Program 2018-11-22T10:16:33+02:00

Program vandrings- och aktivitetsresa till Gardasjön med Arena Älvhögsborg

Dag 1. Lördag 27 april – Ankomst och “träna av sig dammet”-pass

Ankomst flygplatsen i Bergamo. Transport väntar på flygplatsen för transfer (2 timmar) till Riva del Garda / Torbole. Efter incheckning på vårt Hotell i Torbole, startar vi med ett lätt träningspass för att träna av oss ”resdammet”! Vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Program vandrings- och aktivitetsresa till Gardasjön med Arena Älvhögsborg

Dag 2. Söndag 28 april – Cykling, besök av vingård och yoga/stabiliseringspass

Dagen börjar med justering och anpassning av cyklar. Dagens rutt är en fantastisk etapp där du cyklar norrut efter frukost. Målet är vingården Cantina Pisoni som ligger vid norra änden av Gardasjön vid foten av Dolomiterna. Vackra omgivningar med utsikt över Dolomiterna mestadels hela morgonen. Vi passerar den vackra ravinen Limaró och ser öppna landskap, branta klippor och böljande kullar. Väl framme på vingården, blir det en rundvisning i vinkällaren innan vi sätter oss till bords för en lätt lunch och provar några av gårdens viner.

Efter lunch cyklar vi tillbaka till hotellet via sjön Cavadine i mestadels platt terräng. Dagens sträcka är totalt ca. 65 km. Vi har ett Yoga / stabiliseringspass (ca 60 min) på hotellet för den som önskar. Gemensam middag.

Dag 3. Måndag 29 april– Via Ferrata Cima Capi eller vandring Ponale och gym-/löppass

Efter frukost ger vi oss ut på vandring och Via Ferrata till toppen Cima Capi. Via Ferrata betyder ”väg av järn” och det är en led där du går säkrad med sele och karbinkakar. Via Ferrata har sitt ursprung från första världskriget då soldaterna behövde dessa leder för att passera utmanande sträckor i bergen. Du upplever en utsikt som lätt kan få dig att tappa andan – bland annat över Gardasjön, Riva del Garda och Torbole. Denna roliga aktivitet passar alla åldrar. Detta är en oförglömlig dag med minnen för livet. Vandringen tar 5-6 tim.

Vad är Via Ferrata?
Under första världskriget byggdes järnstigar för första gången i de Italienska alperna, och dessa järnstigar kallades Via Ferrata, därav namnet. Rutterna på dessa bergsväggar är utrustade med fasta fästelement som ståltråd, byglar, stegar och broar över hela eller delar av sträckan. Med hjälp av hjälm och sele kan vi klättra upp på berget på det säkraste och mest förutsägbara sättet utan erfarenhet av klättring. Någorlunda god form och motorik är vanligtvis tillräckligt för att gå en Via Ferrata. En guidad tur av en Via Ferrata med klättringssele ger dig möjlighet att uppleva en fantastisk upplevelse från bergsväggen.

Ett alternativ till Via Ferrata är en vandring längs vackra Ponale. Kl 18.00 har vi ett gym- eller löppass vid hotellet. Vi avslutar dagen gemensamt med en härlig avslutningsmiddag i byn på kvällen.

Häng med på träning i vacker miljö!

Dag 4. Tisdag 30 april – MTB-cykling nerför Monte Tremalzo eller båtutflykt och vandring Monte Baldo samt yoga/stabiliseringspass

Idag kan du välja mellan två spännande alternativ, MTB eller båtutflykt och vandring. För dig som vill cykla, väntar en av de vackraste MTB-lederna i världen. Klockan 9 hämtar vi ut våra MTB-cyklar och justerar dem. En minibuss tar oss hela vägen upp på berget Monte Tremalzo, 1.800 m.ö.h. Väl uppe är vi på toppen av världen med storslagen utsikt i alla riktningar. Härifrån cyklar vi ned längs bergssidan på mindre kärrvägar och stigar hela vägen tillbaka till startpunkten. Hela vägen med oslagbar utsikt över Gardasjön och Dolomiterna i norr. Turen tar ca 4-5 timmar. Du kommer antagligen aldrig att glömma den här turen, oavsett hur mycket du har cyklat innan.

För dig som föredrar en lite lugnare dag har vi en spännande båtutflykt och vandring som tillval (pristillägg: 500 kr). Vi inleder med att ta båten till Malcesine – en magisk båttur med de branta bergsväggarna som omsluter norra delen av Gardasjön. Efter båtturen tar vi linbanan upp till Monte Baldo på 1800 m.ö.h. Här är vi på toppen av världen med 360 graders utsikt. Vi ser skärmflygare glida ner mot Gardasjön på ena sida och bergen i fjärran på den andra. Vi vandrar på toppen (2-3 timmar) och äter lunch med magisk utsikt. Vi åker hem till Torbole med privat buss.

Det blir ett yoga eller stabiliserings- och rörlighetspass på hotellet före vi går på avslutningsmiddag.

Dag 5. Onsdag 1 maj – Hemresa

Avresa till flygplatsen i Bergamo.

MTB-cykling nerför Monte Tremalzo

Expa Resor AB reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

   Skicka artikeln som PDF