1.820.3345.33 hello@expatravel.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Upplev norra Gardasjön med Activage

0
Price
From15.980 kr
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

1723

Pris

från 15980 SEK
Längd 6 dagar
Reseperiod 15 - 20 maj
Svårighetsgrad
Boende
Print Friendly, PDF & Email

I resan ingår

 • Flygbiljett ToR Stockholm Arlanda - Milano.
 • Transfer till hotellet.
 • Transport till alla utflykter.
 • 5 övernattningar på Astoria Park Hotel Spa Resort 4****S (Superiore). Del i dubbelrum.
 • Båtutflykt till Malcesine och linbana upp till Monte Baldo. 
 • Vandringar enligt program.
 • 5 frukostar.
 • 4 middagar.
 • 4 Ledare från Activage och Expa Travel.
 • Resan täcks av resegaranti genom Kammarkollegiet.
Önskar du mer information om resan?

Fyll i fälten ovan och tryck på "JA, TACK"-knappen så kontaktar vi dig.

Availability : 15-20 maj 2023
Resan
Vandrings- och upplevelsesresa

Efter fullbokade medlemsresor till Cinque Terre i maj och franska rivieran i oktober, är det dags för en ny 
underbar upplevelseresa med Activage! Denna gång till den storslagna norra sidan av Gardasjön – som erbjuder det bästa man kan önska sig av minnesvärda upplevelser. Det magiska landskapet mellan sjön och bergen är ett paradis för alla älskare av aktiviteter och upplevelser.

Resan är anpassad så den passar alla som är medlemmar på Activage. Vi är flera ledare med på resan vilket gör att vi kan dela upp oss i flera mindre grupper så att alla kan vandra i sitt eget tempo vara aktiva utifrån sina egna förutsättningar. Från Activage följer grundare Katja Ekvall och en medlemsvärd med. Från Expa Travel deltar Bill Larsten och Britt-Marie Nordquist. 

På kvällarna äter vi goda middagar ihop och umgås i bästa Activage-anda innan vi somnar i ro på det trevliga och bekväma hotellet i charmiga Riva del Garda. 

Vi ser fram emot att uppleva Gardasjön och Italien med dig! 

Katja Ekvall, grundare, Activage 

Kort om resan

Vi njuter av magisk natur och bedårande vyer och – självklart – av utsökt mat och goda viner från det italienska köket. Utöver den vackra naturen får du charmen i de mysiga byarna Riva del Garda och Torbole med historia, kultur och tradition, mat och vin samt avkoppling i underbar miljö. Vi startar varje dag med en liten lektion i italienska… Det är alltid uppmuntrande att lära sig några ord på det lokala språket!

Riva del Garda

Riva del Garda är toppen av diamanten som formar Gardasjön. Riva är inbäddad mellan Gardasjön och Brenta Dolomiterna. En by som klättrar på klippan och klättrar med panoramahissen upp till Bastione, den grå stenfästningen som står orörlig ovanför denna utomordentligt dynamiska stad. Detta är platsen för dem som älskar att gå från olika aktiviteter i naturen till konstutställningar, från ostprovning till besök på vingård.

Här, där stränderna och kvällarna blir längre, möts människor för att skåla för livet och dess nöjen. Riva del Garda är en stad som sprudlar av energi. Liv. Stil. Livsstil.

Höjdpunkter
 • De storslagna omgivningarna runt Gardasjön
 • "La Dolce Vita"-atmosfären i Riva del Garda och Torbole
 • Vandringar längs strandkanten av Gardasjön
 • Båtutflykt på Gardasjön
 • Den magiska Ponale-leden
 • Den oslagbara utsikten från toppen av världen på Monte Baldo
 • Måltiderna på lokala restauranger
 • Umgänget med nya och redan bekanta Activage-medlemmar

Boende

Vi bor bra på Astoria Park Hotel Spa Resort ****S (Superiore). Hotellet ligger inom gångavstånd till både gamla stan i Riva del Garda och bad i Gardasjön.

Hotellet är byggt för aktiva gäster. Här har vi alla faciliteter tillgängliga; en stor park där vi kan samlas, utomhuspool och separat SPA-avdelning. Hotellet har även två restauranger och en inomhuspool. 

Alla rum är utrustade med badkar och/eller dusch, minibar, hårtork, TV, telefon, gratis WI-FI, värdeskåp, luftkonditionering eller uppvärmning.

Måltider

Alla frukostar intages på hotellet. 

Luncherna äter vi längs vägen, eller så ordnar vi picknick lunch på plats (lunch ingår ej i priset).

Middagar avnjutes på lokal restaurang. 

Program dag för dag

Dag 1Måndag 15 maj – Ankomst (M)

Ankomst flygplatsen i Milano. Transport väntar på flygplatsen för transfer till Riva del Garda. Efter incheckning samlas vi i trädgården för att lära känna varandra. Därpå tar vi en gemensam rundvandring i staden och går ner till vattnet. Kanske någon törs pröva på ett eftermiddagsdopp? Eller en gelato på en av de charmiga glassbarerna i hamnen?

På kvällen avnjuter vi en härlig middag på en lokal restaurang.

(Måltider som ingår i resan anges med F=frukost, L=lunch, M=middag).

Dag 2Tisdag 16 maj – Vandring till Torbole, Bussate Tempesta och Monte Brione (F, M)

Efter en härlig frukost beger vi oss österut längs strandkanten av Gardasjön. Vi går längs sjön med den storslagna fonden som omger oss. Vi anländer till grannbyn Torbole och för de som vill fortsätter vi på den populära Busatte-Tempesta-leden. Detta är en klassisk stig med spektakulära metalltrappor som gör att du kan passera de brantaste sektionerna med magiska vyer mot sjön och bergen längs leden. Vandringen tar ca 2 timmar. För dig som föredrar en kortare vandring, kan du ta buss till Torbole och kanske båt tillbaka. Vi ledare följer med i olika grupper.

Efter lunch (ingår ej i resan) åker vi hem till Riva. På eftermiddagen blir det tid på egen hand för att strosa runt i Riva del Garda, eller koppla av vid poolen. För dig som har extra energi, går vi upp på Monte Brione (376 m.ö.h), berget som delar byarna Riva del Garda och Torbole. Denna vandring tar 2-3 timmar. Du belönas med magisk utsikt över sjön, byarna och de omgivande bergen.

Om aftonen, samlas vi i trädgården och går gemensamt till middagen.

Dag 3Onsdag 17 maj – Fridag (F, M)

Idag har vi en fridag då du kan njuta av den härliga atmosfären i Riva del Garda och vid Gardasjön. Du kan ta den helt nybyggda hissen från Riva del Garda upp för berget till venetianska Il Bastione på 280 m.ö.h. Hissen har en panoramahytt helt i glas, vilket låter dig beundra panoramautsikten över centrum och Gardasjön i all sin prakt. Stigningen är 208 meter lång med en höjdskillnad på 130 meter och tar cirka tre spännande minuter. Vid ankomsten möter du Bastione Lounge & Restaurant, den idealiska platsen för en aperitif med en hisnande utsikt. Du kan även gå till fots upp till Il Bastione.

Andra alternativ är att du besöker en av byarna kring Gardasjön eller Trento, huvudstad i den automoma regionen Trentino. Det finns också mängder av vandringar att välja bland utöver de vi gör tillsammans.

Vi återsamlas på kvällen för gemensam middag.

Dag 4 Torsdag 18 maj – Båtutflykt och vandring på Monte Baldo (F)

Denna dag blir spektakulär! Vi tar båt från Riva del Garda till Malcesine, en annan av byarna i Gardasjön. En magisk båttur med de branta bergsväggarna som omsluter norra delen av Gardasjön. Efter båtturen tar vi linbanan upp till Monte Baldo på 1800 m.ö.h. Här är vi på toppen av världen med 360 graders utsikt. Vi ser skärmflygare glida ner mot Gardasjön på ena sidan och bergen i fjärran på den andra. Vi gör en kort vandring på toppen och äter lunch med magisk utsikt. Vi åker hem till Torbole med privat buss. Vi kan vandra på toppen. Lunch med magisk utsikt på toppen. Du tar båten hem till Riva del Garda.

Middag på egen hand.

Dag 5Fredag 19 maj - Vandring Ponale (F, M)

Idag beger vi oss på vandring längs Via Ponale. Den gamla Ponale-vägen är en riktig ikon i Garda Trentino. Djärvt inhuggen i klippväggen och upphängd mellan sjön och bergen, varje steg du tar kommer garanterat att ta andan ur dig, men det är inte på något sätt läskigt utan vägen är bred. Vi stannar för en fika på en bar med magisk utsikt. Vi som är nöjda här, går tillbaka till Riva del Garda. Du som vill gå längre, fortsätter upp mot byn Pergolese, som ligger som utslängd på bergsväggen. Om du har än mer energi, går vi vidare till Punta dei Larici, med en magisk utsikt över sjön.

Gemensam middag på kvällen.

Dag 6Lördag 20 maj - Hemresa (F)

Efter frukost blir det avresa till flygplatsen i Milano.

Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. Expa Travel tar förbehåll vid evt. valutaändringar eller skrivfel.

Galleri
Film från tidigare resa
Datum & pris

Datum

15-20 maj 2023.

Pris

Totalpris från SEK  15980 per person, del i dubbelrum/lägenhet.

OBS! Resan är fullbokad. Du kan gärna sätta upp dig på väntelista om det skulle bli en avbokning. 

OBS! Begränsat antal platser! Max 25 deltagare. De senaste två resorna – till Cinque Terre i Italien och Menton i Frankrike – blev fulltecknade. 

Priset är satt till en valutakurs om SEK 10,90 jämfört med 1 Euro. En förändring av valutakursen om mer än 3 % kommer eventuellt öka/minska totalpriset. Minsta antal deltagare för denna resa är 15 personer, max antal är 25. Priset är baserat på minst 15 personer per grupp. Vid färre deltagare kommer priset bli något högre eller så ställs resan in.

I resan ingår

 • Flygbiljett ToR Stockholm Arlanda – Milano.
 • Busstransfer från flygplatsen till Riva del Garda.
 • Transport till alla utflykter.
 • Övernattning på Astoria Park Hotel Spa Resort 4****S (Superiore). Del i dubbelrum.
 • Båtutflykt till Malcesine och linbana upp till Monte Baldo. 
 • Vandring Bussate Tempesta och Monte Brione. 
 • Vandring Via Ponale.
 • 5 frukostar enligt program.
 • 4 middagar enligt program.
 • Skandinavisk guide från Expa.
 • Resan täcks av resegaranti genom Kammarkollegiet.

I resan ingår inte

 • Måltider som inte anges ovan. 
 • Dryck till måltider. 
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Eventuellt enkelrumstillägg.

Enkelrumstillägg

Vid enkelrum tillkommer ett enkelrumstillägg på SEK 3.000 (600 kr per natt).  

Villkor

Villkor

Våra villkor finner du här.

Resegaranti

Expa Resor har ställt en resegaranti i enlighet med Resegarantilagen, vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd. Du kan kontrollera att vi har resegaranti på Kammarkollegiets hemsida (sök på ”Expa”).

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra turer. Läs mer här.

Om du är under pågående medicinsk utredning som kan påverka din fysiska förmåga, ber vi dig kontrollera med din vårdgivare om ditt deltagande i resan.

Praktiskt

Flyg & transfer

Vi flyger Stockholm Arlanda – Milano Linate med SAS. 

15 maj 2023 Stockholm Arlanda – Milano Linate kl 09:25-12:05
20 maj 2023 Milano Linate – Stockholm Arlanda kl 12:50-15:30

Flygbiljetter skickas ut elektroniskt ca 7 dagar före avresa. Vi reserverar oss för tillägg i pris och förändring av resedatum. Om pris stiger och/eller flygdatum ändras har du rätt att återfå din deposition. 

Bagage

Utrustning

Tips till bra att ha saker:

 • vattenflaska
 • joggingskor/vandringsskor
 • träningskläder (flera ombyte)
 • En varmare tröja, det kan vara lite kyligare uppe i bergen
 • en mindre ryggsäkck som du kan ha med på vandring
 • solglasögon
 • regnjacka
 • fritidsskor till kvällarna
 • badkläder
 • förstahjälpen i reseformat
 • kläder till kvällarna (casual)
 • reseförsäkringsbevis (obligatoriskt på våra resor)
 • europeisk hälsokort
 • pass
 • powerbank til mobilen

Du får vara beredd på omväxlande väder och temperaturer.

Bilder från resan

Följ oss gärna i sociala medier.

Följer du oss på Instagram och Facebook kan du se bilder och dagsrapporter från våra turer. Dela gärna länkarna till vänner och bekanta så kan de följa dig på din resa.

 • Tagga gärna egna bilder från turen med #teamexpa och #expatravel
 • Anmälan gör du via vårt anmälningsformulär längre ner på sidan.
 •  Vi är på Facebook. Där finner du också en egen arrangemangssida för denna resa
 • Vill du ha nyhetsbrev av oss kan du gå in på länken och anmäla din mailadress här:
 • www.expatravel.com

Frågor

Kontakt: Bill Larsten +46 704 91 59 15 eller mail  bill@exparesor.se

Expa Travel tar förbehåll för ev. skrivfel, valuta eller prisändringar. Programmet är preliminärt,  ändringar kan förekomma. 

 

Karta

Boka