Reseförslag 2018-04-09T10:58:27+02:00

Reseförslag – skräddarsydda resor i regi av Expa AB

Vi skräddarsyr gärna resor för grupper och företag, ta kontakt med oss.

Denna sida är i första hand till för inspiration, alla resor kan skräddarsys efter ditt önskemål. Förslag till resor kan vara (de sidorna blir kontinuerligt uppdaterad med nya förslag):

Vandring i Dolomiterna

Denna resa går till ett an de vackraste berg vi känner till-Dolomiterna i Italien. Området ligger i norra Italien och bjuder på fantastisk vandring. På den här resan bor ni bekvämt i den gemytliga byn Cavalese i Val di Fiemme-området. Härifrån tar ni olika spännande dagsturer. Hotellets ägare, Paolo, kommer själv från detta område och har varit certifierad bergsguide här i många år. Hon följer med på dagsturerna och visar upp ”sitt” berg.

Cykel och kryssning i Nederländerna

Ett unikt koncept, där en cykelsemester och inkvartering ombord på en bekväm båt kombineras. Cykelsemestern är perfekt för dig som gillar att vara aktiv på semestern med cykeln, samt önskar att utforska nya städer utan att ge avkall på komfort. Du ser vackra städer medan du cyklar eller seglar och du behöver inte packa din väska varje dag för att resa vidare.

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

Italien/Slovenien/Kroatien-på en samma resa

Upplevelsetur till Italien och grannländerna Slovenien och Kroatien. Det är endast några få stenkast som skiljer dessa länder överst i adriatiska havet.

Här fyller vi en vecka med upplevelser, mys och social samvaro. Vi ska också bevisa att det är möjligt att äta frukost i Italien, lunch i Slovenien och middag i Kroatien. Tre saker på en dag, som ett Kinder-ägg med andra ord. Och avståndet? Ungefär som Stockholm – Uppsala.

Aktivt äventyr i Riva del Garda

Ni bor hela perioden på ett flott hotell i den gamla stadskärnan i Riva, en perfekt utgångspunkt för en aktiv semester. Vi kan t ex erbjuda stora upplevelser med aktiviteter som cykling på berget Monte Tremalzo, vandring i bergen (med panoramautsikt) och klättring på Via Ferrata. Både spännande och krävande aktiviteter för alla som tycker om att röra sig och gillar en utmaning kan klara. Denna stad och dess omgivningar har massor med aktiviteter att bjuda på. Ta kontakt med oss så ser vi vilka aktiviteter du önskar att få uppleva.

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

Vandring i Cinque Terre

Följ med på en av Europas vackraste vandringar- Cinque Terre. En fantastisk vandring mellan de fem byarna Monterosso – Vernazza – Corneglia – Manarola – Riomaggiore, en upplevelse som tilltalar de flesta! Som tillägg till vackra Cinque Terre kan du också få uppleva besök på vingård, dagsbesök i byn Lucca, samt övernattning på det spännande hotellet Borgo Giusto i Toscana.

Du väljer själv hur många dagar du önskar vara i Cinque Terre, eller om du önskar lägga in en extra dag med t ex shopping på Shopping Mall i närheten eller en extra dag med cykling etc.

Upplevelseresa i regionen Umbria

Vackra Umbria blir ofta omtalat som Italiens gröna hjärta. Regionen ligger söder om Toscana, lite norr om Lazio – lätt tillgängligt från Rom. Umbria har ett utmärkt kök med fantastiska viner, massor med historia och inte minst många mysiga medeltidsbyar med härlig avslappnad atmosfär. På den här resan kan vi lägga till vingårdsbesök, vandring i nationalparken Parco Naturale del Montesubasio med panoramautsikt. Besök i byarna Spello och Assisi – med eller utan guide. Vi skräddarsyr gärna efter dina önskemål.

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

Mat- & Vintur i Valpolicella

Vem vill väl inte tillbringa 5 dagar på mat- och vinresa vid Gardasjön i Italien? På den här resan bor ni på samma hotell under hela resan och gör dagsturer i den mysiga miljön runt Gardasjön. Här kan man välja mellan termalbad i varma källor, besök i de många trevliga städerna runt sjön, olivmuseum, vingård eller charkproducent, rundvandring i staden Verona mm. Vi skräddarsyr efter dina önskemål.

Långhelg i Lucca  / Toscana

Upplev den charmerande staden Lucca och dess omgivning. Ni bor på ett härligt hotell med utsikt över dalen och den unika staden Lucca. Utöver att se och uppleva den gemytliga gamla staden, kan vi också lägga upp turer till t ex stranden Lidi di Camaiore, besök på vingård/olivgård, druvskörd, shopping, cykeltur i området (olikaturer på olika nivåer), dagstur till Firenze etc.

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

Långweekend i Marche

Marche är regionen som oftast kallas ”Ilalien i miniatyr”. Regionen är kanske inte så känd för de flesta, men den har verkligen allt i form av härliga stränder, berg, medeltida städer, ett fantastiskt kök, bra viner och inte minst, trevliga människor. På denna resa bor ni på samma hotell alla dagar – med olika dagsturer i detta härliga område. Den första dagen cyklar ni mot staden Urbino, en mysig medeltida stad som finns med på Unescos världsarvslista. Vägen dit går genom ett kuperat landskap, som ger dig fantastisk utsikt med härlig cykling både uppför och nedför. Dag 2 sätter ni kurs mot havet och Strada Panoramica, en fantastisk väg för cyklister – med strålande utsikt över Adriatiska havet. Sista dagen är det strandpromenaden i Sengallia som är målet – där finns det gott om strandbarer som serverar kaffe och glass.

Skidäventyr i Monterosa

Långt upp i den italienska fjällvärlden, i närheten av den schweiziska gränsen, ligger fjällkedjan Monterosa, som med flera fyratusen meter höga toppar är ett perfekt ställe för skidåkning. Monterosa kan bjuda på närmare 200 km pist och omfattar tre små alpbyar. Man kan köra från Champoluc över passo Bettaforca och ner till Gressoney. I den tredje och sista dalen ligger det mytomspunna skidstället Alagna, bland annat känt för att vara ett av alpernas bästa ställe för off-pist.

Skidsystemet passar alla kategorier av skidåkare, från de som trivs bäst i backen, till de som älskar branta lössnöhäng.

Expa har i åratal befunnit sig i detta område och känner därför till områdets hemligheter. Något som kommer våra gäster tillgodo…

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

Europas vackraste tågresa

Glaciär Expressen, tillsammans med Bernina Expressen, sägs vara en av världens vackraste tågresor. Och vi ska resa med bägge två under denna resa! Turen med Glaciär Expressen från Brig till St. Moritz går via orörda fjäll, fantastiska spa-orter och djupa dalar. Vi ska ta oss igenom 91 tunnlar och över 291 broar, några av dem väldigt spektakulära. Efter en natt i St. Moritz går vi ombord på Bernina Expressen som tar oss söderut via Dolomiterna med ändstation i Tirano. Frågar du en italienare kommer han garanterat beskriva denna resa som den vackraste i världen…

Vi fortsätter vår resa i Italien med buss fram till ”sjöarna i norr”, dvs Lago Como och Lago Maggiore – med alperna i norr som speglar sig i vattnet. Med andra ord bjuder denna tur på både tåg, buss, båt och flyg… och kanske linbana!

Albanien på cykel

En upplevelseresa som du sent ska glömma! Albanien ligger längst söderut i Adriatiska havet med ett fantastiskt klimat. Området som vi skall cykla i ligger i den sydliga delen av landet och kan erbjuda allt från böljande jordbrukslandskap till höga berg och härliga, orörda stränder. Vi passerar genom flera byar som finns med på Unescos världsarvslista. Denna resa har verkligen allt!

Dagsetapperna är på 50-70 kilometer och upp till 1600 höjdmeters stigning. Detta är en resa för dig som tycker om att cykla, tycker om god mat och vin, och är på jakt efter nya upplevelser. Vill du cykla på en plast där dina vänner ännu inte har varit, ska du följa med hit!

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

Sicilien – Etna runt på cykel

På denna resa åker du till medelhavets största ö! Sicilien är fantastiskt spännande både med tanke på natur, mat och vin, och inte minst sin historia. På cykeln kommer du få stora upplevelser – garanterat! Vi kommer att ha vulkanen Etna i sikte under de flesta dagarna. Etnas klassiska profil dominerar hela den ösrta delen av Sicilien.

Sicilien har ett varierat landskap – vilt och vackert! Du följer för det mesta vägarna i dalgångarna och undviker på så sätt den mest kuperade terrängen. Du kan dock räkna med enkla vägar uppför och ner mellan de olika byarna.

Dagsetapperna ligger mellan 55-85 kilometer.

Kryssning i Kroatien

Kroatien har blivit en av pärlorna som ”alla” har upptäckt. Både byarna, stränderna, det rena vattnet och inte minst atmosfären lockar de flesta. När det landet utöver detta är influerat av det italienska köket är det inte konstigt att många menar att Kroatien har ”allt”. Vi på Expa tänker att ett av de bästa sätten att upptäcka det här landet på är att kryssa med egen båt mellan landets alla pärlor – gärna tillsammans med goda vänner! Vi startar vår kryssning i staden Split och seglar söderut mot Dubrovnik. På vägen stannar vi i hamnarna Makaraska, Mljet, Sipani, Korcula och Hvar innan vi återvänder till hamnen i Split. Självklart har vi med full besättning med proffesionellt mannskap, inklusive kock och kapten.

Vi skräddarsyr aktiviteterna i varje hamn.

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

Aktivitetsresa med PT – Umbria

Följ med på en oförglömlig aktivitetsresa till regionen Umbria i Italien! Allsidiga träningspass, vandring i vackra omgivningar, välsmakande och spännande italiensk mat och vin är något av det som kan stå med på programmet. En resa med träningstillfällen för alla som tycker om en aktiv semester och en aktiv livsstil. Du kommer garanterat bli inspirerad och motiverad till att lära dig något nytt, då vi erbjuder spännande träningspass och annorlunda teman om träning och hälsa.

Aktivitetsresa med PT – Gardasjön

Vid foten av Dolomiterna, längs med den fantastiska Gardasjön, hittar vi den mysiga staden Riva del Garda. Staden har blivit en av de mest populära aktivitetsstäderna i hela Europa. Det har vi full förståelse för! Här har vi unika möjligheter till outdoor-aktiviteter av alla dess slag, allsidiga träningspass, vandring i vacker omgivning, god och spännande italiensk mat och vin. Samt härliga bad i Gardasjön!

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

Cykelsemester i Toscana – 4 dagar

Flyg till Pisa/Firenze och upplev den härliga staden Lucca och dess omgivning! Två dagar på cykel där ni får cykla på vägar med panoramautsikt och uppleva små medeltida städer som Collodi (där självaste Pinocchio är född), Montecarlo, Torrigiani och Oliva, samt tornet dell’Aqula och borgarna i Castiglione och Ripafratta.

Turen når sin maxhöjd på fjället Monte Balbano, därefter cyklar ni nedför till kusten och den härliga staden Viareggio. Vi ordnar också besök på vingård om detta skulle vara ett önskemål.

MTB-tur i Lombardia

Regionen Lombardia sträcker sig västerut från Gardasjön, via Como till Lago Maggiore, med alperna i norr. Perfekt ställe för mountainbike!

Här cyklar vi några dagar i lite krävande terräng längs sjön Lago Iseo, samt på lättare stigar längst kanalen mot Milano. Lunch och sightseeing i Milano en av dagarna.

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

Skidresa Dolomiterna/
Madonna Di Campiglio

Goda möjligheter till att njuta i ett storslaget landskap! Madonna Di Campiglio bjuder på 150 kilometer preparerade pister – i olika svårighetsgrader. Skidområdet Campiglio, som omfattar områdena Folgarida, Marilleva, Pinzola och Madonna Di Campiglio, bjuder på fantasiskt bra preparerade och varierade pister. Och med högsta punkt på 2500 möh får man långa, fina pister att njuta av. I pisterna ligger det mysiga restauranger som serverar god italiensk mat och dryck. Här finns det verkligen goda möjligheter att njuta i det storslagna landskapet.

Sardinien från söder till norr

Cykelresa till medelhavets näst största ö – en ö som kanske mest är känd för sina vackra stränder och medelhavets renaste vatten. Men fantastiska Sardinien har mycket mer att bjuda på än sol och värme! Inom loppet av denna vecka kommer vi att cykla från söder till norr genom ett spännande och vackert landskap. Sardinien är kuperat, vilt och vackert! Det är relativt lite trafik på ön och bra vägar som passar bra till cykling. Längst vägen passerar vi små städer som du annars kanske aldrig hade upplevt på egen hand. Vi kommer nära inpå naturen och vi kommer helt säkert få en känsla för det lokala – vi kommer med andra ord få se Sardinien från ”insidan”.

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

Toscana och den fina ön Elba

På den här resan får vi med oss stora delar av den spännande ön Elba – att få uppleva den här ön från cykelsadeln blir garanterat en ”höjdare”!

Vi på Expa upplever Elba som en blandning av Karibien, Madeira och Mallorca, och vi blir lika fascinerade varje gång vi reser hit. Efter tre dagar på ön, varav en är en vilodag med egentid, tar vi färjan tillbaka till vackra Toscana med de speciella och mysiga städerna Volterra och Massa Marittima.

Toscana är ju vida känt för sitt vackra landskap, något vi kommer få se med egna ögon dessa dagar. Dagsetapperna ligger på mellan 40-80 kilometer.

Italien från kust till kust – cykelresa

Vi tar dig med på småvägar, och visar dig ställen du kanske aldrig hade upptäckt på egen hand. Vi flyger till Roma och startar turen på Italiens västkust. Vi cyklar genom regionen Umbria, också kallat ”det gröna Italien”.

Längst vägen passerar vi flera medeltida städer som Assisi, Greccio, Montefranco, Bevagna och Foligno. Därefter cyklar vi över till regionen Marche, som av italienarna själva kallas ”Italien i miniatyr”. I ett fantastiskt vackert landskap cyklar vi hela vägen ner till det adriatiska havet och alla fina stränder.

Denna resa bjuder på stora upplevelser, varierat landskap, spännande bostäder och trevliga stunder med god mat och vin.

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

Träningsresor till Mallorca

Vi arrangerar gärna träningsresor, cykel, till Mallorca, både för grupper med fasta datum eller för dig som önskar resa med din egna grupp.

Mallorca är en perfekt ö för de som tycker om att cykla. På våra resor bor du under hela veckan på hotellet Hotel El Cid (4-stjärningt), strax utanför Palma. Det kommer läggas upp nya etapper runt ön varje dag.

En fantastiks möjlighet att komma i form inför cykelsäsongen – tillsammans med andra cykelentusiaster!

Sella Ronda, Dolomiterna och Garda

En unik och oförglömlig cykelresa i fjällkedjan Dolomiterna i norra Italien. Dolomiterna är kanske den mest spännande cykeldestinationen i världen, den bjuder på spektakulär utsikt och natur och har utmanande turer för varje smak. På vår resa håller vi oss i Trentino-regionen Alto Adige och följer ruter längst natursköna dalar med klättring över några av cykelvärldens mest kända fjällpass. Därefter tar vi turen vidare söderut mot det spektakulära sötvattenparadiset Lago di Garda (Gardasjön). Vår Sella Ronda-resa har vi lagt upp för att ge dig en cykelupplevelse för livet!

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

La Bella Sicilia

Sicilien, denna mytomspunna, dramatiska och vackra ö i Medelhavet. Belägrad och ockuperad av främmande makter genom hundratals av år. Känt för den aktiva vulkanen Etna och känt som födelseort för maffian. Allt och alla har på sitt sätt satt sin prägel på denna ö. Detta skall ni få utforska närmare, men framför allt ska ni få se en skönhet som måste upplevas.

Vi sätter upp ett program för den som önskar att få uppleva det riktiga Sicilien – via bil/moped. Ni kommer få besöka typiska sicilianska byar som Taormina, Modica, Noto, Marina di Ragusa och Enna.

Abruzzo – det okända Italien

Abruzzo är kanske en av de minst kända regionerna i Italien, både för oss turister och för italienarna själva… Detta område bjuder på spännande natur med enormt stora kontraster. Den innehåller hela tre stora nationalparker och en regionalpark med över 30 reservat.

Från de högsta bergstopparna på nästan 3000 möh och ner till kusten hittar vi många spännande cykelturer som tar oss genom vacker natur som skapad för stora upplevelser. Närheten till Roma har genom historien gjort att man utöver detta hittar många spännande mindre byar med slott och borgar, alla med sin egen historia.

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

Puglia runt – cykelresa

Denna resa går nästan så långt söderut i Italien man kan komma – till området Puglia. Området är känt som ”det platta Italien” eller, om du hellre vill, ”Italiens bord”. Ett landskap som präglas av havet, olivträd och ”de vita städerna” med sina mycket speciella hus.

Cykla på egen hand genom olivlundar och längst den idylliska kusten i syd-Italien. På denna resa kommer du inte bara att få uppleva det unika landskapet mellan det adriatiska havet och det loniska havet, utan också en enorm vänlighet och gästfrihet från italienarna i söder. Naturen är rik på kultur. Många olika folkslag har under historien satt sin prägel på regionen. Här hittar du också producenter av fantastik olivolja – kanske den bästa i Italien!

Cykla genom tre länder

Cykelresa genom de fantastiska Dolomiterna, Österrike och Slovenien och därefter söderut mot det vackra Trieste i Italien! Denna resa tar dig genom ett fantastiskt landskap i Italien, Österrike och Slovenien.

 

Resan startar i nordöstra Dolomiterna, där man under den första delen av turen följer älven Drau genom dalen med samma namn. Man fortsätter därefter vidare genom Gail Valley på komfortabla cykelvägar i Österrike. Efter en kort avstickare till den italienska gränsbyn Tarvis, fortsätter du vidare till Slovenien. Den sista etappen på turen tar dig genom ett spektakulärt landskap ner mot Adriatkusten. På den sista dagen cyklar du längst med kusten till den tidigare hamnen Habsburg i Trieste.

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

Klassiska Toscana på cykel

Denna resa är en klassiker för alla som gillar Toscana. Här cyklar vi lite utanför de stora vägarna för att du ska få en spännande tur och uppleva ett härligt Toscana.

I tillägg till allt du kan se Pisa, Firenze och Lucca kommer den här resan att ge dig möjlighet att upptäcka charmerande småstäder. Några redan kända städer som Vinci och San Miniato, men det är också andra fina ställen man kan göra avstickare till, målet är att du ska uppleva det genuina toscanska sättet att leva på.

Upplev Toscana på scooter

En scootertur full av upplevelser i Toscana och den spännande ön Elba! Att se den här ön på två hjul blir garanterat en unik upplevelse. Vi på Expa upplever Elba som en blandning av Karibien, Madeira och Mallorca och vi blir lika fascinerade varje gång vi reser dit. Efter två nätter på ön tar vi färjan tillbaka till vackra Toscana med de speciella och mysiga städerna Volterra och Massa Marittima. Toscana är vida känt för sitt vackra landskap, grönt och frodigt så långt ögat kan se. Vi ser framför oss dagar med härliga vespaturer, lokala och genuina mat & vin upplevelser, lite avslappning med sol och strand och inte minst en långhelg med social samvaro.

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här

Upplev Mexiko på cykel!

Cykelresa i det mycket spännande landet Mexiko! Vi har lagt upp ett program där du cyklar utanför de stora vägarna där du cyklar genom ett vackert och varierat landskap, spännande småstäder – och hoppas att du, under den här resan, ska komma tätt inpå den mexikanska själen. Allt detta från cykelsadeln.

Vi försöker som alltid skapa en upplevelse du sent ska glömma. Våra övernattningsställen är noga utvalda och vi hoppas att vi längst vägen ska äta god mat från det berömda och genuina mexikanska köket.

Långweekend vid Lago Iseo

Vi erbjuder en mat- och vinresa i det härliga området runt Lago Iseo i Italien. Vi bor flott alldeles nere vid sjön, besöker vingård och har matlagningskurs med hotellets eminenta kock.

Önskar ni andra aktiviteter kan vi ordna det för er t ex cykeltur, vandring, båttur etc.

På väg hem mot flygplatsen finns det möjlighet att stoppa vid ett stort shoppingcenter för shopping av kläder och mat. Valet är ditt!

Kontakta oss för mer info här
Kontakta oss för mer info här
   Skicka artikeln som PDF