Resa 3 2019-03-21T11:32:54+02:00

Dagsprogram
Aktivitetsresa med vandring i Cortina, Dolomiterna – Resa 3

Dag 1. Avresa

Transport till hotellet i Riva del Garda, Torbole eller Arco.

Incheckning och tid för sightseeing i närområdet.

Dag 2. Klättring Via Ferrata Cime Capi

Upphämtning kl. 09.00 för kort transport till startpunkten på dagens utflykt. Genomgång av utrustning och grundlig säkerhetsbriefing från guiderna. Ca 45 min vandring till starten på klättringsrutten Via Ferrata. En spännande klättring uppför berget Cime Capi. Klättringen är enkel tekniskt sett, och med en fantastisk utsikt hela vägen. Det här blir en spektakulär tur oavsett skicklighetsnivå på deltagarna.

Väl uppe på toppen, efter ca 1,5 timmes klättring, njuts det av medtagen matsäck. Turen går i en cirkel och nedstigningen är relativt enkel – största delen av rutten är på stig där det inte behövs klätterutrustning för att ta sig nedåt. Det krävs ingen klättererfarenhet för att genomföra den här turen. All teknisk utrustning lånas ut av guiderna.

Transport tillbaka till hotellet tidigt på eftermiddagen.

 Aktivitetsresa med vandring i Cortina, Dolomiterna - Resa 3

Dag 3. Mtb utflykt på berget Monte Tremalzo

Upphämtning kl. 09.00 av cykelguiderna. Därefter en kort tur till butiken för justering och matchning av cyklarna. Efter att allt är lastat på släpvagn går transporten vidare upp mot toppen av Monte Tremalzo, ca 1800 m ö.h. Grundlig säkerhetsbriefing innan ni startar med att cykla uppåt i ca 1 kilometer. Härifrån går det sedan nedåt från 1800 m ö.h. och hela vägen ned till 0 m ö.h. En fantastisk tur på gamla kärrvägar och stigar, hela tiden med magisk utsikt över Dolomiterna och Gardasjön.

Turen är relativt enkel tekniskt sett, men kräver att du har lite tidigare erfarenhet av mtb cykling eftersom underlaget då och då är ojämnt. Hela turen går i stort sett jämnt nedåt, utan speciellt branta bergssidor. Fantastiska fotostopp på vägen. Lunch äter ni på fjällstugan Baita degli Alpinisti halvvägs igenom turen. Räkna med att vara tillbaka på hotellet ca kl. 17.00.

Dag 4. Fri dag

Dag 5. Transport till Cortina

Upphämtning enligt överenskommelse med lokal guide för vidare transport till Cortina.

Incheckning på hotell i staden Cortina. Egen tid för sightseeing i den här klassiska alpina staden med lång historia.

Dag 6 och 7. Fantastisk vandring i de unika bergen runt Cortina i Dolomittene

Start efter frukost. Under de kommande två dagarna gör ni dagsutflykter från Cortina. Vandring i de helt unika bergen med spektakulär utsikt. Stora naturupplevelser i ett magiskt bergsområde.

Aktivitetsresa till Gardasjön och Dolomiterna

Dag 8. Hemresa

Transport från Cortina till Venezia flygplats.

Expa Resor AB reserverar sig för skrivfel och valuta-/prisändringar. Programmet är preliminärt och ändringar kan förekomma.

   Skicka artikeln som PDF