast på begäran och vid ledig kapacitet).
 • Ev. uppgradering till elcykel/uppgraderad landsvägscykel.

Villkor

Coronavirus-tillstånd

Det ska vara säkert att boka resor med oss. Vi erbjuder full återbetalning om den planerade resan inte kan genomföras på grund av UD:s reseråd. Det innebär att du får en återbetalning direkt från oss om Utrikesdepartementet avråder från att resa dit resan är planerad vid den tidpunkt då din resa skulle ha genomförts.
Detta gäller även den inbetalda depositionen, minus den administrativa kostnaden på SEK. 495,-.
Vi försöker betala ut så snart som möjligt, och max inom en vecka, efter eventuellt inställd resa.

Om du vill avboka resan utan att Utrikesdepartementet har avrått från resa till den planerade destinationen, gäller våra normala avbokningsvillkor (se nedan).

Avbokning pga egen karantän?

Om du måste avboka resan pga egen karantän omfattar då täcker t.ex. European Travel Insurance din avbokning.

OBS! Det är viktigt att du kontrollerar med din reseförsäkring vilka villkor som gäller för dig.

Normala villkor

GRATIS OMBOKNING eller GRATIS AVBOKNING upp till 35 dagar före avresa!

När du har bokat en resa hos oss i Expa Travel får du omedelbart en bokningsbekräftelse på den angivna e-postadressen. Bekräftelsen innehåller bland annat inloggningsuppgifter till ”Min sida” där du kan logga in när som helst. Här hanterar du din beställning, gör eventuella ytterligare val, uppdaterar eventuell data och hittar all betalningsinformation.

Betalning sker via banköverföring med OCR-nummer. OCR-numren finns på «Min sida». Alla beställningar/bokningar är bindande.
Första delbetalningen (deposition) på SEK 3 000 måste betalas inom 7 dagar efter beställning. Utebliven betalning ger Expa Travel rätt att häva beställningen.
Slutbetalningen görs senast 35 dagar före avresa. Du får en påminnelse via e-post när det är dags för slutbetalning. Utebliven betalning ger Expa Travel rätt att häva beställningen.
Om du bokar resan mindre än 35 dagar före avresa kommer totalbeloppet för resan att krävas vid bokning.
Du kan avboka resan med 100 % återbetalning (minus administrativ kostnad på 495 SEK) upp till 35 dagar före avresa, oavsett orsak. Våra övriga villkor hittar du här.

Kontrollera i beställningsformuläret att du har läst och accepterat våra villkor.

Resegaranti

Våra resor omfattas av resegaranti hos Kammarkollegiet och ger dig som konsument bästa möjliga skydd.

Antal deltagare

Minsta antal deltagare på denna resa är 15 pers / max antal är 20 pers. Priset förutsätter minst 15 personer per. grupp. Med färre deltagare kan priset bli något högre eller resan inställd.

Rumsfördelning

Rumsfördelning

För att resan ska bli både prisvärd och social placerar vi deltagare i rum tillsammans i par. Vem du vill dela rum med, skriver du i anmälningsformuläret.
Det händer emellertid att antalet deltagare inte går jämnt upp, och i sådant fall får du betala ett tillägg för eget rum. Detsamma gäller om personen du reser med avbokar sin resa.

Enkelrum

Enkelrum finns endast på begäran och vid ledig kapacitet. Enkelrumstillägg på SEK 2900 tillkommer i dessa fall. Tillgången på enkelrum beror på antal anmälda.

Praktiskt

Bagage

Det är viktigt att du försöker packa så lite bagage som möjligt då det är begränsat med bagageutrymme i följebilen (vid hotellbyte).
Vänligen packa inte i väska av hårdplast då sådana tar mycket plats och är svåra att hantera vid packning i transferbussen/följebilen.

Utrustning

MYCKET VIKTIGT: Vädret kan ändras snabbt. Det är därför viktigt att du även har med dig cykelkläder för både blött och lite kallare väder. Vid regn är det bra med en liten ryggsäck du kan cykla med, där du har med ett extra ombyte som t.ex. en torr tröja, regnjacka och eventuellt mössa, handskar, lösa ”cykelärmar och ben” mm.

Förslag på packlista kan vara:

 • Egna pedaler.
 • Cykelhjälm.
 • Dricksflaska.
 • Cykelbyxor långa/korta.
 • Cykeltröjor.
 • Cykelhandskar.
 • Lösa ”cykelärmar och ben”
 • Varm jacka för kalla, blöta backar.
 • Mössa och handskar.
 • Solglasögon.
 • Regnjacka.
 • Cykelskor + fritidsskor för kvällen.
 • Badkläder.
 • Första hjälpen-kit i reseformat.
 • Helosan-salva eller liknande mot ömma rumpor…
 • Kläder för kvällarna (casual).
 • Toalettartiklar.
 • Varm jacka/tröja som används när vi stannar för lunch/picknick
 • Powerbank för laddning av mobilen.
 • Pass.
 • Reseförsäkringsbevis.
 • Europeiskt sjukförsäkringskort.
 • Eventuellt Coronapass
 • Antibac och eventuella munskydd för eget bruk.

Cykelkläder

Vi på Expa Travel designar cykelkläder i samarbete med våra italienska tillverkare.
Kläderna kan användas både ute och inne – för användning under en spinningklass eller på en cykeltur i dina hemtrakter.

Hög kvalitet står i centrum hos oss, alla våra produkter är handsydda i Italien.

Se mer på Expa Travel Webshop.

Avreseinformation

Flyginformation

Flygbiljetten är inte inkluderad i prisen. Du bokar mao din egen flygbiljett från Stockholm/Köpenhamn till Verona. Väljer du att flyga till en annan flygplats ansvarar du för din egen transport till startpunkten i byn Salo`.

Vi har beräknat avresa för transferbussen från Verona flygplats kl 14:00. Det är goda förbindelser med bla Lufthansa från både Stockholm och Köpenhamn. På avresedagen räknar vi med att vara på flygplatsen ca kl 10:45

Avreseinformation

Avreseinfo skickas ut via mail ca. 7 dagar före avresa.

Pass

De flesta länder kräver att ditt pass är giltigt i minst sex månader efter hemkomstdatumet – så kontrollera ditt pass omedelbart.

Sociala Medier

Följ oss gärna i sociala medier (SoMe)

Följer du oss i våra SoMe-kanaler kommer du att kunna se bilder och dagsrapporter från våra resor, få info om nya resor, samt få eventuella rabattkoder mm.
Dela gärna dessa länkar med vänner och familj så att de kan följa DIG på DIN resa:

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Frågor

Kontakta Eric Berglund på eric@exparesor.se / 073 532 54 79.

Expa Travel tar förbehåll för  eventuella skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. 

Karta

Boka