1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Upplevelseresa med Activage till Franska rivieran

0
Price
Från14.480 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1203

Pris

från 14480 SEK
Längd 6 dagar
Reseperiod 28 september - 3 oktober 2022
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Flygbiljetter ToR
 • 5 övernattningar
 • 5 frukostar
 • 5 middagar
 • Transfer till hotellet
 • Transport till utflykter
 • Representanter från Activage
Datum: 28 sep - 3 okt 2022
Upplevelse- och vandringsresa i vackra Menton Frankrike
Höstens upplevelseresa med Activage går till franska rivieran

Vi önskar dig välkommen till Menton – citronernas by som också kallas ”Frankrikes Pärla”. Menton ligger vid franska rivieran och vi bor i den vackra gamla stan som ligger en minut från stranden.

Vädret i september är som oftast fantastiskt för utomhusaktiviteter och för fina dagar på stranden. Under ledning av våra duktiga instruktörer blir det många spännande upplevelser med vandringsturer, social gemenskap och god mat.

Vi är flera ledare med på resan vilket gör att vi kan dela upp oss i flera mindre grupper så att alla kan vandra i sitt eget tempo vara aktiva utifrån sina egna förutsättningar. Från Activage följer grundare Katja Ekvall och en medlemsvärd med. Från Expa Travel deltar Bill Larsten och ev en kollega. 

På kvällarna äter vi goda middagar ihop och umgås i bästa Activage-anda innan vi somnar i ro på det trevliga och bekväma hotellet.

Välkommen! 

 

Katja Ekvall, grundare, Activage

Vem passar resan för och vad skall vi göra?

Denna resa är lämplig för alla Activage-medlemmar som gillar att kombinera vandring, upplevelser och umgänge med andra medlemmar.

Det finns många möjligheter för fina vandringar i området, både i bergen eller längs strandpromenaden.
Vi får tillsammans en fin och trevlig resa där vi fyller på med glädje i kropp och själ.

Vi bor bra med många möjligheter att vandra i bergen eller närliggande småbyar tillsammans med andra eller kanske helt själv. Det går också bussar upp till bergen där man kan gå fina leder ner till Menton.

Vi erbjuder tre gemensamma dagsturer för er som vill gå tillsammans med oss och andra Activage-medlemmar. Den ena turen går runt vackra Roquebrune Cap Martine med lunch vid borgen, där har vi en vacker vy över Monaco och Italien. Den andra turen går runt Cap Ferrat – känd som en av de vackraste vandringarna på franska rivieran. Den tredje följer Nietzsches stig upp till den pittoreska byn Eze, som ligger på en klippa mellan Nice och Monte Carlo.

Menton

Menton är den sista staden i Frankrike före den italienska gränsen. Staden har 30.000 invånare och är en av de större på franska rivieran.

Menton är känt för sitt behagliga klimat och har berg på tre sidor om staden. Detta gör att citronträden trivs och växer sig starka här. Mentons stora begivenhet är ”Fete du Citron” citronfestivalen där man bygger stora figurer med citrusfrukter. I tillägg till den fina strandpromenaden finner du också vackra parker med exotisk växtlighet tack vare det varma klimatet. Vieux Menton är den gamla delen av stan med trånga gator fylld med småbutiker och cafeér. Det är här vi ska bo.

Highlights
 • Vandringsturer till bergsbyar omgärdade av Alperna
 • Kombination av vandring, kultur, sol och bad
 • Den speciella atmosfären i Cote d´Azur
 • Den färgglada staden Menton
 • Dofterna av citron och lavendel
 • Det trevliga umgänget med andra Activage-medlemmar

Flyg

Vi flyger direkt med Norwegian. 

Onsdag 28 september 2022
Stockholm Arlanda – Nice kl 6:45-9:45.

Måndag 3 oktober 2022
Nice – Stockholm Arlanda 10:25-13:20.

Åk gemensamt till Arlanda! På grund av tidig avresa, ordnar Activage en privat transfer till Arlanda för att underlätta. Upphämtning sker preliminärt på Centralen i Stockholm kl 03.45. Priset för denna transfer är 300 kr. Transfern är frivillig. Du bokar transfer i samband med bokning av resan. (Om färre än 15 personer bokar transfer, kan den komma att bli kancellerad.)

OBS! Flygtider kan komma att ändras beroende på flygbolag. 

 

Boende

Vi bor på samma hotell hela vistelsen – Hotel Le Vendôme **** (Belambra Clubs Menton). Boendet ligger bara en minuts promenad från stranden och 5 minuters promenad från den gamla hamnen. Alla rum har utsikt över staden eller havet. Restaurangen har en veranda med utsikt över trädgården och havet. Här serveras traditionella franska rätter. I baren kan du kan njuta av en drink. 

 

Måltider

Alla frukostar intages på hotellet.
Luncherna äter vi längs vägen, eller så ordnar vi picknick lunch på plats (lunch ingår ej i priset).
Middag avnjutes på hotellet alla kvällar, förutom en då vi äter på lokal restaurang. 

Dagsprogram

Dag 1Ankomst och rundvandring

Avresa Stockholm tidig morgon och transfer till hotellet ca 45 min. Vi ankommer hotellet ca. kl. 11.30.

Efter att ha checkat in på hotellet byter vi snabbt om till passande kläder för en lättare vandring i området kring Menton för att lära känna omgivningarna och varandra. Ta gärna med badkläder. Vi äter lunch gemensamt (ingår ej i priset).

Samling för genomgång av programmet och en liten aperitif kl 19.00, därefter gemensam middag på hotellet.

Dag 2Vandring till Roquebrune Cap Martin (ca 2,5 km, 230 höjdmeter stigning)

Efter en härlig frukost, samlas vi i receptionen till en fantastisk utflykt – vandring upp till charmerande medeltida byn Roquebrune Cap Martin (257 m.ö.h.). Vi räknar med en vandring på ca två timmar innan vi kommer fram till borgen (distansen är ca två-tre km). Vi äter en härlig lunch på byns enda pizzeria samtidigt som vi får en magnifik utsikt. På väg tillbaka går vi i genom borgen och förbi en 1500 år gammal ek.

Vi är tillbaka på hotellet på eftermiddagen och det finns egen tid för avslappning med sol, bad och shopping.

Middag i hotellets restaurant.

Dag 3Utflykt till Italien

Idag tar vi tåget till staden Ventlimiglia i Italien. Tågresan tar knappt 20 min. I Ventimiglia upplever vi den öppna marknaden som äger rum varje fredag. Njut av den livliga atmosfären på de unika marknaderna på italienska Rivieran. Njut av ledig tid för att upptäcka de färgglada marknadsstånden som erbjuder en mängd olika italienska produkter, inklusive ost, färska produkter, äkta lädervaror och kläder.

Eftermiddagen på egen hand. Du kan t ex åka vidare med tåget till San Remo, eller hem till Menton och besöka de vackra zoologiska parkerna.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 4Vandring runt Cap Ferrat (ca 5-7 km, 100 höjdmeter stigning)

Denna dag väntar en av de populäraste vandringarna på franska rivieran. Vi tar tåget västerut till halvön Cap Ferrat som har en fantastisk natur.

Vi går längs havet runt hela halvön på en kuststig. Vandringen klassas som lätt med viss kuperad terräng. Ta med badkläder på denna resa. Det finns flera ställen längs stigen där du kan ta ett fräscht bad, även i slutet av turen – på en fin strand. Sträckan är knappt 5-7 km (beroende på vägval) och tar ca två timmar att vandra.

På eftermiddagen kan du hoppa av tåget i Monte Carlo, en av stationerna på vägen hem. Du kan också tillbringa eftermiddagen hemma i Menton.

Gemensam middag på hotellet.

Dag 5Utflykt till byn Eze med vandring (ca 2,5 km, 350 höjdmeter stigning)

Efter frukost tar vi tåget till Eze sur mer (vid havet). Vi vandrar upp till magiska Eze Village – en pittoresk, medeltida by som ligger vackert på en klippa mellan Nice och Monaco (429 möh). Vi går bokstavligen i den tyske filosofen Friedrich Nietzsches fotspår, när vi följer leden som bär hans namn (ca 2,5 km). Nietzsche vandrade enligt sägen denna stig dagligen när han bodde på Rivieran i slutet av artonhundratalet. Du som inte vill vandra kan ta lokalbussen. En av ledarna följer med de som väljer att ta bussen.

De smala och slingrande gatorna i Eze kännetecknas av de gamla stenhusen, som alla har blivit vackert restaurerade. Tillsammans med fontänerna, torgen och blommorna gör de Eze till en av de vackraste byarna på hela franska rivieran. Eze får sin skönhet från slottet på toppen, de vackra torgen, och inte minst den historiska stadsdelen med alla vackra hus. Staden är också hem för det berömda parfymeriet Fragonard, som har både butiker och en liten fabrik. Här blir det dags att se sig omkring lite, och äta lunch för den som vill.

Eftermiddagen på egenhand. Middag på hotellet.

Dag 6Hemresa

Avresa till flygplatsen efter frukost för resa hem till Stockholm.

Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. Expa Travel tar förbehåll vid evt. valutaändringar eller skrivfel.

Galleri
Pris & datum

Datum

28 september – 3 oktober 2022.

Pris

Totalpris för denna resa är SEK 14.480 per person, del i dubbelrum. 

OBS! Begränsat antal platser! Max 24 deltagare. Den senaste resan – till Cinque Terre i Italien – blev fulltecknad. 

Anmälningen är bindande.

Totalpriset är satt med växelkurs SEK 10.90 kr mot 1 Euro. En ändring av växlingskursen på mer en 1% kan ev. öka / minska totalpriset.

I priset ingår

 • Flygbiljetter  ToR.
 • 1 x 20 kg incheckat bagage.
 • Busstransfer ToR  flygplats – hotell.
 • 5 övernattningar (del i dubbelrum).
 • Frukost och middag alla dagar. En middag intages på en restaurang i gamla stan.
 • Utflykter enligt program.
 • Tågbiljetter till utflykter.

I priset ingår inte

 • Ev. enkeltrumstillägg.
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Utflykter som inte nämns  i programmet.
 • Måltider utöver de som står i programmet.
 • Dryck till måltider.

Villkor

Du bokar dig på resan online på denna webbsidan. I samband med att du bokar dig på resan så mottar du en bekräftelse på mail. I din bekräftelse så står alla betalnings detaljer. Anmälningsavgiften, 3 000 SEK per person ska betalas inom 7 dagar. Vid avbokning fram till 35 dagar före avresa, återbetalas 100% av inbetalt belopp oavsett orsak till avbokning, med avdrag för en administrationsavgift på SEK 495 (SEK 995 om flyg ingår i resan). Läs mer om våra villkor här.

Skulle resan ställas in av arrangören p g a tex för lågt deltagande eller reserestriktioner från myndigheterna, så återbetalas 100%. Slutbetalning förfaller ca 5 veckor före avresa.

Enkelrum / rumsfördelning

Rumsfördelning

För att resan ska bli både rimlig och social placerar vi deltagarna på rum två och två. Om du redan vet vem du  önskar dela rum med, skriver du in det i anmälningsformuläret.

Reser du ensam kan du välja enkelrum eller dela rum med någon annan deltagare, men vi ser med fördel att så många som möjligt delar av kostnads-, utrymmes- och social skäl. 

Enkelrum

Väljer du enkelrum måste du förbeställa det mot ett tillägg på SEK 2.000,- för hela resan.

Möjlighet till enkelrum är avhängt på antal och tillgänglighet. Besked ges ca 4 veckor innan avresa.

 

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra turer. Läs mer här.

Praktisk

Bagage

Ta gärna med en mindre ryggsäck som du kan ha på vandringarna

Packa gärna bagaget i en mjuk sportbag. Packa helst inte i hård plastväska då de tar onödigt stor plats i transferbussen.

Skulle du ha behov av ny bag / ryggsäck till turen och resor, säljer vi nu fina Haglöfs-produkter til superpriser i vår nätbutik Stelvio Sportswear. 

Utrustning

Tips till bra att ha saker:

 • vattenflaska
 • joggingskor/vandringsskor
 • träningskläder (flera ombyte)
 • En varmare tröja, det kan vara lite kyligare uppe i bergen
 • en mindre ryggsäkck som du kan ha med på vandring
 • solglasögon
 • regnjacka
 • fritidsskor till kvällarna
 • badkläder
 • förstahjälpen i reseformat
 • kläder till kvällarna (casual)
 • reseförsäkringsbevis (obligatoriskt på våra resor)
 • europeisk hälsokort
 • pass
 • powerbank til mobilen

Du får vara beredd på omväxlande väder och temperaturer.

Bilder från resan

Följ oss gärna i sociala medier.

Följer du oss på Instagram och Facebook kan du se bilder och dagsrapporter från våra turer. Dela gärna länkarna till vänner och bekanta så kan de följa dig på din resa.

 • Tagga gärna egna bilder från turen med #teamexpa och #expatravel
 • Anmälan gör du via vårt anmälningsformulär längre ner på sidan.
 •  Vi är på Facebook. Där finner du också en egen arrangemangssida för denna resa
 • Vill du nyhetsbrev av oss kan du gå in på länken och anmäla din mailadress här:
 • www.expatravel.com

Frågor

Kontakt: Bill Larsten +46 704 91 59 15 eller mail  bill@exparesor.se

Expa Travel tar förbehåll för ev. skrivfel, valuta eller prisändringar. Programmet är preliminärt,  ändringar kan förekomma. 

 

Karta

Bokning