Program 2019-01-23T12:48:59+02:00

Dagsprogram Tjejresa i Pyrenéerna, Spanien

Dag 1 – Resdag

Transfer till bergsbyn Nerin och Hotel Palazio direkt efter ankomst till Barcelona. Vi gör ett lunchstopp på vägen (inte inkluderat i priset).

Incheckning på Hotel Palazio vid ankomst och samling för genomgång av morgondagens äventyr.

Rundvandring i den lilla byn, före den gemensamma middagen och en god natts sömn efter det.

Dagsprogram Vandring i Pyrenéerna, Spanien

Dag 2 – Nationalparken Ordesa / Mont Perdido

Samling efter en god frukost – kort genomgång av dagens vandring. Vi börjar med att packa nödvändigt bagage för de nästkommande dagarna i ryggsäcken, som vi bär med oss. Övrigt bagage lägger vi i bussen för vidare transport till vårt hotell i Torla. Därefter blir det transfer med bil/buss till startpunkten för vandringsturen. En slingrande bergsväg tar oss upp till ca. 2000 m ö.h., där vi startar vår vandring (ca 15 min busstransfer). Härifrån följer vi Faya Pardida-glaciären, på kanten mot fjällstugan Goriz. Trots en vidunderlig panoramautsikt är det relativt få höjdmetrar fram till fjällstugan.

På lämplig plats, längs vägen fixar vi en picknick bestående av lokala råvaror.

Dagens vandring är, trots höjden, relativt enkel. Men eftersom vi vandrar i alpin terräng på ca 2000 m ö.h. – kommer vi såklart få känna på lite tunnare luft.

Efter stora upplevelser och en heldag med vandring, blir det middag i fjällstugan Goriz, en fin avslutning på dagen. Här träffar vi säkert många likasinnade människor.

Dag 3 – Vandring genom en spektakulär glaciär

Idag startar vi på ca. 2200 m ö.h. Efter en god frukost och genomgång av dagens möjliga rutter, väljer vi vilken rutt vi önskar att ta denna dag. Det mest spektakulära är att följa glaciären på smala stigar, hela vägen ner mot älven (se filmen från årets tur på huvudsidan för denna resa). Härifrån fortsätter vi uppåt och vidare på, om möjligt, ännu mer spektakulära stigar. Stora upplevelser och mäktig natur hela vägen!

Vartefter vi kommer fram till parkeringen, samlas vi på den lilla restaurangen. Det blir en kort transfer på ca 15 minuter, till hotellet i byn Torla. En mysig by med en härlig atmosfär.

En spännande dag avslutas med att smälta alla storslagna intryck tillsammans runt middagsbordet på en lokal restaurant. Dagens vandring tar ca. 6 – 7 timmar. Räkan med en höjdskillnad på ca 1000 höjdmeter. Det går både upp och ner…

Tjejresa till Pyrenéernas solsida

Dag 4 – Alquezar

Direkt efter frukost sätter vi oss på bussen för transfer mot byn Alquezar (ca. en timme). Längs vägen stannar vi och fortsätter till fots genom ett landskap, som har gjort denna by känd som ett eldorado för glaciärvandring och canyoing. Vi håller oss dock på land…. Vi räknar med att vara framme i Alquezar på eftermiddagen. Bagaget har självklart fraktats med bil till vårt hotell.

Incheckning på hotellet. Lite tid för avkoppling innan vi samlas för middag på den lokala restaurangen.

Dag 5 – Alquezar på egenhand

Denna dag får du möjlighet att uppleva den speciella atmosfären i Alquezar på egenhand. Byn är full av historia och ligger fantastiskt till, omgiven av fjäll och glaciär, och med en fantastisk utsikt över ett helt annat landskap än det, som vi har upplevt de föregående dagarna.

För dem av er som önskar, samlas vi efter frukost för en gemensam promenad i området före lunch. Eftersom platsen är känd för canyoing (man behöver våtdräkt/hjälm och tar sig nedför älven med guide) rekommenderas det att man provar detta i Alquezar… Vi hjälper eventuellt till med bokning av guide/tid.

Vi rundar av veckan med en avskedsmiddag på en trevlig, lokal restaurant.

Spektakulära vandringar i härliga omgivningar

Dag 6 – hemresa

Upphämtning på hotellet kl. 10:30 – avresa till flygplatsen i Barcelona. Eventuellt kan vi resa lite tidigare för att få lite tid för sightseeing på egenhand i Barcelona före lunch, innan vi reser vidare till flygplatsen.

Expa reserverar sig för skrivfel samt valuta- och prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

   Skicka artikeln som PDF