Program 2018-11-20T08:43:33+02:00

Program Mälarö Träningsverk till Gardasjön

Dag 1. Torsdag 9 maj – Ankomstdag

Ankomst flygplatsen i Venedig. Transport väntar på flygplatsen för transfer (2 timmar) till Riva del Garda / Torbole. Incheckning på Hotel Villa Stella 3***.

Vi avslutar dagn med gemensamma middag.

Program Mälarö Träningsverk til Gardasjön

Dag 2. Fredag 10 maj – Vandring längs med Gardasjön

Efter frukost har vi en briefing om dagens aktiviteter och en lektion i italienska. Vi tar bussen till grannbyn Riva del Garda och påbörjar vår vandring längs den vackra Ponale, som ses som en av de vackraste lederna i Italien. Vi går längs bergsväggen med utsikt över Gardasjön och våra byar Riva del Garda och Torbole.

Vi tar ett stopp på den enda baren som ligger utmed leden och avslutar med lunch i byn Pregasina, vackert belägen uppe på bergssidan. De som önskar fortsätter upp till bedårande Punta dei Larici med en milsvid utsikt. Vi är åter i Torbole tidigt under eftermiddagen.

Gemensam middag i Torbole på kvällen.

Dag 3. Lördag 11 maj – Cykling och vinprovning på vingård.

Dagen börjar med justering och anpassning av cyklar. Vi cyklar mestadels på cykelvägar genom den vackra dalen med branta berg på varje sida. Vi passerar byn Arco och stannar för en fikapaus. Målet för dagens aktivitet är vingården Cantina Pisoni som ligger vid foten av Dolomiterna. Väl framme på vingården, blir det en rundvisning i vinkällaren innan vi sätter oss till bords för en lätt lunch och provar några av gårdens viner. Vi cyklar hem via sjön Cavadine i mestadels platt terräng.

Dagens sträcka är totalt ca. 45 km. Elcykel finns som alternativ till vanlig cykel – kanske detta är ett bra tillfälle att pröva denna fantastiska uppfinning?

Väl tillbaka på hotellet finns det tid på egen hand innan det är gemensam middag.

Vandrings- och aktivitetsresa Gardasjön, Italien

Dag 4. Söndag 12 maj – Via Ferrata, guidad tur av Canale och provning av ost och olivolja

Idag blir en dag full av nya spännande upplevelser. Efter morgonens samling på hotellet med italienska lektion så beger vi oss med buss till Via Ferrata Collodri där vi utmanar oss själva med en Via Ferrata, ett slags klättring. Vi går uppför berget säkrad i sele och vandrar ner på andra sidan berget. Denna roliga aktivitet passar alla åldrar.

Vad är Via Ferrata?
Under första världskriget byggdes järnstigar för första gången i de Italienska alperna, och dessa järnstigar kallades Via Ferrata, därav namnet. Rutterna på dessa bergsväggar är utrustade med fasta fästelement som ståltråd, byglar, stegar och broar över hela eller delar av sträckan. Med hjälp av hjälm och sele kan vi klättra upp på berget på det säkraste och mest förutsägbara sättet utan erfarenhet av klättring. Någorlunda god form och motorik är vanligtvis tillräckligt för att gå en Via Ferrata. En guidad tur av en Via Ferrata med klättringssele ger dig möjlighet att uppleva en fantastisk upplevelse från bergsväggen.

Efter detta äventyr blir det välförtjänt lunch i Arco. Vi tar oss sedan vidare till den unika medeltida byn Canale, som är utsedd till en av Italiens vackraste. Här får vi en guidning på engelska.

Åter hotellet för dusch och ombyte på eftermiddagen. Vi beger oss sedan till en charmig bondgård som drivs av en passionerad familj. Här får vi prova gårdens olivolja och ost. Kvällen avslutas med en fantastisk middag på gården.

Dag 5. Måndag 13 maj – Båtutflykt och vandring Monte Baldo

Vi tar båten till Malcesine. En magisk båttur med de branta bergsväggarna som omsluter norra delen av Gardasjön. Efter båtturen tar vi linbanan upp till Monte Baldo på 1800 m.ö.h. Här är vi på toppen av världen med 360 graders utsikt. Vi ser skärmflygare glida ner mot Gardasjön på ena sidan och bergen i fjärran på den andra. Vi vandrar på toppen (2-3 timmar) och äter lunch med magisk utsikt. Vi åker hem till Torbole med privat buss.

Vi avslutar dagen med gemensam middag.

Dag 6. Tisdag 14 maj – Hemresa

Tidig avresa till flygplatsen i Venedig.

Expa Resor AB reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

   Skicka artikeln som PDF