Cinque Terre – flera datum 2018-11-07T13:26:12+02:00

På äventyr i Cinque Terre

 

Boka dig på resan här

 

Svårighetsgrad:

Upplev vackra och unika Cinque Terre i Italien

Alla borde uppleva att gå i de fantastiska bergen och njuta av den spektakulära utsikten över Cinque Terre! Det är svårt att välja en favorit av dessa 5 vackra bilfria byar som Cinque Terre klamrar sig fast vid bergssidorna i detta vackra område. Monterosso – Vernazza – Corniglia – Manarola – Riomaggiore. Stigen som förbinder de fem städerna anses vara en av Europas vackraste – en upplevelse som överträffar det mesta. Och glöm inte pauserna längs vägen – en cappuccino och en “gelato” i varje stad är ett måste.

Hela Cinque Terre-området, det vill säga kusten, de fem byarna och de omgivande bergen, har status som nationalpark och står på UNESCO: s världsarvslista.

Vi tar hand om dig så att du får en spektakulär och innehållsrik långhelg i Italien!

OBS! Detta är resor på egen hand. Om du önskar reseledare kontaktar du oss på info@exparesor.se för ett förslag utan förpliktelse.

 På äventyr i Cinque Terre 

Kort om resan

Naturligtvis kan du styra vilka dagar du vill göra vad, men vi rekommenderar följande program:

 • Dag 1 – avresedag.
 • Dag 2 – vandring i Cinque Terre. Alla 5 byar på en dag. Resan tar ungefär 6-7 timmar inklusive lunch och totalt ca. 17 km.
 • Dag 3 – flera möjligheter, vi rekommenderar att vandra till Levanto, eller tåg och vandring till Portofino (se mer info i det dagsprogrammet).
 • Dag 4 – utgångspunkt i Monterosso al Mare. Kanske skulle du vilja kolla in en av de 5 byarna och ta tåget / båten dit. Eller frestar stranden och avkopplingen i Monterosso ännu mer? Eller hur är det med att hitta en annan stig längs Monterosso-åsen och se byn från en helt annan vinkel? Möjligheten är många, valet är ditt!
 • Dag 5 – hemresa.

Här hittar du aktiviteter, avkoppling och många bra upplevelser. Alla dagar från de familjeägda hotellen Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre, båda med bra läge för både vandring och strand.

Varje by i Cinque Terre har en tågstation och det tar inte mer än 5 minuter med tåget från by till by.

Datum för resan

Under 2019 erbjuder vi denna resa tisdag – lördag under följande månader:

 • Maj
 • Juni
 • Juli
 • Augusti
 • September
 • Oktober

I bokningsformuläret anger du datum när du önskar resa.

Transfer från Pisa till Cinque Terre

Det finns ett regionaltåg från Pisa till byarna i Cinque Terre, men det lönar sig nog att ta ett tåg till La Spezia för att få mer frekventa avgångar. De flesta tåg stoppar i Riomaggiore och Monterosso, men inte i Corniglia, Vernazza och Manarola.

Se mer information om avgångar här.

Om du vill bli hämtad på flygplatsen hjälper vi dig naturligtvis att ordna det. En minibuss med max 8 personer kostar ca. 280, – Euro per väg. Resan med minibuss tar ca 1,5 – 2 timmar från Pisa flygplats till Monterosso al Mare.

Övernattning

En del av vår filosofi är att vi vill visa dig platser utöver det vanliga. Gärna på små familjehotell med en mysig atmosfär och personlig service. Vår erfarenhet är att detta räknas mer än antalet stjärnor på hotellet.

I byn Monterosso i Cinque Terre bor vi på **** Hotel Palme eller Hotel Cinque Terre. Två trevliga familjeägda hotell med bra service och bra läge. På hotellen finns endast frukost. Lunch och middag äter vi på lokala restauranger.

De röda märkena på kartan nedan visar var i Italien Cinque Terre ligger:

Film från tidigare resa

Här kan du titta på en film från en av våra tidigare resor till Cinque Terre och Toscana:

Dag-för-dag-program

Vårt dagsprogram är preliminärt och bara ett förslag till aktiviteter / vandring. Det är upp till var och en att sätta ihop sin drömresa.

Expa Resor har rätt till ändringar om det behövs.

Måltider

Endast frukost ingår i priset. Lunch serveras i en av de många mysiga restaurangerna längs vägen på dem olika turerna. Den dag du går Cinque Terre rekommenderar vi dig att äta i den 3: e byn Corniglia, där vi har bra erfarenhet av Ristorante Cecio (som ligger till höger när du kommer in i byn).

När det gäller middagar finns det många fina restauranger i alla byar, i den gamla staden Monterosso ligger bland annat Al Pozzo, en fiskrestaurang med utsökt mat – rekommenderas!

Vi äter ofta på Ristorante il Ciliegio, en familjedriven restaurang belägen på kullen ovanför Monterosso. Stora värdskap och god hemlagad mat. De får alltid otroligt bra feedback på kunder som har varit i denna restaurang. För att komma till restaurangen måste du åka minibuss från Monterosso och uppför backen. Detta fixar ägarna av restaurangen i samarbete med oss. Vänligen meddela oss före avresa om du vill äta där så hjälper vi dig med bokningen.

Flyg

Flygbiljett ingår inte i priset, men vi hjälper dig gärna att boka biljett.

Pris

Totalpris: Från 3800 SEK per person. Bokningen är bindande.
Priset är satt till en växelkurs på 10,10 kronor jämfört med 1 Euro vi reserverar oss för prisändringar.

 • Vid bokning betalas 1000 kronor per person (återbetalas ej vid avbokning från kund).
 • Slutbetalning är ca 5 veckor före avresa.

Enkelrum är på begäran, enkelrumstillägget är 1200 kronor per person.

I priset ingår:

 • Boende – del av ett dubbelrum.
 • Frukost alla dagar.

I priset ingår inte:

 • Flyg t / r.
 • Transfer Pisa – Monterosso t / r.
 • Inträde till nationalparken i Cinque Terre (ca 6 Euro – kom ihåg att ta med kontanter)
 • Båt- eller tågbiljetter tillbaka från Rio Maggiore till Monterosso, ca 8 Euro (om du vill ta tåget i stället kostar det ca 3 Euro).
 • Måltider utöver frukost.
 • Personlig reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Ev utflykter.

Detta kan beställas extra:

Vänligen notera i bokningsformuläret om du önskar något av följande mot ett tillägg til priset:

 • Privat transfer med minibuss, flygplatsen – Monterosso al Mare t / r (minibuss med max 8 personer kostar ca 280 Euro enkelväg).
 • Enkelrumstillägg på 1200 kronor per person.
 • Bokning av bord på Ristorante il Ciliegio – 3-rätters meny till ett fast pris, ca. 35 Euro.
 • Bokning av flygbiljetter, en avgift på 200 kronor kommer då att läggas till biljettpriset.

Villkor

Våra allmänna villkor finns på vår hemsida www.exparesor.se

Upplev vackra och unika Cinque Terre i Italien

Försäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Det har visats gång på gång att det är viktigt att ha reseförsäkring vid oförutsedda händelser under resan. Det är kundens ansvar att teckna en egen reseförsäkring med en omfattande sjuk- och olycksfallsförsäkring som även omfattar hemtransporter. Det rekommenderas att ta en kopia av reseförsäkringen och förvara den separat under resan.

När du reser i Europa är det en bra idé att ta med ett europeiskt sjukförsäkringskort från ditt försäkringsbolag. Detta ger dig rätt till medicinsk behandling i EU-länder som om du var en invånare i landet.

Bokning / registrering

Du kan registrera dig här, eller på mail / telefon. Registreringen är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning från kund.

Våra betalningsvillkor finns på vår hemsida och vid bokning godkänner du våra användarvillkor.

Vår resa omfattas av Resegarantilagen och vårt medlemskap i resegarantifonden ger dig bästa möjliga skydd.

Vi önskar dig en fantastisk resa till Cinque Terre!

Frågor?

Kontakta Bill via post bill@exparesor.se eller telefon +46 704 915 915.

Monterosso - Vernazza - Corniglia - Manarola - Riomaggiore

Expa Resor AB reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

   Skicka artikeln som PDF