1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Cykla MTB i Italien med Josefine Björkman

0
Price
From11.480 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2416

Pris

från 11480 SEK
Längd 5 dagar
Reseperiod 14 - 18 oktober 2023
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Busstransfer till/från flygplatsen enl program.
 • 4 övernattningar (del i dubbelrum/lägenhet).
 • 4 frukostar.
 • 4 middagar.
 • Lokala, certifierade cykelguider.
 • Shuttle-transport enligt program.
 • Expa Travels guide cyklar med gruppen.
 • Resan täcks av Resegarantifonden.
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Datum: 14–18 oktober 2023
Mountainbike på italienska Rivieran
Dalar, berg, floder och Medelhavet – med Josefine Björkman!

Det är med stor glädje vi nu bjuder in dig på ett mountainbikeäventyr längs den italienska rivieran!

Detta område erbjuder flowiga stigar både upp och ner. Små medeltida städer som ligger där ”vägen slutar”, oftast på toppen av berget. Dalar och floder, berg och Medelhavet! Efter flera dagars research i området kring Sanremo och gränstrakterna mellan Italien och Frankrike är vi nu otroligt glada att vi äntligen kan bjuda in till en mountainbike-resa som vi länge velat erbjuda.

Dessa är lederna många proffsteam och cykelleverantörer testar sin utrustning varje år. Här kombinerar vi häftiga singletracks i både Frankrike och Italien med underbara vyer och fantastisk mat.

Vi slipar på tekniken längs vägen och övar på bland annat kurvor, hopp, dropp, bromsteknik, svåra uppför och nedförsbackar med med mera.
Individuell feedback ges till alla deltagare.

”Blomsterrivieran” och den medeltida byn Dolceaqua kommer att vara vår utgångspunkt för dessa spännande och aktiva dagar.

Vi bor enkelt, men bra på ett charmigt bed & breakfast i staden Dolceaqua (UNESCO). Vi äter alla middagar på lokala trattorior – dit maten garanterat har rest en kort sträcka. Italiensk mat när den är som bäst.

Vi har med oss ​​professionella, lokala guider som kommer från området och som bedömer gruppens nivå dag för dag. De ordnar även egen cykeltransport vissa dagar, så att vi verkligen når de vackraste områdena och de bästa lederna.

Området är mycket kuperat med bergstoppar upp till 2 000 meter över havet – och vissa dagar börjar etappen vid havsnivån. Fantastiska upplevelser, mycket kul och nya upplevelser,  garanterar vi dig i alla fall. Vi rekommenderar starkt hyrcyklar, men det finns även möjlighet att ta med egen fulldämpad mountainbike om du så önskar.

Med kort avstånd från flygplatsen i Nice, och boende i små familjedrivna bed&breakfasts, har vi planerat för några riktigt spännande dagar på den italienska rivieran.

Tack vare gynnsamma flygtider får vi god användning av dagarna med nästan fem hela cykeldagar!

Vi ses i Italien!

Josefine Björkman
EM-mästare i Enduro

OBS! Sista bokningsdag är 28 februari 2023. 

Snabbt om resan

Vi vill att naturupplevelserna ska vara lika stora som cykelupplevelserna. Det bjuds på leder som garanterat får ditt hjärta att rusa av lycka, tekniktips längs vägen, trevliga glass & kaffestopp samt härligt umgänge. Inför resan har vi tillsammans med guiderna valt ut de rutter vi ska cykla under resan. Men vi anpassar oss givetvis utifrån väder och vind, dagsform och gruppens önskemål. Guiderna är proffs, certifierade mountainbikeguider och känner till området mycket väl. De är lokala, välkända och nyckeln till de bästa lederna = ger oss de största upplevelserna.

Svårighetsgrad

Vi kommer att anpassa cyklingen efter gruppen och du behöver inte vara något proffs men det är lämpligt om du har erfarenhet av teknisk stigcykling sedan innan och älskar att utmana dig själv på nya leder med inslag av lite tekniska moment.   

Josefine Björkman

Josefine är 28 år och tävlar i Endurocykling på elitnivå. Hon började cykla downhill när hon var 10 år och har tävlat för svenska landslaget sedan 2012. Intresset för att tävla i enduro väcktes 2014 och det är den sport hon nu satsar på till 100 %.

Bland hennes många meriter finns SM guld i Downhill 2016, SM guld i Enduro 2016 och 2018 samt EM guld i Enduro 2019. Josefine har lång erfarenhet att coacha både nybörjare och proffs till att bli bättre och säkrare cyklister.

Under resan till Italien kommer du cykla med Josefine och förbättra din teknik som MTB-cyklist.

Höjdpunkter
 • Cykelteknik med MTB-proffset Josefine Björkman.
 • Det behagliga mikroklimatet längs Rivieran.
 • Cykellederna...
 • Alla utsökta måltider - både på de lokala trattoriorna och på restaurangerna.
 • Allt det praktiska är organiserat, det är bara att dyka upp och delta.
 • Kombinationen med cykling i både Italien och Frankrike.

Boende

Vi bor på familjeägda Bed & Breakfasts i byn Dolceaqua. Rummen har eget badrum med dusch, är välutrustade, har massor av charm och håller bra standard. Varje B&B har 3-4 rum. Beroende på antal deltagare använder vi 2-3 olika B&B – alla på kort avstånd från varandra. Vi äter frukost på respektive plats.

Måltider

Följande måltider ingår i priset:

 • 4 frukostar.
 • 4 middagar.

Frukosten intages på hotellet. Vi äter våra luncher på trevliga trattorior längs vägen (ingår ej).

Dagarna avslutas med gemensamma middagar på lokala restauranger inom gångavstånd från hotellet. 

Hyrcyklar

Hyrcyklar

Du kan ta med egen fulldämpad cykel eller hyra en cykel på plats. Vi rekommenderar att du hyr en cykel som guiderna känner väl och har möjlighet att justera / reparera etc.  

Cyklarna vår lokala leverantör erbjuder är nya, eller nästan helt nya, mountainbikes.  

Vid anmälan väljer du om du vill hyra cykel eller ta med egen. 

Pris för att hyra en mountainbike: 2.450 kr för hela perioden. 

Efter bookning anger du din längd (på Min sida, länk skickas efter registrering) för rätt storlek på cykeln. Du tar med egen drickflaska, hjälm och skyddsutrustning. Vi rekommenderar fullfacehjälm och öppen hjälm samt knä och ryggskydd. Om du vill använda clipless-skor är det viktigt att du tar med egna pedaler till hyrcykeln.

Följebil

På denna resa har vi inte följebil, då vi vanligtvis cyklar på stigar och mindre vägar som inte är tillgängliga för bilar. Vissa dagar använder vi dock egen shuttle-transport för de lite längre transportsträckorna.

Cykelförsäkring

På denna resa erbjuder vi inte separat cykelförsäkring.

Dagsprogram

Dagsprogrammet är preliminärt, ändringar kan förekomma. Expa Travel reserverar sig för eventuella skrivfel och valutaförändringar.

Dag 1Ankomstdag / Cykling i närområdet kring Dolceaqua

Avresa tidigt med Norwegian gör att vi kommer till Nice tidigt på förmiddagen. Transferbuss från flygplatsen till Dolceaqua. Räkna med ca. en timmes bussresa. Vi checkar in och samlas sedan för att testa cyklarna.

Vi använder eftermiddagen till en uppvärmningstur på närliggande stigar. Då vänjer vi oss lite vid cykeln, underlaget och vi hittar rätt nivå för gruppen. Under kvällen går vi även på upptäcktsfärd i Dolceaquas gamla stadsdel. En helt unik plats som lockar besökare från hela världen. Man får snabbt känslan av att vara tillbaka i medeltiden.

Välkomstmiddag på en lokal trattoria.

Dag 2Heldagsutflykt i fjällen

Efter en god frukost cyklar vi ut från hotellet kl 09:30 – en äventyrsdag väntar!

Planen denna dag är att cykla genom bergsbyarna Perinaldo, Apricale och möjligen Bajardo. Många roliga stigar upp och ner i en fantastisk miljö. Mycket skog med fina leder…

Det blir lunch i någon av orterna längs vägen. Hemlagad pasta är ett måste!

Vi är tillbaka i byn på eftermiddagen, i god tid före middagen som vi äter på en lokal trattoria.

Dag 3Heldagsutflykt i gränstrakterna mellan Frankrike och Italien - Alpi Marittime

Planen är att vi använder en shuttle-buss för de längsta transporterna. Vi beger oss mot Alpi Marittime för att nå bergen som ligger på gränsen mellan Frankrike och Italien. Om vädret är med oss ​​räknar vi med att komma lite högre upp i Frankrike innan vi beger oss nerför på magiska stigar, hela vägen tillbaka till Italien! Vi hittar en lunchplats längs vägen.

Middag på en lokal trattoria innan kvällen är över.

Dag 4Topptur Franska Alperna

Om vädret tillåter börjar vi dagen med shuttle-transport över den franska gränsen och vidare till de traditionella skiddestinationerna Limone och Col de Tende. Eftersom det är tidigt på säsongen, och på grund av höjden, kommer temperaturen att diktera vägvalet denna dag. Vi kan i alla fall räkna med att våra lokala guider tar oss med på fantastiska stigar i verkligt spektakulära omgivningar!

Sista kvällens middag smakar säkerligen underbart.

Dag 5Cykling och avkoppling före hemfärd

Hemresedag. Vi har avresa från hotellet på eftermiddagen. Flyget hem avgår sent på kvällen. Vi har med andra ord nästan ännu en hel dag att njuta av. Vi har lämnat denna dag öppen i programmet – den som önskar kan även cykla denna dag. Kanske vill du hellre använda tiden till att strosa runt i staden på egen hand? Valet är ditt.

Lunch och middag på egen hand (ingår ej).

Film från förra årets resa

Se en film från en tidigare mountainbikeresa i samma område här:

Pris & datum

Datum

Datum för denna resa är 14 – 18 oktober 2023.

Pris

Totalpris för denna resa är från SEK 11480 per person, del i dubbelrum.

Det totala priset är satt med en växelkurs på 11,00 SEK i förhållande till 1 Euro. En förändring av växelkursen på mer än 1% kommer eventuellt att öka/sänka det totala priset.

I priset ingår

 • Busstransfer till/från flygplatsen.
 • 4 övernattningar (del i dubbelrum/lägenhet).
 • 4 frukostar.
 • 4 middagar.
 • Lokal cykelguide/guider enligt program.
 • All shuttle-transport enligt program.
 • Expa Travels guide som själv cyklar med gruppen.
 • Resan täcks av Resegaranti hos Kammarkollegiet.

I priset ingår ej

 • Flygbiljett till/från Nice.
 • Hyra av mountainbike.
 • Dryck till måltider.
 • Luncher alla dagar.
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Eventuellt enkelrumstillägg (endast på begäran och i mån av tillgång).

Villkor

Villkor

Våra villkor hittar du här. 

När du bokar en resa bekräftar du att du har läst och accepterat våra villkor.

Resegaranti

Expa Travel AB har resegaranti hos Kammarkollegiet. Skulle något oförutsett hända Expa Travel innan du får resa så får du ersättning för alla dina kostnader i samband med resan genom denna garanti.

Antal deltagare

Minsta antal deltagare på denna resa är 10 personer / max antal är 20 personer. Priset kräver minst 10 personer per grupp. Om det är färre deltagare kan priset bli något högre eller resan kan ställas in.

Rumsfördelning

Rumsfördelning

För att resan ska bli både prisvärd och social placerar vi deltagare i rum tillsammans två och två. Du skriver vem du vill dela rum med i anmälningsformuläret.

Det händer dock att antalet deltagare inte går jämt upp och i sådana fall får man betala tillägg för sitt eget rum. Detsamma gäller även om den du reser med avbokar resan.

Enkelrum

Enkelrum endast på begäran och i mån av tillgång. Ett enkelrumstillägg på SEK 2.400 tillkommer då.

Tillgången på enkelrum beror på antalet amälda personer.

Praktiskt

Utrustning

MYCKET VIKTIGT: Vädret kan växla snabbt. Det är därför viktigt att du har med dig cykelkläder för både blött och lite kallare väder. Vid regn går det bra att ha en liten ryggsäck som man kan cykla med där man kan ta med sig extra byten som t.ex. en torr tröja, regnjacka och eventuellt mössa, handskar m.m. Vått väder på höjden betyder låga temperaturer…

Rekommenderad packlista:

 • Cykelhjälm.
 • Full face-hjälm (valfritt). 
 • Knäskydd (valfritt).
 • Ryggskydd (valfritt).
 • Eventuellt egna pedaler.
 • Drickflaska.
 • Cykelbyxor lång/kort.
 • Cykeltröjor.
 • Cykelhandskar.
 • Cykelbibs.
 • Ryggsäck att ha med på cykelturen. 
 • Varm jacka för kalla, blöta nedfarter.
 • Mössa och handskar.
 • Solglasögon.
 • Regnjacka.
 • Cykelskor + fritidsskor för kvällen.
 • Badkläder.
 • Första hjälpen-kit i reseformat.
 • Helosansalva eller liknande mot ömma rumpor…
 • Kläder för kvällarna (vardagliga).
 • Toalettartiklar.
 • Varm jacka/tröja som används när vi stannar för lunch/picknick.
 • Powerbank för laddning av mobiltelefonen.
 • Pass.
 • Reseförsäkringsbevis.

Flyg

Flygbiljetter ingår inte i priset. MEN, i förhållande till transferbussen från flygplatsen har vi tagit hänsyn till att du flyger följande tider:

Från Köpenhamn

14 oktober 2023 / Köpenhamn – Nice / kl. 06:55 – kl 09:15 (Norwegian direkt).

18 oktober 2023 / Nice – Köpenhamn / kl 21:40 – kl 23:55 (Norwegian direkt).

Från Stockholm

14 oktober 2023 / Stockholm Arlanda – Nice / kl. 06:45 – kl 09:45 (Norwegian direkt).

18 oktober 2023 / Nice – Stockholm Arlanda / kl 16:00 – kl 19:00 (SAS direkt).

OBS! Vänta med att boka dina flygbiljetter till vi har bekräftat att resan genomförs. 

Avreseinformation

Avreseinformation skickas ut via mail ca. 7 dagar före avresa.

Pass

De flesta länder kräver att ditt pass måste vara giltigt i minst sex månader efter ditt hemresa – så kontrollera gärna ditt pass direkt.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Sociala Medier

Följ oss gärna på sociala medier (SoMe)

Följer du oss på våra SoMe-kanaler kommer du att kunna se bilder och dagliga rapporter från våra resor, få info om nya resor, samt att eventuellt få rabattkoder etc.

Dela gärna dessa länkar med vänner och familj så att de kan följa DIG på DIN resa:

Frågor

Kontakta Bill på telefon +46 704 915 915 eller mail bill@exparesor.se

Expa Travel reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringer kan förekomma. 

Karta

Boka