Program 2018-12-04T15:33:20+02:00

Program Cykelresa Abruzzo Nord

Dag 1. Resdag – Roma Fiumicino – Celano

Avgång med buss direkt efter ankomst till Rom flygplats. Vi åker till Celano och Hotel Le Gole. Räkna med ca 1,5-2 timmars körning. Kort stopp på vägen för lätt lunch (ingår inte i priset).

Efter att ha anlänt till hotellet kopplar vi av och ser till våra cyklar. Kanske finns det tid och möjlighet för en liten provkörning i området. Det är också möjligt att ta en tur till staden på egen hand.

På kvällen samlas vi i hotellets restaurang för en gemensam välkomstmiddag med lokala specialiteter.

Program Cykelresa Abruzzo Nord

Dag 2. Celano – L`Aquila – Assergi. Ca 64 km / ca 1000 meters höjdmeter

Vi börjar dagen med en cykling mot städerna Ovindoli och Rovere. Fler spännande stopp längs vägen inte minst alla borgar som området är känt för. Ungefär halvvägs passerar vi staden Aquila. Staden blev Italiens mest förstörda stad vid 90-talets jordbävning. Vi fortsätter sedan mot staden Assergi där vi bor på Hotel Nido Dell’Aquila. Hotellet ligger precis intill hissen som leder upp till Campo Imperatore, 2200 meter över havet. Det var här Benito Mussolini fängslades innan han släpptes ut av lokala fascister.

Dagens sträcka är ca. 1000 meters höjd. Vi tar det lugnt och njuter av landskapet. Efter cykling upp får vi några härliga långa nedförsbackar till Assergi.

Vi kollar statusen vid lunch, det finns möjlighet för gruppen att ta olika körningar efter lunch. Middag äter vi i hotellets mysiga restaurang.

Se dagens sträcka i Garmin här.

Dag 3. Assergi – Campo Imperatore – Rocca Calascio – Santo Stefano – Aquila. Ca 80 km / 1200 höjdmeter.

Två val av sträckor idag – antingen ca. 90 km eller ca. 67 km / ca 2000 meter höjd eller ca 1000 meters höjd. Det blir en spännande dag på cykeln oavsett valet av väg.

Det här är en perfekt dag för de av er som verkligen vill cykla det klassiska spåret i Girot! Vi delar upp gruppen i två. Den första gruppen börjar med en krävande cykling på “Piccolo Tibet”. Det var här Pantani formellt bröt allt motstånd i Giro d’Italia 1999! Idag är det Expa med vänner som kommer cykla upp här! Vi ser mycket framemot detta!

Den andra gruppen börjar lite senare och får därmed lite extra tid på morgonen innan vi tar liften upp till Campo Imperatore vid 2200 m.ö.h. Vi samlats sedan på toppen för att fortsätta på ett bra spår genom många spännande städer med mer unika borgar som Santo Stefano di Sessanio och Rocca Calascio. Från Campo Imperatore är det i stort sätt en nedförsbacke med undantag för en något längre stigning efter Santo Stefano di Sessanio. En spännande dag!

Middag på hotellet. Denna natt bor vi i Aquila på Hotel Castello 3***.

Se dagens etapp i Connect Garmin här.

Exparesor - resorna det pratas om

Dag 4. Aquila – Teramo. Ca 67 km / ca 1000 höjdmeter.

Det blir en uppförsbacke idag också.

Abruzzo, ja, faktiskt det högsta berget i södra Italien, Grand Sasso på 3300 m.o.h. Vi kommer att cykla bakom detta majestätiska berg och börja dagen med en krävande klättring de första 25 kilometerna. Krävande men så vackert. Från den högsta punkten efter 25 kilometer börjar vi nedstigningen till kusten i nästan 40 km.

I Teramo bor vi på Hotel Abruzzo 3 ***.

Middag på hotellets restaurang.

Dag 5. Teramo – Pineto. Cirka 45 km / ca 200 höjdmeter.

Den här dagen cyklar vi hela vägen ner till Adriatiska havet och staden Pineto. Dagens sträcka är mindre kuperad än tidigare dagar, vi har de höga bergen bakom oss till förmån för ett något mer böljande landskap.

Vi äter en lokal, lite annorlunda lunch – streetfood / porchetta.

Sedan lämnar vi de höga bergstopparna innan vi når kusten och hotellet för de närmaste två nätterna – Hotel Ambasciatori 4 ****. Här bor vi direkt på stranden och hotellet har egen pool. Vi har nått havet och här hittar vi en helt annan natur och klimat än i bergen. Pizzafest på lokal pizzeria.

Cykelresa i Italien

Dag 6. Fridag.

Dagen spenderas på egen hand för avkoppling vid poolen, på stranden eller shopping mm. Ditt val …

För de av er som vill cykla denna dag lägger vi till två olika sträckor; ett lite mindre krävande spår av ca. 35 kilometer i flackare terräng längs kusten och ett lite mer krävande spår av ca. 77 kilometer in i landet på fantastiska cykelleder i ett kuperat område. Fler spännande sevärdheter längs vägen.

Vi äter förmodligen lunch tillsammans på stranden. De som har valt en cykeldag kommer att cykla hit, och de som valde en avkopplande dag kommer att ta sig hit till fots (kort avstånd). Med andra ord har alla möjlighet till egen tid på eftermiddagen.

Trevlig festmiddag på en lokal fiskrestaurang på kvällen.

Dag 7. Pineto – Chieti – Francavilla al Mare. Ungefär 61 km / ca 200 höjdmeter.

I dag cyklar vi längs kusten mot resans sista destination – Francavilla al Mare. Detta är semesterstaden för invånarna i den stora staden Pescara – den har en fantastisk strand. Vi följer kusten norrut genom flera vackra städer, inklusive Ripa Teatina, som är hemstad av boxare Rocky Marciano.

Vi anländer till vårt hotell Hotel Guerra 4 **** på eftermiddagen. Ett trevligt hotell beläget precis vid stranden. Middag på den lokala restaurangen.

Dag 8. Hemresa.

Busstransfer ca 3 timmar till flygplatsen.

Cykelresor för alla

Expa Resor AB reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

   Skicka artikeln som PDF