Giro d’Italia 2019 – 102: a utgåvan! 2019-01-17T18:19:43+02:00

Giro d’Italia 2019 – 102: a utgåvan!

Boka dig på turen här

Svårighetsgrad:

Cirkus Giro d’Italia 2019

Passo Stelvio, Passo Gavia, Passo Mortirolo – legendariska bergspass!

Denna gång bjuder vi med dig på en av de mest spännande cyckelturerna som vi har under 2019. Vi startar vid Gardasjön och kommer få uppleva ett fantastiskt landskap, magiska cykelturer och två målgångar på Giro d’Italia!

Även om vi kommer att cykla på några av de mest legendariska bergspassen som finns i cykelvärlden, kan de flesta följa med på denna resa. Detta för att vi för första gången på våra Giro-turer i tillägg till racercyklar, kan erbjuda el- cyklar. På så sätt kan även du som kanske inte känner dig i tillräckligt god form, följa med och uppleva dessa mytomspunna områden.

Cirkus Giro d’Italia 2019

Kanske är Giro d’Italia det mest krävande loppet av dem alla. För italienare är Giro d’Italia inte bara mytomspunnet, det är även det största loppet. Sällan kommer du så nära ett så stort arrangemang, du kan verkligen känna vad cyklisterna upplever och genomgår.

På denna resa arbetar vi med en ‘special edition’ Giro d’Italia cykeldräkt, endast tillgängligt för deltagare. Pris och design kommer att presenteras i slutet av mars 2019. En eventuellt beställd cykeldräkt levereras på ankomstdagen i Italien.

Kort om resan

Även i 2019 startar vi vid Gardasjön, denna gång i den idylliska byn Salò. Vi fortsätter via Via Lago Iseo upp mot bergen där vi följer samma spår som cyklisterna de efterföljande dagarna kommer att passera. Vi kommer stanna i Bormio i två dagar. Här utmanar vi det högsta berget av dem alla- Passo Stelvio. De tuffaste cyklisterna cyklar upp för bergspasset från båda sidorna.

Vi ser målgången i Ponte Legno efter att ha cyklat upp för Passo Gavia – i samma spår som Giro’n går. Efter målgången sätter vi oss på bussen för att komma lite närmare nästa dagsetapp som har målgång i Anterselva. Även denna dag cyklar vi Giro-etappen endast ett fåtal timmar före det att cyklisterna passerar i samma spår. Vi får med denna spektakulära cykeltur, med oss en härlig stämning och en magisk känsla.

På denna tur får vi alltså känna spänningen från loppet, samtidig får vi med oss några av de episka fjälletapperna, de tuffaste klättringarna och de mest magiska cykelvägarna.
Dagsetapperna ligger på mellan 60 – 110 kilometer. Som alltid på våra Giro d’Italia-turer räknar vi med stora äventyr, många upplevelser och spännande cykling i spektakulär natur.

Maxantal deltagare på denna resa är 40 personer, detta för att vi alla ska få ut så mycket som möjligt av cyklingen och samtidigt kunna ha stor flexibilitet, för att kunna hålla oss så nära loppet som möjligt. Först till kvarn gäller!

Passo Stelvio, Passo Gavia, Passo Mortirolo – legendariska bergspass!

Highlights

 • Den speciella stämnigen vi upplever tätt inpå loppet.
 • De mytomspunna bergspassen Passo Stevio, Gavia och Mortirolo.
 • Stämningen i målområdena.
 • De nya cykelvännerna vi får på resan.
 • Spektakulär natur.
 • De stora kontrasterna från Gardasjön till Alperna.
 • Expa’s serviceapparat med egna guider som cyklar med gruppen.
 • Det sociala med alla deltagare på resan.
 • Den goda form man kommer att vara i efter en vecka på cykel.

Nu även på El-cykel

Eftersom den här resan ofta innebär krävande sträckor, ger vi dig nu möjlighet att välja en elektrisk cykel. Det kan vara etapper som är ganska krävande, och då kan en elcykel vara ett perfekt alternativ för dig som vill ha lite hjälp längs vägen. Med andra ord kan de flesta som tycker om att cykla vara med – trots den krävande banprofilen. Ett fantastiskt alternativ om du känner att tiden för förberedelser är för knapp.

Datum för turen

23– 30 maj 2019.

Film från fjorårets resa

Se filmen från vår Giro-tur år 2018 här:

Vem passar resan för?

Det här är en resa där alla som cyklar på landsvägsracer eller elcykel kan vara med! Du behöver inte vara elitcyklist för att delta, men det är viktigt att du älskar att cykla och cyklar en hel del i förväg då vi kommer att cykla på flera krävande stigningar på över 1000 höjdmeter samt några etapper på ca 100 kilometer per dag, flera dagar i sträck. Bergspassen Passo Stelvio och Passo Gavia är på 2700 m.ö.h. Det är naturligtvis stor skillnad på cykling i platt terräng och cykling i kuperad terräng.

På några av etapperna cyklar vi över bergspass där det i flera kilomerter kommer gå uppför, för att därefter cykla några kilometer nedför. Temperaturen kan komma att variera kraftigt under dagen.

Dagsetapperna ligger på mellan ca. 50 – 110 kilometer i både platt och mycket kuperad terräng. Vi brukar ha gott om tid och har alltid vatten tillgängligt i följebilen. Tempot på etapperna blir lugnt. Vi kommer att spendera hela dagen på cykel.

Detta är med andra ord en resa för cykel-älskande deltagare som uppskattar fantastiska naturupplevelser från sadeln. Förutom att uppleva Giro d’Italia på nära håll, cyklar vi också på flera av de vägar där Giro’t gått tidigare år eller går under 2019.

Nedre åldersgräns för deltagare på denna resa är 15 år.

Logi

Vi bor som vanligt på mysiga hotell med god stämning, belägna strategiskt både för cykling och natur. Under denna resa kommer vi att bo på 6 olika hotell, alla 3-4 stjäriga, och vi förflyttar oss från hotell till hotell på cykel. Bagaget transporteras naturligtvis i följebilen.
Det är planerat att vi bor i dubbelrum / lägenhet.

Enkelrum är endast på förfrågan och ett enkelrumstillägg tillkommer på 2.600 kronor för hela veckan. Tillgängligheten på enkelrum beror på antal anmälda och kan inte garanteras förän ca. en månad före avresa.

Mat och vin är naturligtvis viktigt på denna resa. Vi äter frukost på de olika hotellen – notera att den är italiensk och inte svensk. Lunch äter vi på mysiga restauranger eller som picknick i det fria längs vägen. Dagarna avslutas med lokal mat och vin.

Giro d'Italia 2019

Egen följebil

Vi har alltid en följebil för teknisk assistans och bagagetransport, du cyklar därför utan bagage på själva cykeln. I bilen finns även plats för ett fåtal deltagare om energin skulle tryta.
OBS! På grund av trafik och diverse avstängda vägar under loppet, måste vi vid enskilda tillfällen vara förberedda på att följebilen inte kan köra samma väg som vi cyklar.

Cyklar

I samarbete med vår partner på plats erbjuder vi kvalitetscyklar. I följebilen har vi utrustning för eventuell justering av cyklarna samt de viktigaste reservdelarna. Första dagen, vid utlämning av cyklarna, anpassar vi dem till var och en. Val av cykel görs i anmälningsformuläret.
Hjälm och vattenflaska kan lånas tillsammans med cykeln. Om du vill ta med din egen hjälm, går det såklart bra. Cykelskor är obligatoriskt. OBS! ta med egna pedaler.

Elcyklar
Det kommer på denna resa, utöver landsvägsracer, vara möjligt att hyra elcykel mot ett tillägg på EUR 130 för hela veckan.
OBS! Alla elcyklar är konstruerade så att elmotorn inte ger någon hjälp i hastigheter över 24 km/tim.

Racercyklar
Priset inkluderar hyra av landsvägsracer av god standard, med kolfiber-ram och god utrustningsnivå (växlar och bromsar av varumärken som t ex Shimano 105/ Ultegra / Sram Force).
Du har möjlighet att välja racercykel med elektronisk växel, Di2, mot ett pristillägg på EUR 130 för hela veckan. Du väljer cykel i bokningsformuläret. Om du har ytterligare önskemål skriver du dessa i kommentarsfältet.

Cykelförsäkring

Du har möjlighet att teckna en försäkring för 30 Euro för hela hyresperioden mot skada på cykeln. Den här försäkringen täcker skador på cykeln längs vägen, såsom repor, skador på däck, ramen, växel- och bromssystem. Stöld täcks inte av denna försäkring. Varje deltagare står själv för ansvaret vid stöld. Uthyraren är ansvarig för förvaring av cyklarna på hotellen. Om du avstår från denna försäkring, måste all skada på cykel betalas till fullo, efter det att reparation har genomförts.

OBS! Försäkring måste tecknas på förhand (görs i bokningsformuläret) och kan EJ tecknas vid / efter ankomst.

Giro d'Italia med Exparesor

Dagsprogram

Du ser vårt dagsprogram här. Programmet är preliminärt, ändringar kan förekomma. EXPA reserverar sig för eventuella skrivfel.

OBS! Karta över dagsrutterna skriver du själv ut före avresa – länkar till dagsetapperna finner du i dagsprogrammet.

Pris

Totalpris: SEK 19.840 kr per person, del i dubbelrum.

Priset är baserat på en växlingskurs på SEK 10,40 i förhållande till 1 Euro. Förändringar av växlingskursen på mer än 3 % kan eventuellt öka / reducera totalpriset.

 • Första inbetalningen på SEK 2.000,- sker vid anmälan. Faktura skickas via mail. OBS! Ej återbetalningsbart vid avbokning.
 • Sista inbetalningen på resterande belopp har förfallodag den 01 april 2019. Faktura skickas via mail.

Priset kräver minst 15 deltagare per grupp. Vid färre deltagarantal kan priset på resan bli högre eller så ställs resan in.

Enkelrum endast på förfrågan och då mot ett pristillägg på SEK 2.600,- för hela veckan. Tillgängligheten av enkelrum beror på antal anmälda och kan inte garanteras förrän ca en månad före avgång.

Vad ingår / ingår inte i priset

I priset ingår:

 • Flyg, Stockholm Arlanda – Verona t/r
 • Busstransfer enligt program.
 • Cykelhyra alla dagar. Landsvägcykel.
 • Lån av hjälm/vattenflaska.
 • Övernattning – del i dubbelrum/lägenhet.
 • Frukost, lunch och middag med ett glas vin, alla dagar enligt program – alltså helpension (OBS! lunch på ankomst- och avresedagen är inte inkluderat.)
 • Guidning och assistans av vårt eget crew.
 • Följebil alla dagar (vid vissa Giro-etapper måste bilen vänta / köra en omväg och möta oss på lämplig plats).
 • Bagagetransport alla dagar enligt program.
 • Team Expas dedikerade guider, som cyklar tillsammans med gruppen.

I priset ingår INTE:

 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra turer).
 • Eventuella anslutningsflyg
 • Frivillig cykelförsäkring
 • Lunch på ankomst- och avresedagarna.
 • Ev. enkelrumstillägg
 • Ev. hyra av elcykel
 • Ev. uppgradering av landsvägscykel.

Betalningsvillkor

Våra generella betalningsvillkor hittar du här. Första inbetalning (och ev deposition) är inte återbetalningsbar. Vid bokning av resan kryssar du för att du har läst och accepterat våra villkor.

Rumsfördelning

För att resan ska få ett rimligt pris och vara så social som möjligt, placerar vi deltagarna i rum två och två. Uppge vem du vill dela rum med i bokningsformuläret. Antalet deltagare går dock inte alltid upp, och i sådana fall måste du betala extra för ett eget rum. Detsamma gäller om den du reser tillsammans med avbokar sin resa. Om du vill bo ensam är det självklart också fullt möjligt beroende på kapacitet.

Enkelrumstillägget på denna resa anges under rubriken ”Pris” längre upp i texten.

Giro d'Italia

Flyginformation

23 maj Arlanda-Verona (via Oslo) 07.00-12.50

30 maj Verona-Arlanda (via Oslo) 13.50-19.00

Avreseinformation och biljetter skickas ut elektroniskt ca 7 dagar före avresa.

Praktisk information om eget bagage

Allt bagage kommer att transporteras med följebil. Det är viktigt att du tar med dig så lite packning som möjligt, eftersom bagageutrymmet i följebilen är begränsat.

Vänligen packa inte i hård plastväska då detta tar onödigt stor plats och är svårt att hantera vid packning i följebilen / transferbussen.

Viktigt! Vi kommer under vissa dagar cykla i högfjällsterräng – och där kan vädret växla snabbt. Det är därför viktigt att du även tar med dig cykelkläder för kallare väder – vi kommer bland annat att passera fjällövergångar på upp till 2300 meter över havet. Följebilen håller sig i regel i närheten om vi snabbt skulle behöva byta om. I den lilla ryggsäcken (som du kan ha på ryggen eller lägga i följebilen) bör det därför alltid finnas en torr tröja, regnjacka och eventuellt en mössa, handskar samt lösa ”cykelärmar och -ben.”

Utrustning

Vi föreslår följande för packning: allt bagage packas i ryggsäck eller mjuk sportbag (med eller utan hjul) – detta för att underlätta packningen i följebilen. Mindre ryggsäck medtages för handbagage på flyget.

Förslag på utrustningslista:

 • Egna pedaler
 • Egen hjälm
 • Cykelbyxor lång / kort
 • Cykeltröjor
 • Cykelhandskar
 • Cykelväst och/eller underställ
 • Lösa ”cykelarmar och –ben”
 • Varm jacka för kalla, våra nedfarter i högalpin terräng
 • Mössa och handskar
 • Solglasögon
 • Cykelskor och fritidsskor till kvällen
 • Badkläder
 • Cykelskor (och pedaler om du inte använder MTB)
 • Kamera (kom ihåg att ladda den före avresa)
 • Regnjacka
 • Badkläder
 • Solkräm
 • Första hjälpen-kit i reseformat
 • Helosansalva eller liknande för ömma rumpor…
 • Kläder och skor för kvällarna (casual)
 • Toalettartiklar
 • Varm jacka / tröja att använda vid stopp för lunch / picknic i bergspassen
 • Europeiskt sjukvårdskort
 • Reseförsäkringsbevis
 • Pass
 • Powerbank för laddning av mobilen

Behov av cykelkläder?

Vi på Expa utvecklar egendesignade cykelkläder i sammarbete med våra italienska producenter. Webbplatsen där du kan beställa våra produkter heter Stelvio Sportswear– en norsk hemsida med försäljning av cykelkläder och tillbehör, bland annat från italienska Rosti. Kläderna kan bäras både inne och ute – på ett spinningpass eller en cykeltur utomhus. Hög kvalitet står alltid i centrum för oss, alla våra produkter är handsydda i Italien och har därför en leverenstid på 2-25 veckor.

Se mer på www.stelviosportswear.com.

OBS! Efter registrering kommer du att få en länk till vår specialdesignade cyckeldräkt för Giro d’Italia 2019.

Reseförsäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Det har visat sig gång på gång att det är viktigt att ha en reseförsäkring i tillfälle av oförutsedda händelser under resan. Vi rekommenderar helårsreseförsäkring. Alla deltagare är ansvariga för sina egna personliga reseförsäkringar, med fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring som även täcker eventuell hemtransport. Det rekommenderas att ta med en kopia på reseförsäkringen och förvara denna separat under resan.

På resor i Europa, ta med ditt europeiska sjukförsäkringskort från Försäkringskassan. Detta ger dig sjukvård i EU-land på samma sätt som landets egna invånare.

Passo Stelvio med Team Expa

Biljetter och pass

Avreseinformation och biljetter skickas ut elektroniskt ca 7 dagar före avresa.

OBS! Alla deltagare måste ha giltiga, maskinläsbara pass.

Bokning / anmälan

Bokning görs skriftligen via vårt bokningsformulär. Anmälan är bindande, och den första delbetalningen återbetalas ej vid avbokning från kundens sida. Våra betalningsvillkor hittar du här, i bokningsformuläret kryssar du också för att du har läst och accepterat våra villkor.

Våra resor omfattas av Resegarantilagen vilket ger dig som konsument bästa möjliga skydd.

Minimum antal deltagare på denna resa är 15 personer, maxantal är 40 personer. Nedre åldersgräns är 15 år.

Priset är baserat på minst 15 personer per grupp. Vid färre deltagare kommer priset bli något högre eller så ställs resan in.

Vi ser fram emot att uppleva Giro d’Italia med dig!

Följ oss gärna i sociala medier

Om du följer oss på instagram och Facebook, kommer du att se bilder och dagsrapporter från våra resor. Dela gärna dessa länkar med vänner och familj, så att de kan följa dig på din resa.

Vi finns självklart på Facebook. Här är även en arrangemangssida upprättad, där du kan få specifik information samt se andra anmälda deltagare.

På Instagram heter vi TeamExpa och vi blir väldigt glada om ni taggar bilder från resan med #teamexpa. Varje månad korar vi en vinnare som har använt hashtaggen teamexpa, vinnaren får en trevlig hälsning på posten.

Vi har även ett nyhetsbrev som skickas ut ca en gång i månaden. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du erbjudanden direkt i din inbox. För att anmäla dig till vårt nyhetsbrev, klicka på denna länk www.exparesor.se och registrera dig längst ner till höger.

Frågor?

Önskar du / ni boka en presentation eller har frågor, kontakta Bill Larsten på telefon +46-704 915 915 / bill@exparesor.se.

Team Expa - turene det snakkes om

Expa Resor AB reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

   Skicka artikeln som PDF