Program 2019-03-18T12:58:47+02:00

Program – på äventyr i Cinque Terre

Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

 

Dag 1 – Tisdag 1 oktober

Ankomst till Pisa och transfer till Monterosso, en av de 5 byarna i Cinque Terre. Incheckning på familjeägda Hotel Palme 4****, där vi bor under hela vistelsen.

Det finns nu tid att strosa runt lite i Monterosso – kanske en prosecco vid stranden eller ett dopp i havet? Därefter går vi gemensamt och äter middag på byns kanske mest kända fiskrestaurant, Ristorante Il Pozzo som ligger i den gamla delen av Monterosso.

Program – på äventyr i Cinque Terre

Dag 2 – Onsdag 2 oktober

Efter en god frukost och briefing med en lektion i italienska är det dags för den berömda vandringen i Cinque Terre – det här blir en spännande dag! Vi går mellan de fem vackra städerna Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola och Riomaggiore. Sträckan som länkar dessa fem byar tillsammans anses vara en av Europas vackraste stigar. En underbar upplevelse som imponerar på de flesta.

I byn Corniglia passar det bra att stanna för lunch. Här finns det flera trevliga restauranger. Den totala sträckan att gå är ca 17 km i kuperad terräng. Det tar ca 6 timmar att gå hela sträckan inklusive pauser och lunchstopp. Sträckan är relativt krävande, med en del upp och ned. Men efter varje stigning får man en fantastisk utsikt som är värd varje steg!

Det går tåg tillbaka till Monterosso från alla byar som passeras. Tåget tillbaka tar ca 20 min från byn längst bort. Om det passar och vädret tillåter det så rekommenderar vi starkt att ta båten tillbaka! Det är en mycket vacker resa på ca 45 min. Då ser du hela den fantastiska sträckan du vandrat från havet!

För dagens vandring är det viktigt med bekväma kläder, joggingskor eller liknande, eventuellt regnjacka, kamera och kanske en liten ryggsäck. Lägg även badkläder i väskan – det är populärt att ta ett svalkande dopp i den andra och sista byn!

Middagen den här kvällen är bokad på Ristorante Il Ciliegio, en mysig, mindre restaurant som ligger otroligt fint till ovanför den gamla stadsdelen i Monterosso. Det mesta av vad som serveras av frukt och grönsaker odlar de själva. Här serveras bland annat vildsvin som ägaren själv stolt fångat i området kring Cinque Terre.

Dag 3 – Torsdag 3 oktober

Efter frukost och briefing beger vi oss norrut till grannbyn Levanto.

Vandringen tar en halvdag och börjar med en krävande klättring upp till toppen av berget. Här känns det som om du är på världens tak – en oslagbar utsikt över havet och landskapet runt Cinque Terre! Vi fortsätter till byn Levanto för bad och lunch innan vi tar tåget hem till Monterosso. På eftermiddagen kan man koppla av på stranden, promenera runt i Monterosso etc.

Denna dag kan du också använda för att spendera mer tid i en eller flera av de fem byarna. Det är bara att ta tåget! Ett annat alternativ är att vandra på egen hand högre upp i bergen – det finns gott om stigar här. Möjligheten är många, valet är ditt!

Ikväll blir det middag på egen hand. Ett förslag är pizza på en mysig restaurang som ligger vid stranden i Monterosso.

Expa Travel - Your Journey

Dag 4 – Fredag 4 oktober

Denna dag ägnas åt Portofino, den världsberömda byn norr om Monterosso. Den här byn är så vacker att den har blivit kopierad på flera platser runt om i världen, bland annat i Florida, USA.

För att komma till Portofino tar man ett tåg till Santa Margherita – där kan man välja att gå den vackra kustvägen ut till Portofino (ca 5 km enkel väg) eller ta buss från Santa Margherita till Portofino. Det är värt att tillbringa tid även i Santa Margherita – också en vacker by.

På eftermiddagen beger vi oss hem till Monterosso för en gemensam middag i Monterosso.

Dag 5 – Lördag 5 oktober

Flyget lyfter inte förrän på kvällen, så det finns gott om tid att njuta av dagen före transfern tar oss till flygplatsen i Pisa.

Expa Travel reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

   Skicka artikeln som PDF