Body Joy Cykling’19 2019-03-04T10:48:22+02:00

Cykelresa till Abruzzo med Body Joy

Boka dig på resan här

Svårighetsgrad:

Cykling i Abruzzo Nord – i det okända Italien

Abruzzo kan vara en av de minst kända regionerna i Italien. Förmodligen både för turister och italienarna själva, men inte för oss på Team Expa. Vi har haft resor till denna region i flera år och blir mer och mer förtjust i detta område som erbjuder ett spännande landskap med enorma kontraster. På denna resa tar vi oss norrut mot Grand Sasso genom ett spännande och spektakulärt landskap.

Kom med på cykelresa i norra Abruzzo – det okända Italien!

Cykling i Abruzzo Nord - i det okända Italien

Snabb info om resan

Redan på den andra dagen tar vi bergshissen upp till Campo Imperatore, 2 200 m. ö.h. Du kan även åka på den klassiska klättringssträckan “Piccolo Tibet” där Pantani så legendariskt krossade alla motståndare i Giro’t 1999. Platsen är historisk och det var här som Mussolini greps. Vi besöker platsen där han fängslades i flera månader i slutet av kriget. Från 2200 m ö.h. cyklar vi genom ett spännande landskap ner till vår nya favoritdestination, Abruzzo Riviera.

Det här är en resa med stora kontraster, spännande städer, massor av god mat och inte minst fantastisk cykling i olika landskap. Vi tar dig till platser du aldrig skulle ha besökt på egen hand. Längs vägen kommer vi också att vända om i regionen Marche och Lazio.

Film

Film från resa i samma område ser du här:

Abruzzo i Italien

Det röda märket visar var i Italien Abruzzo ligger.

Datum för resan

Lördag 21 – fredag 27 september 2019.

Flyginformation

Vi flyger preliminärt SAS direkt:
– Lördag 21 september 2019 Stockholm ARN – Rom FCO 07.10-10.20
– Fredag 27 september 2019 Rom FCO – Stockholm ARN 11.10-14.20

Inkvartering

Vi flyger till Rom och får vidare transport till hotellet (vi förväntar oss ca 1,5 timmars körning på ankomstdagen och ca 3 timmar på avresedagen). Se programmet för mer information om boendena.

Hotellen på resan är av god standard, både 3- och 4-stjärniga. Några av boendena ligger i mindre städer och på vissa ställen bor vi på landsbygden. Variationer och kontraster skapar ofta erfarenheter som vi länge minns.

 Abruzzo – en region av kontraster

Vem passar resan för?

Denna resa är lämplig för dem som har lite cykelvana. Du bör ha erfarenhet av att cykla i flera dagar i sträck. Sträckorna är cirka 45 – 90 kilometer per dag. Vi cyklar genom ett landskap som omfattar både uppförs och nedförsbackar. Några uppförsbackar är nära 10 kilometer eller mer, men de flesta är naturligtvis kortare än detta.

Vi har satt en övre gräns på max 50 deltagare. Normalt delar vi upp gruppen i 2 eller 3 mindre grupper och cyklar i en takt som passar varje individ bäst, för att alla ska kunna njuta av sin resa.

Är du förtjust i cykling och dessutom uppskattar spännande lokal mat och vin samt vill finna ny vänskap – ja, då är vi övertygade om att du kommer att uppskatta denna resa!

Måltider

Vi äter gemensam lunch under dagen. Efter lunch kan vi fortsätta på olika vägar, med tanke på takten och antalet kilometer.

Middagen på kvällen är alltid en höjdpunkt, detsamma gäller sängen efter alla ansträngningar under dagen.

I priset har vi inkluderat frukost, lunch och middag med vin – alla dagar, all inklusive.

Servicebil

Vi har en bil som följer med som support och som bland annat används för bagagetransport så att du kan cykla utan att ha ditt bagage på cykeln. I bilen finns även några platser för deltagare i fall det skulle behövas.

Cyklar

Tillsammans med våra italienska partners erbjuder vi en bra kvalitet på cyklarna. Lån av hjälm och vattenflaska ingår i priset.

I bilen har vi utrustning för justeringar av cykeln, liksom de viktigaste reservdelarna. Vid leverans av cyklarna kommer vi att justera cyklarna individuellt.

Cykelval

Cykelval görs innan avresan. Om du har ytterligare önskemål meddela oss. Många av våra kunder har varit så nöjda med sina cyklar att de köpt dem efter resan. De cyklar vi använder är nästan helt nya och kan säljas till ett bra pris efter resans slut.

Tävlingscyklar
I priset ingår hyra för högkvalitetscykel i kolfiber och bra utrustningsnivå (växlar, bromsar av märken som Shimano Ultegra / Sram Force). Alla cyklar är nya (max 1 år) och levereras med 28/11 kassett och kompakt kran 50/34.

Du kan välja en cykel med elektroniskt redskap, Di2 eller en racer med elektronisk utrustning, Di2, för ett tillägg på Euro 120, – för hela veckan.

Hybridcyklar
Priset inkluderar hyra av en hybridcykel av nyare modell. Dessa cyklar är tyngre än en racercykel. När det gäller val av cykel ser vi att landsvägsracer är den typ av cykel som de flesta av våra deltagare trivs bäst på. Detta gäller också för deltagare som normalt inte cyklar hemma och som provar detta för första gången på våra resor.

Elektriska cyklar
För en extra avgift på 130 EUR per cykel/vecka kan vi också erbjuda elektriska cyklar med den senaste tekniken. Cyklarna har mycket bra räckvidd. Alla cyklar laddas på natten. Elektriska cyklar är lämpliga för dem som tycker att kuperad terräng är för krävande. Ett bra alternativ för dig som gillar att cykla, men vill ha ett något mindre krävande alternativ till en vanlig cykel / hybridcykel. Beställning och betalning av en elektrisk cykel sker före avresa.

Pedaler

Alla cyklar kommer med MTB SPD-pedaler där du kan använda cykelskor eller spinningskor. Vi rekommenderar att du cyklar med cykelskor / MTB, även om det är första gången du använder dem. Du kan ta med dig egna pedaler om du vill använda en annan typ av pedal än de som vi erbjuder.

Försäkring av cykel

Du har möjlighet att teckna en försäkring på 30 EUR för hela hyresperioden mot eventuella skador på cykeln. Försäkringen täcker skador på cykeln, till exempel repor, skador på hjul, växel och bromssystem.

Bestulen cykel omfattas inte av denna försäkring. Vid stulna cyklar är det den enskilda deltagaren själv ansvarig.

Cykeluthyraren ansvarar för förvaring av cyklarna på hotellen.

Om du inte vill ha den här försäkringen måste eventuella skador på cykeln betalas i sin helhet efter avslutad reparation. Du väljer om du vill ha försäkring när du bokar resan.
OBS! Teckning av försäkring MÅSTE ske i förväg och kan INTE tecknas efter avresa.

Cyckling i Italien

Program

Vårt dagliga program är preliminärt. Expa Resor reserverar sig för ändringar på vägen. Vi går igenom dagens program efter frukost varje dag.

Pris

Totalpris: 16.980,- SEK per person del i dubbelrum inkl. frukost.

Priset är satt till en växelkurs på 10,40 kronor jämfört med 1 Euro. Vi reserverar oss för prisändringar.

«Allting» är inkluderat under resan utan flyg. Inkvartering, helpension med vin/dricka, hyran av cykel, servicebilen och reseledare från EXPA:

 • Anmälningsavgift på 3.500 kr. betalas vid bokning. OBS Återbetalas ej vid avbokning från kunden.
 • Slutbetalningen är ca 5 veckor före avresa.

Priset avser minst 15 personer. Vid mindre gruppstorlek kan pristillägg förekomma eller resan bli inställd.

Enkelrum på förfrågan och till priset 2300 kr.

I priset ingår:

 • Flyg Arlanda – Rom ToR.
 • Busstransfer enligt program.
 • Hyra av cykel i 6 dagar. Racercykel eller sportig hybridcykel.
 • Lån av Hjälm / vattenflaska.
 • Övernattningar i dubbelrum enligt program.
 • Frukost under hela resan enligt program.
 • Lunch & middagar under hela resan enligt program.
 • 1/4 vin och bordsvatten till alla måltider enligt program.
 • Egen skandinavisktalande reseledare från Expa.
 • Lokalt italienskt team med mekaniker, servicebil osv.
 • All bagagetransport enligt program.

I priset ingår EJ:

 • Reseförsäkring (obligatorisk på våra resor).
 • Mat och dryck förutom det som är specificerat i programmet.
 • Ev. enkelrumstillägg (bokas på förfrågan).

Betalningsvillkor

Våra villkor hittar du här. Anmälningsavgiften är bindande och återbetalas ej.

Exparesor - resorna det pratas om

Praktisk information om ditt bagage

Allt bagage transporteras med bil. Ta gärna en mindre ryggsäck som du kan bära medan du cyklar. Ta med regn / vindjacka, solkräm, extra dricka, eventuellt en extra tröja mm. Viktigt att du försöker packa så lite som möjligt eftersom det finns begränsat bagageutrymme i bilen. Det är också viktigt att du tar med cykelkläder för kallare väder, till exempel tröja, regnjacka och eventuellt en mössa, handskar, lösa “cykelarmar och ben”.

Utrustning

Allt bagage måste packas i en mjuk sportväska eller ryggsäck, mindre ryggsäck finns för cykelturer samt handbagage på flygplanet. OBS! Vänligen packa inte i hårda plastväskor eftersom detta tar onödigt stort utrymme och är svår att hantera vid packning i bilar och bussar. OBS! Vi måste vara förberedda på växlande väder och temperaturer, särskilt i bergen.

Vi rekommenderar:

 • Vattenflaska
 • Bra kängor/träningsskor
 • Kortbyxor
 • Cykeltröjor, långa och korta
 • Cykelskor
 • Ev egna pedaler
 • Lösa “cykelarmar och ben”
 • Vind och vattentät jacka
 • Solglasögon
 • Fritidsskor för kvällarna samt lediga kläder
 • Kamera
 • Badkläder och handduk
 • Första hjälpen paketet i reseformat.
 • Reseförsäkring (obligatorisk på våra resor)
 • Pass
 • Europeiskt Sjukförsäkringskort

Försäkring

Reseförsäkring är obligatorisk på våra resor. Det har visats gång på gång att det är viktigt att ha reseförsäkring vid oförutsedda händelser under resan. Det är kundens ansvar att teckna en egen reseförsäkring med en omfattande sjuk- och olycksfallsförsäkring som även omfattar hemtransporter. Det rekommenderas att ta en kopia av reseförsäkringen och förvara den separat under resan.

När du reser i Europa är det en bra idé att ta med ett europeiskt sjukförsäkringskort från ditt försäkringsbolag. Detta ger dig rätt till medicinsk behandling i EU-länder som om du vore en invånare i landet.

Bokning / registrering

Du kan boka din resa här. Registreringen är bindande och anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning från kund.

Våra betalningsvillkor finns på vår hemsida och vid bokning godkänner du våra användarvillkor.

Vår resa omfattas av paketreselagen och vårt medlemskap i resegarantifonden ger dig bästa möjliga skydd.

Minimum antal deltagare är 15 personer och max antal är 50 personer. Vid mindre gruppstorlek kan pristillägg förekomma eller resan bli inställd.

Åldersgräns på denna resa är 12 år.

Följ oss gärna i sociala medier

Om du följer oss på instagram och Facebook, kommer du att se bilder och dagsrapporter från våra resor. Dela gärna dessa länkar med vänner och familj, så att de kan följa dig på din resa.

 • Vi finns självklart på Facebook. Här vill även en arrangemangssida bli upprättad, där du kan få specifik information samt se andra anmälda deltagare.
 • På Instagram heter vi TeamExpa och vi blir väldigt glada om ni taggar bilder från resan med #teamexpa. Varje månad korar vi en vinnare som har använt hashtaggen teamexpa, vinnaren får en trevlig hälsning på posten.
 • Vi har även ett nyhetsbrev som skickas ut ca en gång i månaden. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev får du erbjudanden direkt i din inbox. För att anmäla dig till vårt nyhetsbrev, klicka på denna länk www.exparesor.se och registrera dig längst ner till höger.

Frågor?

Om du har frågor eller vill ha mer info om resan vänligen kontakta Bill på email bill@exparesor.se eller på telefon 08-1285 9300.

Expa Resor AB reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

   Skicka artikeln som PDF