1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Cenika till i Italien

0
Price
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1632

Pris

från SEK
Längd 5 dagar
Reseperiod 25 - 29 sep 2022
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Övernattning, del i dubbelrum på hotell
 • Alla måltider enligt program
 • Transport av vespor/cyklar till startställe
 • Busstransfer till / från flygplatsen
 • Test och anpassning av vespa / cykel på ankomstdagen
 • Resan täcks av resegaranti v/Kammarkollegiet.
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : 25 - 29 sep
Cenika till Italien

Företagsresan med stora upplevelser – på vespa eller cykel i okända Italien. Ett äventyr att “cruisa” genom ett fantastiskt landskap med stora kontraster, från högalpint landskap med klassiska fjälltopper från Giro d`Italia till långsträckta stränder på Adriatiska rivieran. Området Abruzzo är okänt för dem flesta. Kombinationen av gemensamma upplevelser, härlig lokal mat och spännande övernattningar så är detta resan du kommer ihåg. Det hjälper såklart att det kommer bli många skratt! 

Vi kommer att övernatta på två olika ställen. Två nätter i den lilla medeltidsbyn Santo Stefano, på ett annorlunda hotell i ett gammalt palats. De två sista nätterna bor vi helt nära havet i ett nyrenoverat, fräscht “medelhavshotell” på kort avstånd från stranden. Bagaget blir fraktat med egen följebil. På vägen från bergen stoppar vi på lokala vingårdar och små mysiga medeltidsbyar. Vi lär oss om vin och om den lokala druvan. Man väljer om man vill köra den klassiska italienska Vespa Piaggio 125 cc, (B-körkort). Lika enkel att köra som den är legendarisk. För dem som önskar större fysiska utmaningar så väljer man cykel. Landsvägsracer eller elcykel. Oavsett vad du väljer så möts vi till lunch och det obligatorisk stoppet på den lokala baren för en cappucino. Workshopen lägger vi innan avresan på förmiddagen eller på eftermiddagen innan middagen.

Kort om Abruzzo

Abruzzo är en region belägen mitt i Italien. I inlandet är det bergskedjan Apenninerna som dominerar landskapet med sina bergstoppar upp till 3000 m.ö.h. Området är känt för sina stora nationalparker med rik och unik fauna och flora. Från de högsta bergstopparna och ner till kusten hittar vi många spännande vägar med spektakulär och vacker natur som skapad för stora upplevelser.
Närheten till Rom har genom historien gjort det möjligt att hitta många spännande mindre städer med slott och borgar med historia helt tillbaka till romartiden. Abruzzo överraskar de allra flesta som besöker området. 

Piaggio – originalet

Vesporna är nya Piaggio Vespa 125 cc, originalet, med automatisk växellåda. Enkelt och fantastiskt kul! Man behöver vanligt B-körkort för denna modell.  Självklart går det bra att dela en Vespa, det går utmärkt att åka två. Vi tar god tid på oss på ankomst dagen för bli vant med vespan innan vi kör iväg upp i bergen.

Cykel – racer cykel eller elcykel

Önskar du en lite större fysisk utmaning så väljer du att cykla. Topp standard racercykel eller elcykel – beroende på formen och hur mycket erfaring du har sedan tidigare. Se mer info nedanför.

Film från tidigare Vesparesa i Abruzzo
Höjdpunkter
 • Den spektakulära naturen med stora kontraster
 • Utsikten från Rocca Calascio (känd kuliss i flera stora Holywood produktioner)
 • BBQ lunchen påväg upp till Campo Imperatore på 2100 möh
 • Frihetskänslan att köra vespa eller cykla på små slingrande landsvägar
 • Abruzzos stränder med avslutande middag på en Traboccho
 • Alla skratt och gemensamma upplevelser
 • Den lokala maten & vinet

Boende

Alla hotell har 3 eller 4-stjärnors bra standard.

På vårt första övernattningställe i Santo Stefano bor vi på två olika hotell. Vid rivieran bor vi i den Adriatiska semesterbyen Francavilla al Mare. Hotellet ligger på kort avstånd från stranden.

Måltider

Alla måltider är inkluderat i priset.

Frukosten intas på respektive hotell
Luncherna äter vi på lokala restauranger.
Middagarna på kvällarna är alltid en höjdpunkt. Middagen äter vi antingen på hotellet eller på en lokal restaurang – se programmet för detaljer.

Smittskydd

Tillsammans med våra samarbetspartners arrangerar vi våra resor i enlighet med smittskyddsråden från Folkhälsomyndigheten. För att du ska känna dig trygg på en resa med oss ​​gör vi anpassningar av våra resor så att vi alltid följer råden från myndigheterna.
Det är självklart också viktigt att du tar ansvar för att följa de regler som alltid gäller, håller avstånd, tvättar/spraya händer och bär ansiktsmask vid behov. Handsprit och munskydd för eget bruk ska medtas.

Cyklar

Om du väljer att cykla, rekommenderar vi en landsvägscracer eller en elektrisk cykel (samma pris gäller).
Tillsammans med våra italienska partners erbjuder vi hög kvalitet på cyklarna. 

Landsvägsracer: Racercykel av hög kvalitet med kolfiber-ram och Shimano Ultegra / Sram Force-utrustning ingår i priset. Cyklarna är av märket Bianchi Aria

Elektriska cyklar: Elektriska cyklar i toppkvalitet med den allra senaste tekniken Elcyklar är en standard vardagscykel utrustad med en motor som aktiveras när du börjar trampa. Cyklarna har mycket bra räckvidd. Vi ser till att det på de längre sträckorna finns möjlighet att ladda vid lunchstopp. Alla cyklar laddas också på natten. Elektrisk cykel är lämplig för dem som tycker att kuperad terräng är för krävande. Ett bra alternativ för dig som gillar att cykla men som vill ha ett något mindre krävande alternativ än en vanlig cykel. Dessa cyklar är naturligtvis tyngre än en racercykel, detta är mest märkbart på plana sträckor och i nedförsbackar. I uppförsbacken är de däremot fantastiska! Alla elektriska cyklar tillverkas med lås så att elmotorn stannar högst 24 km / h. Det innebär att efter 24 km / h kan du inte få hjälp från elmotorn! OBS! Du är ansvarig för att ladda batteriet på natten.

Pedaler: Alla cyklar kommer med MTB SPD-pedaler, för vilka du kan använda cykelskor /spinning-skor med klickfäste. Vi rekommenderar att du cyklar med cykelskor / MTB-skor, även om det är första gången du använder dem. Du kan ta med egna pedaler om du vill använda en annan typ av pedal än de vi erbjuder.

Program dag för dag

Dag 1Ankomstdag.

Ankomst Rom Fiumecino ca kl 12:00
Efter ankomst Fiumecino packar vi bussen och vi sätter kursen mot den lilla bergs byn Ovindoli – en liten fjällby mitt i Appeninerna. Här väntar vår Italienska leverantör klar med vespor och cyklar. Efter en lokal lunch och ev ombyte så tar vi god tid på att prövningsköra vesporna så att vi alla är 100% trygga innan vi kör ut i trafiken. Bikefit också för cyklisterna. Från Ovindoli tar vi småvägar över bergen, hela tiden med de 3000 meter höga fjälltopparna i horisonten. På slingrande vägar tar oss fram till medeltidsbyen Santo Stefano. Här kommer vi att övernatta de nästa två dagarna.

Incheck på hotellet innan vi samlas för middag med lokala specialiteter. Helt speciell miljö och atmosfär.
I Santo Stefano kommer vi att bo på två olika hoteller.
Etappen är på ca 50 km.

Dag 2Santo Stefano di Sessanio - Campo Imperatore - Santo Stefano. Ca 70 km / 45 km

Start efter frukost med riktning mot Rocca Calascio. Bergsvägen tar oss helt upp till den gamla borgen som ligger på toppen av klippan Rocca Calascio. Med utsikt 360 grader är det lätt att få känslan av att stå på “världens tak”. Denna platsen har varit kuliss och inspelningsställe för flera stora Hollywood produktioner.
Härifrån sätter vi sedan kursen mot Campo Imperatore – på vägar som verkligen är utanför “allfartsväg”. Campo Imperatore ligger på 2100 möh. En historisk plats – det var här Benito Mussolino hölls fången under 2a världskrigen innan han blev lös släppt av de allierade. På vägen upp till Campo Imperatore stoppar vi för BBQ lunch där all maten lagas på grill. Detta blir en av dagens många höjdpunkter. Vägen som sedan tar oss tillbaka till Santo Stefano bjuder på spektakulära utsikter.
För cyklisterna så är Campo Imperatore en legendarisk klättringsetapp i Giro d´Italia. Det var här Marco Pantano formligen krossade allt motstånd i Giro d`Italia i 1998.
Sen eftermiddag är satt av till ev workshop på hotellet.
Middag på lokal restaurang ca kl 20:00 Som alltid så är det lokalproducerad mat som står på menyen.

Dag 3Santo Stefano di Sessanio - Francavilla al Mare. Vingårds lunch!

En spännande dag väntar. Från Santo Stefano följer vi bergsvägen mot kusten och sedan vidare längs floden mot staden Chieti. Nu kan vi skymta Adriatiska kusten. Härifrån följer vi den antika Via Tiburtina, vägen som allaredan 2000 års sedan trafikerades av romarna på sin väg mot Vatikanen. Nu ändrar sig landskapet drastiskt och går över från berg till ett böljande landskap. Grönt vackert och frodigt. Nu passerar vi också flera vingårdar – det blir stopp för lunch och omvisning.
Tidig eftermiddag är vi framme vid vårt hotell, i staden Francavilla al Mare. Här ska vi övernatta de sista två nätterna. Kort gångavstånd från stranden. På eftermiddagen blir det möjlighet för workshop.

Antipasti och Pizza står på menyen ikväll.

Dag 4Utflukt längs rivieran - vingårdslunch - avslutningsmiddag på en Trabocco

Dagen startar direkt efter frukost med workshop.
Efter kaffepausen så sätter vi oss på vesporna/cyklarna och “cruiser” söderut längs de Adriatiska stränderna. Medelhavet är något helt speciellt. På vägen passerar vi den delen av kusten som Abruzzo är mest känt för, sina helt speciella “fiskerianläggningar” sk. Trabocco. Idag så är alla Trabocco restauranger där menyn baserar sig på sjömat. Ett par km in i landet ligger Borgo Bacilie – här blir det stopp för lunch innan vi vänder tillbaka och kör på små vägar genom ett landskap som domineras av vinodlingar.

Denna dagen avslutar vi med en minnesvärd avslutningsmiddag på en Trabocco!!!!!

Dag 4Utcheckning och avresa till flygplatsen

Tidig avresa från hotellet. (Ca kl 06:00)

Galleri
Datum & Pris

Datum

Preliminära datum 25 – 29 september, 2022

Pris

Grundpris: ca NOK 9.000,- / per person del i dubbelrum.

Enkelrumstillägg: NOK 1.900,- 

Flygpriser: Ca NOK 2.800,- / person / Direktflyg med SAS

Hyra vespa 125 cc: SEK 2.900,- / vespa (hela perioden)

Hyra landsvägs racercykel/elcykel : SEK 1.700,- (hela perioden)

Priset är satt till en växelkurs på 10,30 kronor jämfört med 1 Euro. Vi reserverar oss för prisändringar.

Ingår

 • Transfer till / från flygplatsen på ankomst och avresedagen.
 • Övernattning, del i dubbelrum på hotell /lägenhet
 • Alla måltider enligt program.
 • Transport av bagage enligt program.
 • Transport av vesper och cyklar till startdestination.
 • Reseledare för både vespa och cykelgruppen

Ingår inte

 • Flygbiljett
 • Hyra av vespa 125cc. (2.900 NOK för hela perioden)
 • Bensin 
 • Hyra av cykel. (Landsvägsracer/elsykkel NOK 1.700,- för hela perioden)
 • Reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Dryck till middagarna.
 • Ev enkelrumstillägg.

Försäkring av vespa/cykel

I det totala priset ingår hyran av Vespa med standard försäkring. Denna försäkring gäller i händelse av olycka / skada mot tredje part. Uthyraren erbjuder INTE en kasko / stöldförsäkring.

Om du hyr cykel har du möjlighet att teckna en försäkring på 30 EUR för hela hyresperioden mot eventuella skador på cykeln. Försäkringen täcker skador på cykeln, till exempel repor, skador på hjul, vevaxel, växel och bromssystem osv.

Stöld av cykel omfattas inte av denna försäkring. Vid stulna cyklar är den enskilda deltagaren själv ansvarig. Cykeluthyraren ansvarar för förvaring av cyklarna på hotellen. Du väljer om du vill ha försäkring när du bokar resan. OBS! Teckning av försäkring MÅSTE ske i förväg och kan INTE tecknas efter avresa.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Läs mer här.

Sociala Medier

Följ oss gärna i sociala medier (SoMe)

Följer du oss i våra SoMe-kanaler kommer du att kunna se bilder och dagsrapporter från våra resor, få info om nya resor, samt få eventuella rabattkoder mm.
Dela gärna dessa länkar med vänner och familj så att de kan följa DIG på DIN resa:

Frågor

Kontakta Eric Berglund på eric@exparesor.se / +46 73 532 54 79.

Expa Travel tar förbehåll för  eventuella skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. 

Karta