1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Cinque Terre på egen hand

0
Price
Från4.200 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2504

Pris

från 4200 SEK
Längd 5 dagar
Reseperiod maj - oktober
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Boende – del av ett dubbelrum
 • Frukost alla dagar
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Datum: Välj datum själv
Resan

Alla borde uppleva att gå i de fantastiska bergen och njuta av den spektakulära utsikten över Cinque Terre! Stigen som förbinder de fem bilfria städerna anses vara en av Europas vackraste – en upplevelse som överträffar det mesta. Och glöm inte pauserna längs vägen – en cappuccino och en “gelato” i varje stad är ett måste.

Vackra vandringar i nationalparken

Det är svårt att välja en favorit av dessa byar som klamrar sig fast vid bergssidorna i detta vackra område. Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Hela Cinque Terre-området, det vill säga kusten, de fem byarna och de omgivande bergen, har status som nationalpark och står på UNESCO: s världsarvslista. 

Välj själv vad du vill se

Detta är resor på egen hand. Om du önskar reseledare kontaktar du oss på info@www.exparesor.se för ett förslag utan förpliktelse. Naturligtvis kan du styra vilka dagar du vill göra vad. Vi tar hand om det praktiska så att du får en spektakulär och innehållsrik långhelg i Italien.

Höjdpunkter
 • De charmiga kustbyarna
 • Den goda gelaton till capuccinon
 • De underbara fiskrestaurangerna
 • Den vackra nationalparken
 • De goda vinerna

Boende

En del av vår filosofi är att vi vill visa dig platser utöver det vanliga. Gärna på små familjehotell med en mysig atmosfär och personlig service. Vår erfarenhet är att detta räknas mer än antalet stjärnor på hotellet.

I byn Monterosso i Cinque Terre bor vi på **** Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre. Två trevliga familjeägda hotell med bra service och bra läge. På hotellen finns endast frukost. Lunch och middag äter vi på lokala restauranger.

Enkelrum på begäran, enkelrumstillägget är 1200 kronor per person.

Måltider

Endast frukost ingår i priset. Lunch serveras i en av de många mysiga restaurangerna längs vägen på dem olika turerna. Den dag du går Cinque Terre rekommenderar vi dig att äta i den 3: e byn Corniglia, där vi har bra erfarenhet av Ristorante Cecio (som ligger till höger när du kommer in i byn).

När det gäller middagar finns det många fina restauranger i alla byar, i den gamla staden Monterosso ligger bland annat Al Pozzo, en fiskrestaurang med utsökt mat – rekommenderas!

Vi äter ofta på Ristorante il Ciliegio, en familjedriven restaurang belägen på kullen ovanför Monterosso. Stora värdskap och god hemlagad mat. De får alltid otroligt bra feedback på kunder som har varit i denna restaurang. För att komma till restaurangen måste du åka minibuss från Monterosso och uppför backen. Detta fixar ägarna av restaurangen i samarbete med oss. Vänligen meddela oss före avresa om du vill äta där så hjälper vi dig med bokningen.

I resan ingår

 • Boende – del av ett dubbelrum
 • Frukost alla dagar.

I resan ingår inte

 • Flyg t/r
 • Transfer Pisa – Monterosso t / r.
 • Inträde till nationalparken i Cinque Terre (ca 6 Euro – kom ihåg att ta med kontanter)
 • Båt- eller tågbiljetter tillbaka från Rio Maggiore till Monterosso, ca 8 Euro (om du vill ta tåget i stället kostar det ca 3 Euro).
 • Måltider utöver frukost.
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Ev utflykter.
 • Enkelrumstillägg på 1200 kronor per person.
 • Bokning av bord på Ristorante il Ciliegio – 3-rätters meny till ett fast pris, ca. 35 Euro.
Program dag för dag

Dag 1Ankomst till Italien. Transport till hotellet.

Ankomst Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre i Monterosso. Den här byn är en av de 5 byarna i Cinque Terre. Du bor här under hela din vistelse.

Dag 2Vandring i Cinque Terre, ca. 17 km.

Efter en bra frukost är det dags för den berömda vandringen i Cinque Terre – det här blir en spännande dag! Du går mellan de fem vackra städerna Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola och Riomaggiore. Sträckan som länkar dessa fem byar tillsammans, “Via dell’Amore”, anses vara en av Europas vackraste stigar. En underbar upplevelse som imponerar på de flesta.
Räkna med en krävande start, det är mycket uppför i början av resan, men så värt det när du har kommit upp på höjderna!
Det totala avståndet för vandringen är ca. 17 kilometer i kuperad terräng på vägen. Man kan enkelt gå förbi alla byar på en dag, en sträcka som tar omkring 6-7 timmar inklusive paus och lunchstopp. Gå i lugn takt och njut av området, den fantastiska utsikten och den obligatoriska glass- och kaffepausen i alla byar. Lunch rekommenderas att äta i den tredje byn Corniglia. Där har vi god erfarenhet av Ristorante Cecio (som ligger till höger när du går in i byn).
För denna vandring är det viktigt att bära bekväma kläder, sneakers eller liknande, regnjacka, kamera och kanske en liten ryggsäck. Lägg även badkläder i väskan – det är populärt att simma i by nr 2 och i den sista byn.
Det går tåg tillbaka till Monterosso från alla byar du passerar. Tåget tar ca 20 min från byn längst bort men om det passar och om vädret tillåter rekommenderar vi båten tillbaka till Monterosso – en underbar upplevelse.
Du äter middag i en av Monterossos många restauranger. Vi rekommenderar byns bästa fiskrestaurang, Al Pozzo. En mysig plats med fantastisk mat. För de av er som inte äter skaldjur finns det naturligtvis alternativ.

Dag 3Flera alternativ

Alternativ 1
Efter frukost, ca. klockan 9:30 ta en halvdag vandring till Levanto. Vandringen börjar med en krävande klättring upp till toppen av berget. Här känns det som om du är på världens tak – en oslagbar utsikt över havet och landskapet runt Cinque Terre.
För de som önskar, fortsätt till byn Levanto för bad och lunch innan du tar tåget hem till Monterosso. På eftermiddagen kan man koppla av på stranden / promenera runt Monterosso etc.

Alternativ 2
Ett annat alternativ är att åka till den berömda byn Portofino. Den här byn är så vacker att den har blivit kopierad på flera platser runt om i världen, bland annat i Florida, USA. För att komma till Portofino tar man ett tåg till Santa Margherita – där kan man välja att gå den vackra kustvägen ut till Portofino (promenad längs kustvägen är ca 5 km enkel väg) eller ta buss / båt från Santa Margherita till Portofino, se avgångstider här.
Alternativt kan man tillbringa dagen i Santa Margherita – det är en vacker by det också.

Alternativ 3
Avkoppling, sol och bad i det kristallblå vattnet i Monterosso. Promenera runt gatorna där. Valet är ditt.

Dag 4Flera alternativ

Från Monterosso al Mare är möjligheterna många idag. Kanske skulle du vilja ta en närmare titt på en av de 5 byarna och ta tåget / båten dit. Möjligen frestar stranden och avkopplingen i Monterosso ännu mer? Eller hur är det med att hitta en annan väg längs Monterosso-åsen och se byn från en helt annan vinkel? Möjligheterna är många – valet är ditt!
Middag den här dagen kan t ex intas på i en härlig restaurang uppe i bergen, på Ristorante il Ciliegio. De flesta av de råvaror vi blir serverade har ägarna odlat eller jagat själva – deras vildsvinsgryta är välkänd. En enkel, rustik och mysig restaurang med fantastisk utsikt över hela kusten. Värden kan hämta dig med en minibuss i Monterosso och köra dig upp till restaurangen (ca 5 minuters resa). Vill du boka bord här? Kontakta oss så fixar vi det. Pris per person för 3 rätters middag är ca. 35 Euro.

Dag 5Hemresa

Galleri
Film från tidigare resa
Pris & datum

Pris

Från 4200  SEK per person

Datum

Avresa tisdag till lördag från maj till oktober
I bokningsformuläret anger du datum när du önskar resa.

Inbetalningar

Den första betalningen på 1 000 SEK görs vid registrering. Fakturan skickas per post. Ej återbetalningsbar vid avbokning av kund.
Den sista betalningen på saldot förfaller ungefär en månad. före avresa.

Enkelrumstillägg

Enkelrum endast på begäran och med tillgänglig kapacitet. Ett enkelrumstillägg på 2 000 NOK för hela perioden kommer då att gälla.

Praktiskt

Flyg & transfer

Flygbiljett ingår inte i priset, men vi hjälper dig gärna att boka biljett.

Transfer från Pisa till Cinque Terre
Det finns ett regionaltåg från Pisa till byarna i Cinque Terre, men det lönar sig nog att ta ett tåg till La Spezia för att få mer frekventa avgångar. De flesta tåg stoppar i Riomaggiore och Monterosso, men inte i Corniglia, Vernazza och Manarola.

Om du vill bli hämtad på flygplatsen hjälper vi dig naturligtvis att ordna det. En minibuss med max 8 personer kostar ca. 280, – Euro per väg. Resan med minibuss tar ca 1,5 – 2 timmar från Pisa flygplats till Monterosso al Mare.

Villkor

Du kan registrera dig här, eller på mail / telefon. Registreringen är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning från kund. Läs mer om våra villkor här.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Karta

Boka

För att anmäla dig till denna resa, skicka ett mail till bill@exparesor.se.
E-postmeddelandet måste innehålla följande data:

Namn på deltagarna.
Önskat datum för resan.
Alla önskemål om extra dagar.

Äventyr Direkt Till Din Mail