Program 2018-10-25T09:15:08+02:00

Program Hike & Bike i Dolomiterna

Vandra och cykla i Dolomiterna / Gardasjön

Dag 1 – Ankomstdatum

Ankomst Torbole / Riva del Garda. Checka in på hotellet.

Möte med lokal engelskspråkig guide för sammanställning och granskning av veckans program på eftermiddagen / kvällen. Kanske är det dags för en cykeltur innan du njuter av middag på en mysig lokal restaurang.

Program Hike & Bike i Dolomiterna

Dag 2 – Klättring i Via Ferrata Cime Capi

Denna första tur är en liten provresa för att få en känsla för att klättra och vad Via Ferrata innebär före resan i Dolomiterna.

Dagen börjar med en kort busstransfer till Cima Capi. Här går du på klättring och börjar med ca. 1 timmars vandring före kort teknisk granskning av utrustning och teknik. På vägen upp till toppen får du en fin utsikt över Sarca-dalen, Gardasjön och Dolomiterna. Perfekt att stå på toppen och se bortom det unika landskapet. Resan är inte tekniskt svår, men relativt “luftig”. Längs vägen ser du flera gamla genvägar och försvarspositioner från första världskriget. Det är lätt att tänka på soldaterna som kämpade en hård kamp för att överleva.
Resan går på en rondell med mycket klättring uppåt och så lite enklare väg tillbaka ner. Under hela dagen har du en lokal certifierad guide.

Det finns tid för några timmar av avkoppling på egen hand innan det är dags för en god middag på en lokal pizzeria.

Dag 3 – Cykel från Riva del Garda till Madonna di Campiglio

Första cykeldagen!
Vi börjar tidigt på morgonen med packning av bagage före frukost. På dagens tur passerar du Lago Tenno och höglandet Di Fiave med utsikt hela vägen mot de mycket unika Dolomiterna. Det är mest uppförsbacke från början till slut.
Delar av leden är på en cykelväg utan trafik. Men du måste också förvänta dig en liten trafik där sträckan ligger längs vägen. Det är dock vanligtvis begränsat av trafik på de mindre vägarna vi valt. I en god takt vandrar du upp i dalen. Vi förväntar dig att vara på den klassiska alpina destinationen sen eftermiddag. Lunchrast tar vi längs vägen (lunch ingår inte i priset).

Framme i staden Madonna di Campiglio kopplar vi av innan det är dags för en välförtjänt middag i hotellets restaurang.
En underbar cykeldag i en magisk miljö – om än lite utmanande.

Längd: Totalt ca. 75 kilometer.
Höjdskillnad: Ca. 2800 höjdmeter.
Rutt: https://www.plotaroute.com/route/

Vandra och cykla i Dolomiterna / Gardasjön

Dag 4 – Vandring / klättring i Via Ferrata Gustavo Vidi / Brenta Dolomites

Denna dag klättrar du upp till hjärtat av Brenta Dolomiterna. Resan börjar med bergs hissen upp till bergs hyttan Graffer. Här bestämmer du vilken väg du vill ta. De som kanske inte vill vandra på den spektakulära Via Ferrata-vägen kan välja en annan väg som är “mindre luftig”. De som väljer Via Ferrata får sin klättringsutrustning, på väg mot de enormt kraftfulla bergstopparna. Detta är en enkel teknisk väg, men är väldigt luftig och har en spektakulär utsikt, oavsett vilken väg du tar.

Om du inte känner dig trygg i höjden eller inte vill utmana dig själv, kan du välja en annan rutt denna dag. De som väljer att vandra utan klättringsutrustning idag går en lättare väg eller stanna kvar och njut av bergsväggen med magisk utsikt över bergen och dalarna nedan.
Du tar med och äter ditt eget lunchpaket under dagen.

När vi är tillbaka på Rifugio Graffer tar vi en kort paus i baren innan vi fortsätter tillbaka med hissen och tillbaka till hotellet i staden.

En bra middag väntar i hotellets restaurang.

Dag 5 – Cykel från Madonna di Campiglio – Andalo

Dagen börjar med en god frukost innan du stiger på din cykel för att ta dig den sista bitenmot Passo Campo Carlo Magno. Därefter börjar du en lång uppfart mot Val di Sole och staden Dimaro. Kursen går sedan genom dalen ända till Mostizzolo och Val di Non, känd för sin äppelträder. Vacker, vacker, vacker

De första 60 km är nedförsbacke och längs vägen kommer du att äta lunch i någon av de små städerna du passerar innan du klättrar på Andalo. Strax framför Andalo ser du Brenta Dolomiterna igen, men den här gången från andra sidan!

Incheckning och lite avkoppling för att samla alla intryck efter dagens utmaningar.

Middag i hotellets restaurang.

Längd: Ca. 77 kilometer.
Höjdskillnad: Ca. 1700 höjd.
Rutt: https://www.plotaroute.com/route/478919

Via Ferrata Cime Capi

Dag 6 – Cykel från Andalo – Monte Bondone

Denna dag erbjuder flera överraskningar. Efter några kilometer resa från Andalo kan du se den idylliska sjön Lago Molveno. Sjön ligger inbäddat mellan bergen i Brentabergen. Du följer kusten mot städerna San Lorenzo, Villa Banale och Stenico. Här går du ner till Pergolese där du stannar vid Pisoni vingård för en lätt lunch och en rundtur.

Eftermiddagen blir utmanande med långa klättringar, ca 25 km uppför det legendariska Giro d’Italia spåret Monte Bondone. Här testar du dig på samma sätt som ryttarna i den här legendariska ritten. Upp på toppen av bergspasset. Tillbaka på hotellet finns tid för en vila före middagen.

En spännande dag med både spektakulära landskap, vackra cykelvägar, vingård och utmanande klättring.

Längd: Ca. 62 kilometer.
Höjdskillnad: Ca. 2250 höjd.
Rutt: https://www.plotaroute.com/route/478947

Dag 7 – Cykel från Monte Bondone – Bardolino

Den sista biten av resan. Den här dagen cyklar du genom en av Trentoregions viktigaste landskapen – Valle L`Adige. Dalen är känd för sin vinproduktion och äppelodling.

Dagen börjar med en nedförsbacke som är relativt krävande. Utförsåkning följer du cykelvägen som går längs floden ända ner till Verona. Imponerande druvanker hela vägen söderut mot Affi. En sista klättring norr om Valpolicella området innan du ser Gardasjön glittra när du cyklar sista milen ner mot havet till staden Bardolino.

Den sista vistelsen kommer att ligga i denna mysiga stad, som ligger vid strandpromenaden.

Efter en spännande vecka med vandring och cykling i fantastiska omgivningar väntar på en värdig avslutande middag. Kanske ett minne för livet.

Längd: Ca. 96 kilometer.
Höjdskillnad: ca 1000 meter.
Rutt: https://www.plotaroute.com/route/478996

Via Ferrata Gustavo Vidi / Brenta Dolomites

Dag 8 – Hemresa

Avgång till flygplatsen.

Expa Resor AB reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

   Skicka artikeln som PDF