1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Cinque Terre på egen hand

0
Price
From5.590 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1797

Pris

från 5590 SEK
Längd 5 dagar
Reseperiod maj - oktober, välj datum
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Boende – del i dubbelrum.
 • Frukost alla dagar.
 • Stigbeskrivning / program.
 • Bokning av restauranger.
 • Resan omfattas av resegarantin.
 • Nödnummer vid akut hjälp.
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : Välj datum själv
Cinque Terre med omnejd - på egen hand
Kort om resan

Alla borde få uppleva att gå i de fantastiska bergen och njuta av den spektakulära utsikten i Cinque Terre!

Det vackra området ‘Cinque Terre’ i Italien består av fem härliga byar längs kusten mellan Genova och La Spezia. Klippor, vinrankor, gelato, färgglada hus, cappuccino, små stränder och härliga små restauranger i varje stad. Helt enkelt vackert!

Området är kanske mest känt för stigarna mellan städerna, de erbjuder populära vandringar för människor i alla åldrar och från världens alla hörn. Vissa av etapperna är lite branta i starten, men det finns fina stigar med trappsteg där det finns behov av dem. Du kan enkelt promenera till alla fem byar på en och samma dag om du vill. Det går tåg och båtar mellan byarna om du bara vill besöka ett par byar per dag.

Cinque Terre (vilket betyder 5 byar/5 länder) uttalas “cheen-kweh teh-rreh“.

Det är svårt att välja en favorit av dessa fem vackra bilfria byar som klamrar sig fast vid bergssidorna i detta vackra område: Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore.

Du bor i livliga Monterosso al mare, och går därifrån till välbesökta Vernazza, vidare till lite mer avskilda Corniglia, fortsätter till härliga Manarola innan du avslutar i Riomaggiore. Tåg eller båt hem.

Stigarna som binder samman de fem byarna anses vara en av Europas vackraste – en upplevelse som lockar de flesta. Och glöm inte rasterna längs vägen – en cappuccino och en “gelato” i varje stad är ett måste 😀.

Vackra turer i nationalparken Cinque Terre med omgivning

Varje by i Cinque Terre har en järnvägsstation, och det tar inte mer än 10 – 15 minuter med tåget från by till by. Hela Cinque Terre-området, det vill säga kusten, de fem byarna och de omgivande bergssidorna, är en nationalpark och står på UNESCO:s världsarvslista.
För att få tillträde till nationalparken Cinque Terre måste du köpa ett turpass som kan förbokas eller köpas i biljettkiosker vid början av varje stig (ca 9,- Euro). Intäkterna används för att underhålla stigarna.

Det är inte bara de kända stigarna mellan de 5 städerna som är värda ett besök när du är i Cinque Terre-området, vi kan tryggt rekommendera turer i kullarna runt städerna, eller en tur till de berömda Portofino och Santa Margherita. Kanske lockar det mycket mer att stanna på vägen för att uppleva de mindre kända platserna som ligger längs kusten. Se mer om detta i programmet längre ner på sidan.

Vi gör förutsättningarna för dig så att du får en spektakulär och innehållsrik långhelg i Italien!

Utan reseledare

Denna resa är upplagd utan guide. Om du önskar att ha med en reseledare kontaktar du oss via mail, info@expa.se, för ett icke-bindande erbjudande.

Höjdpunkter
 • De unika, charmiga kustbyarna.
 • Det vackra landskapet, omgivet av hav och vinrankor.
 • De underbara fiskrestaurangerna.
 • Den vackra nationalparken – och den magiska utsikten.
 • Glasstopp i varje stad - gelato!

Boende

En del av vår filosofi är att vi vill visa dig platser lite utanför de vanliga turiststråken. Gärna på mindre familjehotell med trevlig atmosfär och personlig service. Vår erfarenhet är att detta väger tyngre än antalet stjärnor på hotellet.

På denna resa bor du i staden Monterosso, på Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre. Två trevliga, familjedrivna hotell med bra service och gott läge. På hotellet äter du endast frukost. Lunch och middag äter du på lokala restauranger (inte inkluderat).

Måltider

Endast frukost ingår i priset. Lunch serveras i en av de många mysiga restaurangerna längs vägen på de olika turerna. Den dag du går Cinque Terre rekommenderar vi dig att äta i den 3:e byn Corniglia, där vi har bra erfarenhet av Ristorante Cecio (som ligger till höger när du kommer in i byn).

När det gäller middagar finns det många fina restauranger i alla byar, i den gamla staden Monterosso ligger bland annat Al Pozzo, en fiskrestaurang med utsökt mat – rekommenderas!

Vi äter ofta på Ristorante il Ciliegio, en familjedriven restaurang belägen på kullen ovanför Monterosso. Stort värdskap och god hemlagad mat. De får alltid otroligt bra feedback på kunder som har varit i denna restaurang. För att komma till restaurangen måste du åka minibuss från Monterosso och uppför backen. Detta fixar ägarna av restaurangen i samarbete med oss. Vänligen meddela oss före avresa om du vill äta där så hjälper vi dig med bokningen.

Ingår

 • 4 x Övernattning, del i dubbelrum enligt program.
 • 4 x Frukost enligt program.
 • Ruttbeskrivning / förslag på program.
 • Eventuell bokning av restauranger.
 • Resan omfattas av Resegarantifonden.
 • Nödnummer för akut hjälp.

Ingår inte

 • Flyg ToR.
 • Transfer Pisa – Monterosso ToR.
 • Inträde till nationalparken i Cinque Terre (ca 9 Euro).
 • Båt- eller tågbiljetter tillbaka från Rio Maggiore till Monterosso, ca 10 Euro (om du vill ta tåget i stället kostar det ca 5 Euro).
 • Måltider utöver frukost.
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Ev utflykter.
Program dag för dag

Dag 1Ankomst till Italien. Transport till hotellet.

Ankomst Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre i Monterosso. Den här byn är en av de 5 byarna i Cinque Terre. Du bor här under hela din vistelse.

Dag 2Vandring i Cinque Terre, ca. 17 km.

Efter en god frukost är det dags för den berömda vandringen i Cinque Terre, en spännande och aktiv dag! Du vandrar mellan de fem vackra byarna Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola och Riomaggiore. Stigarna som binder dessa fem byar samman räknas som en av Europas vackraste leder. En fantastisk upplevelse som entusiasmerar de flesta.

Räkna med en krävande start, det är mycket uppför i början av turen, men verkligen värt det när du väl har kommit upp på höjden!
Den totala sträckan för gående är ca 17 kilometer, i kuperad terräng på stig.
Man kan fint gå igenom alla byarna på en dag, en sträcka som tar ca 6-7 timmar inklusive pauser och lunchstopp. Gå i en lugn takt och njut av området, den fantastiska utsikten och den obligatoriska glass- och kaffepausen i alla byar. Lunchen rekommenderar vi att äta i den tredje byn Corniglia.

För denna vandring är det viktigt med bekväma kläder, bra gympaskor eller liknande, eventuellt regnjacka, kamera/mobil och en liten ryggsäck. Lägg också i badkläder i ryggsäcken – det är populärt att bada i byarna Vernazza, Manarola eller Riomaggiore.
Det går tåg tillbaka till Monterosso från alla byar ni passerar. Tåget tillbaka tar ca 20 min från den stad som är längst bort, men om det passar och vädret tillåter rekommenderar vi båt tillbaka till Monterosso – en fantastisk upplevelse.

Väl tillbaka i Monterosso rekommenderar vi middag på en av stadens många restauranger. Till exempel på stadens kanske bästa fiskrestaurang – Al Pozzo – som ligger i gamla stan i Monterosso. En mysig plats med fantastisk mat. Och om du inte gillar skaldjur finns det självklart alternativ. Vi bokar gärna plats åt dig.

Dag 3Flera alternativ: Levanto, Portofino, San Fruttuoso...

Alternativ 1
Efter frukost, ca. klockan 9:30 ta en halvdag vandring till Levanto. Vandringen börjar med en krävande klättring upp till toppen av berget. Här känns det som om du är på världens tak – en oslagbar utsikt över havet och landskapet runt Cinque Terre.
För de som önskar, fortsätt till byn Levanto för bad och lunch innan du tar tåget hem till Monterosso. På eftermiddagen kan du koppla av på stranden, promenera runt Monterosso eller återvända till din favoritby.

Alternativ 2
Ett annat alternativ är att åka till den berömda byn Portofino. Den här byn är så vacker att den har blivit kopierad på flera platser runt om i världen, bland annat i Florida, USA. För att komma till Portofino tar man ett tåg till Santa Margherita – där kan man välja att gå den vackra kustvägen ut till Portofino (promenad längs kustvägen är ca 5 km enkel väg) eller ta buss / båt från Santa Margherita till Portofino. Du kan också besöka magiska San Fruttuoso, ett benediktinerkloster från år 1000 som ligger obeskrivligt vackert i en vik du når bara via vandring eller båt. Alternativt kan du tillbringa dagen i Santa Margherita – det är en vacker by det också.

Alternativ 3
Avkoppling, sol och bad i det kristallblå vattnet i Monterosso. Promenera runt gatorna där. Valet är ditt.

Dag 4Vandring till världsarvet Portovenere och båt hem längs kusten

Från Monterosso al Mare är möjligheterna många idag. Kanske skulle du vilja ta en närmare titt på en av de 5 byarna och ta tåget / båten dit. Möjligen frestar stranden och avkopplingen i Monterosso ännu mer? Eller hur är det med att hitta en annan väg längs Monterosso-åsen och se byn från en helt annan vinkel? Möjligheterna är många – valet är ditt!

En riktigt bra vandring – och inte lika välbesökt – är vandringen mellan Riomaggiore och Portovenere. Kanske är detta den finaste vandringen av alla i detta område. Portovenere är ett världsarv. Denna vandring kan med fördel börja med att du tar båten från Monterosso till Portovenere och sedan promenerar hela vägen till Riomaggiore. Härifrån tar du tåget sista biten tillbaka till Monterosso. Räkna med att resan tar hela dagen (7-9 timmar) från det att du börjar tills du kommer tillbaka. Möjligheterna är många!

Middag den här dagen kan t ex intas på i en härlig restaurang uppe i bergen, på Ristorante il Ciliegio. De flesta av de råvaror vi blir serverade har ägarna odlat eller jagat själva – deras vildsvinsgryta är välkänd. En enkel, rustik och mysig restaurang med fantastisk utsikt över hela kusten. Värden kan hämta dig med en minibuss i Monterosso och köra dig upp till restaurangen (ca 5 minuters resa). Vill du boka bord här? Kontakta oss så fixar vi det.

Dag 5Hemresa

Före du lämnar Monterosso, kan det vara en god idé att köpa med sig några av det liguriska kökets storheter; t ex trofie, pesto, olivolja, liguriska kryddblandningar och vin från Cinque Terre.

Vi rekommenderar tåget till flygplatsen. Oavsett om du flyger från Pisa, Florens, Milano eller Genova.

Expa resor tar förbehåll för eventuella skrivfel.

Galleri
Film från tidigare resa
Pris & datum

Pris

Från SEK 5.990,- per person.

Priset är satt med en växelkurs på SEK 11,50 i förhållande till 1 Euro. En förändring av växelkursen med mer än 1% kommer eventuellt att öka / minska totalpriset. (Priset gäller från och med april 2024).

Datum

Du väljer själv datum för resan. Säsong från maj till oktober.

Inbetalningar

Den första betalningen på 1 000 SEK görs vid bokning. Fakturan skickas per e-post. Ej återbetalningsbar vid avbokning av kund.
Den sista betalningen på saldot förfaller ungefär 65 dagar före avresa.

Enkelrumstillägg

Enkelrum på begäran. Enkelrumstillägg är 1600 kr (400 kr/natt) för hela vistelsen.

Praktiskt

Flyg & transfer

Flyginformation

Vi rekommenderar att flyga till Pisa. Norwegian flyger direkt till Pisa. Det går också bra att flyga till Florens och Genova. Väljer du att flyga till/från Milano eller Rom har du naturligtvis en längre transfer, men det finns även bra tågförbindelser därifrån.

Transfer till startdestinationen

Vi rekommenderar starkt att du tar tåget. Det är det mest miljövänliga och det mest praktiska alternativet. Från t.ex. Pisa tar du pendeltåget (ca 8 minuter) till tågstationen i centrum. Här byter du till ett tåg som tar dig vidare till Cinque Terre (byte tåg i La Spezia). Gå till www.trenitalia.it för mer info. Du behöver inte köpa biljetter i förväg, utan kan göra det på tågstationen eller i Trenitalias app. Vi hjälper dig gärna med mer information om tågtider / priser / när du bokar din resa

Vi kan eventuellt hjälpa till med att boka en privat transfer från flygplatsen till Monterosso. Pris från Pisa är ca. Euro 300 för max 4 personer. Kontakta info@exparesor.se för mer information.

Sociala Medier

Följ oss gärna i sociala medier (SoMe)

Följer du oss i våra SoMe-kanaler kommer du att kunna se bilder och dagsrapporter från våra resor, få info om nya resor, samt få eventuella rabattkoder mm.
Dela gärna dessa länkar med vänner och familj så att de kan följa DIG på DIN resa:

Villkor

Du kan boka dig här, eller på mail / telefon. Bokningen är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning från kund. Läs mer om våra villkor här.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Frågor

Kontakta Bill Larsten på bill@exparesor.se+46 704 915 915

Expa Travel AB tar förbehåll vid  ev. skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. 

Karta

Boka

För att anmäla dig till denna resa, skicka ett mail till bill@exparesor.se.
E-postmeddelandet måste innehålla följande data:

 • Namn på deltagarna.
 • Önskat datum för resan.
 • Ev önskemål om extra dagar.